Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ν. Κεραμέως: «Πρωτοφανής έλλειψη σεβασμού στη νομοθετική διαδικασία για το νέο σύστημα επιλογής Διευθυντών Σχολείων»

Προκαταλαμβάνοντας τη νομοθετική διαδικασία, το Υπουργείο ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς για τους πυλώνες μοριοδότησης και τα προσμετρώμενα προσόντα, καλώντας τους να συγκεντρώσουν τα τεκμηριωτικά έγγραφα
Δημοσίευση: 18/05/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Για πρωτοφανή  έλλειψη σεβασμού στη νομοθετική διαδικασία  κάνει λόγο η   Τομεάρχης Παιδείας,  της Νέας Δημοκρατίας  Νίκη Κεραμέως, με αφορμή  την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις διατάξεις για το νέο σύστημα επιλογής διευθυντών, αι υπογραμμίζει τα εξής::

Α. Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις διατάξεις για το νέο σύστημα επιλογής διευθυντών. Διατάξεις που δεν έχουν συζητηθεί ή ψηφιστεί. Διατάξεις που δεν έχουν καν κατατεθεί στη Βουλή.

Β. Προκαταλαμβάνοντας τη νομοθετική διαδικασία, το Υπουργείο ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς για τους πυλώνες μοριοδότησης και τα προσμετρώμενα προσόντα, καλώντας τους να συγκεντρώσουν τα τεκμηριωτικά έγγραφα "ενόψει της επικείμενης έναρξης διαδικασίας επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων".

Γ. Πρωτοφανής η έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού στους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας, εν προκειμένω στο νομοθετικό Σώμα, τη Βουλή των Ελλήνων, από το Υπουργείο Παιδείας.

Δ. Υπό το πρίσμα της απόφασης - κόλαφο του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα του Νόμου Μπαλτά - Κουράκη, η ηγεσία του Υπουργείου οφείλει, αν μη τι άλλο, να διδαχθεί, επιδεικνύοντας μεγαλύτερη πειθαρχία στις θεσμικές διαδικασίες.

Ε. Η Νέα Δημοκρατία θα τοποθετηθεί επί της ουσίας των όποιων προτεινόμενων διατάξεων, αφότου κατατεθούν στη Βουλή, ενώπιον του αρμόδιου θεσμού».

 

Σχόλια (9)

 
Μ. Π.
18 Μάιος 2017 17:44

Σήμερα πήγα στη Διεύθυνση για να πάρω το υπηρεσιακών μεταβολών σύμφωνα με τις χθεσινές οδηγίες του υπουργείου αλλά όπως μου είπαν δεν μπορεί να εκδοθεί καθώς δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο και καταληκτική ημερομηνία υποβολής προκειμένου να υπολογιστεί ο χρόνος...
Γιατί τόση προχειρότητα στην ενημέρωση από το υπουργείο μας;

 
etsi einai
18 Μάιος 2017 18:03

Ανεξάρτητα από την άποψη του καθενός για τα προηγούμενα χρόνια (πριν ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ), αυτό που συμβαίνει αυτά τα δύο χρόνια δεν έχει προηγούμενο, ακριβώς όπως τα λέει η κα Κεραμέως. Όμως αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο Υπουργείο παιδείας αλλά παντού και σε εξακολουθητική βάση. Nιώθει ο καθένας την κοροϊδία σε όποια μορφή και σε κάθε επίπεδο, την απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών και των διαδικασιών, παρακαλάει ο καθένας μέσα του να έρθει η ώρα να φύγουν από εκεί που κατά λάθος βρίσκονται. Το μόνο καλό είναι ότι ο κάθε πολίτης τους έμαθε πλέον πολύ καλά στην πράξη κάτι το οποίο δεν είχε συμβεί και μπορούσαν να προπαγανδίζουν για χρόνια. Υπομονή λοιπόν, ότι και να γίνει θα φύγουν, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Η ζημιά βέβαια είναι δεδομένη και τεράστιας έκτασης σε κάθε επίπεδο.

 
Πετρος
18 Μάιος 2017 18:49

Πάλι καλά που η κ.Κεραμεως λεει καποια πράγματα.Γιατί η ΔΑΚΕ έπαθε αφωνία.Τα αλλα κόμματα τιλενε; Θα παρουν επιτελους θεση; Καταπατειται το Σύνταγμα και οι νόμοι και αυτά σιωπούν ;Νομιζω οτι το προβλημα είναι μεγαλυτερο απο την επιλογή διευθυντών.Ειναι πρόβλημα δημοκρατίας.Τσαλακωνονται οι θεσμοί και δεν ξεσηκώνονται τα κόμματα;Για την ΟΛΜΕ δεν το συζητώ. Πληρης μουγγαμαρα.Πρέπει να παρει ΑΜΕΣΑ θεση και να προστατέψει τους Σ.Δ. και τους απλούς συναδέλφους.

 
Αμερόληπτος
18 Μάιος 2017 19:49

Στις ποικίλες διαρροές που κυκλοφορούν για το νομοσχέδιο για την επιλογή διευθυντών σχολείων, η τελευταία αναφέρει έναν ακόμη αποκλεισμό που θα προκαλέσει αντιδράσεις και θα αναγκάσει σε προσφυγή στα δικαστήρια λόγω της αντισυνταγματικότητάς του. Πρόκειται για τον αποκλεισμό όσων υπήρξαν διευθυντές για 10 και άνω έτη. Ολοφάνερη καταστρατήγηση του Συντάγματος περί ίσων ευκαιριών των πολιτών. Η κα Κεραμέως και το κόμμα της θα πρέπει άμεσα να αντιδράσει και να αποτρέψει μια εκ νέου αντισυνταγματική ρύθμιση του συριζα. Σύσσωμη η αντιπολίτευση να δώσουν ένα μάθημα συνταγματικότητας στο Γαβρόγλου .

 
Hellas!
18 Μάιος 2017 20:00

Μουγκαμάρα και για το οτι από τον 1566/85 που καθιερώθηκε η ψηφοφορία (χάριν μιας κίβδηλης επί της ουσίας δημοκρατικής διαδικασίας, να μη γελιόμαστε!) για τους υποδιευθυντές τέθηκαν οι στέρεες βάσεις για τη φαγωμάρα! Με τέτοια δημοκρατικά πραγματάκια ρημάχθηκαν τα σχολεία και συνακόλουθα η κοινωνία ολόκληρη! Ακόμη δεν έχει γίνει αντιληπτό οτι ο ίδιος ο νόμος δεν μπορεί να νομιμοποιεί στο όνομα της .... Δημοκρατίας, τον αλληλοσπαραγμό! Εκτός και αν .... υπάρχει σχέδιο τουλάχιστον δύο στόχων: Να αυγατίζουν οι δουλειές των δικηγόρων και να διαλύονται τα σχολεία για ευνόητους λόγους! Βλέπετε "οι λύκοι στην αναμπουμπούλα χαίρονται!" Τί κρίμα για τη χώρα που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού! Γιατί δεν μπορώ να πιστέψουν οτι δεν είχαν όλοι επίγνωση!

 
ΠΕ
18 Μάιος 2017 21:32

Κα Κεραμέως παραλείψατε να αναφερθείτε και στην συνέχεια του Νόμου Μπαλτά-Κουράκη που είναι ο Νόμος Φίλη και αφορά και την αντισυνταγματικότητα μέσω της άκυρης ψηφοφορίας εκλογής των Διευθυντών Εκπαίδευσης.Αναφερθήκατε όμως προς τιμήν σας και ερήμην της άλαλης ΔΑΚΕ σε παλαιότερες σας δηλώσεις. Σκοπεύει το Υπουργείο τώρα στα Συμβούλια Επιλογής Διευθυντών Σχολείων να έχει ως Προέδρους τους 'ακυρους και μη νομιμοποιημένους Διευθυντές Εκπαίδευσης .Από την μια αντισυνταγματικότητα στην άλλη. Πως νομίζετε θα συμπεριφερθούν όταν στη συνέντευξη θα προσέρχονται οι περσινοί ψηφοφόροι τους και όσοι δεν τους ψήφισαν;Δεν θα ανταμείψουν τους ψηφοφόρους τους και δεν θα εκδικηθούν όσους είχαν το θράσος να μην τους ψηφίσουν; Για αυτό επιμένουν άκυρα και αντισυνταγματικά .Για να δημιουργήσουν τον κομματικό τους στρατό που όπως δήλωσε σήμερα στη Βουλή ο κος .Μητσοτάκης η ΝΔ δεν θα τον αναγνωρίσει .Άρα αν κάνουν τις επιλογές με αυτούς σας δίνετε η ευκαιρία ,λόγω της αντισυνταγματικότητας,να μην αναγνωρίσετε αυτές τις επιλογές και με την θέσπιση νέου νόμου να προχωρήσετε σε νέες χωρίς να επιβαρυνθεί το κράτος με αποζημιώσεις λόγω αντισυνταγματικής διαδικασίας .Νομικός είστε και τα ξέρετε καλύτερα. Το δίκαιο,η ηθική ,το νόμιμο και η αξιοκρατία θα είναι με το μέρος σας.

 
Τάκης
18 Μάιος 2017 21:48

Αλήθεια, τι σχέση έχει το "αυτόνομο διδακτικό έργο σε ΑΕΙ" με τη διοίκηση σχολικής μονάδας;
Φωτογραφικές διατάξεις μου θυμίζει.
Και έχουν όλοι τη δυνατότητα για κάτι τέτοιο; Οι κάτοχοι διδακτορικού που μένουν σε περιοχές που δεν υπάρχουν ΑΕΙ, δεν αδικούνται;
Τι επιλέγουμε; Αυτούς που επιλέγουν τα μεγάλα αστικά κέντρα ή όσους εργάζονται για την εκπαίδευση στις εσχατιές της χώρας;

 
Η Σιωπή των Αμνών
19 Μάιος 2017 07:44

Η κ. Κεραμέως δείχνει το δρόμο στη ΔΑΚΕ αλλά η συνδικαλιστική της παράταξη βλέπει τη "Σιωπή των Αμνών".

 
STAUROS
19 Μάιος 2017 22:32

Φωτογραφική διάταξη: άσκηση διδακτικού έργου στα ΑΕΙ- γιατί εξαιρείται η άσκηση διδακτικού έργου στα ΤΕΙ?
Η άδεια ανατροφής τέκνου είναι διδακτική υπηρεσία- θαυμάσια

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean