Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Τα επιπλέον μέλη στα Συμβούλια Επιλογής Στελεχών Εκπαίδευσης

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Δημοσίευση: 19/05/2017
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός  Παιδείας Κ. Γαβρόγλου ορίστηκαν  επιπλέον τακτικά και αναπληρωματικά μέλη (Σχολικοί Σύμβουλοι και εκπαιδευτικοί με 15ετή προϋπηρεσία) στα   Περιφερειακά Συμβούλια Επιλογής Π.Υ.Σ.Π.Ε. και Π.Υ.Σ.Δ.Ε., για τις κρίσεις    επιλογής στελεχών εκπαίδευσης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Σχόλια (7)

 
εκπαιδευτικος εν ενεργεια
19 Μάιος 2017 12:53

και με διευθυντές εκπαίδευσης τους ψηφισμένους από τους διευθυντές .Eίναι αυτό συνταγματικό;
Γιατί δε γίνονται πρώτα οι κρίσεις διευθυντών εκπαίδευσης;
Πάλι για αντισυνταγματικότητα θα μιλάμε;
Έχουν σκεφτεί αυτοί που θα είναι στις επιτροπές;

 
M
19 Μάιος 2017 14:39

Προσέξτε τους σχολικούς συμβούλους .Είναι από το 2011 με συνεχείς παρατάσεις .Επιλέχτηκαν μια φορά και θα επιλέξουν υποψήφιους διευθυντές γαι τρίτη φορά .Το αξιοκρατικό και διάφανο κράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και των μνημονίων.

 
fm
19 Μάιος 2017 20:01

Δεν πιστεύω να είναι κανένας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανάμεσα στους συναδέλφους !!

 
ΝικοςΝικ
21 Μάιος 2017 12:27

Τελικά καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν έχει τη στοιχειώδη (μη κομματική) λογική:
Σε όλο τον κόσμο ξεκινούν από τα στελέχη που βρίσκονται ψηλότερα στην ιεραρχία, ώστε να επιλέξουν τους καλύτερους και μετά κατεβαίνουν σκαλί σκαλί προς τις κατώτερες βαθμίδες.
Στην Ελλάδα, δεν γίνεται έτσι και αυτό διότι η λογική διαστρέφεται από τους κομματικούς σχεδιασμούς:
Δεν έχουμε στελέχη με πολλά προσόντα; Τόσο το χειρότερο γι αυτούς που έχουν.
Έτσι, αντί να αρχίσουν από Σχολικούς Συμβούλους (φυσικά αλλάζοντας το πλαίσιο εργασίας τους), να συνεχίσουν με διευθυντές εκπαίδευσης και μετά διευθυντές σχολείων, υποδιευθυντές κτλ, αυτοί ξεκινούν (λόγω ιδεολογικού κολλήματος) από τους διευθυντές σχολείων.
Μακάρι να γίνουν οι καλύτεροι, καλύτεροι, αλλά είναι πραγματικό σκάνδαλο αυτό που συμβαίνει.
Ζητείται ελπίς...

 
Χ.Μ.
21 Μάιος 2017 15:20

Με ποια "λογική" οι άδειες κύησης, λοχείας και ανατροφής τέκνου λογίζονται ως διδακτική υπηρεσία και όχι η εκπαιδευτική άδεια. Τόσο πολύ φοβούνται τους ανθρώπους με προσόντα;

 
Ν
21 Μάιος 2017 17:05

@Τα διορισθεντα μελη των συμβουλιων επιλιγης.
Επειδη διιρισθηκατε με τη θεληση σας και χωρις αλλο σκοπο αλλα για ενημερωση σας μονο και για προβληματισμο σας σκεφτειτε τα εξης:
Με το αρθρο 25,παρ 11α του νομου που θα. κατστεθει αναγνωριζεται αμεσα οτι οι Διευθυντες Εκπαιδευσης που τοποθετηθηκαν λιγω αντισυνταγματικης διαδικασιας ψηφοφοριας αντισυνταγματικως εκλεγεντων με ψηφοφορια εκλεκτορων ειναι ακυροι και μη νομιμοποιημενοι.Φοβουμενο το Υπουργειο τις σιγουρες προσφυγες,ενστασεις,μηνυσεις,αγωγες κτλ με το παραπανω αρθρο τους βαφτιζει Προεδρους με 20ετη υπηρεσια,γιατι ο τιτλος του Διεγθυντη Εκπαιδευσης ειναι ακυρος και με διοικητικη εμπειρια σε θεση Διευθυντη Εκπαιδευσης γιατι η λεξη θητεια ειναι και αυτη παρανομη.Αρα ο αντισυνταγματικα ακυρος Διευθυντης θα μετεχει στο συμβουλιο σαν νομομος προεδρος εκπαιδευτικος μς 20ετη υπηρεσια.Δηλ.το ιδιο προσωπο ειναι παρανομο και ταυτοχρονα νομιμο.Επειδη τοθεμα θα συζητηθει και στη Βουλη πιστευετε οτι θα βρεθει δικαστηριο να το πιστεψει;Σιγουρα θα σας κανουν ενστασεις και θα τις στειλετε στον Περιφερειακο.Τις πδοσφυγες εναντιον σας τις σκεφτηκατε;Τα εξοδα;Πιστευετε οτι καλυπτσσθε πισω απο ενα νομο εναντι ατομικων προσφυγων;Αξιζει να ταλαιπωρηθειτε για ενα ατομο;

 
@ΝικοςΝικ
21 Μάιος 2017 19:02

Δεν υπάρχει φίλε μου ελπίς με τους κυβερνώντες και μη μου πεις οτιδήποτε για τους προηγούμενους, αν είναι να γυρίζουμε πίσω ζήτω που καήκαμε.
Τα πράγματα είναι απλά όταν υπάρχει η βούληση, να σου πω λοιπόν ότι ποτέ στην Ελλάδα μεταπολεμικά δεν κυβέρνησε κάτι άλλο εκτός του λαϊκισμού - κομματισμού. Τώρα παρακολουθούμε τον Κυριάκο να πρεσβεύει ακριβώς το αντίθετο του λαϊκισμού, βλέπεις όμως πως προσπαθούνε να το φθείρουν από μέσα αλλά και απ΄έξω..του κόμματος που χρησιμοποιεί ως όχημα. Η μόνη ελπίδα λοιπόν η διαφορά στις συνθήκες, επειδή έχουν πλέον αποκωδικοποιηθεί και απομυθοποιηθεί τα αξιακά συστήματα που η προπαγάνδα τόσα χρόνια (μεταπολεμικά) κατάφερε να εσωτερικεύσει στην κοινωνία. Διώχνοντας και τους νέους εκτός Ελλάδας (χωρίς δικαίωμα ψήφου όπως ισχύει σε όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη να ψηφίζουν απο το εξατερικό), ο λαϊκισμός παίζει το τελευταίο του χαρτί. Ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποτελεί το βαθύτερο, οπισθοδρομικότερο και αντιδραστικότερο μέρος της πολιτικής της μεταπολεμικής Ελλάδας. Στους κόλπους του έχουν μαζευτεί όλα τα στοιχεία τα οποία θέλουν να παραμείνουμε υποανάπτυκτη κοινωνία, βεβαίως οι ίδιοι να απολαμβάνουν τους καρπούς όπως τόσα χρόνια. Φαντάσου ότι ενώ στην Τανζανία απολύουν πάνω από 9000 υπαλλήλους που μπήκαν στο δημόσιο με παράνομους τιλους, εδώ ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τους νομιμοποιεί (το πάλεψε ο Κυριάκος). Είναι η στρατηγική τους ο εξισωτισμός προς τα κάτω, να ποτίσουν την κοινωνία με το αίσθημα της κατωτερότητας και τα συσσίτια ως ελεημοσύνη. Αν θέλανε θα είχαν επανδρώσει τα ΠΥΣΔΕ με ειδικούς, Πανεπιστημιακούς, Νομικούς και διοικητικούς, οι οποίοι δεν έχουν ανάγκη υπόδειξης στην αξιολογική τους κρίση. Έτσι ο κάθε κατεργάρης θα πήγαινε στον πάγκο του. Ποιός άσχετος φίλε μoυ μπορεί να σταθεί μπροστά σε επιτροπή ειδικών, με το πρώτο ερώτημα περί ανέμων και υδάτων έχουν καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Για όσους έκαναν πραγματικά μεταπτυχιακά, γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό, δεν έχουν πρόβλημα να σταθούν, αλλά όσοι δεν γνωρίζουν το αντικείμενο τρέμουν στην ιδέα. Υπάρχει λοιπόν ο εξισωτισμός προς τα κάτω και το κυνήγι της αριστείας να φροντίσει γιαυτούς. Αυτό πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean