Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Το νέο μισθολόγιο των καθηγητών ΑΕΙ και των Ερευνητών

Κατατέθηκε, προς ψήφιση, στη Βουλή
Δημοσίευση: 13/05/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κατατέθηκε σήμερα, προς ψήφιση, στη Βουλή  το πολυνομοσχέδιο με τα μνημονιακά μέτρα, στο οποίο περιλαμβάνεται το νέο μισθολόγιο του εκκπαιδευτικού προσωπικού των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ,  των Ερευνητών και του προσωπικού του πρώην Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Ειδικότερα το νέο μισθολόγιο έχει ως εξής:

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Σχόλια (60)

 
ΕΛΕ
18 Μάιος 2017 10:44

Ένα ενδιαφέρον σημείο, από επιστημονικής και όχι μόνο άποψης, είναι ότι ένας ΕΛΕ Β ή ένας ερευνητής Γ βαθμίδας για παράδειγμα, θα έχει οριακά, αποδοχές λιγότερες συγκριτικά με ένα υπάλληλο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με διδακτορικό και με τα ίδια χρόνια υπηρεσίας που αμείβεται όμως με το ενιαίο μισθολόγιο.

 
ΕΔΙΠ ΜΕ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ -ΚΑΙ ΘΥΜΟ!
17 Μάιος 2017 14:17

Τι θυμήθηκα τώρα!
Το έτος 1979! Οι τότε βοηθοί έκαναν αγώνα 300 ημερών για τη δυνατότητά τους σε επιστημονική εξέλιξη.
Ήταν και ο κύριος υπουργός μαζί τους τότε, πρωταγωνιστής στις κινητοποιήσεις.

 
Δρ ΕΔΙΠ ΑΕΙ
17 Μάιος 2017 11:51

Έχουμε το "προνόμιο" του ειδικού μισθολογίου (οι συνάδελφοι των ΤΕΙ πιο "προνομιούχοι") που είναι σαφώς χαμηλότερο από το ενιαίο μισθολόγιο.

 
Δρ. ΕΔΙΠ
17 Μάιος 2017 00:30

@ Πανεπιστημιακός υπότροφος
Από που προκύπτει ότι στο ΤΕΙ κανείς 28 ώρες; Ποια είναι η σχετική νομοθεσία;
Προσλαμβάνεσαι με τη βαθμίδα του επίκουρου Καθηγητή αφού έχεις Διδακτορικό και κανείς 14 ώρες, αυτές είναι όλες.

 
YΠ_ΕΔΙΠ_ΤΕΙ
16 Μάιος 2017 22:26

Έχω μια απορία
Γιατί υπάρχουν τα ειδικά μισθολόγια?
Ποιος θέλει να ενταχθεί σε αυτά ? έχει νόημα να είσαι σε ειδικό μισθολόγιο όταν πληρώνεσαι λιγότερο από άλλους με ίδια προσόντα οι οποίοι ανήκουν στο ενιαίο μισθολόγιο ? το κάνω λιανά.
Στο Α. ΤΕΙ χχχχχ δύο μηχανικοί λογισμικού ΕΤΕΠ, με διδακτορικό δουλεύουν στο ίδιο project και διδάσκουν τις ίδιες ώρες. Ο ένας, που έχει περισσότερες φιλοδοξίες (και μεγαλύτερο συγγραφικό έργο) αποφασίζει να μεταταχθεί σε ΕΔΙΠ όπως και γίνεται. Μέχρι χτες και οι δύο πληρώνονταν το ίδιο αφού είχαν τα ίδια προσόντα και ανήκαν στο Ενιαίο μισθολόγιο. Από μεθαύριο ο ένας θα συνεχίσει να πληρώνεται όσο και πριν ενώ ο άλλος ( αυτός με τις περισσότερες φιλοδοξίες) 300 ευρώ λιγότερα 25% του μισθού του λιγότερο !!!!
Τι λέτε καθηγητά κ. Γαβρόγλου ????

 
ΔρΕΔΙΠ
16 Μάιος 2017 21:07

Το μισθολόγιο εξαθλίωσης των ΕΔΙΠ που παρουσιάστηκε είναι μια συνέχεια της διαρκούς απαξίωσης του κλάδου από το υπουργείο. Πρέπει να επιληφθεί άμεσα κάποιος δικηγόρος για το πόσο σύννομο είναι ο ανώτατος τίτλος σπουδών που σε όλο το δημόσιο έχει συγκεκριμένο μπόνους υπό διάφορες μορφές σε εμάς να νοείται ως ένα απλό πιστοποιητικό σπουδών ή μια βεβαίωση συμμετοχής σε ένα σεμινάριο. Η πλάκα είναι ότι άλλος νόμος δίνει επιπρόσθετα καθήκοντα σε όσους έχουν αυτόν τον τίτλο σπουδών, καθήκοντα που τον εξομοιώνουν πλήρως με τον λέκτορα.

 
@Πανεπιστημιακός Υπότροφος
16 Μάιος 2017 20:52

Και αυτοί οι Ακαδημαϊκοί/Πανεπιστημιακοί Υπότροφοι που κάποια στιγμή θα λάβουν ~500 ευρώ/μήνα για 4 μήνες (δηλαδή είναι και αρκετό καιρό απλήρωτοι... και πάλι καλά αν έχουν υποτυπώδη ασφάλιση με το μπλοκάκι που λες, γιατί μπορεί να είναι και με ΑΕΔ/ΤΛΥ) είναι "καλά" άμα τους συγκρίνεις με άλλους θεσμούς των ΠΥ σε ΑΕΙ, που τα κάνουν όλα και συμφέρουν (από διδασκαλία μέχρι φωτοτυπίες και ό,τι άλλο) και πληρώνονται με ~5 ευρώ/ώρα! Και το "νέοι", συζητείται: πάνω από 40 ετών με οικογένειες και προσόντα διδακτορικά, δημοσιεύσεις, επαγγελματικές & διδακτικές προϋπηρεσίες (αλλά δεν είχαν ποτέ κάποιο βύσμα να διεκδικήσουν, έστω, μια θέση )!

 
Δρ ΕΔΙΠ ΑΕΙ
16 Μάιος 2017 19:47

Δεν τρέφαμε αυταταπάτες για το νέο μισθολόγιο, αλλά σίγουρα ότι θα ζούσαμε αυτόν τον παραλογισμό σίγουρα δεν το είχαμε φανταστεί. Ο ένας νόμος αντιμετωπίζει τους ΕΔΙΠ με διδακτορικό ως προσωπικό με αυξημένα προσόντα και τους δίνει τη δυνατότητα ανάληψης περαιτέρω καθηκόντων (π.χ. αυτοδύναμη διδασκαλία). Ο άλλος (ο προτεινόμενος) θεωρεί πως το μεταπτυχιακό και το διδακτορικό είναι απλά τίτλοι τιμής, διακοσμητικοί. Τέτοια συνέπεια στο κράτος μας, είναι αξιοθαύμαστη. Όσον αφορά τον αξιότιμο κ. υπουργό, που είναι και πανεπιστημιακός, σίγουρα δεν έχει διαβάσει το νόμο και απαξιώνει τόσο τους μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών όσο και τα διδακτορικά. Τι μήνυμα δίνει στους τελειόφοιτους φοιτητές που σκέφτονται να ακολουθήσουν κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ή να κάνουν διδακτορική έρευνα; Δυστυχώς θα πρέπει να διεκδικούμε ακόμα και τα αυτονόητα και να αναλώνουμε χρόνο και ενέργεια, που σίγουρα δεν περισσεύουν.

 
EDIP AEI me didaktoriko
16 Μάιος 2017 18:03

Είναι φανερό πως ο νέος νόμος δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη το μεταπτυχιακό ή το διδακτορικό. Θα πρέπει να κινητοποιηθούμε με όποιο τρόπο μπορούμε. Εφόσον η ομοσπονδία μας απ΄ότι φαίνεται δεν ασχολείται με αυτό το θέμα πιστεύω πως θα πρέπει να αναλάβουμε δράση. Δεν ξέρω πως θα γίνει αυτό αλλά τόσο εγώ όσο και συνάδελφοί μου είμαστε πρόθυμοι να κινητοποιηθούμε. Γνωρίζει κανείς αν μπορούμε να κινηθούμε νομικά ή να πάμε στο υπουργείο ή κάποια άλλη ενέργεια που θα μας βοηθούσε;

 
Ένα ΕΔΙΠ
16 Μάιος 2017 18:00

Έχει πολλά σημεία ανήθικης ηθικής αυτό το νομοσχέδιο.

 
Πανεπιστημιακός Υπότροφος
16 Μάιος 2017 17:26

Μαζί με τους ωρομίσθιους, θα ήθελα απλά να προσθέσω την διάσταση του θεσμού των Π.Υ., δηλ νέων επιστημόνων με διδακτορικό, δημοσιεύσεις κλπ που δουλεύουν π.χ. με μπλοκάκι σε ΕΣΠΑ (2.900 ευρώ για μάθημα ενός εξαμήνου, υποχρέωση εξεταστικής όλο το χρόνο καθώς και απαγόρευση άλλης διδακτικής απασχόλησης σε ΑΕΙ – ΑΤΕΙ) ή σε ΑΤΕΙ με ανώτατο όριο 28 ώρες την εβδομάδα (14 διδακτικό και 14 λοιπό έργο την εβδομάδα-λόγω σχετικής νομοθεσίας) όπου πληρώνονται για μερική και εκ περιτροπής απασχόληση με βάση τα μισθολογικά κλιμάκια των δημοσίων υπαλλήλων (δηλ. 1012 ευρώ τον μήνα μικτά, μειωμένα ένσημα -εννοείται χωρίς επιδόματα κλπ.).

 
Επίκουρος ΤΕΙ
16 Μάιος 2017 15:24

Έχει καταλάβει κανεις αν θα αναγνωριζεταιγια τα μελη ΔΕΠ/ΕΠ η προυπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα για τη μισθολογικη εξελιξη/κατάταξη όπως και για τους υπολοιπους δημοσιους υπαλλήλους? Είναι ασαφές αν θα ισχυσει κατι τετοιο έτσι όπως διατυπωθηκε στο πολυνομοσχεδιο.

 
ΕΔΙΠ (με διδακτορικό - χαρτί για περιτύλιγμα)
16 Μάιος 2017 14:12

Κύριε Υπουργέ, αποδεικνύετε ξανά ότι ενεργείτε μόνο ως πολιτικός, παρά ως πανεπιστημιακός δάσκαλος. Ενώ ως καθηγητής ξέρετε φυσικά την προσφορά των ΕΔΙΠ στο Πανεπιστήμιο, ως νομοθέτης επιλέγετε να τους υποβιβάζετε κι άλλο μισθολογικά. Ελπίζω να θυμηθείτε ξανά τον Δάσκαλο και τις ευθύνες σας απέναντι στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 
E.T.
15 Μάιος 2017 23:34

1) Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η καταρράκωση του κλάδου «ΕΔΙΠ» των Τ.Ε.Ι., λες και δεν παρέχουν ισότιμο έργο και δεν κατέχουν τα ίδια προσόντα με τα Ε.ΔΙ.Π των πανεπιστημίων (έλλειψη βαθμολογίου, επιδόματος διδασκαλίας, διαφορετικό ωράριο εργασίας και διαφορετικό ποσοστό υπολογισμού). Που αλλού στον κόσμο ακούστηκε, άτομα με περισσότερα προσόντα με μεταπτυχιακό και διδακτορικό να αμείβονται χαμηλότερα από άτομα με λιγότερα προσόντα; Πρωτοτυπούμε για άλλη μια φορά.
2) Για πιο λόγο δίνεται το δικαίωμα στους καθηγητές Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης να μεταταγούν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ αντίστοιχα, ώστε να καταλάβουν θέσεις Ε.ΔΙ.Π. με υψηλά προσόντα εφόσον είναι κάτοχοι διδακτορικού και θα πληρώνονται λιγότερο;
3) Επιτρέπεται στο διοικητικό προσωπικό με συγκεκριμένες προϋποθέσεις να μεταταγούν σε θέσεις Ε.ΤΕ.Π και Ε.ΔΙ.Π. αντίστοιχα, χωρίς να μπορεί να γίνει το αντίθετο από Ε.ΔΙ.Π. σε διοικητική θέση, λες και δεν διαθέτουν τα ανάλογα προσόντα.
Γιατί όλες αυτές οι διακρίσεις;

 
ΔρΕΔΙΠ
15 Μάιος 2017 18:18

Πρώτο μέλημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας είναι το τρίπτυχο «έρευνα-ανάπτυξη-καινοτομία». Δικά σας λόγια είναι κύριε υπουργέ. Τι κάνετε γι αυτό; Ισοπεδώνετε τους διδάκτορες ΕΔΙΠ και επιπλέον τους μειώνετε και το μισθό!!! Ειλικρινά έτσι περιμένετε να σταματήσει το κύμα φυγής των επιστημόνων στο εξωτερικό; Με το να μειώνετε τους μισθούς των 1100 ευρώ σε 1000; Ένας διδάκτορας ΕΔΙΠ μετά από 30 χρόνια υπηρεσίας θα παίρνει καθαρά κοντά στα 1350 ευρώ!!!! Καληνυχτα!!!!!!!!!!!!!

 
Ε.ΔΙ.Π. (Εργαστηριακό "Διά βίου" Προσωπικό)
15 Μάιος 2017 17:35

Για πάντα Ε.ΔΙ.Π. Εγκλωβισμένοι σε έναν ανομοιογενή κλάδο αποφοίτων Τ.Ε., αποφοίτων Π.Ε., Μαστερούχων Τ.Ε., Μαστερούχων Π.Ε. και Διδακτόρων. Καμία δυνατότητα εξέλιξης για τους διδάκτορες, καμία οικονομική ανταμοιβή για το διδακτορικό. Το ξέρετε, το έχετε πει δημοσίως, ότι ο διδάκτορας έχει άλλα προσόντα αλλά καθήκοντα και άλλες ευθύνες. Θα αναγνωριστούν ποτέ; Κύριε υπουργέ, μας "τραβάτε" προς τα κάτω και άρα μας διώχνετε από την "αξιοκρατική" αυτή χώρα.
Δρ. Ε.ΔΙ.Π.

 
EDIP
15 Μάιος 2017 17:06

Αγαπητέ υπουργέ μήπως πρέπει να πληρώσουμε πρόστιμο εμείς οι ΕΔΙΠ που έχουμε διδακτορικό; Μήπως κακώς παλέψαμε και κακώς μοχθούμε καθημερινά από τη στιγμή που όχι μόνο δεν μας βοηθάτε να γίνουμε καλύτεροι αλλά μας κλωτσάτε προς τον πάτο του βαρελιού; Τι σας έχει κάνει αυτός ο κλάδος και τον έχετε στοχοποιήσει; Τους συναδέλφους ΕΔΙΠ των ΤΕΙ τους ξεχάσατε όσον αφορά το επίδομα; Είναι σοβαρή αντιμετώπιση αυτή;

 
Μάριος
15 Μάιος 2017 16:48

κ. Υπουργέ,

Προς τι αυτός ο εμπαιγμός και η απαξίωση του κλάδου των ΕΔΙΠ;
Ελπίζω αυτά τα "νέα μαθηματικά" να προέρχονται από λάθος το οποίο θα διορθωθεί εντός της ημέρας.

Σας ευχαριστώ.

 
Μανθάνων μη κάμνε
15 Μάιος 2017 16:31

Απ οτι φαίνεται, γίνεται ενσωμάτωση επιδομάτων και συγκεκριμένα ΔΕΠ & ΕΔΙΠ:

Επίδομα Διδακτικής Προετοιμασίας, Επίδομα ¨Ερευνας και Πάγιας Αποζημίωσης γίνονται 1 Επίδομα Διδασκαλίας & Ερευνας.

Απ οτι είδα όλα τα κλιμάκια θα δούν αυξήσεις!

Στους ΕΔΙΠ θα έπρεπε να δώσουν 65% στο βασικό μισθό καθ. και το επίδομα να είναι 180. θα ήταν πιο δίκαιο.
Κ αυτοί θα δούν αυξήσεις.

Αυτά :)

 
Yp_EDIP_ΤΕΙ
15 Μάιος 2017 14:13

Ένα χρόνο περίπου πριν ο κ. Φίλης ψήφισε ένα νόμο όπου δίνεται η δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς υψηλών προσόντων να μεταταχθούν από την Α/μια και Β/μια εκπαίδευση στην Γ/μια στον Βαθμό του ΕΔΙΠ.
Μετά την απαξίωση των πτυχίων και μεταπτυχιακών στην Α/μια και Β/μια εκπαίδευση και αναγόρευση σε ύψιστο προσόν την ημετερότητα ("διδακτική" εμπειρία, ψήφο συλλόγου, συνέντευξη κλπ) αρκετοί που είχαμε προσόντα επίκουρου καθηγητή αποφασίσαμε να μεταταχθούμε σε ΑΕΙ (Παν/μια ή ΤΕΙ). Ο μισθός (του ΕΔΙΠ) ήταν περίπου ο ίδιος ή έστω λίγο μικρότερος αλλά πες η δίψα μας για έρευνα, πες το γεγονός της εντοπιότητας μας έκανε να το παραβλέψουμε.
Ο νυν υπουργός καθηγητής κ. Γαβρόγλου, άμα την ανάληψη των καθηκόντων του, αποφάσισε να αλλάξει το νόμο και να καθυστερήσει την μετάταξή μας για γραφειοκρατικούς λόγους. Τα τμήματα συμμορφώθηκαν και ξανάκαναν την ίδια δουλεία και εμείς υπομονή να τελειώσει η χρονιά και να μεταταχθούμε. Τώρα στο παρά πέντε μαθαίνουμε ότι ο μισθός που θα λαμβάνουμε, αν γίνει επιτέλους η μετάταξη που θέλαμε, θα είναι κατά 15%- 30% λιγότερος από το μισθό που παίρνουμε τώρα.
Ο μισθός ενός δασκάλου, καθηγητή, δημόσιου υπαλλήλου γενικότερα με διδακτορικό και 20 χρόνια υπηρεσίας είναι καθαρά περίπου 1350 ευρώ,
ο μισθός ενός ΕΔΙΠ με διδακτορικό και τα ίδια χρόνια υπηρεσίας θα είναι σε πανεπιστήμιο 1180 ενώ για ΤΕΙ 1030 δηλαδή 170 ευρώ(15%) και 250 ευρώ (25%) κάτω αντίστοιχα.
Ρωτάω τους κυρίους της κυβέρνησης είναι τρελοί ?????????????????????????
Πως είναι δυνατόν στο δημόσιο υπάλληλοι που κάνουν σχεδόν την ίδια δουλειά να αμείβονται τόσο διαφορετικά.
Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι ο καταληκτικός μισθός του ΕΔΙΠ ΤΕΙ είναι 1200 ευρώ περίπου με, 31 χρόνια υπηρεσίας ( υπενθυμίζω 4 το πτυχίο και 4 περίπου το διδακτορικό), ενώ ο καταληκτικός μισθός ενός υπαλλήλου ΔΕ με τα ίδια χρόνια (38) είναι περίπου 1320 ευρώ, 120 ευρώ περισσότερα !!!!!!!!!!!!!!!
Να το κάνω πενηνταράκια? η δακτυλογράφος του τμήματος θα πληρώνεται 120 ευρώ (10%) παραπάνω από τον ΕΔΙΠ που κάνει Εργαστήρια, Θεωρίες, Έρευνα.
Αφιερωμένο στον Καθηγητή κ. Γαβρόγλου. !!!!!!!!!!
Καληνύχτα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
ΕΔΙΠ ΤΕΙ Πειραιά
15 Μάιος 2017 13:48

Εαν είναι δυνατόν να βγαίνουν νόμοι για ψήφιση χωρίς την παραμικρή λογική! Συζητήσατε καθόλου με ΕΔΙΠ του κλάδου των ΤΕΙ; Αυτοί που πρακτικά κάνουν τα μαθήματα και καλύπτουν τις βασικότερες ανάγκες, δηλαδή την εκπαίδευση, δεν θα λαμβάνουν ούτε καν το επίδομα διδασκαλίας; Από που προέκυψε το 52%; Για μια ακόμα φορά ενώ είμαστε όλα τα Ιδρύματα ΑΕΙ, άλλο μισθό το ΕΔΙΠ των Πανεπιστημίων και άλλο των ΤΕΙ. Τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά γιατί δεν προσμετρούντε στο μισθό; Πως είναι δυνατόν κάποιος ΕΔΙΠ των ΤΕΙ να λαμβάνει μικρότερο μισθό, τωρινό και καταληκτικό σε σχέση με άλλες βαθμίδες της δευτεροβάθμιας ή και άλλων δημοσίων υπαλλήλων;

 
researcher
15 Μάιος 2017 12:10

Νόμιζα ότι τα ειδικα μισθολόγια θα γινότανε απο 20, 8 και ότι επαγγελματα που απαιτουσανε ίδια προσόντα ( ΔΕΠ ΕΠ και ερευνητές) θα είχανε τις ίδιες απολαβές, αλλά απο ότι βλέπω απο συνέπεια άλλο τίποτα....

 
Πολύκαρπος Φαλάρας
15 Μάιος 2017 11:58

Αξίξει να παρατηρήσει κανείς ότι η ελληνική πολιτεία συχίζει να υποβαθμίζει τους ερευνητές, μειώνοντας ονομαστικά και ποσοστιαία τις αποδοχές τους σε σχέση με άτομα με πολύ λιγότερα ουσιαστικά και τυπικά ακαδημαικά προσόντα.
Και μετά περιμένουμε ανάπτυξη. Καλό ξημέρωμα!!!

 
ΕΕΠ
15 Μάιος 2017 11:20

Το νέο μισθολόγιο φέρνει μια εξίσωση προς τα κάτω. Είτε έχει κάποιος διδακτορικό είτε όχι δεν έχει καμιά σημασία. Για όσους δε από εμάς έχουν διδακτορικό η μείωση είναι τουλάχιστον εκατό (100) ευρώ τον μήνα. Επίσης η διαφορά επιδόματος από τον λέκτορα στα ΕΕΠ είναι περισσότερο από το μισό. Αναρωτιέμαι όλη η εξοικονόμηση των μνημονίων από εμάς θα βγει;

 
ΕΔΙΠ
15 Μάιος 2017 10:53

Ο "νομοθέτης" έκανε την παγκόσμια πατέντα πάλι. Σε όλο το δημόσιο το διδακτορικό δίνει ένα επιπλέον μπόνους στον κάτοχό του ενώ στους ΕΔΙΠ δίνει το απόλυτο μηδέν. Δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων είναι και θέμα ηθικής. Συγχαρητήρια στον κύριο "υπουργό" που μάχεται για να μη φύγουν οι νέοι επιστήμονες στο εξωτερικό. Προφανώς οι ΕΔΙΠ δεν τον ενδιαφέρουν και γι αυτό τους απαξιώνει με αυτό τον τρόπο.

 
ΣΓ
15 Μάιος 2017 10:17

Διαβάζοντας το νέο Ειδικό Μισθολόγιο προκύπτουν κάποιες εύλογες απορίες:

1. Γιατί υπάρχει διαφορά στις αμοιβές των μελών ΔΕΠ των Πανεπιστημίων με τα μέλη ΕΠ των ΤΕΙ και των ΔΕΠ άλλων μορφών ΑΕΙ; Πως είναι δυνατόν υπάλληλοι με τα ίδια προσόντα και για την ίδια δουλειά να λαμβάνουν διαφορετική αμοιβή. Τι κάνει τα μέλη ΔΕΠ των Πανεπιστημίων καλύτερα όλων των υπολοίπων; Από πού προκύπτει νομικά κάτι τέτοιο;
2. Το κατατεθειμένο νομοσχέδιο αναφέρεται σε μέλη ΕΠ των «Α»ΤΕΙ. Από πού προκύπτει νομικά η ύπαρξη των Ανώτατων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων; Υπάρχουν άραγε και Ανώτερα ή Κατώτερα ΤΕΙ;
3. Οι αμοιβές του Καθηγητή ΤΕΙ ανέρχονται στο 90% των αμοιβών του Καθηγητή Πανεπιστημίου. Επομένως τα ΑΤΕΙ (κατά την Κυβέρνηση) είναι κατά 90% Πανεπιστήμια. Κατά το υπόλοιπο 10% είμαστε μάλλον ΙΕΚ ή ΚΕΚ.
4. Η ενσωμάτωση του επιδόματος βιβλιοθήκης, το οποίο με δικαστική απόφαση δεν φορολογούταν, στις βασικές αποδοχές, θα προκαλέσει μείωση και όχι αύξηση αποδοχών όπως διαφημίζει ο Υπουργός.
5. Γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στο νέο επίδομα διδασκαλίας και έρευνας μεταξύ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ; Μήπως στα ΤΕΙ δεν είναι υποχρεωτική η έρευνα και με πολύ χειρότερες συνθήκες; Ή μήπως στα ΤΕΙ έχουμε μικρότερο διδακτικό ωράριο;
6. Επίσης φοβερά είναι και τα επιδόματα θέσης. Είναι πραγματικό ανέκδοτο ο Πρύτανης να έχει επίδομα θέσης μικρότερο από αυτό των υφισταμένων του ενώ είναι υπόλογος κατά το νόμο για όλο το Ίδρυμα.
7. Ο «νομοθέτης» ανακάλυψε και μία καταργημένη θέση ευθύνης στα «Α»ΤΕΙ. Τον Προϊστάμενο Τμήματος και του δίνει 100€ για να πίνει κανένα καφέ. Στον αντίστοιχο Πρόεδρο Τμήματος Πανεπιστημίου δίνει 210€. Δεν θα τα ισοπεδώσουμε και όλα. Άλλο Προϊστάμενος άλλο Πρόεδρος!

Καλή εβδομάδα και καλή τύχη με αυτούς που μας κυβερνούν.

 
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ
15 Μάιος 2017 09:14

Γιατι τετοιο μενος για τους ΕΔΙΠ; Τι σας φταιει αυτός ο κλαδος; Γιατι τετοια επιθεση; Μετα από 30 χρονια υπηρεσίας ενας ΕΔΙΠ θα παιρνει καθαρα 1350 ευρω!!!!!!!!!!!!!!!!! ΞΥΠΝΑΤΕ!!!!

 
MED1
15 Μάιος 2017 08:35

Aλήθεια, ποιός θα παράγει έργο πλέον ή/και θα συντονίζει στα Πανεπιστημιακά νοσοκομεία τα εργαστήρια Βιοχημείας, Γενετικής, Ιολογίας, Κλινικής Χημείας, Τοξικολογίας, μετά τον αποκλεισμό των Βιολόγων, Χημικών, Κλινικών Χημικών και Βιοχημικών ΔΕΠ και ΕΔΙΠ;;; Αρκούν μόνο οι συνάδελφοι του ΕΣΥ όπου και αν υπάρχουν; Με ποιο σκεπτικό αποκλείονται άτομα με εμπειρία δεκαετιών σε εκπαιδευτικό, κλινικό και εργαστηριακό έργο στα ΑΕΙ που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους βάσει Νόμου όλα αυτά τα χρόνια; Τί σκοπιμότητα κρύβεται πίσω από την εκπαραθύρωση Πανεπιστημιακών από τα Πανεπιστημιακά νοσοκομεία;;; Προς όφελος ποίων τελικά;

 
MED1
15 Μάιος 2017 01:04

Η απόλυτη εξαθλίωση των ΕΔΙΠ... Η απόλυτη απαξίωση των Βιολόγων, Χημικών και Βιοχημικών ΔΕΠ και ΕΔΙΠ στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, χωρίς επιχειρήματα... Με ποιο κριτήριο έγινε η διάκριση τους (και κατάργηση τους τελικά) μετά από τόσα χρόνια από τους φαρμακοποιούς, ψυχολόγους και νοσηλευτές συναδέλφους τους; Πού στηρίχτηκε αυτό το κείμενο, σε ποια διαβούλευση;

 
ΕΔΙΠ_ΤΕΙ1
15 Μάιος 2017 00:50

Έτσι όπως πάνε τα πράγματα το καλύτερο είναι να μείνουν οι ΕΔΙΠ των ΤΕΙ στο ενιαίο μισθολόγιο.
Το μνημόνιο 3.5 ειδικά τους ΕΔΙΠ ΤΕΙ τους περνάει πριονοκορδέλα. Δεν αναφέρεται καθόλου επίδομα διδασκαλίας(υποθέτω εκ παραδρομής) δεν γίνεται να παίρνει επίδομα ο ΕΔΙΠ της Φιλοσοφικής !!!!!(τι εργαστήρια έχει αλήθεια) και όχι ο ΕΔΙΠ της μηχανολογίας και ηλεκτρολογίας με ότι σημαίνουν από πλευράς ασφάλειας τα εργαστήρια των τμημάτων αυτών. Δεν γίνεται Διδάκτορας ΕΔΙΠ να έχει καταληκτικό μισθό 1150 ευρώ (ΝΑΙ 1150) 150 ευρώ λιγότερα από τον καταληκτικό μισθό ενός υπαλλήλου απόφοιτο Λυκείου ή ΕΠΑΛ (ΝΑΙ ΔΕ!!!!!!!!!!) στο υπόλοιπο δημόσιο.
Κάτι δεν πάει καθόλου μα καθόλου καλά.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ