Υπουργός:Δεν υπάρχει όριο θητειών σ αυτές τις κρίσεις Διευθυντών Σχολείων- Μελλοντικά θα το συζητήσουμε

23/05/2017

Άκουσε το άρθρο

Δεν υπάρχει όριο θητειών στη διεκδίκηση της θέσης του Διευθυντή Σχολείου, από εκπαιδευτικούς που έχουν τα τυπικά προσόντα, το ξεκαθάρισε σήμερα και στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ανακοινώνοντας πως στην αυριανή συνεδρίαση θα φέρει νομοτεχνική βελτίωση.

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (Ειδικός Αγορητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξής ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΔΗΜ.ΑΡ.): Θέλω να αποσαφηνισθεί το εξής: Ως Δημοκρατική Συμπαράταξη συμφωνούμε με την δήλωση του Υπουργού, ότι δεν ισχύουν οι θητείες των διευθυντών των σχολικών μονάδων και περιμένουμε φυσικά την νομοτεχνική βελτίωση.

Κώστας Γαβρόγλου(Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων): Να συμφωνήσουμε όλοι ότι σε αυτή τη φάση, όλοι μπορούν να κάνουν αίτηση, ανεξαρτήτως προϋπηρεσίας. Συμφωνούμε σε αυτό;

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (Ειδικός Αγορητής  της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΔΗΜ.ΑΡ.): Κύριε Υπουργέ,  θέλω τον λόγο για να βοηθήσω.

Κώστας Γαβρόγλου  : Πείτε μου.

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: Κάναμε μια δήλωση, ότι υπήρξε ένα θέμα, που αφορούσε τις θητείες των διευθυντών στις σχολικές μονάδες. Πραγματικά όλοι εκφράζουμε διαφορετική άποψη, για το αν μπορούν να υπάρξουν θητείες, για τους διευθυντές σχολικών μονάδων. Και εσείς με δήλωσή σας, είπατε ότι δεν θα ισχύσουν αυτές οι θητείες. Εμείς σε αυτό, ουσιαστικά, συμφωνούμε-τι  συμφωνήσαμε -και περιμένουμε φυσικά την νομοτεχνική βελτίωση.

Κώστας Γαβρόγλου:Προφανώς θα έρθει. Για τώρα  συζητάτε;

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος:Ναι.

Κώστας Γαβρόγλου:Για την φετινή δήλωση.

Δημήτρης Σεςβαστάκης(Πρόεδρος της Επιτροπής): Δηλαδή, εννοεί  ότι δεν αποκλείεται κάποιος.

Νίκη Κεραμέως : Να διευκρινίσει ο Υπουργός, άρα θα ισχύει η απαγόρευση για μετά; Για να καταλάβει ο κόσμος τι θα ισχύσει. Γι' αυτό τον λόγο το λέω. Για τον λόγο ότι  είναι Κυβέρνηση.

Κώστας Γαβρόγλου:Εγώ θα απαντάω, όπως και εσείς μου είπατε ότι θα απαντάτε όπως θέλετε,  όπως θέλω εγώ. Έτσι δεν είναι;

Δημήτρης Σεςβαστάκης: Το λόγο έχει ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: Κύριε Υπουργέ, κλείνοντας  θα ήθελα να αποσαφηνιστεί και το  εάν και κατά πόσον, θα δηλώνουν οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, τις Διευθύνσεις, αφότου έχει γίνει η μοριοδότηση ή μη. Δηλαδή εμείς τι λέμε: Πρώτα η μοριοδότηση και μετά η τοποθέτηση, δηλαδή οι δηλώσεις των σχολείων. Ευχαριστώ.

Δημήτρης Σεςβαστάκης:Το είπατε και στην ομιλία σας αυτό. Θα τοποθετηθεί ο Υπουργός.

Κώστας Γαβρόγλου: Προτείνω να δούμε το θέμα της θητείας , ώστε να μην υπάρξει κάποια παρεξήγηση.
Εμείς λέμε ένα πράγμα: Να συζητήσουμε το θέμα των θητειών κοινωνικά; Δεν το θέλετε.

Μαρία Αντωνίου: Όχι.

Κώστας Γαβρόγλου:Γιατί όχι;

Μαρία Αντωνίου: Φέρνετε νόμο που λέτε ότι καταργούνται οι θητείες.

Κώστας Γαβρόγλου: Προσπάθησα να σας εξηγήσω, αλλά δεν θέλετε να εμπλακείτε με τον δικό μου τρόπο σκέψης. Ο τρόπος σκέψης, είναι ότι σε αυτήν τη φάση, μέχρι να κατατεθούν οι αιτήσεις, καταθέτουν όλοι όσοι έχουν τα τυπικά προσόντα για να καταθέσουν αίτηση, ανεξαρτήτως από προηγούμενες προϋπηρεσίες. Αν έκαναν τρεις θητείες·

Δημήτρης Σεςβαστάκης: Θα το ορίσει η νομοτεχνική βελτίωση που θα φέρει ο Υπουργός. Το λόγο έχει ο κ. Στέφος, γιατί έχει μια υποσημείωση να κάνει.

Κώστας Γαβρόγλου: Επειδή τέθηκαν διάφορα πράγματα , δεν υπάρχει λόγος τώρα. Αύριο στην κατ' άρθρων συζήτηση, όλα αυτά που τέθηκαν θα τα συζητήσουμε. Να μην εμπλακούμε άλλο.

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: Αύριο μαζί  με  τους φορείς.

Κώστας Γαβρόγλου:Γι’ αυτό το λέω , για μας μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση.

Σχόλια (3)

ΜΑΡΙΑ
|

Ένα καλό μέτρο δηλαδή το να μην είναι πάνω από 2 θητείες ο ίδιος διευθυντής το πήρε πίσω το υπουργείο για ψηφοθηρικούς λόγους Κρίμα

ss
|

Αν μπουν για τους διευθυντες σχολειο να μπουν και σε όλες τις θεσεις ευθυνης, σε όλα τα υπουργεια και φορείς του δημοσίου, ακομα και στους βουλευτες, τους πρωθυπουργους, πρόεδρο δημοκρατιας. Όχι δυο μετρα και δυο σταθμα....

pier
|

Χορτάσαμε από σχόλια για περιορισμό θητειών....
Αν ήταν διορισμένοι από τη χούντα το καταλαβαίνω, αν έχετε μένος με κάποιον διευθυντή σας το καταλαβαίνω, εκείνο που δεν καταλαβαίνω, είναι η ευκολία με την οποία θέλετε να ακυρωθούν άνθρωποι, χωρίς να κριθούν. Σε ποια δημοκρατία υπάρχει η έννοια του αποκλεισμού; Ας μην γίνει συνέχεια της δικαστικής διαμάχης με νομοθετήματα που μπάζουν πανατχόθεν....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ