Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Γ.Μαυρωτάς: Επικίνδυνες ασάφειες για Πανεπιστημιακούς, Εργαστηριακό διδακτικό προσωπικό και Ερευνητές στα ειδικά μισθολόγια

Δημοσίευση: 18/05/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Γιώργος Μαυρωτάς Bουλευτής Αττικής και Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου του Ποταμιού

Η νομοτεχνική βελτίωση που έγινε μετά από υπόδειξη του Ποταμιού (δείτε εδώ), για τις αμοιβές και τα επιδόματα των Πανεπιστημιακών, κρίνεται ασαφής και μάλλον είναι ατελής. Βάζοντας μόνο την παράγραφο 2α του άρθρου 23 του ν.4009/2011 και όχι ολόκληρη την παράγραφο 2, μένουν έξω όλες οι αμοιβές και τα επιδόματα που αφορούν διδασκαλία σε μεταπτυχιακά, συμμετοχή σε επιτροπές, αρχές και όργανα, συγγραφικά δικαιώματα κ.λπ.

Το πρόβλημα είναι ακόμη πιο διευρυμένο καθώς έτσι όπως είναι διατυπωμένη, με την αναφορά να γίνεται μόνο στο άρθρο 23 του νόμου 4009/2011 (δηλαδή αφορά μόνο στους καθηγητές), μένουν εκτός οι αμοιβές από ερευνητικά προγράμματα και άλλες πηγές, όλα τα μέλη Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού Ε.ΔΙ.Π. και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.).

Επίσης δεν προβλέπεται κάπου το επίδομα μεταπτυχιακών ή διδακτορικού για όσα μέλη Ε.ΔΙ.Π. έχουν τέτοιους τίτλους, κάτι που αποτελεί μια ιδιαίτερα σοβαρή παράλειψη.

Μιας και η κυβέρνηση συνηθίζει τις ασάφειες σε όλα τα επίπεδα, να υποδείξουμε και την ανάγκη νομοτεχνικής διευκρίνισης στο άρθρο 129, καθώς θεωρούμε προφανές ότι κατά την εξέλιξη σε ανώτερη βαθμίδα ο λειτουργός ή υπάλληλος διατηρεί το μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχε στην προηγούμενη βαθμίδα και δεν ξεκινάει από την αρχή.

Τέλος, επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση του Ποταμιού, ότι η διαφορά μεταξύ ερευνητών στα ερευνητικά κέντρα και πανεπιστημιακών δεν συνάδει με την διακηρυγμένη άποψη για ενιαίο χώρο ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας.

Προκειμένου να μην δημιουργηθεί και σε αυτά τα ζητήματα αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα, και για να μην συνεχιστεί η πάγια πλέον τακτική της Κυβέρνησης να φέρνει τροπολογίες διόρθωσης σε επόμενα νομοσχέδια, καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις και να γίνουν οι κατάλληλες νομοτεχνικές βελτιώσεις πριν την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου.

 

Σχόλια (12)

 
ΕΔΙΠ
18 Μάιος 2017 16:12

Για να συνοψίσουμε:
1. Ξέχασαν τα επιδόματα σπουδών στους ΕΔΙΠ.
2. Ξέχασαν το επίδομα των 100 ευρώ στους ΕΔΙΠ των ΤΕΙ.
3. Απαγόρεψαν στους ΕΔΙΠ κάθε άλλη αμοιβή από ερευνητικά προγράμμα κλπ.
4. Στη βελτίωση που έφτιαξαν για τους ΔΕΠ μας ξαναξέχασαν όσον αφορά το 3.
5. Οι πρόεδροι των ΤΕΙ ξέχασαν στη σχετική τους παρέμβαση τους ΕΔΙΠ όσον αφορά το 2.
6. Ο κ. Μαυρωτάς που ήταν στη σχετική επιτροπή ξέχασε τα 1,2,3.
7. Το esos γέμισε από αγανακτισμένους ΕΔΙΠ και μετά από 2 μέρες ο κ. Μαυρωτάς μας θυμήθηκε.
Συμπέρασμα; Αυτή η χώρα πως να πάει μπροστά με τόση άγνοια;;;;

 
ΚΚ
18 Μάιος 2017 16:21

Εν τω μεταξύ έχω την αίσθηση ότι αν το αφήσουν έτσι μπάζει από παντού (έχεις στα Πανεπιστήμια - ΤΕΙ εκπαιδευτικό προσωπικό και σε άλλους απαγορεύεις πράγματα ενώ τα ίδια τα επιτρέπεις αλλού) και θα αναγκαστούν σε τροπολογίες αν δεν το διορθώσουν άμεσα. Άσε που αμοίβεις με διαφορετικά ποσά τα ίδια καθήκοντα!
Με το Νόμο του 2016 οι ΕΔΙΠ θα μπορούν να φέρνουν projects και να είναι ΕΥ αλλά δεν θα μπορούν να αμοίβονται!
'Ηθελα να ήξερα ποιος τα σκέφτεται και πολύ περισσότερο πως τα γράφουν όλα αυτά!
Τέλος, απαράδεκτη η στάση της ΠΟΣΔΕΠ και των Προέδρων των ΤΕΙ. Θα έπρεπε να είχαν στηρίξει τους ΕΕΠ/ΕΔΙΠ.
Στον ίδιο χώρο βρίσκονται!!!!!!!!!!

 
Πάνος
18 Μάιος 2017 16:36

@ΕΔΙΠ

εδώ αρκετά από αυτά ξέχασε να τα αναφέρει ο σύλλογος μας στις επιστολές του. Άραγε μίλησαν με το Υπουργείο και τους βουλευτές; Το θέμα είναι να δούμε τι από αυτά θα διορθωθεί πριν να είναι αργά. Επίσης μόνο να βάζουμε σχόλια στο Internet δεν φτάνει

 
Χρηστος
18 Μάιος 2017 21:33

Ειδικα τα Εδιπ των Τει τα εξαθλιωνουν

 
ΕΔΙΠ
19 Μάιος 2017 01:00

Συνάδελφοι ΕΔΙΠ, θα έπρεπε να το είχατε καταλάβει, τα μέλη ΔΕΠ μας αντιμετωπίζουν εχθρικά και δεν πρόκειται να έρθει στήριξη από ΠΟΣΔΕΠ ή αλλού. Μόνοι μας ότι κάνουμε!

 
ΕΔΙΠ
19 Μάιος 2017 01:08

Συνάδελφοι ΕΔΙΠ, συμφωνώ με τον "Πάνος". Μόνο να βάζουμε σχόλια στο Esos δεν φτάνει.
Πάντως υπάρχει πολύς θυμός...

 
EDIP
19 Μάιος 2017 10:29

Δεν είναι θυμός...είναι οργή!!! Πρέπει να αναλάβουν δράση οι δικηγόροι και τα δικαστήρια...

 
EDIP TEI
19 Μάιος 2017 11:21

ΟΙ ΕΔΙΠ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 31 ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

 
Cristina
19 Μάιος 2017 14:31

Τα ΕΔΙΠ έχουν δεχθεί απίστευτο εμπαιγμό σχετικά με την πολλάκις υποσχόμενη εξέλιξη τους και τώρα ήλθε και η μείωση του μισθού.Μήπως πρέπει να υπάρξει δυναμική αντίδραση?Για παράδειγμα ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στις εξετάσεις του Ιουνίου.Γιατί και η υποβάθμιση έχει τα όρια της.

 
Εξαθλιωμένο ΕΔΙΠ
19 Μάιος 2017 20:01

Κύριε Υπουργέ
Τι θα γίνει με τις αμοιβές μελών ΕΔΙΠ απο προγράμματα που είναι σε εξέλιξη?Θα επιστραφούν τα χρήματα πίσω ή θα γίνει κάποια τροποποίηση του προυπολογισμου ώστε και αυτά τα χρήματα να τα εισπράξουν οι συνάδελφοι σας μέλη ΔΕΠ? Εχεται αντιληφθει τις συνέπειες των νομοθετημάτων σας?Δεν μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους αυτά που συμβαίνουν.!!!!

 
ΕΔΙΠ
19 Μάιος 2017 21:42

Μια πρώτη εκτίμηση με οδηγεί στην σκέψη ότι πολύ απλά το κάθε μέλος ΕΔΙΠ μπορεί να μειώσει την υπεραξία της εργασίας του και να αρκεστεί στα ελάχιστα προβλεπόμενα των καθηκόντων του. Εξ΄άλλου υπάρχουν και οι νέοι επιστήμονες... Έχω την εντύπωση επίσης ότι σε συνδικαλιστικό επίπεδο υπήρξε και χλιαρή αντίδραση.... Και οι έχοντες ερευνητικές ανησυχίες, phD κλπ ας στρέψουμε αλλού τις σκέψεις μας.....

 
Εξαθλιωμένο ΕΔΙΠ
19 Μάιος 2017 22:54

Συμφωνώ με τον ΕΔΙΠ! Η εξαγγελία για το πρόγραμμα διδακτικής ακαδημαϊκής εμπειρίας για πάνω από 1800 ΝΕΟΥΣ επιστήμονες...δεν είναι άσχετη με την εξαθλίωση και την υποβάθμιση των ΕΔΙΠ........

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean