Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Τροπολογία για το μισθολόγιο Ε.ΔΙ.Π., η ΕΤΕΠ, το Ε.Ε.Π.

Δημοσίευση: 23/05/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Α. Στον νόμο που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη δεν υπήρχε μια διάταξη που έλεγε, ότι το Ε.ΔΙ.Π., η ΕΤΕΠ, το Ε.Ε.Π., το βοηθητικό προσωπικό, μπορεί να πληρώνεται από ερευνητικά προγράμματα, όπου και τώρα  μπορεί, δηλαδή εμπλέκονται σε πάρα πολλά ερευνητικά προγράμματα.

Β. Αυτό προφανώς ήταν μια παράλειψη και θα το επαναφέρουμε και είναι εντελώς προφανές, ότι αυτές οι κατηγορίες- τη στιγμή που είναι σε ερευνητικά προγράμματα- ό,τι προβλέπεται από τη σύμβαση, θα πρέπει να μπορούν να το πάρουν.

Την παραπάνω ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου , κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

 

Σχόλια (25)

 
EDIP
23 Μάιος 2017 18:04

Κύριε υπουργέ δεν υπάρχει βοηθητικό προσωπικό στα ΑΕΙ. Το ΕΔΙΠ και το ΕΕΠ έχουν διακριτό και συγκεκριμένο ρόλο στα ΑΕΙ. Μήπως ξέρετε ότι τους κόψατε το επίδομα διδακτορικού;

 
Ενημερωση
23 Μάιος 2017 18:35

Ρε παιδιά ας εξηγήσει κάποιος του Υπουργού οτι το ΕΤΕΠ αμοίβεται με το ενιαίο και όχι με το Πανεπιστημιακο μισθολόγιο και δεν το αφορούν οι ψηφισθησες διατάξεις. Οι αποδοχές του είναι υψηλότερες αυτών των ΕΕΠ/ΕΔΙΠ.
Φυσικά και όλοι πρεπει να μπορούν να αμοίβονται για έρευνα στην οποία συμμετέχουν ή εκπονούνται ως ΕΥ...

 
Απορία
23 Μάιος 2017 18:44

Με υπουργείο
μαντεψτε για ποιό κλάδο στο Ελληνικό Δημόσιο δεν υπάρχει καμία μισθολογικό προσαύξηση για μεταπτυχιακους η διδακτορικούς τίτλους.

ΥΓ
Ναι, ναι. Αμοίβεται με το πανεπιστημιακο μισθολόγιο...

 
nikos EDIP
23 Μάιος 2017 18:51

"...Αυτό προφανώς ήταν μια παράλειψη...." !!!
No comments!

 
ΕΔΙΠ ΤΕΙ
23 Μάιος 2017 23:32

Βγάζουμε έναν νόμο για να ξεμπερδεύουμε και όποιον πάρει ο χάρος... Κατά τα άλλα λέμε πως είμαστε και αριστερά!

 
Ioannis EDIP
23 Μάιος 2017 23:53

Κύριος οίδε γιατί ο υπουργός επιθυμεί να φέρει μια διάταξη για κάτι που ΜΙΑ ΧΑΡΑ προβλέπει ο Νόμος. Δεν καταλαβαίνει τι έχει γραφεί, ή πρόκειται για πολιτική κίνηση για να πάρουμε με το μέρος μας τους ΕΔΙΠ και ΕΕΠ που τους σφάξαμε στο μισθολόγιο?? Επίσης, απορία μεγάλη: οι ΕΤΕΠ που κολλάνε?? Ο Νόμος δεν τους αναφέρει αν δε κάνω λάθος!!

 
YP_EDIP_TEI
24 Μάιος 2017 01:10

ΕΕΕΕ υπουργέ μήπως ξέχασες και τίποτα άλλο ???
Για τα ΕΔΙΠ ΤΕΙ μήπως ξέχασες να βάλεις βαθμίδες, και να δώσεις επίδομα????
Να σου θυμίσω για ΕΔΙΠ με διδακτορικό και πολλά χρόνια υπηρεσίας (Α βαθμίδα δηλαδή) ο μισθός είναι κάτω από υπάλληλο γραφείου ΔΕ με τα ίδια χρόνια υπηρεσίας. Αν πάρουμε μισθό με το ειδικό (τρομάρα μας) μισθολόγιο θα χάσουμε πάνω από 300€ δηλαδή 30% του μισθού μας δηλαδή 30% κάτω σε σχέση με υπάλληλο με τα ίδια προσόντα σε άλλη υπηρεσία του δημοσίου.
Υπουργέεεεεεεεεεεεεε μην μας ξεχνάς.

 
MED1
24 Μάιος 2017 08:37

Μα πόσες ¨παραλείψεις¨πια;;; Οι ΕΔΙΠ εκτελούν πλέον, βάσει όλων των προηγούμενων νόμων, όλα τα καθήκοντα ενός μέλους ΔΕΠ (έρευνα, διδασκαλία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, επίβλεψη μεταπτυχιακών εργασιών, εργαστηριακό έργο κ.α. ) αλλά αμοίβονται, βάσει του τελευταίου νόμου, με εξευτελιστικούς για το έργο που προσφέρουν, μισθούς!!! Πού πήγε το επίδομα διδακτορικού; Καμία εξήγηση γι΄αυτό έχουμε; Γιατί διαφοροποιείται ο μισθός των ΕΕΠ από αυτόν των ΕΔΙΠ;

 
nikos EDIP
24 Μάιος 2017 09:52

Οι ΕΤΕΠ δεν αμείβονται με το ειδικό μισθολόγιο αλλά με το ενιαίο. Ας το μεταφέρει αυτός κάποιος σύμβουλος στον κ. Υπουργό για να μην εκτίθεται...

Οι αμοιβές των ΕΤΕΠ ήταν και είναι παραπάνω και τώρα ακόμη μεγαλύτερες (μετά και τις "αυξήσεις" που πήραν οι ΕΕΠ/ΕΔΙΠ) λόγω των διαφορών μεταξύ ενιαίου μισθολογίου και ειδικού μισθολογίου.

Επίσης ας θυμίσει κάποιος εκ των συμβούλων στον κ. Υπουργό ότι:

1) Η κατηγορία που επιτελεί ειδικό διδακτικό και εργαστηριακό διδακτικό έργο στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ και αμείβεται με ειδικό μισθολόγιο λέγονται ΕΕΠ και ΕΔΙΠ και ΟΧΙ ΕΤΕΠ

2) Η κατηγορία που λέγεται ΕΤΕΠ επιτελεί ειδικό ΤΕΧΝΙΚΟ έργο και ΟΧΙ εκπαιδευτικό και αμείβονται με το ενιαίο μισθολόγιο.

Ας τα μεταφέρει σας παρακαλώ κάποιος στον κ. Υπουργό.

Δεν θέλω να είμαι καχύποπτος αλλά μήπως κάποιος εκεί συμβουλεύει τον κ. Υπουργό λάθος;

 
EEEEEDIP
24 Μάιος 2017 10:26

Κύριε υπουργέ μήπως ξέρεις ότι το διδακτορικό δεν είναι τυπικό προσόν διορισμού για το "βοηθητικό" προσωπικό ΕΔΙΠ; Συνήθως κάτι που δεν είναι τυπικό προσόν δίνει και μια μισθολογική προσαύξηση. Εκτός αν σας αρέσει να τιμωρείτε αυτούς που έχουν φιλοδοξίες. Η ΕΤΕΠ κ. υπουργέ αμείβεται με το ενιαίο μισθολόγιο!!!!!!!!

 
Kostas
24 Μάιος 2017 10:37

...έτσι..."βοηθητικό προσωπικό"...

 
ΠΑΡΙΑΣ ΕΔΙΠ
24 Μάιος 2017 11:08

Είστε και "αριστερά" δήθεν, με τους πτωχούς, τους καταφρονεμένους και τους αδικημένους. Ικανοποιήσετε την ελίτ και ψάχνετε ψυχούλα για εμάς.

 
Περίεργος
24 Μάιος 2017 11:12

Δεν σου κάνει αίσθηση καν να ασχοληθείς! Δεν ξέρει τίποτα για ΕΔΙΠ και μας συγχέει με τα ΕΤΕΠ (άλλο μισθολόγιο).

 
KK
24 Μάιος 2017 11:26

Η παράγραφος 2 πρέπει να αφαιρεθεί αφού μόνο προβλήματα δημιουργεί.
Θα δημιουργήσει παρερμενείς σε αρκετούς εκκαθαριστές.
Προς αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσαν να αναζητηθούν και συμμαχίες στα μέλη ΔΕΠ που τους αφορά επίσης.

 
ΕΔΙΠ
24 Μάιος 2017 13:37

Μπορεί κάποιος να εξηγήσει στον κ. υπουργό τι είναι ο ΕΔΙΠ, τι είναι ο ΕΤΕΠ και τι είναι ο ΕΕΠ; Έχει παντελή άγνοια!!!!!!!!!!!!!!!

 
ΕΔΙΠ 2017
24 Μάιος 2017 16:12

Μήπως ο κ. υπουργός μας λέει "βοηθητικό προσωπικό", γιατί μπερδεύει τους ΕΔΙΠ με τους παλαιούς βοηθούς των ΑΕΙ;
Μήπως διαπράττει "φροϋδικό ολίσθημα";
Επειδή το 1978 ο κ. Γαβρόγλου ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της "Απεργίας των 100 ημερών" των τότε βοηθών των ΑΕΙ. Ο αγώνας τους, και του κ. υπουργού, δικαιώθηκε τελικά. Ο νόμος-πλαίσιο του 1982 έδωσε το δικαίωμα να γίνουν μετά οι βοηθοί λέκτορες. Πολύ μεγάλο ποσοστό των σημερινών καθηγητών των ελληνικών ΑΕΙ ήταν ή εξακολουθούν να είναι εκείνοι οι παλαιοί βοηθοί, που έκαναν απεργία για την εργασιακή τους αξιοπρέπεια.
Το θυμάστε κ. υπουργέ;

 
ΜΑΝΟΣ
24 Μάιος 2017 18:19

Το να μην δίνουν το επίδομα διδακτορικού σε διδάκτορες ΕΔΙΠ ή να μην τους αναγνωρίζουν πλασματικά ΜΚ, όπως το υπόλοιπο Δημόσιο, είναι ισοπεδωτικό, παράνομο και αντισυνταγματικό και θα οδηγήσει σε δικαστικούς αγώνες κατά του Υπουργείου. Ας κάνει το Υπουργείο το αυτονόητο, να πληρώνεται δηλαδή κάποιος και με βάση τα τυπικά προσόντα του, εφόσον, βέβαια, η πολιτική ηγεσία υποστηρίζει πραγματικά την αξιοκρατία. Διαφορετικά, ας δώσει το δικαίωμα στους ΕΔΙΠ, όπως έχει συμβεί δύο φορές στο παρελθόν, να εξελιχθούν σε ΔΕΠ, εφόσον έχουν τα απαιτούμενα από το Νόμο προσόντα.

 
ούτε ΔΕΚΑΝΕΑΣ, απλά ΕΔΙΠ
24 Μάιος 2017 19:59

Κύριε Υπουργέ,
Στην Έκτακτη Σύνοδο των Πρυτάνεων στις 14-01-2017 είχατε δηλώσει τα εξής:
«Στόχος είναι η μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση της εκπαιδευτικής και ερευνητικής προσφοράς των ατόμων που κατέχουν αυτές τις θέσεις (ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και ΕΕΠ) με αξιοκρατικές κρίσεις σε ένα πλαίσιο που θα διασφαλίσει ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΊΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΈΣ ΣΥΝΘΉΚΕΣ και δυνατότητες για αυτοτελείς διδασκαλίες».

Δυστυχώς τις δηλώσεις σας αυτές, τις ξεχάσατε … πολύ σύντομα.
Την προηγούμενη Πέμπτη εισηγηθήκατε και ψηφίστηκε στην Βουλή το νέο ειδικό μισθολόγιο.
Σύμφωνα με αυτό
- ο χαμηλότερα αμειβόμενος κλάδος στα ειδικά μισθολόγια, τα ΕΔΙΠ, υπέστησαν φοβερές μειώσεις που σε κάποιες περιπτώσεις θα φτάσουν και το 15%, ενώ σε αντίθεση άλλοι κλάδοι είχαν ασυλία. ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ των ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ;;;

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ κε Υπουργέ
για τις ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΊΣ ΣΥΝΘΉΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ, που μας εξασφαλίσατε!!!

- ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ δικαιούται επίδομα μεταπτυχιακού ή διδακτορικού, σύμφωνα με τον νόμο αυτό Ν.4472, οι ΕΔΙΠ όχι, που μαθαίνουν τα παιδιά μας γράμματα στα ΑΕΙ.
- ο ΔΕΚΑΝΕΑΣ στον στρατό ή ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ στην αστυνομία δικαιούνται μεγαλύτερο επίδομα (105 ευρώ) από ότι οι ΕΔΙΠ (100 ευρώ)
- πού είναι το ειδικό μισθολόγιο των δικαστικών ή άλλων; Όλα θα κοπούν από τους ΕΔΙΠ; Οι μισθοί των ΕΔΙΠ θα σώσουν την Ελλάδα από τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΑΣ;
- το επίδομα του Καθηγητή ΑΕΙ αυξήθηκε από τα 400 στα 500 ευρώ. Των ΕΔΙΠ; Και αυτή είναι ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ των ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.
- Το επίδομα των ΕΛΕ στα Ερευνητικά Κέντρα αυξήθηκε ξαφνικά στα 350 ευρώ.
- Δεν κάνω καμιά σύγκριση (έχουν χιλιο-ειπωθεί) για την μισθοδοσία διδακτόρων – Δημοσίου και ΕΔΙΠ ή ΕΤΕΠ και ΕΔΙΠ
- Δεν κάνω καμιά αναφορά (έχουν χιλιο-ειπωθεί) για την αφαίρεση της δυνατότητας δεύτερης απασχόλησης ώστε να ζει αξιοπρεπώς η οικογένειά μας.

Επιτέλους εξομοιώστε μας με το ενιαίο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Και ΦΥΣΙΚΑ, 6 μήνες μετά την εξαγγελία σας για τους ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ, δεν έγινε, κε Υπουργέ, ΤΙΠΟΤΑ, μα ΤΙΠΟΤΑ, εντελώς ΤΙΠΟΤΑ, μα ΤΙΠΟΤΑ έως ΤΙΠΟΤΑ για την αξιοποίηση της εκπαιδευτικής και ερευνητικής προσφοράς μας (ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και ΕΕΠ) με αξιοκρατικές κρίσεις και ΕΞΕΛΙΞΗΣ μας.

Πρέπει να ΔΩΣΕΤΕ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ κε ΥΠΟΥΡΓΕ γιατί τον Σεπτέμβριο
- ΕΣΕΙΣ κε ΥΠΟΥΡΓΕ (ή εναλλακτικά οι κατά χιλιάδες συνταξιοδοτηθέντες συνάδελφοι σας), θα κάνετε τα μαθήματα και τα εργαστήρια σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο;
- ΕΣΕΙΣ κε ΥΠΟΥΡΓΕ θα ολοκληρώσετε τα ερευνητικά προγράμματα, που τρέχουν;

Είμαστε ο μοναδικός κλάδος εργαζομένων που
- είναι τόσο χαμηλά αμειβόμενος για τα προσόντα του (μάστερ, διδακτορικά, δημοσιεύσεις κλπ)
- δεν έχει καμιά δυνατότητα ηθικής ή υλικής ανταμοιβής ή ΕΞΕΛΙΞΗΣ

Μου αρέσει αυτή η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ των ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. Μας έχει φάει η ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Και ύστερα ευαγγελιζόμαστε ότι τάχα ενδιαφερόμαστε για τα ΛΑΜΠΡΑ ΜΥΑΛΑ που φεύγουν στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
Κροκοδείλια Δάκρυα!!!!!
ΩΙΜΕ για τα «ΦΤΩΧΑ ΜΥΑΛΑ», που μένουν εδώ με τα λίγα και φορούν την ΦΑΝΕΛΑ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (στα συνέδρια, στις δημοσιεύσεις κλπ) και ... ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ!!!

ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΗΘΕΙΑ θα έπρεπε να ΚΟΚΚΙΝΙΖΟΥΝ, και όχι εξαιτίας της πολιτικής τους τοποθέτησης ή «ευαισθησίας».

 
Kostas
24 Μάιος 2017 21:52

@ΕΔΙΠ 2017: να σαι καλά - ευχαριστούμε για την ενημέρωση.....

 
ΕΕΠ
24 Μάιος 2017 22:10

Κ. Υπουργέ λυπάμαι αλλά δεν υπαρχει βοηθητικό διδακτικό προσωπικό!!!!

 
Εδιπ
25 Μάιος 2017 13:19

Χαμηλότερος μισθός από τον δημόσιο υπάλληλο χαμηλότερων προσόντων. Έτσι στηρίζει η αριστερά το δημόσιο πανεπιστήμιο και τους ανθρώπους με προσόντα.
Η αριστερά κάποτε ήταν το προπύργιο της καλή δημόσιας εκπαίδευσης τώρα στρώνει το χαλί για καθετί ιδιωτικό.
Κρίμα

 
nikos EDIP
26 Μάιος 2017 12:29

κ. Υπουργέ,

Είπατε ότι θα επαναφέρετε τη διάταξη για τα ερευνητικά και για τους ΕΕΠ/ΕΔΙΠ αλλά δεν είδα τίποτα στο σημερινό νομοσχέδιο που είχε ρυθμίσεις και την τριτοβάθμια....

 
so
26 Μάιος 2017 15:22

Πρακτικά, από ότι καταλαβαίνω, ο λόγος ύπαρξης των "ειδικών" μισθολογίων είναι το να υπάρχουν υπάλληλοι που παίρνουν περισσότερα από ότι στο ενιαίο μισθολόγιο. Παρατηρώντας τους πίνακες αντιλαμβάνομαι ότι συμφέρει όλους τους ΕΔΙΠ (ανεξάρτητα αν είναι σε Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ) να ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο.

Το παράλογο της υπόθεσης είναι το ότι στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, σε όσα μέλη ΕΤΕΠ (τεχνικό προσωπικό) έχουν μεταπτυχιακό, τους δόθηκε και τους δίνεται η δυνατότητα να "αναβαθμιστούν" σε ΕΔΙΠ ώστε να μειωθούν τα κενά σε ώρες διδασκαλίας. Οι περισσότεροι ΕΤΕΠ με μεταπτυχιακό έγιναν ΕΔΙΠ. Ωστόσο, οι ΕΤΕΠ παραμένουν στο ενιαίο μισθολόγιο, αλλά οι ΕΔΙΠ όχι. Συνεπώς, οι προσοντούχοι ΕΤΕΠ που έγιναν ΕΔΙΠ θα πληρώνονται λιγότερο (περίπου 300-350ε λιγότερα) από τους μη προσοντούχους ΕΤΕΠ!!!

 
ΕΔΙΠ
27 Μάιος 2017 15:48

Αγαπητοί συνάδελφοι το ειδικό μισθολόγιο έπρεπε να έχει κλείσει από τον Ιανουάριο του 2017. Έπρεπε να κλείσει άμεσα και με μηδενικό δημοσιονομικό κόστος. Το πανεπιστημιακό ειδικό μισθολόγιο που χειρίζεται το ΥΠΕΠΘ περιλαμβάνει τα ΔΕΠ και ΕΔΙΠ(και ΕΕΠ). Έκανε μικρές αυξήσεις στα ΔΕΠ τα οποία είναι πολλά όμως σε πλήθος, και αναγκάστηκε να κάνει μεγάλες μειώσεις στα ΕΔΙΠ που είναι λίγα σε πλήθος για να έχουν μηδενική οικονομική επίδραση.
Περαστικά συνάδελφοι. Και αν νομίζετε ότι θα περάσει αύξηση και εξορθολογισμός του μισθολογίου είστε απλά γελασμένοι.

 
EDIP
27 Μάιος 2017 23:04

@ΕΔΙΠ 15:48
Συνάδελφε δε νομίζω ότι ισχύει αυτό που λες. Οι ΔΕΠ δεν πήραν αυξήσεις (με εξαίρεση κάποιους επικουρους) ενώ και όλοι οι ΕΔΙΠ δεν έχουν τις ίδιες μειώσεις (με διαφορά η μεγαλύτερη μείωση είναι στους κατόχους διδακτορικού). Το πρόβλημα με εμάς είναι ξεκάθαρο. Ούτε ο υπουργός, ούτε μάλλον οι υφυπουργοί, ούτε και κανένας σύμβουλός τους δεν ξέρει τι είμαστε. Μας μπερδεύουν με τους ΕΤΕΠ, μας θεωρούν βοηθητικό προσωπικό, δεν ξέρουν καν οτι συμμετέχουμε σε ερευνητικά προγράμματα ακόμα και ως ΕΥ. Με λίγα λόγια η άγνοιά τους είναι τεράστια. Αυτήν πληρώνουμε και όσο η ομοσπονδία δεν τους επισημαίνει το τι έχουν κάνει δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Όχι ότι αν τους ταρακουνήσει θα αλλάξει κάτι δραματικά αλλά τουλάχιστον θα καταλάβουν τι εγκλήματα έχουν κάνει τώρα και ίσως μας δώσουν μια ελπίδα εξέλιξης.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ