Αύριο κατατίθεται στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου για την επιλογή Διευθυντών Σχολείων

Τη μεθεπόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση η οποία θα ορίζει τη διαδικασία επιλογής Διευθυντών , καθώς και τις ημερομηνίες κατάθεσης αιτήσεων των υποψηφίων.

18/05/2017

Ενημερώθηκε: 18/05/2017, 11:15

Άκουσε το άρθρο

Αύριο Παρασκευή θα κατατεθεί , προς ψήφιση, στη Βουλή , από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου το Σχέδιο Νόμου  για την επιλογή Διευθυντών Σχολείων με τη μορφή του “Κατεπείγοντος”.

Η συζήτηση του Σχεδίου Νόμου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, προγραμματίζεται για   την ερχόμενη  Τρίτη  

Το Σχέδιο Νόμου θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί  μέχρι την άλλη Πέμπτη,  σε μία συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.

Τη μεθεπόμενη  εβδομάδα  αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση η οποία θα ορίζει τη διαδικασία επιλογής Διευθυντών , καθώς και τις ημερομηνίες κατάθεσης αιτήσεων των υποψηφίων.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (4)

a/a
|

Σε καμία χώρα του κόσμου οι επιλογές στελεχών εκπσης δεν γίνονται σίριαλ για τηλεόραση. Έλεος πια!!! Βγάλτε επιτέλους τον Νόμο σας κε Υπουργέ (και οι πέριξ αυτού), να κατατεθούν τα ασφαλιστικά μέτρα, να διερευνηθεί και η συνταγματικότητα και τον Σεπτέμβριο ξεκινάμε χωρίς Δντες σε Σχολ Μονάδες. Θα γλιτώσετε και τα επιδόματα θέσης κανα δυο τρεις μήνες και μετά βλέπουμε. Α! Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο; Πολύ απλό! Μα με την ανάθεση καθηκόντων στους αρχαιότερους... Δεν είναι καλό σενάριο αυτό; Μια χαρά μου φαίνεται, γλιτώνετε και χρήματα!!!

ΠΡΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
|

Πάλι εμφανίζεσαι με πληροφορίες που νομίζεις ότι δεν ξέρουμε Στράτο Γνωμοδότη; Για αυτά που ψηφίζονται αυτή τη στιγμή και ισοπεδώνουν έναν λαό δεν θα πείς κάτι;Για τις μειώσεις των μισθών μας τον Μάρτιο;Για το κόψιμο των συντάξεων στις χήρες με τον νόμο Κατρούγκαλου;Για τους άκυρους Διευθυντές Εκπαίδευσης;Για όλο το δράμα;Να δούμε ως πότε θα σας υποστηρίζουν οι ΗΠΑ και ο Τράμπ, η Μέρκελ και το ΔΝΤ και πότε θα σας θεωρούν μη χρήσιμους για να γλυτώσουμε από εσάς.

Στράτος
|

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

'Αρθρο 109: Kατεπείγoντα νομοσχέδια και πρoτάσεις νόμων

1. Tα νομοσχέδια και oι πρoτάσεις νόμων πoυ χαρακτηρίζoνται από την Kυβέρνηση ως κατεπείγoντα κατά τo άρθρo 76 παρ. 4 τoυ Συντάγματoς παραπέμπoνται αμέσως μετά την κατάθεσή τoυς στην αρμόδια επιτρoπή. O Πρόεδρoς της Boυλής oρίζει ανάλoγη πρoθεσμία για την υπoβoλή της έκθεσης σύμφωνα με τo άρθρo 89 παρ. 4.

2. Aν η επιτρoπή απoδεχθεί τo χαρακτηρισμό τoυ κατεπείγoντoς, πρoβαίνει στην επεξεργασία και την εξέταση τoυ νομοσχεδίoυ ή της πρότασης νόμoυ σε μία συνεδρίαση.

3. Aμέσως μετά την υπoβoλή της έκθεσης της επιτρoπής ή την πάρoδo της πρoθεσμίας για την υπoβoλή της, τα νομοσχέδια και oι πρoτάσεις νόμων της πρoηγoύμενης παραγράφoυ εγγράφoνται κατά πρoτεραιότητα στην ημερήσια διάταξη κατά παρέκκλιση τoυ άρθρoυ 91 παρ. 7.

4. H συζήτηση και ψήφιση των κατεπειγόντων νομοσχεδίων και κατεπειγoυσών πρoτάσεων νόμων oλoκληρώνεται σε μία συνεδρίαση, πoυ διαρκεί κατ’ ανώτατo όριo δέκα ώρες.

geo
|

Και την παραμεθεπομενη εβδομαδα ο πρωτος κυκλος διευκρινιστικων εγκυκλιων και σε ενα μηνα ο δευτερος κυκλος και παει λεγοντας και θα φτασουμε τελη Αυγουστου και ακομα θα τρεχουμε...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ