Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Ποιους ευνοεί μοριοδότηση για την επιλογή Διευθυντών Σχολείων

Δημοσίευση: 19/05/2017
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Γράφει ο Στράτος

Είχα σημειώσει και σε άρθρο μου στο esos ότι η μοριοδότηση των επιμέρους κριτηρίων θα κρίνει το εάν το Υπουργείο προκρίνει τους νεότερους «προσοντούχους» ή τους παλαιότερους με εμπειρία ακόμη κι αν διαθέτουν λιγότερα τυπικά προσόντα*.

Τώρα που είδαμε τη μοριοδότηση που περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου σημειώνω κάποιες παρατηρήσεις:

1.    Αυξήθηκε λίγο η μοριοδότηση όσων κατέχουν ταυτοχρόνως μεταπτυχιακό και διδακτορικό. Όμως η μοριοδότηση του καθενός τίτλου χωριστά παρέμεινε ως είχε το 2015.

2.    Αυξήθηκε μόλις κατά 0,3 μόρια η μοριοδότηση της ξένης γλώσσας επιπέδου Β2.

3.    Μειώθηκε κατά 1 μόριο το ανώτατο όριο της μοριοδότησης της διδακτικής υπηρεσίας («παλαιότητας»). Όμως ταυτόχρονα η διδακτική υπηρεσία αρχίζει να μοριοδοτείται όχι από το 8ο  αλλά από το 10ο  έτος και πάνω. Οπότε οι «παλαιότεροι» πάλι πριμοδοτούνται σε σχέση με τους νεότερους.

4.    Αυξήθηκε κατά 0,5 η μοριοδότηση από προηγούμενη θητεία σε θέση Διευθυντή και κατά 0,15 η κατ’ έτος μοριοδότηση για θητεία σε θέση υποδιευθυντή σχολείου.

5.    Μειώθηκε η κατ’ ανώτατο όριο μοριοδότηση για θητεία σε θέση αιρετού των περιφερειακών συμβουλίων κλπ.

Υπάρχουν και άλλες μικροαλλαγές στη μοριοδότηση.

Κάνοντας ένα γενικό σχόλιο, το Υπουργείο φαίνεται πως προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ "παλαιών" και "νεότερων με προσόντα", διστάζοντας ωστόσο να πριμοδοτήσει δραστικά τους νεότερους με αυξημένα τυπικά προσόντα και έτσι ευνοώντας τελικά στις περισσότερες περιπτώσεις τους "παλαιότερους".

Οι σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το παρελθόν είναι:

1.    Ο περιορισμός των θητειών στο ίδιο σχολείο.

και

2.    Η αιτιολογημένη γνωμοδότηση των μελών του Συλλόγου διδασκόντων που αν και δεν μοριοδοτείται θα συνυπολογίζεται από τα μέλη του Συμβουλίου επιλογής.

* https://www.esos.gr/arthra/50147/protasi-ayxomeiosis-tis-moriodotisis-to...

 

 

Σχόλια (39)

 
ENEOS
19 Μάιος 2017 23:10

Απαράδεκτη η αύξηση της διδακτικής προϋπηρεσίας από 8 σε 10 η οποία αποκλείει και αποκαρδιώνει νεότερους εκπαιδευτικούς υπέρ των παλαιότερων !

 
Μ
19 Μάιος 2017 23:21

Συμφωνώ Στράτο
Οι σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το παρελθόν είναι:

1. Ο περιορισμός των θητειών στο ίδιο σχολείο.
Ισως να ισχυσει μονον για πρωτευουσες νομών και αστικά κέντρα...

Ελπίζω να μην το ακυρώσουν...!
Ελπιζω να μην είναι απλα ένας εντθυπωσιασμός...
Μ

 
Γειασου. Στρατο
19 Μάιος 2017 23:38

Παλι εσυ με. την. κυβερνητικη. γνωμη. που. δεν. ενδιαφερει. τους. περισσοτερους; Ο. Υπουργος. Θα. μας. δωσει. αυξηση;Θα. μας. δωσετε. το επδομα αδειας;Θα. μας. δωσετε ενα. αστρο. απο. τον ουρανο. με τα. αστρα που. ταξατε. για. να. βγειτε;Θα. μας. υποσχεθειτε. οτι. δε. Θα. υπογραψετε,τωρα. που. πηρατε . φορα, αλλα. 100. μνημονια;

 
ds
20 Μάιος 2017 00:01

Ο περιορισμός των θητειών στο ίδιο σχολείο πρέπει να ισχύσει μόνο για πρωτευουσες νομών και αστικά κέντρα. Στα περιφερειακά απομακρυσμένα σχολεία θα ψάχνουν για διευθυντές,

 
Κωνσταντίνος
20 Μάιος 2017 00:14

Τάσσεται ξεκάθαρα κατά της Αριστείας αλλά και των νέων, που πλέον δεν είναι αρκετοί στην Εκπαίδευση άρα και όχι αξιόλογο εκλογικό ποσοστό. Μετά τους μπακάληδες του κ. Φίλη και τη διάλυση του Ολοήμερου Σχολείου η στρατηγική συνεχίζεται προς την ισοπέδωση κάθε νέου που επιμορφώνεται και κάνει καινοτόμες δράσεις.

 
konstantinos
20 Μάιος 2017 00:16

Στράτο μπορείς να απαντήσεις εάν το διδασκαλείο παίρνει μόρια με τον νέο νόμο επιλογής Διευθυντών.?

 
Freeman
20 Μάιος 2017 00:20

@Στράτος
Ένας που κατέχει δύο διδακτορικά δεν παίρνει 5 μονάδες και ένας με master και διδακτορικό,ας είναι και στο ίδιο αντικείμενο παίρνει 5 μονάδες. Με ποια λογική; Δεν φαίνεται παράλογο; Μήπως πρέπει να διορθωθεί;

 
Ηω
20 Μάιος 2017 00:22

Ευνοει τους αρχαιους,αφου μετραει κυριως ο υπηρεσιακος χρονος. Μεταπτυχιακα, ξενες γλωσσες κλπ αχρειαστα ναναι. Επισης ειναι ακατανοητο στη συλληψη των μοριων.

 
Eρωτων
20 Μάιος 2017 00:56

@ΣΤΡΑΤΟΣ
Απαντωντας στον Πλαταρο ειπες "αν σε επιλεξει ο Μεσσηνιος Περιφερειακος ". Αν ειναι ο μονος στον νομο μπορει να τον παρακαμψει και να φερει απο αλλου αλλον με αυτες τις προδιαγραφες ; Αν κανει τον νυν δεν θα γινουν ενστασεις και προσφυγες γιατι ολοι πια ξερουν;

 
Παναγιώτης
20 Μάιος 2017 01:41

Καλά ........η μοριοδότηση της διδασκαλίας στα ΑΕΙ και ΤΕΙ τέτοια ψυχουλα 1 μόριο??????????? Έστω αναλογικά 0,50 το έτος , κρίμα κύριε Υπουργέ που υποτιμάτε το ακαδημαικό έργο παρ΄όλου που κι΄εσεις το υπηρετείται τόσα χρόνια !!!Εντύπωση επίσης προκαλεί η αύξηση της μοριοδότησης της προυπηρεσίας των υποδιευθυντών απο 0,25 πριν σε 0,40 τώρα, σχεδόν ίδια με την μοριοδότηση των διευθυντών που είναι 0,50 το έτος !!!!!!!!!!Άξιον απορίας !!!!!!!!

 
Αναστάσιος Κουτσούκος
20 Μάιος 2017 07:10

Είναι σωστό για τις 2 θητείες. ... Είναι λάθος ότι δεν θα βρουν Διευθυντές στην επαρχία. Αυτοί που δεν μπορούν να βγουν στην Αθήνα ας γυρίσουν στα χωριά τους αφού θα συνταξιοδοτηθούν μελλοντικά.

 
pe19
20 Μάιος 2017 08:03

Α ρε Στράτο δεν με άκουσες
Οχι απλά ευνοεί τους παλιούς αλλά στην ουσία αποκλείει όσους έχουν κάτω από 15 χρόνια "διδακτικής" υπηρεσίας αφού ακόμη και διδακτορικό με μεταπτυχιακό να έχουν ίσα που θα ισοφαρίσουν ένα με απλά 5 χρόνια παραπάνω σε σχολείο, ειδικά δε αν αν ο δεύτερος είναι γυναίκα με 3 παιδιά κάτω των 17 ετών η συνάδελφος θα έχει λιγότερο χρόνια στην τάξη από τον πρώτο. Ρε Στράτο τους άφησες και έκαναν το ίδιο λάθος με τους προηγούμενους. Η διδακτική υπηρεσία ως κριτήριο αποτίμησης της υπηρεσιακής κατάστασης ενός στελέχους είναι ΛΑΘΟΣ. Δύο συνάδελφοι με 20 χρόνια δημόσιας υπηρεσίας αντιμετωπιζονται σκανδαλώδως διαφορετικά έχοντας ίδια προσόντα. Παράδειγμα 20 χρόνια υπηρεσίας 2 υποψήφιοι ο ένας με 4 χρόνια εκπαιδευτικής άδειας και διδακτορικό η άλλη 2 παιδιά και 4 χρόνια άδεια συνολικά γι αυτά, τα ίδια μόρια παίρνουν και ας έχει ο ένας διδακτορικό και η άλλη τίποτα. Τι να πω.

 
Nt;inos
20 Μάιος 2017 08:40

ΚΑθένας με τον πόνο του και ο μυλωνάς τ αυλάκι ,λένε στο χωριό μου!
Καμιά σοβαρή συζήτηση θα γίνει;
Άλλος παραπονιέται γιατί μετράει λίγο η διδασκαλία στα ΑΕΙ(παλιότερα δεν μέτραγε καθόλου)
Άλλος, ενώ μειώθηκε η μοριοδότηση της προϋπηρεσίας, διαμαρτύρεται για αποκλεισμό νεοτέρων.
Άλλος τέλος φωνάζει γιατί δεν μοριοδοτούνται τα δυο διδακτορικά. Άξιοι οι συνάδελφοι που τα κατέχουν αλλά δυο διδακτορικά και δυο μεταπτυχιακά που πρέπει να να τα συνοδεύουν , με δεκα πέντε χρονια σπουδες και έρευνα πότε μπήκαν σε τάξη.ας διακδικήσουν θέσεις σε ΑΕΙ ,σχολ συμβούλων ,θα είναι πιο χρήσιμοι με το επιπεδο που έχουν .Μη χαραμίζονται άδικα σε μια θέση Δντή σχολείου.

 
Στράτος
20 Μάιος 2017 08:44

@Eρωτων
Εάν οι Περιφερειακοί Διευθυντές επιλέξουν τους τωρινούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, πράγμα που πιστεύω ότι θα γίνει στις περισσότερες τουλάχιστον περιπτώσεις, αυτοί θα επιλεγούν επειδή διαθέτουν την προβλεπόμενη στη σχετική διάταξη εμπειρία σε θέση Διευθυντή Εκπαίδευσης. Προφανώς υπονοείς ότι μπορούν να κινηθούν ενστάσεις εναντίον τους επειδή στη διαδικασία επιλογής τους υπήρχε και ψηφοφορία, την οποία το ΣτΕ στις επιλογές Διευθυντών σχολείων απέρριψε. Ασχέτως όμως του τρόπου επιλογής τους οι τωρινοί Διευθυντές Εκπαίδευσης διαθέτουν εμπειρία αφού εκτέλεσαν και συνεχίζουν ακόμη να εκτελούν έργο Διευθυντή Εκπαίδευσης και ως εκ τούτου πιστεύω πως εάν υπάρξουν αιτήματα εξαίρεσης των επιλεγέντων ως Προέδρων των Συμβουλίων Επιλογής τωρινών Διευθυντών αυτά θα απορριφθούν.

@konstantinos
Στις περιλαμβανόμενες στο νέο σχέδιο νόμου τροποποιήσεις του νόμου 4327/2015 που αφορούν τη μοριοδότηση των κριτηρίων δεν διαφαίνεται καμία αλλαγή όσον αφορά τη μοριοδότηση του διδασκαλείου που προφανώς συνεχίζει να μοριοδοτείται με 2 μόρια. Νομίζω ότι από αυτή τη μοριοδότηση που αφορά μόνο σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προέρχεται και η διαφορά στο σύνολο των μονάδων μεταξύ υποψηφίων Διευθυντών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας (54 μόρια Πρωτοβάθμια και 52 μόρια Δευτεροβάθμια).

@Freeman
Έχεις, σε πρώτη ανάγνωση, δίκιο ότι η μοριοδότηση δύο διδακτορικών δεν μπορεί να είναι μικρότερη από αυτή ενός μεταπτυχιακού και ενός διδακτορικού. Πάντως και σύμφωνα με το Ν. 3848/2010 στις επιλογές Διευθυντών σχολείων μοριοδοτούνται οι πρώτοι τίτλοι αλλά εξαιρούνται "...το δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών ή το δεύτερο διδακτορικό δίπλωμα...τα οποία δεν μοριοδοτούνται" (παρ.2 του Άρθρου 14 του Ν. 3848/2010).

 
dim
20 Μάιος 2017 09:10

Όλα τα μεταπτυχιακά στο ίδιο τσουβάλι. 60 ECTS , 90 ECTS, 12O ECTS όλα 2,5 μόρια!!! Η ισοπέδωση συνεχίζεται και με το νεό νόμο.

 
Νίκος
20 Μάιος 2017 10:00

Όσον αφορά την ξένη γλώσσα ο αρθρογράφος δεν μας τα λέει καλά, η βαρύτητα δεν αυξήθηκε αλλά μειώθηκε. Ναι μεν πήγε από 0,5 σε 0,8 η γνώση σε επίπεδο Β2 αλλά εξαφανίστηκε η γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας καθώς και το 1 μόριο για γνώση ανώτερη του Β2.

Επίσης προξενεί εντύπωση που δεν υπάρχει ως προαπαιτούμενο η πιστοποίηση σε ΤΠΕ. Παρ' όλο που την έχει η συντριπτική πλειοψηφία, προφανώς δεν την έχουν κάποιοι "κολλητοί" του Υπουργείου.

Οι δράσεις μέσα από τα ΕΚΦΕ τιμωρούνται και σχεδόν εξαφανίζονται από τη διδακτική προϋπηρεσία, καθότι το ελληνικό σχολείο πρέπει να είναι μόνο μπλα, μπλα, μπλα.

Ο νέος διευθυντής κατά το Υπουργείο, δεν χρειάζεται να ξέρει κάτι σημαντικό από ξένες γλώσσες, Δεν χρειάζεται να ξέρει τίποτα από υπολογιστές και τιμωρείται αν έχει εμπλακεί σε ανάπτυξη διδακτικών πειραματικών δραστηριοτήτων.

Όνειδος για τον υπουργό και κρίμα το βιογραφικό του.

 
Διαμαρτυρία
20 Μάιος 2017 10:09

Στα μικρά σχολεία υπάρχουν Αναπληρωτές Διευθυντές. Μοριοδότηση καμία, στο ελάχιστο. Αδικία, δε ζουν όλοι σε πόλεις!

 
ππ
20 Μάιος 2017 10:45

Να αποσυρθεί ο αποκλεισμός των δυο συνεχόμενων θητειών. Δεν είναι δημοκρατικό, όταν μάλιστα την τελευταία φορά ο ίδιος εκλέχθηκε ως διευθυντής με δημοκρατικότατες διαδικασίες. Εάν αποκλειστεί κάποιος να γίνει νόμιμα, βάσει των μορίων του και όχι εκ των προτέρων χωρίς κανέναν αιτιολογικό. Είναι δυνατόν να τον αποκλείει η ίδια η πολιτεία, στην ουσία τον ΤΙΜΩΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ..

 
Δώρα
20 Μάιος 2017 10:49

Οι προηγούμενοι νόμοι, έδιναν την δυνατότητα στους υποψήφιους να επιλέξουν διαφορετικό ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ. Η διατύπωση: "Οι υποψήφιοι διευθυντές σχολικών μονάδων και Ε.Κ. για τις θέσεις του συνόλου των σχολικών μονάδων ή Ε.Κ. της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης όπου ανήκουν οργανικά ή όπου ανήκει η σχολική μονάδα ή Ε.Κ όπου υπηρετούν κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, με σειρά προτίμησης." το αποκλείει. Εάν είναι αβλεψία, θα βοηθήσει την ισότητα ευκαιριών, η αντικατάσταση του ΠΥΣΠΕ οργανικής ή υπηρέτησης με ΠΥΣΠΕ επιλογής.

 
Ελεος πια!!!!!
20 Μάιος 2017 11:20

Δεν νομίζω ό,τι κάτι τέτοιο να ισχύσει ......μάλλον κάτι έχουν κάνει λάθος στο υπουργείο , να έχει ο άλλος διδασκαλία στα ΑΕΙ και αντι να είναι στα μετρήσιμα μόρια των εκπαιδευτικών προσόντων του υποψήφιου , τα συνυπολογίζει μαζί με την άδεια λοχείας κ.λ.π για να συμπληρώσει κάποιος την διδακτική προυπηρεσία των 10 χρόνων !!!!!!!!!!!!!Για άλλη μια φορά αποδεικνυεται ότι δεν θέλουμε άτομα με προσόντα στις διευθυντικές θέσεις της εκπαίδευσης όπως γίνεται στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα και ιδιωτικό για να μη πω σε όλα τα ευρωπαικά κράτη !!!!!Μόνο στο Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας συμβαίνουν αυτά τα μαγειρέματα!!!!!Γιατί?Το πως έχουν κάνει τον αναλογισμό στα μόρια ......είναι απορείας άξιον!!!!!!!Όταν λέγατε κ. Υπουργέ ότι θα υπολογιστεί στα μόρια η διδασκαλία στα ΑΕΙ κανείς δεν πίστευε ότι θα τα υποβιβάζατε τόσο !!!!Κρίμα γιατί τα υπηρετείτε χρόνια τώρα !!!!!Σε λάθος Πυλώνα τα έχετε υπολογίσει !!!!

 
Mr Νίκος
20 Μάιος 2017 12:02

Στη Κύπρο ο εκπαιδευτικός μένει στο ίδιο σχολείο μέχρι 8 χρόνια μέγιστο.
Ο υποδιευθυντής αλλάζει σχολείο υποχρεωτικά
Ο Διευθυντής αλλάζει πόλη, όχι απλά σχολείο, και μένει 5 χρόνια μέγιστο.
Αυτά έχουν μία λογική που όμως είναι αδύνατον να συμπίπτει με την κυβερνητική δική μας. Ποιόν εξυπηρετεί λοιπόν ο περιορισμός στις δύο θητείες στο ίδιο σχολείο, αυτό θέλω να μάθω

 
Αναστάσιος Κουτσούκος
20 Μάιος 2017 12:12

Σωστο. Όποιος κρίθηκε 2 φορές για το ίδιο σχολείο να βοηθήσει και άλλο σχολείο. Μη ξεχνάτε όσοι όσοι κρίνονται για 2 θητείες στα Πειραματικά μετά πάνε σε άλλο σχολείο. Το ίδιο είναι.

 
βασίλης
20 Μάιος 2017 12:56

Συνλαδελφοι παίζουμε με τα ψίχουλα των μορίων και τα ..βάζει ο ένας με τον άλλο..και μας έχουν κόψει δώρα ...επιδ.αδείας κλπ.Αυτή η ..φααγομάρα βολεύει τους κυβερνώντες να μας...αλωνίσουν...συνεχίστε την..

 
Στράτος
20 Μάιος 2017 13:46

Όπως φαίνεται το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την κατάργηση του πλαφόν στις συνεχόμενες θητείες στο ίδιο σχολείο που περιέχεται στο σχέδιο νόμου.
Σε σημερινή (20/05/2017) ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας αναφέρεται:

"Για τους υποψήφιους Διευθυντές σχολείων
Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει ότι οι Διευθυντές Σχολείων που ήδη υπηρετούν σε σχολεία, θα έχουν τη δυνατότητα, αν το επιθυμούν, να υποβάλλουν εκ νέου την υποψηφιότητά τους στα σχολεία στα οποία υπηρετούν.
Η βούληση του Υπουργείου θα αποτυπωθεί κατά την συζήτηση που θα διεξαχθεί τόσο στις Επιτροπές όσο και στην Ολομέλεια της Βουλής".

 
Προς Βασίλη
20 Μάιος 2017 14:30

Συνάδελφε, με τα ψίχουλα των μορίων έπαιξαν οι διαδρομιστές του Υπουργείου, ψαλιδίζοντας μόρια που μέτραγαν για χρόνια, λειτουργώντας ενάντια σε κάθε αρχή χρηστής διοίκησης.

 
DIMITRIOS Z. - Εκπ/κός Φυσ. Αγωγής
20 Μάιος 2017 14:47

Συνάδελφοι ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης !!!! Έχουμε άποψη, νου και όραμα. Φυσικά και δικαίωμα στην απολύτως ίση μεταχείριση μεταξύ ίσων !! Υψώστε παντού φωνές διαμαρτυρίας να διορθωθεί η παραλογία και συνταγματική παρανομία του :
Όλοι οι συνάδελφοι Πρωτοβάθμιας Ειδικοτήτων:
Ξένων γλωσσών, Φυσικής αγωγής, Μουσικής κ,λ,π, που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για θέση Δ/ντή - στελέχους εκπ/σης, σε ποιο Διδασκαλείο μπορούσαν να φοιτήσουν ?? Και πότε ?? Είναι ισότητα, δημοκρατία και ίσες ευκαιρίες αυτό ?? Είναι συνταγματικά ορθό ?? Τότε γιατί οι συνάδελφοι της φυσικής αγωγής που έκαναν ειδικότητα, να μην τσιμπίσουν κι αυτοί ένα (1) μόριο π.χ. ?? Και οι μουσικοί που αφιέρωσαν χρόνια σε ένα μουσικό όργανο, να τσιμπολογήσουν κι αυτοί κατι τις !!!! Έλεος ! Η Ένωση Διευθυντών, Όλες οι ενώσεις με τα Δ.Σ. και οι σύλλογοι ειδικοτήτων να κάνουν άμεσα παρέμβαση στη ΔΟΕ και στο Υπουργείο να διορθωθεί αυτή η αδικία !! Διαφορετικά θα πρέπει άμεσα όσοι θιγόμαστε ,να προβούμε σε ασφαλιστικά μέτρα με το που θα ψηφιστεί χωρίς διόρθωση το σχέδιο νόμου !!
Όλοι οι συνάδελφοι ανά την επικράτεια σε εγρήγορση να διορθωθεί πάραυτα η αντισυνταγματική αυτή μοριοδότηση σε κάτι που άλλοι συνάδελφοι ειδικοτήτων Π.Ε. δεν είχαν τη δυνατότητα. Οι κύριοι που νομοθετούν , γνωρίζουν στοιχειωδώς τον Ν. 1566 ????
Δεν έχουμε με κανέναν συνάδελφο τίποτα ! Τις ίσες ευκαιρίες διεκδικούμε !!

 
Πάνος Σαρακηνός
20 Μάιος 2017 18:00

Το όνειρο, τα σχέδια, η όρεξη για ένα φωτεινό σχολείο πόσα μόρια παίρνουν ? Αυτό δεν θα το βρείτε σε κανένα από τα κριτήρια που βάζουν, νυν και παλιοί υπουργοί. Μια από τα ίδια λοιπόν ,όπως τα βλέπω 44 χρόνια στην εκπαίδευση !!!

 
Απορια
20 Μάιος 2017 18:12

@Στρατος
Τι εννοεις οτι αν καποιοι κανουν ενστασεις για τους νυν διευθυντες εκπαιδευσης σαν προεδρους συμβουλιων επιλογης θα απιριφθουν.Απο ποιους;Θα τολμησει καποιος αν ξερει οτι θα μηνυθει να απορριψει;
Τι εννοεις στις περισσοτερες περιπτωσεις θα γινουν οι νυν διευθυντες εκπαιδευσης;Επειδη μηπως στη διευθυνση δεν θα υπαρχει αλλος που ηταν παλαιοτερα διευθυντης εκπαιδευσης;Αν υπαρχουν ομως;Θα ορισθει απο αυτους υποχρεωτικα;
Οι περιπτωσεις αυτες απο οσο ξερω ειναι λιγες γιατι οι περισσοτεροι βγηκαν στη συνταξη.Διευκρινησε σε παρακαλω

 
Στράτος
20 Μάιος 2017 18:36

@Απορία
Πιστεύω ότι ο ορισμός του Προέδρου του Συμβουλίου επιλογής θα γίνει απευθείας από τους Περιφερειακούς Διευθυντές χωρίς προηγούμενη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Στις περισσότερες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης οι έχοντες τα απαραίτητα προσόντα είναι δύο, ο νυν υπηρετών Διευθυντής Εκπαίδευσης και ο προηγούμενος (σε πολλές περιπτώσεις είναι ο ίδιος). Θεωρώ πιθανόν ότι για λόγους αυτονόητους θα προτιμηθεί ο τωρινός Διευθυντής Εκπαίδευσης.

Ένσταση θα πρέπει να υποβληθεί επομένως προς τον Περιφερειακό Διευθυντή που θα ορίσει τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Επιλογής. Πιστεύω ότι θα απορριφθεί διότι:

α) Η απόφαση του ΣτΕ δεν αφορούσε τους Διευθυντές Εκπαίδευσης αλλά τους Διευθυντές σχολείων. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια δικαστική απόφαση που να ακυρώνει τον τρόπο επιλογής των Διευθυντών Εκπαίδευσης.

β) Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δεν θα επιλεγεί ως Πρόεδρος του Συμβουλίου επιλογής εκ της θέσεώς του (επειδή δηλ. είναι ο τωρινός Διευθυντής Εκπαίδευσης) αλλά ως έχων την απαραίτητη εμπειρία σε θέση Διευθυντή Εκπαίδευσης. Το γεγονός ότι την ίδια εμπειρία μπορεί να έχει και άλλος εκπαιδευτικός (ένα πρώην Διευθυντής Εκπαίδευσης) ουδόλως δεσμεύει τον Περιφερειακό Διευθυντή από το να επιλέξει εκείνον που ο ίδιος κρίνει αφού η επιλογή θα γίνει χωρίς άλλα κριτήρια παρά μόνον κατά την κρίση και απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή.

 
Δημήτρης Κ.
20 Μάιος 2017 21:31

Με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο την ερχόμενη εβδομάδα για τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων η κυβέρνηση επιχειρεί νόμιμα να επιλέξει τους ημέτερους στις θέσεις στελεχών της διοίκησης . Μέσα από τη διάταξη της περιβόητης Συνέντευξης δίνεται η δυνατότητα στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο ( ΠΥΣΔΕ/ПЕ) να επιλέξει για Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων υποψηφίους της αρεσκείας του, αφού η μοριοδότηση των 8 μορίων κατ ΄ ανώτατο όριο, χωρίς να υπάρχει σαφής προσδιορισμός του κατώτατου ορίου, ξεπερνά τη συνολική μοριοδότηση των επιστημονικών και διοικητικών προσόντων των 6 μορίων ( 4 μόρια το διδακτορικό και 2,5 μόρια τα διοικητικά προσόντα, διευθυντικά, κλπ. ). Εδώ, εσκεμμένα η Κυβέρνηση δεν έθεσε κατώτατο όριο στη μοριοδότηση της Συνέντευξης για να παίζει τα πελατειακά και ψηφοθηρικά της παιχνίδια μέσω του Υπηρεσιακού Συμβουλίου ( ΠΥΣΔΕ) και να επιλέγει τα στελέχη της αρεσκείας της. Αν λάβουμε υπόψη ότι ένας εκπαιδευτικός που έχει πάνω από 25 χρόνια υπηρεσίας και έχει διδακτορικό με 4 μόρια και διευθυντικά χρόνια με 2,5 μόρια , αντιλαμβάνεται ο καθένας τι ρόλο μπορεί να παίξει η Συνέντευξη με τα 8 μόρια ως ανώτατο όριο της κλίμακας αξιολόγησης και με κατώτατο το 0 ( μηδέν). Αυτομάτως, ένας μη ημέτερος και αρεστός του ΣΥΡΙΖΑ- ANEΛ και του Υπηρεσιακού Συμβουλίου ( ΠΥΣΔΕ) μπορεί να αποκλειστεί από διευθυντική θέση με μια μοριοδότηση της τάξης από 0 ( μηδέν) έως 1, 49( ένα και σαράντα εννέα) μόριο, ισοπεδώνοντας την επιστημονική και διοικητική κατάρτιση του εκπαιδευτικού.
- Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΩΣ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΒΑΘΜΟΥ ΤΟ 6 ( ΕΞΙ ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΑΥΤΑΡΧΙΚΑ, ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥ

- ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΥΜΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΣΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΑ ΠΕΚ.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean