Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Το νέο σύστημα επιλογής Διευθυντών Σχολείων

Α. Μοριοδότηση τίτλων σπουδών. Β. Μοριοδότηση της προϋπηρεσίας. Γ. Μοριοδότηση της Συνέντευξης των υποψηφίων Διευθυντών. Δ. Πρακτικό του Συλλόγου Διδασκόντων για τους υποψηφίους Διευθυντές Σχολείων χωρίς μοριοδότηση.
Δημοσίευση: 15/05/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής  ανακοίνωσε την οριστική απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα επιλογής Διευθυντών Σχολείων, επιβεβαιώνοντας πλήρως  το  ρεπορτάζ του esos που δημοσιεύσαμε την περασμένη εβδομάδα.

Ειδικότερα ο Γενικός Γραμματέας μιλώντας στην ΕΡΤ1 ανακοίνωσε ότι το νέο σύστημα   έχει τους εξής “πυλώνες”:

Α. Μοριοδότηση τίτλων σπουδών

Β. Μοριοδότηση της προϋπηρεσίας

Γ. Μοριοδότηση της Συνέντευξης των υποψηφίων Διευθυντών

Δ. Το πρακτικό του Συλλόγου Διδασκόντων  για τους υποψηφίους Διευθυντές Σχολείων χωρίς μοριοδότηση. Το πρακτικό θα διαβιβαστεί στα μέλη του Συμβουλίων Επιλογής Διευθυντών το οποίο θα έχουν διαβάσει πριν τη Συνέντευξη.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

Σχόλια (51)

 
stamstat
17 Μάιος 2017 07:22

Διαβάζοντας τα σχόλια των περισσοτέρων θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

α) είμαστε άριστοι στην κριτική (δυστυχώς την κακοπροαίρετη)

β) δεν καταθέτουμε (σχεδόν ποτέ) τη δική μας πρόταση

γ) σχολιάζουμε λες και τα προηγούμενα κυβερνητικά σαΐνια έφτιαχναν τους καλύτερους και δικαιότερους νόμους που επέλεγαν τους ΆΡΙΣΤΟΥΣ.

Ας μη τρελαθούμε και τελείως!!!

 
Πέτρος Ζ.
17 Μάιος 2017 01:01

@PUMA
Πραγματικά είναι άξιο απορίας γιατί συνάδελφοι που έχουν εμπειρία διοίκησης στα κοινά δεν μοριοδοτούνται!!! όταν κατείχαν θέσεις προέδρων ΝΠΔΔ ή και ΝΠΙΔ ή και θέσεις Αντιδημάρχων κλπ !!!
Μπορείς να μα εξηγήσεις γιατί αποχώρισαν από τέτοιες ζηλευτές και αξιοκρατικές θέσεις και θέλουν να γίνουν διευθυντές σχολείων ;;;

Παρεμπιπτόντως, ξέχασες να αναφέρεις όσους έχουν διατελέσει υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές, γενικοί ή ειδικοί γραμματείς, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι, πρόεδροι δημοτικών ή κοινοτικών συμβουλίων κλπ. Μάλλον οι τρείς πρώτες κατηγορίες σε ενδιαφέρουν.....

 
@Στράτος
17 Μάιος 2017 01:01

@Στράτο, θα περιμένουμε τον καινούργιο νόμο ο οποίος λες θα απαντήσει στα ερωτήματά μας. Όπως απάντησαν όλοι αυτοί που κρίθηκαν αντισυνταγματικοί από το ΣΤΕ; ΜΜΕ, Εκπαίδευση, συμβασιούχοι κτλ.. Όπως απάντησαν το σκίσιμο των μνημονίων, η 13η σύνταξη, το αφορολόγητο, μη τα πιάσω τώρα με τη σειρά. Α, προστατέψατε τους "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ", και διαλύσατε τη μεσαία τάξη, δεν σας πάει η αστική δημοκρατία . Δεν σας πιστεύει πλέον κανείς, θέλεις λοιπόν να απαντήσω τα ερωτήματά μου με τα νομοσχέδια σας; Εδώ σας "αποκλήρωσε" με το χειρότερο τρόπο ο Θεοδωράκης και ο Γλέζος, θέλεις να πάρω απαντήσεις απο εσάς; Φίλε Στράτο (αν είσαι συνάδελφος, συνάδελφε Στράτο), γίνεσαι γραφικός, κάντε αυτό που θέλετε, και εμείς αυτό που πρέπει για να προστατευτούμε απο εσάς μέχρι τις επόμενες εκλογές, μετά δεν θα σας ξέρει ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας σας. Tα χρόνια περνάνε γρήγορα δυστυχώς, το ζήτημα είναι τι αφήνει ο καθένας να τον θυμούνται οι επόμενοι, με το χέρι στην καδιά συνάδελφε…, εσείς τι θα αφήσετε εκτός από ερείπια, φτωχοποίηση και εξισωτισμό προς τα κάτω;

 
blackboy
16 Μάιος 2017 22:01

Ένας επιβάτης Α ενός τρένου κάθεται ακίνητος και ρεμβάζει απέναντι. Για τον επιβάτη Β (επίσης του τρένου) θεωρείται ακίνητος. Για τον παρατηρητή Γ από τον αγρό θεωρείται κινούμενος αφού κινείται μαζί με το τρένο. Για τον επιβαίνοντα Δ στο ελικόπτερο από πάνω εκλαμβάνεται ως κινούμενος με διαφορετικό όμως είδος κίνησης. Οπότε κύριοι ο καθένας μιλάει ανάλογα με το από που κοιτάει τον επιβάτη Α.

 
Προς Στράτο
16 Μάιος 2017 21:48

Είμαι αυτός των ερωτ6ημάτων της 15ης Μαίου και ώρα 22.15 και δεν έχω σχέση με αυτό της 22.06.Είπες ότι είναι πολλά τα ερωτήματα και να περιμένω το νομοσχέδιο.Δεν χρειάζεται να περιμένω τόσο .Την απάντηση την πήρα σήμερα από τις εφημερίδες όπου ο εισηγητής του 4ου μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ κος Χ.Καραγιαννίδης δήλωσε αυτολεξί "ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΗ. ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ"(πρωτοσέλιδο σήμερα της εφη."Δημοκρατία"). Δηλαδή ο εισηγητής των περικοπών μισθών και συντάξεων ,μείωσης αφορολογήτου ,μείωσης συντάξεων χηρείας κτλ αυτός που είναι εισηγητής επί του 4ου μνημονίου που θα καθορίσει το μέλλον μας,των παιδιών μας,των εγγονών και των δισέγγονων δηλώνει ανερυθρίαστα ότι οι οικονομικές του γνώσεις είναι στα επίπεδα του μπακάλη .Με τέτοιο λαό και αυτό το επίπεδο πολύ είναι και είναι άξιος για πολύ χειρότερα .Έτσι θα είναι και το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί .Του μπακαλόγατου.Είστε πολύ χειρότεροι από τους προηγούμενους και αποκλείεται να είστε καλύτεροι από τους επόμενους . Ούτε και εσείς διαψεύσατε το παλαιό ρητό ότι "όλες οι εξουσίες ότι χρώματος και ιδεολογίας είναι παρράγουν το ίδιο αποτέλεσμα και είναι ακριβώς ίδιες".Αυτό έλειπε εσείς να διαφέρετε και ειδικά μετά τις ευλογίες του αμερικανού πρέσβη άρα και του κου Τράμπ(το φονιάδες των λαών αμερικανοί πήγε περίπατο) και του κου Ιβάν Σαββίδη.

 
ΣΑΪΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
16 Μάιος 2017 20:19

Όσο δε γίνεται η επιλογή των στελεχών διοίκησης στο δημόσιο αλλά και στην εκπαίδευση, με διαδικασίες ΑΣΕΠ όλα θα είναι κομματικά τερτίπια.
Διαδικασία ΑΣΕΠ σημαίνει μέτρηση αντικειμενικών μορίων και γραπτές εξετάσεις προσωπικότητας, Η/Υ και ξένων γλωσσών. Διάρκεια 5ετής.

 
PUMA
16 Μάιος 2017 19:52

Θα ήθελα να ρωτήσω γιατι συνάδελφοι που έχουν εμπειρία διοίκησης στα κοινα δεν μοριοδοτούνται όταν κατείχαν θέσεις προέδρων ΝΠΔΔ ή και ΝΠΙΔ ή και Θέσεις Αντιδημάρχων κλπ Αν αυτή η προϋπηρεσία δεν είναι προϋπηρεσία τουλάχιστον ανώτερη από αυτή την τόσο απλή των Διευθυντών Σχολείων τότε ποια είναι;; Κια μη μου πει κανείς για διαχείριση προσωπικού κλπ γιατί όσοι πέρασαν από αυτές τις θέσεις η εμπειρία τους πιστεύω ήταν αρκετή για να μοριοδοτηθούν! Και πόσο μάλλον όταν ήταν ή είναι ακόμη σε επιτροπές Παιδείας όπου με την ψήφο τους καθορίζουν τι θα πάρει το κάθε σχολείο κλπ κλπ. Δεν έχουν γνώση τα των σχολείων; Μα αφού είναι εκπαιδευτικοί και γνωρίζουν πολλά περισσότερα από την Διευθυνση ενός σχολείου! Το έλεγε ένας συνάδερφος σε ξένο συνάδερφο και αυτός απάντησε ότι όχι μόνο στην χώρα του μοριοδοτείται αλλά σε περίπτωση ισοπαλίας προϋπηρεσίας προηγείται αυτός που κατείχε υψηλότερη θέση και φυσικά αυτή δεν είναι η του διευθυντή σχολικής μονάδος!

 
Στράτος
16 Μάιος 2017 17:34

Απάντηση στον @Στράτος 15 Μάιος 2017 22:06
Καταρχάς σε παρακαλώ να διαλέξεις ένα όνομα για το σχολιασμό στο esos. Δεν μπορεί το όνομά σου να είναι ο «@Στράτος». Δηλ. τι είσαι; Ο πρόθυμος να απαντήσει σε ό,τι γράφω; Δεν ξέρω αν θα σε πικράνω αλλά δεν θα σου στείλω το τηλέφωνό μου! Επειδή όμως σε βλέπω ότι γνωρίζεις νομικά (sic) και είσαι έτοιμος για αγωγές και μηνύσεις, λυπάμαι αλλά δεν μπορώ άλλο κάτι να σου πω παρά καλή τύχη με τις δικαστικές σου διεκδικήσεις…
Επειδή τα ερωτήματα που θέτεις στο άλλο σου σχόλιο στις 15 Μάιος 2017 22:15 είναι πάρα πολλά δεν προλαβαίνω να σου απαντήσω. Προτείνω να περιμένεις τη δημοσίευση του νέου νόμου. Ίσως τότε κάποια από τα ερωτήματά σου θα απαντηθούν.

Απάντηση στον Sano@Στράτος
Ευχαριστώ για τον νέο μου χαρακτηρισμό ως «ο κυβερνητικός απρόσωπος». Είναι ομολογουμένως πρωτότυπος!

@Σάσα
Κανένα καημό δεν θα έχω για τη θέση Διευθυντή σχολείου είτε με αυτή είτε με άλλη κυβέρνηση.

@Πέτρος
Γράφεις προς εμένα «Μόνο αν δεν έχεις πάει κατηγορούμενος σε δικαστήριο δικαίως ή αδίκως…». Δεν ξέρω αν σε στεναχωρώ αλλά δεν έχω πάει σε δικαστήριο κατηγορούμενος ούτε δικαίως ούτε αδίκως.

Ζητώ συγγνώμη από όσους τυχόν σχολιαστές απευθύνθηκαν σε μένα στα σχόλιά τους και δεν τους απάντησα! Δεν σας προλαβαίνω όλους!
Έκανα μια εξαίρεση σήμερα γιατί είχα χρόνο και όρεξη και απάντησα και σε μερικές αιχμές «επί προσωπικού» μολονότι δεν το συνηθίζω.

 
loyk
16 Μάιος 2017 15:12

Στρατο χαραμιζεσαι επρεπε να εισαι Κυβερνητικος Εκπροσωπος!!!!
οσο για τις κρισεις μαλλον θα γελασουμε αν τις κανουν οι νυν Δ/ντες Εκπ/σης και μοριοδοτησουν και την θητεια των δ/ντων που ακυρωσε το ΣΤΕ.

 
Ν
16 Μάιος 2017 14:57

Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστός συνεχιστής των προηγούμενων και ποιο προχωρημένα
Ο διορισμένος Περιφερειακός Διευθυντής διορίζει κομματικά συμβούλια επιλογής με πολύ χαμηλότερα ,ως συνήθως προσόντα από τους αξιολογούμενους.
Οι σχολικοί σύμβουλοι που θα μετέχουν εχουν τρία χρόνια παράταση στη θητεία τους από το 2011 και θα αξιολογήσουν υποψήφιους για τρίτη φορά.
Οι διευθυντές εκπαίδευσης είναι άκυροι και μη νομιμοποιημένοι και θα μετέχουν στα συμβούλια επιλογής σαν πρόεδροι και θα αξιολογούν αυτούς που τους ψήφισαν και αυτούς που δεν τους ψήφισαν.
Ξεπεράσατε τους πάντες .Για αξιοκρατία,διαφάνεια και νομιμότητα ούτε λόγος .Χειρότεροι όλων των εποχών και απείρως ποιο επιζήμιοι .Ευτυχώς που μας φορτώνετε μνημόνια και μειώσεις αποδοχών και συντάξεων για να σας θυμόμαστε.Αλήθεια από το Μάρτιο έχουμε μειώσεις στους μισθούς μας.Διαμαρτυρήθηκε κανείς;.Η ΟΛΜΕ η ΔΟΕ;Ας φάμε συμμετοχή λοιπόν.

 
Αλεξία
16 Μάιος 2017 14:56

Επειδή υπάρχουν διαφορετικά πτυχία τετραετούς...ως εξαετούς φοίτησης, οι έχοντες μεταπτυχιακό που αποτέλεσε προσόν διορισμού, πράγμα που συμβαίνει σε μια μεγάλη κατηγορία των ΠΕ19, να μοριοδοτούνται όπως αυτοί που διορίστηκαν με το βασικό τους πτυχίο και έχουν μεταπτυχιακό. Να μην αγνοείται αυτό.

 
ΓΙΑΝΝΗΣ
16 Μάιος 2017 14:47

ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ.
Οποιαδήποτε εμπλοκΉ του Σ.Δ. σημαίνει ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
π.χ.
Υπηρετώ στο Ν. Κυκλάδων στη Μήλο.
Μπορώ να δηλώσω την Πάρο;
Αν όχι, τότε ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Αν απαγορευθεί να δηλώσω όλα τα σχολεία μιας Διεύθυνσης, τότε έχουμε καταστρατήγηση της αρχής της ισονομίας, της ίσης αντιμετώπισης.
Εάν μπορώ να δηλώσω όλα τα σχολεία της Διεύθυνσης Κυκλάδων τι γνώμη μπορούν να έχουν συνάδελφοι της Πάρου, που δεν με έχουν δει ποτέ;

Σ.Δ. και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, είναι πιασμένα χέρι χέρι._

 
@Kώστας
16 Μάιος 2017 14:02

Ήρεμοι είμαστε Κώστα, θέλω να σου επισημάνω μόνο ότι οι σχολικοί οργανισμοί (ως οντότητες, δεν εννοώ ως οργάνωση μέρος της διαδικασίας -
λειτουργίας της διοίκησης) δεν είναι καφενεία ούτε παιδικές χαρές, διέπονται από νόμους και κανονισμούς, εργάζονται υπάλληλοι και διαθέτουν σύστημα ιεραρχίας, αποτελούν δε αποκεντρωμένες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, το Σύνταγμα είναι ξεκάθαρο γιαυτό και η απόφαση του ΣΤΕ είναι ξεκάθαρη. Τώρα αν κάποιοι δεν «συμπαθούν..» το Σύνταγμα αυτό αφορά τους ίδιους, η αστική μας δημοκρατία υπάρχει και είναι ισχυρή. Για το σκοπό της εκπαίδευσης σε παραπέμπω στο Σύνταγμα και στο Ν 1566 /85, για δε τα καθήκοντα των στελεχών και εκπαιδευτικών στο καθηκοντολόγιο, δεν είναι ώρα να απορυθμίσουμε την εκπαιδευτική νομοθεσία. Επίσης να σου υπενθυμίσω ότι ο Υπαλληλικός Κώδικας και το Διοικητικό δίκαιο έχει απόλυτη εφαρμογή και στο εκπαιδευτικό σύστημα. Εννοείται και η υπόλοιπη νομοθεσία που διέπει τα συλλογικά όργανα (συνεδριάσεις, αποφάσεις κτλ.), αν αυτό δεν το γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί και σαυτό "ποντάρουν" συνδικαλιστές και κυβέρνηση (στην άγνοια), είναι ώρα να το μάθουν (όπως είπε περίπου και ο κος Πλατάρος). Η Νομοθεσία είναι αυστηρή και το διαπιστώνει κανείς όταν βρίσκεται μπροστά στις δικαστικές αρχές, εκεί η αφέλεια δεν υπάρχει ως έννομο αγαθό, κατά τα άλλα ηρεμία υπάρχει, δεν υπάρχει εκεί όπου παραβιάζεται η νομοθεσία, αυτό επισημαίνουμε. Βλέπεις πόσα σου παρέθεσα, και είναι ελάχιστα των ελαχίστων (πάρε βιβλιογραφία για τη διοίκηση και θα μάθεις περισσότερα, επίσης να σταθείς μπροστά σε Πανεπιστημιακούς καθηγητές να δώσεις εξετάσεις και να παρουσιάσεις και διπλωματική εργασία επιπέδου μπροστά σαυτά που πρέπει να γνωρίζει ένα διευθυντικό στέλεχος, μάλιστα δε σχολικού οργανισμού, άντε τώρα να καταθέσεις αξιολογική κρίση ως μέλος και να βγεις αλώβητος. Πιστεύεις ότι αυτός που κόπιασε και «μάτωσε» κάνοντας ουσιαστικές σπουδές και έχοντας τεράστιο έργο πίσω του, θα σου χαριστεί και σε οποιοδήποτε, λες να είναι αφελής, εγώ δεν το πιστεύω. Οι προσφυγές βέβαια δεν έχουν ντουντούκα να φωνάζουν αλλά τα αποτελέσματά τους είναι σε προσωπικό επίπεδο, καθοριστικά και εφαρμόζονται απολύτως. Την αλήθεια λέμε και δεν το κάνουμε να φοβίσουμε κανένα, φόβος υπάρχει όταν υπάρχει άγνοια, ο αυτόματος πιλότος τέλειωσε φίλε Κώστα δια παντός.

 
Αμερόληπτος
16 Μάιος 2017 13:46

Γ.Γ. Υπουργείου:"να παίξει το ρόλο του διευθυντή, να καταλάβει τη θέση του διευθυντή." Αποδεικνύεται λόγοις και έργοις πώς αντιλαμβάνονται τη θέση του διευθυντή στα σχολεία ως παιχνίδι ή κάστρο προς κατάληψη. Μα είναι δυνατόν να περιμένει κάποιος προκοπή από αυτούς; Γιατί δεν τολμά να νομιμοποιήσει ο υπουργός με έγγραφο τις πράξεις των διευθυντών σχολικών μονάδων που βρίσκονται στις θέσεις τους μετά από την απόφαση του ΣτΕ; Γιατί 3 μήνες μετά την απόφαση του ΣτΕ δεν προχώρησε στην αλλαγή των διευθυντών σχολείων και επιμένει στη διατήρηση της αντισυνταγματικότητας;

 
@Λευτέρης
16 Μάιος 2017 13:15

Κανένα πρόβλημα με τους παλιούς.Αλλά με τον περιοροσμό δηλώσεων προτίμησης αποκλείονται όσοι νεώτεροι θέλουν να διεκδικήσουν μια θέση και έτσι γίνονται και πάλι οι ίδιοι .Αυτό ούτε αξιοκρατία είναι ,ούτε ανανέωση ,ούτε οτιδήποτε άλλο.
@Στράτος
Κόπτεται ο Υπουργός για διορισμούς ενώ οι συνταξιοδοτήσεις φέτος ήταν 250 . Κατά άλλα φαινομενικά και για τους σανοφάγους ο Υπουργός μιλάει για νέους διορισμούς .Όταν το Υπουργείο αδυνατεί να λύσει το θέμα των επιλογών τους εδώ και περίπου τρία χρόνια τι σοβαρό μπορεί να περιμένουμε;

 
ΚΩΣΤΑΣ
16 Μάιος 2017 12:59

Συνάδελφοι ηρεμήστε...ότι και να γίνει ... θα είναι ένας τρόπος επιλογής διευθυντών μην πανικοβάλλεστε... Τα σχολεία θα λειτουργήσουν ομαλά είτε είναι διευθυντής ο Α ή ο Β . Οι πιο πολλοί συνάδελφοι είναι έμπειροι και δουλεύουν αγόγγυστα σχεδόν χωρίς εισόδημα...Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα του κλάδου όπως επίσης και της χώρας...Αλίμονο στους νέους...που δουλεύουν με 550 με 600 ευρώ όχι μόνο στα σχολεία αλλά και στον υπόλοιπο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα...πόσο μάλλον τα νέα παιδιά που είναι άνεργα...Σε αυτό το θέμα έχει κανείς να προτείνει κάτι;

 
Μαρία
16 Μάιος 2017 12:28

@Λευτερης
Σας προτεινω να διαβασετε διεξοδικα το συστημα επιλογης στελεχων εκπσης σε ολοκληρο τον κοσμο...δειτε ποιοι αποκλειονται απο τη διαδσια...εχει ενδιαφερον...με επιχειρηματα φυσικα και επιστημονικη τεκμηριωση

 
Μαρία
16 Μάιος 2017 11:12

Έχουμε ένα "γερασμένο"συστημα επιλογης στελεχών εκπσης κυριολεκτικά και μεταφορικά.Κάθε προσπάθεια έχει ως φυσικό αποτέλεσμα να διοικούν οι ίδιοι και οι ίδιοι επί σειρά 10ετιών στις ίδιες και στις ίδιες σχολικές μονάδες.Επίσης, ο φόβος μήπως και πάρει τα σκήπτρα η νέα γενιά καλά κρατεί,όπως επίσης και το γεγονός ότι ειδικά στα δημοτικά σχολεία οι ειδικότητες απαγορεύεται διακριτικά να διεκδικήσουν θεση δντη....

 
Ελβίνα
16 Μάιος 2017 09:50

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣΤΕ ,οχι στα επιλεκτικά προσόντα αλλά θα πρέπει να μοριοδοτούνται όλα τα πτυχία του υπαλλήλου και με τις εξαγγελίες του υπουργού για αυξημένα τυπικά προσόντα των υποψηφίων διευθυντών , πιστεύω το υπουργείο να τις πραγματοποιήσει για να δούμε στις θέσεις αυτές νέα άτομα που πραγματικά το αξιζουν !!Προυπηρεσία διδασκαλίας στα ΑΕΙ και ΤΕΙ , ,συγγραφικό έργο, παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια κ.α θα πρέπει να μοριοδοτηθούν και να μην πεταχθούν στον κάλαθο των αχρήστων όπως την προηγούμενη επιλογή γιατί η αριστεία δεν πρέπει να είναι ΄ρετσινιά ΄!!!!!Αν θέλουμε να πάει η εκπαίδευση μπροστά και θέλουμε να έχουμε διευθυντές που δεν έμειναν απλά στο βασικό πτυχίο αλλά συνέχισαν να επιμορφώνονται και να σπουδάζουν !!! Στο video , κ. Γ.Γ του υπουργείου, στην ερώτηση ΄΄γιατί να μοριοδοτείται η συνδικαλιστική δράση΄΄ σας άκουσα να διαφωνείται , να ελπίζουμε ότι κάτι θα διορθώσετε ή πάλι οι προσκείμενοι θα σας καθοδηγήσουν προς την κατηφόρα ??????

 
Πάνος
16 Μάιος 2017 09:31

Τα μόρια στη θέση ευθύνης των τελευταίων 2 χρόνων, ποιος θα τα πάρει; Οι αντισυνταγματικά εκλεγμένοι διευθυντές ή όσοι δικαιώθηκαν από το ΣtE; Αν δεν διευκρινιστεί αυτό το θέμα, η όλη διαδικασία, θα είναι μπάχαλο. Σεβασμός στις αποφάσεις τη δικαιοσύνης σημαίνει ότι αποκαθιστώ όσους δικαιώθηκαν κι αποφεύγω τα να ξανακάνω τα ίδια . Συμφωνεί ο κ. Στράτος; Αν όχι, μπορεί να ψελλίσει ένα νομικό επιχείρημα;

 
Μαρίλια
16 Μάιος 2017 09:17

Εννοείται ότι όποιος αξιολογήσει ελαφρά τη καρδία (για να μην πω ασμένως) συνάδελφο δεν θα έχει καμία δικαιολογία να αρνηθεί στο μέλλον την αξιολόγηση για τον ίδιο από άλλους συναδέλφους, μαθητές, γονείς, δήμο και πάει λέγοντας...

 
Λευτέρης
16 Μάιος 2017 09:14


Πολύ μεγάλο κόλλημα με τους παλιούς και πολύ βιασύνη από τους νέους, λες και θα κερδίσουν το χρυσό στους Ολυμπιακούς!
Παρακαλώ σεβαστείτε κάθε συνάδελφο, τον κόπο του, τη φιλοτιμία του και την ικανότητά του, όπως αυτή προκύπτει από την καθημερινή του πρακτική.
Για όσους βιάζονται καλό είναι να ξεκινήσουν από υποδιευθυντές, να αποκτήσουν τη σχετική εμπειρία και μετά να κάνουν όνειρα. Πάντως η διοικητική και οργανωτική εμπειρία των νυν διευθυντών, ιδίως όσοι επανεξελέγησαν από τους συναδέλφους τους, είναι πολύτιμη παρακαταθήκη για την ομαλή λειτουργία των Σχολείων.
Θα παρακαλούσα να είστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με τις απόψεις σας για γερουσία κλπ. Οι άνθρωποι δεν είναι άλογα, ώστε να τους σκοτώνουν όταν γεράσουν!

 
Καραβοκύρης
16 Μάιος 2017 08:39

Το πρακτικό δεν μοριοδοτείται και δεν είναι δεσμευτικό. Είναι απλώς μια μάχη οπισθοφυλακής στις διαψευσμένες ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ περί λαϊκής συμμετοχής και τρίχες κατσαρές. Επίσης είναι κλείσιμο ματιού στις μάζες περί δήθεν συμμετοχής στην επιλογή των στελεχών. Τα δεδομένα που θα χρησιμοποιεί ο σύλλογος για να "γνωματεύσει" επί των υποψηφίων είναι ήδη γνωστά και δημοσιευμένα. Άρα τι νόημα έχει ;
Με την ίδια λογική θα πρέπει και ο σύλλογος γονέων να συγκαλείται και να εκδίδει πρακτικό για την άποψή του περί των καθηγητών του σχολείου το οποίο να γίνεται μέρος της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας.
Εκεί να δούμε γλέντια, σύντροφοι.

 
ΠΠ
16 Μάιος 2017 01:14

Τώρα που ξεκίνησε το Β επίπεδο στις ΤΠΕ εκπαιδευτικοί που καταψήφισαν υποψήφιους διευθυντές, αλλά και «εκλεγμένοι» διευθυντές Δ.Σχολείων εμφανίζονται στα ΚΣΕ (αφού είχαν μόνο το Α επίπεδο στις ΤΠΕ) να παρακολουθούν τους καταψηφισμένους συναδέλφους τους ως επιμορφωτές στην εφαρμογή των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη.
Δηλαδή υψηλών επιστημονικών προσόντων εκπαιδευτικοί, με παιδαγωγική και τεχνολογική επάρκεια, αναγνωρίζονται ως επιμορφωτές ενηλίκων από τους συναδέλφους τους, που ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ τους καταψήφισαν στα σχολεία τους για διευθυντές...
Τόσο... αξιοκρατικό και σοβαρό ήταν το σύστημα της μυστικής ψηφοφορίας του ΣΔ.

Κι ο κύριος υπουργός επιμένει...κρίμα χάθηκε η λογική και η υπομονή με τους λαϊκισμούς!
Που είναι η πρόταση-θέση της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ για το νέο σύστημα επιλογής που προτείνεται.

 
ΠΑΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
16 Μάιος 2017 00:41

ακούσαμε όλοι και το πέρασε ασχολίαστο ο Γ.Γ. ότι θα μοριοδοτείται η συνδικαλιστική δράση!!!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ!!!!!

 
Αντώνης
15 Μάιος 2017 23:35

Δυστυχώς η συνέντευξη και τα τυπικά προσόντα δεν φανερώνουν την ικανότητα διοίκησης που οφείλει να έχει ένας διευθυντής. Να θυμίσω ότι έχουμε όλοι υποστεί ακατάλληλους διευθυντές.
Σίγουρα και πρέπει να κριθεί ο διευθυντής από τους ανωτέρους του για τα τυπικά του προσόντα και να γίνει συνέντευξη. Όμως πρέπει και υπάρξει και γραπτή εξέταση όχι μόνο γνώσεων κι ικανοτήτων αλλά και αξιολόγησης της προσωπικότητας του υποψηφίου. Επίσης πρέπει να ληφθεί υπ' όψη και η γνώμη των συναδέλφων του με ανώνυμο ερωτηματολόγιο με συγκεκριμένες ερωτήσεις, όπως: Εμφανίζει ικανότητα συνεργασίας, επιλύει κρίσεις στην τάξη και στο σύλλογο, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και εργασίες, είναι συνεπής στις εργασίες που αναλαμβάνει; Δεν είναι δυνατόν να γίνονται διευθυντές άνθρωποι που δημιουργούν εντάσεις όπου κι αν βρίσκονται ή άλλοι που ποτέ δε δούλεψαν για το σχολείο αλλά μάζευαν "χαρτιά" για την "ώρα της κρίσης".

 
"Ο παιζων τον ρόλο του διευθυντη"
15 Μάιος 2017 23:26

Ο υπεύθυνος Γραμματέας του Υπουργείου αναφέρει" Να παίξει τον ρόλο του διευθυντή".. Δεν είναι θέατρο αγαπητέ μου η εκπαίδευση ώστε να παίζουμε ρόλους..

 
Πέτρος
15 Μάιος 2017 23:23

Είναι πρωτοφανή αυτά που λέγονται από το Υπουργείο. Συνεχίζεται το παιχνίδι των εντυπώσεων και της αντισυνταγματικότητας. Θα γίνω πολύ συγκεκριμένος.
1) Εκκρεμεί και είναι ΑΝΟΙΧΤΟ το θέμα των μη συνταγματικά επιλεγέντων διευθυντών σχολείων και εκπαίδευσης. Πάνω σε αυτό έχουν ασκηθεί ήδη αγωγές και μηνύσεις. Μπορούν οι κύκλοι του υπουργείου να μας πουν πως θα το ξεπεράσουν; Ας υποτεθεί ότι έχει ασυλία ο υπουργός. Οι Περιφερειακοί Διευθυντές είναι τόσο εύκολο να παρακάμψουν την απόφαση 711/2017 του ΣτΕ και κυρίως να αγνοήσουν τις ποινικές, αστικές και πειθαρχικές ευθύνεςπου έχουν και οι οποίες απορρέουν αό το Υ.Κ 3528/2007, τον Κώδικα ΔιοικητικήςΔιαδικασίας και την υπουργική απόφαση Φ.351.3/16-10-2002, το γνωστό καθηκοντολόγιο; Τι πιστεύεις αλήθεια κ.@ Στράτο θα είναι τόσο εύκολα τα πράγματα; Εσύ μπορεί να είσαι προς το παρόν στο απυρόβλητο, οι άλλοι πιστεύεις ότι μπορεί να κοιμούνται ήσυχοι; Μόνο αν δεν έχεις πάει κατηγορούμενος σε δικαστήριο δικαίως ή αδίκως μπορεί να λες ότι ιδεολόγημα σούρχεται στο μυαλό. Αυτές οι εξυπνάδες στις δικαστικές αίθουσες δεν μετράνε.
2) Με ποιά νομική προστασία μπορεί να γίνει ένας Σύλλογος Διδασκόντων Γνωμοδοτικό Όργανο; Πως θα εκφέρει αξιολογική κρίση για οποιοδήποτε υποψήφιο διευθυντή, ο οποίος μάλιστα το πιο πιθανόν να μην έχει υπηρετήσει κιόλας στο συγκεκριμένο σχολείο; Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει ούτε ένας σύλλογος που θα μπλέξει σε τέτοιες περιπέτειες. Γιατί εκεί οι όποιες προτάσεις θα είναι με όνομα και διεύθυνση και όταν αξιολογείς θα πρέπει να τεκμηριώνεις με στοιχεία πολύ συγκεκριμένα όσα αναφέρεις. Πιστεύει κανείς ότι εκ της νέας πρόδηλης αντισυνταγματικότητας κάτι τέτοιο θα είναι εύκολο; Να κάνω το χατίρι στους θιασώτες αυτής της ανοησίας. Από που προκύπτει ότι τα μέλη του Συμβουλίου Επιλογής οφείλουν να ασπασθούν επωμιζόμενοι και εκείνοι πονικές ευθύνες μια τέτοια "γνωμοδότηση";. Πιστεύει κανείς ότι δεν έχουν δικηγόρους για να τους προστατέψουν; Δηλαδή μιλάμε για μία αστειότητα η οποία γίνεται στην πραγματικότητα για να ακυρωθεί εν τοις πράγμασι η αθλιότητα των Κουράκη-Μπαλτά. Εκεί στοχεύει ο κ.Γαβρόγλου.
3) Πως θα γίνουν κρίσεις με Προέδρους Διευθυντές Εκπαίδευσης οι οποίοι προέκυψαν από ακυρωθέν σώμα και αυτοί θεωρούνται νόμιμοι; Ειλικρινά αν και αυτό το έχει λύσει ο κ.Γαβρόγλου, τότε θα μιλάμε για νομική ιδιοφυία. Πως οι διευθυντές σχολείων θα συγκαλούν σε συνεδρίαση τους Συλλόγους; Απορίας άξιον. Το σημαντικότερο όλοι εμείς θα τρώμε σανό για να ανεχθούμε όλες αυτές τις παρανομίες; Τα ασφαλιστικά μέτρα θα ανακόψουν άμεσα όλη αυτή την καινούργια καρικατούρα.
4) Τι μοριοδότηση θα δεχθεί ένα Συμβούλιο Επιλογής με παράνομη σύνθεση και τι μόρια θα δώσει σε "διευθυντές" που κρίθηκαν παράνομοι και δεν θα καταπέσει στο πρώτο διοικητικό δικαστήριο;
ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΣΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ;Αν το πιστεύουν χαρά στο κουράγιο τους... Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος!!!
Είμαι στη δημόσια εκπαίδευση από το 1982 και έχω δει να ακυρώνονται πολλές φορές για εντελώς τυπικά ζητήματα κρίσεις στελεχώς και να πληρώνει το κράτος δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι αποζημιώσεις σε δικαιωθέντες. Τώρα με τόσες καραμπινάτες παρανομίες είναι δυνατόν κάποιοι εκεί στο Μαρούσι να μην αντιλαμβάνονται τι έχει να συμβεί;

 
dinos
15 Μάιος 2017 22:56

Ο εκπαιδευτικός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα στη συνεδρίαση του Σ.Δ. Είτε πει την άποψη του είτε όχι, είτε δηλώσει παρών είτε λευκό σε ενδεχόμενη ψηφοφορία δεν υπάρχουν επιπτώσεις. Ο διευθυντής του σχολείου όποιος και να είναι την επομένη χρονιά δεν μπορεί να του κάνει τίποτα. Δεν αξιολογεί το επιστημονικό του έργο και δεν είναι πειθαρχικός του προϊστάμενος, δεν μπορεί δηλαδή ούτε παρατήρηση να του κάνει. Δεν πρέπει να υπάρχει λοιπόν ανησυχία σε κανέναν από τα μέλη του συλλόγου όποια εξέλιξη και αν έχει οποιαδήποτε απόφαση του.

 
Δημήτρης
15 Μάιος 2017 22:55

Συνάδελφοι ψυχραιμία.
Επειδή γνωρίζω καλά τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ στα οποία θα συμμετέχει και Σχολικός Σύμβουλος, σας διαβεβαιώνω πως πρακτικά συλλόγων διδασκόντων θα καταθέσουν ελάχιστοι σύλλογοι (οι περισσότεροι θα αρνηθούν να διακινδυνεύουν μηνύσεις) και πολύ μικρή σημασία θα έχει. Τα μέλη των ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ θα κρίνουν προσόντα και συγκρότηση των υποψηφίων.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ 1) ΣΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΏΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ και 2) ΣΤΟ ΠΟΙΑ ΕΤΗ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ (Να προστεθεί η απόσπαση για διδασκαλία σε ΑΕΙ, η εκπαιδευτική άδεια για Διδακτορικές Σπουδές, η διδασκαλία σε ΙΕΚ κλπ)

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.