Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Εξισώνεται το διδακτικό-ερευνητικό επίδομα του Ε.Π. των ΤΕΙ με των μελών ΔΕΠ

Κατατέθηκε νομοτεχνική βελτίωση στη Βουλή
Δημοσίευση: 18/05/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Νομοτεχνική βελτίωση κατατέθηκε σήμερα το απόγευμα στη Βουλή   με την οποία εξισώνεται το διδακτικό-ερευνητικό επίδομα του Εκπαιδευτικού Προσωπικού των ΤΕΙ με αυτό των μελών ΔΕΠ.

Ειδικότερα η νομοτεχνική βελτίωση έχει ως εξής:

Σχόλια (14)

 
ΕΔΙΠ ΤΕΙ
21 Μάιος 2017 20:15

Κύριε/κυρία Κ.Μ. δυστυχώς όλοι δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε την νοοτροπία του τόσα μας δίνουν, τόσα θα προσφέρουμε. Το ότι​ η πολιτική ηγεσία είναι ανεύθυνη, δεν σημαίνει πως όλοι θα την ακολουθήσουμε σε αυτό τον δρόμο, ούτε θα παραδώσουμε φυσικά τα όπλα μας, θα αγωνιστούμε. Θα πάνε απλά οι ανεύθυνοι σπίτι τους νωρίτερα και ίσως ανεπιστρεπτί. Αυτή είναι μια υγιής αντίδραση.

 
K.Μ.
19 Μάιος 2017 21:21

Με μια πρώτη ανάγνωση σκέφτομαι ότι τα μέλη λοιπόν ΕΔΙΠ έχουν απλά την δυνατότητα να ασκούν τα προβλεπόμενα καθήκοντά τους. Ο νομοθέτης προβλέπει ελάχιστο αριθμό ωρών/ημερών για εργασία-παρουσία. Απλά είναι τα πράγματα και το κάθε μέλος ΕΔΙΠ είμαι σίγουρος ότι μπορεί να βρει (κι εγώ μαζί) άλλα μονοπάτια για να διοχετεύσει την ικμάδα του και να σταματήσει να "κλείνει τρύπες". Εξάλλου υπάρχουν και οι νέοι επιστήμονες με διδακτορικό για να προσφέρουν.

 
υπ_εδιπ_τει
19 Μάιος 2017 14:17

@καρδινάλιος
ναι έχει καταργηθεί η βαθμίδα όπως και του λέκτορα αλλά υπάρχει στο μισθολόγιο γιατί υπάρχουν καθηγητές εφαρμογών με προσωποπαγείς θέσεις χωρίς διδακτορικό (κάνω λάθος?) σε αυτή την περίπτωση δεν ισχύει αυτό που λέω? Αν καταλαβες τα λεγόμενα μου δεν το είπα για κανόνα αλλά μην μου πεις ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση . Δεν μου λες αγαπητέ μου σου φαίνεται σωστό να παίρνει διδάκτορας με 20 χρόνια υπηρεσία 1000 € ??????????
Ελεος

 
KK
19 Μάιος 2017 13:59

Αν δεν διορθωθούν με τροπολογίες στα νομοσχέδια που καταθέτει το Υπουργείο την επόμενη και μεθεπόμενη εβδομάδα, έχει τελειώσει η ιστορία. Κανένας δεν πρόκειται να ξαναασχοληθεί!!

 
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
19 Μάιος 2017 13:24

ΑΜΕΣΑ, ΤΩΡΑ να διορθωθούν οι αστοχίες!!!

 
ΣΤΕΛΛΑ ΙΛΤΣΙΟΥ
19 Μάιος 2017 12:13

Δηλαδή ΚΑΙ δίνει στο ΔΕΠ αύξηση στο επίδομα ΚΑΙ εξισώνει ΤΕΙ και ερευνητές με το αυξημένο! Έλεος! Οι ΕΔΙΠ και ΕΕΠ ας μεταναστεύσουν! Τόσο γρήγορα και τόσο εύκολα! Εμείς περιμένουμε ένα χρόνο να βγουν τα ΦΕΚ με τις βαθμίδες μας για να πάρουμε ψίχουλα και τώρα για κάποιους βρέχει ένα σωρό λεφτά ...

 
Ε.ΔΙ.Π. (Εργαστηριακό "ΔΙα βίου" Προσωπικό)
19 Μάιος 2017 12:06

Κύριε Υπουργέ, όχι μόνο μας κάψατε, αλλά δεν τροποποιείτε τις αστοχίες του νομοθέτη. Δείξτε μας ΜΙΑ χώρα στον πλανήτη που να συμβαίνουν τα ανεκδιήγητα που συμβαίνουν στη χώρα μας. Διδάκτορες να αμείβονται λιγότερο ή το ίδιο με υπαλλήλους Υ.Ε. ή Δ.Ε. Διδάκτορες που ο νόμος τους δίνει τη δυνατότητα να είναι Επιστημονικοί Υπεύθυνοι ερευνητικών προγραμμάτων να μη μπορούν να αμειφθούν από αυτά. Διδάκτορες να μην έχουν δυνατότητα εξέλιξης έπειτα από κρίση. Πρώτα τα ψέματα (η θεωρία), έπειτα η εμπαθής απαξίωση του κλάδου (η πράξη). Δε σας τιμά καθόλου η στάση σας, κύριε Υπουργέ.

 
Kαρδιναλιος
19 Μάιος 2017 11:28

@Yp_EDIP_ΤΕΙ
Πρώτον η βαθμίδα του εφαρμογών έχει καταργηθεί. Δεύτερον εδώ και αρκετά χρόνια το διδακτορικό είναι απαραίτητο προσόν για την κατάληψη θέσης εφαρμογών. Tρίτο ο κάθε καθηγητής έχει υποστεί εκλογή για να καταλάβει τη θέση είτε σου αρέσει έιτε όχι είναι δημόσιος λειτουργός. Tα EΔIΠ δεν είναι. Eπιπλέον αν θέλεις τη γνώμη μου το επίδομα ερευνας θα ήταν καλό να μπαίνουν σε κρίση όλοι πριν το πάρουν .

 
antikeimenikos
19 Μάιος 2017 10:51

@ KK

εφοσον ισχυει η παραγραφος 2 του 131 αρθρου, εμμεσως κοβει οτι εισοδημα οποιασδηποτε μορφης η ονομασιας προς ΔΕΠ

 
ΑΓ
19 Μάιος 2017 10:04

Για την εξίσωση των επιδομάτων τους με αυτά των Πανεπιστημίων, οι Καθηγητές των ΤΕΙ κατέβαλαν τρομακτικές προσπάθειες και μπράβο που το πέτυχαν. Ωστόσο για την εξίσωση της Πανεπιστημιότητας και των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων τους με αυτούς των ΤΕΙ, δεν κόπιασαν τόσο! Πραγματικά για ακόμη μία φορά λυπάμαι! Λυπάμαι που είμαι μηχανικός 16 χρόνια με μάστερ και διδακτορικό και δεν μπορώ να γραφτώ στο ΤΕΕ ως κανονικός μηχανικός, ενώ μπορεί ένας μόλις απόφοιτος του Πολυτεχνείου χωρίς μέρα προϋπηρεσία και χωρίς κάποιο Μεταπτυχιακό...αλλά ξέχασα τώρα πλησιάζουν και τα "βαφτίσια" και θα έχουμε και ΜΑΣΤΕΡούχους με το έναν βασικό τίτλο! Μπράβο! Αυτή ήταν, είναι και θα είναι η Ελλαδίτσα μας!

 
KK
19 Μάιος 2017 08:14

@antikeimenikos
Δεν νομίζω ότι κόβονται τα ερευνητικά των ΔΕΠ. Μάλιστα, δεν κόβεται απολύτως τίποτα αφού ξεκάθαρα με τη νομοτεχνική βελτίωση οι πρόσθετες αμοιβές τους με βάση το άρθρο 23 του Νόμου του 2011 μένουν οι ίδιες.
Οι μόνοι που επηρεάζονται αρνητικά είναι οι ΕΕΠ/ΕΔΙΠ.
Ουδείς άλλος..........

 
antikeimenikos
18 Μάιος 2017 20:17

Το οτι κοβουν τα ερευνητικα των ΔΕΠ, χωρις νομοτεχνικη βελτιωση που υποσχεθηκαν, δεν το σχολιαζει κανεις. Βενεζουελοποιηση προς ολοταχως. Brain drain δυστυχως, και κατα πως φαινεται ολοι θα μεταναστευσουν . Καθε παραγωγικη δομη πρεπει να διαλυθει στα εξ ων συνετεθη... πραγματικα υπαρχει νοημων ανθρωπος σε αυτο το υπουργειο?

 
Yp_EDIP_ΤΕΙ
18 Μάιος 2017 19:55

Αίσχος !!!!!!
Στον καθηγητή εφαρμογών (πιθανόν χωρίς διδακτορικό) επίδομα 250 ευρώ (καλώς να τα πάρει φυσικά ο άνθρωπος) στον ΕΔΙΠ ΤΕΙ με διδακτορικό 0.
Τι σόι δικαιοσύνη είναι αυτή ????

 
KK
18 Μάιος 2017 19:50

Καλά όλοι πήραν παραπάνω και κανονίστηκαν οι πρόσθετες αμοιβές τους (ΔΕΠ, Ερευνητές, κ.λπ.) εκτος από τους ΕΕΠ/ΕΔΙΠ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ