ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Το ΤΕΙ Αθήνας χαιρετίζει την εξαγγελία του πρωθυπουργού

«Θεωρούμε ότι αυτή η απόφαση αποτελεί δικαίωση των πολυετών άοκνων ακαδημαϊκών προσπαθειών του Ιδρύματός μας στην εκπαιδευτική, ερευνητική και αναπτυξιακή διαδικασία, όπως και στη διεθνοποίηση και την εξωστρέφειά του».
Δημοσίευση: 09/05/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η Διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας χαιρετίζει την εξαγγελία – «εμβληματική πρωτοβουλία», όπως ο ίδιος ανέφερε, του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ως διάδοχο σχήμα του ΤΕΙ Αθήνας και του ΤΕΙ Πειραιά.

Θεωρούμε ότι αυτή η απόφαση αποτελεί δικαίωση των πολυετών άοκνων ακαδημαϊκών προσπαθειών του Ιδρύματός μας στην εκπαιδευτική, ερευνητική και αναπτυξιακή διαδικασία, όπως και στη διεθνοποίηση και την εξωστρέφειά του.

Οι προσπάθειες αυτές άλλωστε έχουν ήδη αποτυπωθεί στην άριστη και μετ' επαίνων Εξωτερική Αξιολόγηση του ΤΕΙ Αθήνας «worthy of merit» από την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).

Στη νέα πρόκληση, που διανοίγεται, θα συνδράμουν καθοριστικά, το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού του Ιδρύματός μας, σε αγαστή συνεργασία με τους συναδέλφους του ΤΕΙ Πειραιά, για την καταξίωση του νέου Πανεπιστημίου στη χώρα και διεθνώς.

Καθηγητής Μιχάλης Μπρατάκος
Πρόεδρος ΤΕΙ Αθήνας

 

Σχόλια (10)

 
Γιώργος
10 Μάιος 2017 17:55

Αυτό που προκύπτει αβίαστα από τις εξαγγελίες για την Παιδεία είναι ότι γίνεται τελικά πράξη αυτό που τόσα χρόνια ήθελαν ΕΜΠ και ΤΕΕ : ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ των ΤΕΙ , άλλωστε στην ουσία οι μόνες δραστικές αλλαγές αφορούν στα ΤΕΙ : αφ΄ενός με το κλείσιμο όσων ΤΕΙ θα κάνουν διετή προγράμματα , τη συρρίκνωση των ΤΕΙ , τη συγχώνευση των ΤΕΙ στα Πανεπιστήμια. Για ποιό λόγο δεν κλείνουν τα Πανεπιστημιακά Τμήματα που ιδρύθηκαν με βάση προγράμματα σπουδών των Τμημάτων ΤΕΙ ; Για ποιό λόγο δεν αντιδρούν τα ΤΕΙ στην μετονομασία του ενός πτυχίου των ΕΜΠ / ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ βαφτίζοντας το 5-ετές ενιαίο κύκλο σπουδών σε ..... δυο .... πτυχία ;

 
@Θωμάς
10 Μάιος 2017 15:46

Καλές οι εξαγγελίες αλλά περίμενε να δούμε τι θα γίνει στην τελική... Προσωπικά κρατάω μικρό καλάθι καθώς έχουμε ακούσει τα πάντα τα τελευταία χρόνια!

Όταν λοιπόν το περιβάλλον λειτουργίας των ΤΕΙ είναι τόσο διαφορετικό από ίδρυμα σε ίδρυμα δεν νομίζω πως είναι λογικό να περιμένεις πως ότι ισχύει σε ένα θα ισχύει σε όλα.

Μην ξεχνάς πως υπάρχουν τμήματα που τουλάχιστον μέχρι πριν λίγα χρόνια (α) είχαν 3-4 μόνιμους καθηγητές (β) οι υπόλοιποι (συμβασιούχοι) άλλαζαν κάθε 6άμηνο ή έτος (γ) είχαν καθηγητές μέχρι και απλούς πτυχιούχους (καθηγητές της δ/θμιας, υπαλλήλους δημ. υπηρεσιών κτλ).

Δε θα μιλήσω για βάσεις εισαγωγής των πρωτοετών γιατί νομίζω όλοι καταλαβαίνουμε ποιος είναι ο αντίκτυπος για ένα εκπ/κό ίδρυμα.

 
γιωργος
10 Μάιος 2017 13:14

Κε Πρόεδρε πως καταδεχτήκατε την αοριστη "επαναξιολογηση" του ηδη αριστα αξιολογημενου ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΑΣ, μαζι με 2 αοριστες υποσχεσεις ενω παραλληλα "αμεσα" προωθειται το μαστεροποιημενο προπτυχιακο? Ολα αυτα γινονται για να θαφτουν οι αποφοιτοι των ΤΕΙ, αλλη μια φορα, για τα επομενα 35 χρονια....Ειναι ευκαιρία τωρα που οι "ξενοι" πιεζουν να εμπαινε ενα τελος.... μην σας αποπροσανατολιζουν

 
Μέλος ΕΠ ΤΕΙ Πειραιά
10 Μάιος 2017 10:07

Το ΤΕΙ Αθήνας δυστυχώς έπεσε περίτρανα στην παγίδα των "θολών" εξαγγελιών/υποσχέσεων που έθεσε πολύ περίτεχνα ο κ. Τσίπρας..
Παρακαλώ συνθέστε μόνοι σας το παζλ με απλή λογική και γνώση της γενικότερης αντιμετώπισης των ΤΕΙ από την παρούσα (και όχι μόνο) κυβέρνηση:
1) Τα Πτυχία των 5-ετών σχολών αναγνωρίζονται ΑΜΕΣΑ από το 2017 (χωρίς καμία περαιτέρω κρίση από ΑΔΙΠ) ως Master..
2) Το νεοσύστατο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής πιστεύεται ότι "θα αρχίσει να υλοποιείται εντός 3ετίας" ύστερα από αξιολογήσεις τμημάτων κτλ.. εφ'όσον είναι δυνατό ύστερα από διερεύνηση που θα κάνει το Υπουργείο-όπως είπε σαφέστατα ο Υπουργός παιδείας. Συγκεκριμένα ο Υπουργος δήλωσε:
"Είμαστε σε επικοινωνία και με τις Διοικήσεις και με πολύ προσεκτικά βήματα θέλουμε να δούμε αν αυτή η προοπτική που είπε ο Πρωθυπουργός είναι ρεαλιστική"...Επομένως δεν είναι καν σίγουρο ότι είναι ρεαλιστική η δημιουργία του έστω και με περικοπή/συγχωνεύσεις τμημάτων!
Είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνει η Διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας τι πρόκειται πραγματικά να γίνει?
Σεβόμενη τον κόπο του προσωπικού του ιδρύματος αλλά και την αγωνία των αποφοίτων του θα έπρεπε άμεσα να διεκδικήσει την επίσημη μετονομασία του ΤΕΙ σε Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών (και όχι απλά βάζοντας μια ονομασία δειλά-δειλά στην ιστοσελίδα του το ίδιο το ίδρυμα, την άμεση έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων και τη δυνατότητα εκπόνησης τρίτου κύκλου σπουδών.
Τα παραπάνω ταυτόχρονα με την αναγνώριση των 5-ετων σπουδών ως Master με το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το καλοκαίρι-όχι σε 3 χρόνια να αρχίσουν να υλοποιούνται υπό τη σκέπη ενός ιδρύματος που μπορεί να δημιουργηθεί!
Προσωπικά η τόσο βεβιασμένη και υποχωρητική τοποθέτηση με βάζει σε σκέψεις κατά πόσο πραγματικά εκφράζει το σύνολο του προσωπικού του ιδρύματος ή απλά είναι μια προσωπική άποψη του προέδρου που βασικά βοηθάει την αναβάθμιση των 5ετών πτυχίων.
Πολύ σοφά η διοίκηση του ΑΕΙ ΤΤ Πειραιά δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα και με ενδιαφέρον αναμένουμε την τοποθέτησή του..

 
Jimmys_B
09 Μάιος 2017 22:10

@Mitsos, είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για επαγγελματικά δικαιώματα των νέων αποφοίτων μετά από 7-8 χρόνια....Στις σχολές ΣΤΕΦ των ΤΕΙ που είναι κυρίως το πρόβλημα σε σχέση με το ΤΕΕ. Προσωπικά δεν είμαι αισιόδοξος.

 
Mitsos
09 Μάιος 2017 21:22

@jimmy
πιστεύεις ότι αν γίνει αυτό το πανεπιστήμιο θα έχουν οι απόφοιτοι ΕΔ επιτέλους
?

 
>Μόνο με Συριζα<
09 Μάιος 2017 20:38

Jimmys_b@
με λίγα λόγια θα γίνουν ΙΕΚ απο την μία στιγμή στην άλλη με επαγγελματικά δικαιώματα ...ΛΥΚΕΙΟΥ
Αντι τα ΙΕΚ να γίνουν ΤΕΙ τα ΤΕΙ θα γίνουν ΙΕΚ
Και ο πρωθυπουργος θα γίνει κατοχος μεταπτυχιακού
Εικόνα Πανόραμα..

 
Jimmys_b
09 Μάιος 2017 19:52

Οπως τα λεγαμε.....τα κεντρικα ΤΕΙ θα γινουν Πανεπιστημια και τα περιφερειακα ανωτερες σχολες επαγγελματικης καταρτισης. Ετσι "ξεμπερδευουμαι" με επαγγελματικα δικαιωματα των ΤΕΙ και με την αναγνωριση καποιων πενταετων σχολων σε master......μαγεια!

 
Mitsos
09 Μάιος 2017 18:41

@Θωμάς
Σωστός φίλε μου

 
Θωμάς Πασχάλης (ΘΠ)
09 Μάιος 2017 15:52

Όπως όλα δείχνουν πως θα μετονομάσουν τα «καλά» ΤΕΙ των αστικών κέντρων σε Πανεπιστήμια και ότι μείνει θα υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο. Με αυτή την τακτική τα ελάχιστα ΤΕΙ της επαρχίας που θα απομείνουν αποτελεί από μόνο του υποβάθμιση. Ότι γίνει πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ ταυτόχρονα σε όλα τα ΤΕΙ και για ΟΛΟΥΣ τους φοιτητές, παλαιούς και καινούργιους.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.