Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Συνάντηση της ΟΣΕΠ ΤΕΙ με Αντιπροσωπεία του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ

Δημοσίευση: 08/05/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την Παρασκευή 5 Μαίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στον Περισσό, του Προεδρείου της ΟΣΕΠ ΤΕΙ με το Τμήμα Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ του ΚΚΕ, συμμετείχαν από την ΟΣΕΠ ΤΕΙ οι:

    Απόστολος Κοκκόσης, Πρόεδρος
    Μαρία Παραλίκα, Αντιπρόεδρος
    Λίλιαν Αντωνίου Ειδική Γραμματέας                                                                        
    Γιάννης Κανδαράκης, Μέλος
    Δημήτρης Τυμπής, Μέλος

και από το Τμήμα Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ, αντιπροσωπεία με επικεφαλής το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ Νίκο Σοφιανό.

Ο πρόεδρος της ΟΣΕΠ έθεσε ζητήματα σχετικά με τον νέο Νόμο για την Ανώτατη Εκπαίδευση εστιάζοντας κυρίως στο δικαίωμα που δίνεται στον Υπουργό να ιδρύει, συγχωνεύει, καταργεί τμήματα και Ιδρύματα, θίγοντας έτσι την αυτοτέλεια των Ιδρυμάτων. Επίσης  τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την πλήρη ευθυγράμμιση  με τον Ενιαίο Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης ,  την  μισθολογική και εργασιακή διαφοροποίηση των μελών Ε.Π. σε σχέση με τα μέλη Δ.ΕΠ. των Πανεπιστημίων, την ανάπτυξη Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων και την δυνατότητα εκπόνησης Διδακτορικών διατριβών στα ΤΕΙ, την ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας ιδιαίτερα στα περιφερειακά ΤΕΙ.

Ο Ν. Σοφιανός επανέλαβε την πάγια θέση του ΚΚΕ για Ενιαία ,αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση υψηλού επιπέδου,  αντιδιαστέλλοντας την με τον προωθούμενο  από την Ευρωπαϊκή Ένωση ,Ενιαίο Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης και δήλωσε ότι το ΚΚΕ στηρίζει με κάθε τρόπο  τους αγώνες των φοιτητών και των Καθηγητών για γενναία  αύξηση της χρηματοδότησης των Ιδρυμάτων από την Πολιτεία, άμεση προκήρυξη θέσεων Ε.Π. ,Διοικητικού και Τεχνικού Προσωπικού ώστε να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες, ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας (στέγαση,σίτιση κ.λ.π.) ώστε να μπορούν να σπουδάσουν απρόσκοπτα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

Επίσης τόνισε ότι του πτυχίο πρέπει να εξοπλίζει τους αποφοίτους με την πλήρη γνώση και να αποτελεί την μοναδική προϋπόθεση για την πρόσβαση στο επάγγελμα, ενώ οι μεταπτυχιακές σπουδές θα πρέπει να διατίθενται δωρεάν για όσους επιθυμούν να προωθήσουν την έρευνα ώστε να παράγεται νέα γνώση.

 Ο νέος νόμος, από την μέχρι τώρα  πληροφόρηση και τις διαρροές, είναι δεδομένο ότι θα είναι ενταγμένος  στην στρατηγική της περαιτέρω  εμπορευματοποίησης των Α.Ε.Ι., ως συνέχεια των προηγούμενων νόμων.  Μας διαβεβαίωσε  ότι το ΚΚΕ διατίθεται να βοηθήσει στην άρση  επιβαρυντικών διατάξεων και αδικιών τόσο με κατάθεση τροπολογιών όσο και με ερωτήσεις στην Βουλή.

Τα αποτελέσματα της συνάντησης θεωρούμε ότι ήταν θετικά και  εποικοδομητικά και θα συνεχίσουμε τις επαφές μας με το ΚΚΕ.

Απόστολος Κοκκόσης

Πρόεδρος ΟΣΕΠ ΤΕΙ

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ