Placeholder

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Κ. Μητσοτάκης: Ο Α. Τσίπρας όπως έλεγε ότι θα σκίσει τα Μνημόνια, έτσι θα καταργήσει τις Πανελλαδικές

Γραφείο Πρωθυπουργού: Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να σεβαστεί τους χιλιάδες μαθητές και να μην παίζει πολιτικά παιχνίδια σε βάρος τους.
Δημοσίευση: 10/05/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Όπως έλεγε κάποτε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και θα σκίσει τα Μνημόνια, έτσι τώρα αφήνει να εννοηθεί ότι θα καταργήσει τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας,  Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την εξαγγελία του Αλέξη Τσίπρα ότι θακαταργήσει τις Πανελλαδικές με τη σημερινή τους μορφή, ενώ τόνισε τα εξής:

Α. Με ποιο σύστημα θα τις αντικαταστήσει; Σε ποιες πανεπιστημιακές αίθουσες θα μπουν οι φοιτητές, με τι βιβλία και καθηγητές;

Β. Ανεύθυνα και επιπόλαια παίζει με την αγωνία των νέων ανθρώπων και των οικογενειών τους.

Γ. Αντιμετωπίζω την Παιδεία με ευθύνη και ευαισθησία ως εθνικό θέμα.

Δ. Οφείλουμε να επενδύσουμε σε αυτήν.

Ε. Στηρίζοντας τους εκπαιδευτικούς, που αποτελούν κεφάλαιο για τη χώρα, ώστε να δώσουν ορμή στους μαθητές.

Ζ. Συνδέοντας την εκπαίδευση με την απασχόληση, για να βρουν κεφάλαια τα πανεπιστήμια, αλλά και για να βρουν μετά δουλειές οι απόφοιτοι.Αξιοποιώντας τις νέες δεξιότητες της ψηφιακής εποχής.

Η. Ενισχύοντας την ελευθερία και αυτονομία κάθε εκπαιδευτικής μονάδας.

Θ. Το δικό μας σχέδιο είναι συγκεκριμένο και τολμηρό. Θα έρθει σύντομα σε δημόσιο διάλογο γιατί επιδιώκουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

Ι. Οι νέοι μας αξίζουν την ελπίδα της αλήθειας. Αξίζουν ένα καλύτερο αύριο.Μπορούμε να το δημιουργήσουμε.

Η απάντηση  του Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

Από το Γραφείο του Πρωθυπουργού εκδόθηκε η ακόλουθη απάντηση στην δήλωση του Κ. Μητσοτάκη:

"Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να σεβαστεί τους χιλιάδες μαθητές που καλούνται να δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις και να μην παίζει πολιτικά παιχνίδια σε βάρος τους.

Ο Πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος: "Βασικός σχεδιασμός είναι η περαιτέρω ενίσχυση του δημόσιου σχολείου, η αναβάθμιση του Λυκείου, η ομαλοποίηση -επιτρέψτε μου τον όρο- της δοκιμασίας των εξετάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσα από τη μεταρρύθμιση της διαδικασίας ώστε να ενισχύσουμε τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου και να δώσουμε χώρο και αξία στο Λύκειο".

Και τόνισε ότι "μέσα στο καλοκαίρι" θα γίνουν γνωστές οι τελικές αποφάσεις για τις Πανελλαδικές καθώς "θέλουμε να σεβαστούμε μια διαδικασία η οποία είναι μπροστά μας, που είναι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις"

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να προετοιμαστεί και να έχει προτάσεις για ένα "ποιοτικό δημόσιο σχολείο" -εκτός και αν έχει επιλέξει να στηρίξει το "πάρεργο των φροντιστηρίων".

 

Σχόλια (2)

 
Μ
10 Μάιος 2017 22:16

Ο Ιβάν Σαββίδης δήλωσε ότι ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ Πρωθυπουργός και παρομοίασε τον κ.Τσίπρα με τον Βλαδίμηρο Πούτιν.Ο Πρέσβης των ΗΠΑ κΤ.Πάιατ την Κυριακή στο "Βήμα"εκθείαζε τον κΤσίπρα και εξέφραζε τον θαυμασμό του,απηχώντας τις απόψεις του Προέδρου Τράμπ και απαξίωνε τον κ.Μητσοτάκη.Ο κ.Κ Καραμανλής Β΄ στηρίζει τον κ.Τσίπρα με όλους τους τρόπους αποβλέποντας στο 2020 ή ίσως στο 2019.Άρα αφού το λένε αυτοί που τον στηρίζουν μην αγχώνεστε .Όλα τουλάχιστον για μια διετία ,όπως είπε και ο κ.Πρέσβης ,θα κυλήσουν ομαλά.

 
Πάρεργο
11 Μάιος 2017 09:59

Ναι να κλείσουν όλα τα επίσημα φροντιστήρια (τα πάρεργα!) και ο ΕΦΚΑ να μαζεύει τις ασφαλιστικές εισφορές από αυτούς που κάνουν τα μαύρα...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean