Placeholder

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Χορήγηση επάρκειας διδασκαλίας στους κατόχους Πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας

Οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά για όσους κατέθεσαν στο υπ. Παιδείας αίτηση από 26-03-2014 έως και την 8-2-2017
Δημοσίευση: 23/05/2017
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι που κατέθεσαν αίτηση για χορήγηση επάρκειας, από 26-03-2014 (ημερομηνία έκδοσης του ν. 4250/2014, ΦΕΚ Α ́ 74/26-03-2014), έως και την 8-2-2017, (ημερομηνία δημοσίευσης της 6117/ 13-1-2017 (ΦΕΚ 324 Β ́) υπουργικής απόφασης), εφόσον

α) έως και την 8-2-2017 ήταν κάτοχοι τουλάχιστον απολυτηρίου Λυκείου και

β) πληρούσαν, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησής τους, τις προϋποθέσεις, σχετικά με τη γνώση της ξένης γλώσσας σε επίπεδο άριστης γνώσης (Γ2/C2), λαμβάνουν επάρκεια προσόντων για τη διδασκαλία ξένης γλώσσας, υπό την προϋπόθεση της επιτυχούς παρακολούθησης Προγράμματος Διδακτικής των Ξένων Γλωσσών, ίσου με 30 ECTS, που διοργανώνεται από Πανεπιστήμιο της ημεδαπής και εφόσον κατέχουν Πιστοποιητικό/Βεβαίωση Ελληνομάθειας (επιπέδου τουλάχιστον Β2) για την περίπτωση των μη Ελλήνων πολιτών.

Το ως άνω Πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο στους ανωτέρω και θα λειτουργήσει μόνο κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2017-2018 και 2018-2019.

Μετά τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019, το Πρόγραμμα δεν θα παρέχεται πλέον.

Η επάρκεια χορηγείται μετά την υποβολή στο Τμήμα Δ ́ της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, του πιστοποιητικού επιτυχούς παρακολούθησης του ανωτέρω Προγράμματος Διδακτικής των Ξένων Γλωσσών και του Πιστοποιητικού/Βεβαίωσης Ελληνομάθειας (επιπέδου τουλάχιστο Β2) για την περίπτωση των μη Ελλήνων πολιτών.

Τα δικαιολογητικά

Συνυποβάλλονται, εφόσον δεν υποβλήθηκαν με την αίτηση, φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, και τα δικαιολογητικά, ήτοι

α. φωτοαντίγραφο Απολυτηρίου Λυκείου ή πτυχίου,

β. ο απαιτούμενος για την απόδειξη της άριστης γνώσης της ξένης γλώσσας τίτλος ή πιστοποιητικό γλωσσομάθειας χορηγηθέν από φορείς πιστοποιημένους και αναγνωρισμένους από την αρμόδια αρχή της οικείας χώρας για να διενεργούν εξετάσεις και να χορηγούν πιστοποιητικά γνώσης της γλώσσας σε άριστο επίπεδο.

Ο τίτλος ή το Πιστοποιητικό πρέπει να συνοδεύονται από επίσημη μετάφραση εκ του πρωτοτύπου.

Όλα τα ανωτέρω δικαιολογητικά υποβάλλονται από τους ενδιαφερομένους αυτοπροσώπως ή μέσω τρίτου που φέρει νόμιμη εξουσιοδότηση ή αποστέλλονται ταχυδρομικώς στο Τμήμα Δ' της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Π.Ε.Θ.). Τα υποβληθέντα δικαιολογητικά δεν επιστρέφονται.

Το πρόγραμμα Διδακτικής των ξένων γλωσσών (δια ζώσης, εξ αποστάσεως ή με τη μέθοδο του blended learning) οργανώνεται από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της ημεδαπής.

Το πρόγραμμα σπουδών υποβάλλεται για έγκριση στο ΥΠ.Π.Ε.Θ., εντός αποκλειστικής προθεσμίας μέχρι την 8η Ιουνίου 2017.

 Στην πρόταση του προγράμματος που υποβάλλεται θα πρέπει να γίνεται αναφορά στον τρόπο παροχής της διδασκαλίας (δια ζώσης, εξ αποστάσεως, μεικτή διδασκαλία), να καθορίζονται οι στόχοι αυτού, να γίνεται παρουσίαση του αντικειμένου διδασκαλίας (αριθμός και περιεχόμενο θεματικών ενοτήτων), να προσδιορίζονται οι μέθοδοι Διδασκαλίας, τα μαθησιακά αποτελέσματα, ο τρόπος αξιολόγησης, να καθορίζεται ο αριθμός των ωρών διδασκαλίας και τέλος να γίνεται αναφορά στο κόστος των διδάκτρων.

 

Ετικέτες: 
Ξένες Γλώσσες

Σχόλια (4)

 
Γιώργος
01 Ιουν 2017 17:55

Κανένα Πανεπιστήμιο δε διοργανώνει τέτοια σεμινάρια. Είμαστε για κλάματα.

 
Maya
01 Ιουν 2017 15:55

Δεν είμαι καθηγήτρια ξένων γλωσσών αλλά ρωτώ: με το σεμινάριο θα μπορούν να διορίζονται κιόλας δηλ?
Τότε γιατί να σπουδάσεις φιλολογία αγγλική? Να κλείσει το τμήμα.
Ελλάδα! Ω, ΕΛΛΑΔΑ!

 
Ανωνυμος
01 Ιουν 2017 13:03

Σε ολο τον κοσμο μπορεις να διδαξεις μια ξενη γλωσσα εχοντας στα χερια σου μονο ενα proficiency. Ολο αυτο που γινεται τωρα στην Ελλαδα ειναι τριτοκοσμικο. Δηλαδη καποιος που θελει να διδαξει αραβικα η κινεζικα τι θα πρεπει να σπουδασει; Και τι σχεση εχει η φιλολογια με τη διδασκαλια;

 
Αμερόληπτος
23 Μάιος 2017 20:48

Αίσχος! τα δίνουν όλα για να μη χάσουν την εξουσία. Πλήρης υποβάθμιση των Πανεπιστημιακών σχολών ξένων γλωσσών. Με ένα C2 και κάτι σεμιναριάκια παίρνει και ο οποιοσδήποτε επάρκειαδιδασκαλίας. Γαβρόγλου, δώστα όλα ή ό,τι μπορείς .

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ