Τροπολογία 28 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ζητά αλλαγή του νόμου που ψηφίστηκε προ ημερών

Ο υπουργός Παιδείας σχολιάζοντας την τροπολογία από το βήμα της Βουλής δεν διευκρίνισε εάν την κάνει δεκτή ή όχι.

25/05/2017

Ενημερώθηκε: 25/05/2017, 15:20

Άκουσε το άρθρο

Μια τροπολογία  που κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή 20 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα πειθαρχικά των ιδιωτικών εκπαιδευτικών  ορίζεται ότι οι πειθαρχικές υποθέσεις παραμένουν υπό την εποπτεία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων με τη συμμετοχή αιρετών της ΟΙΕΛΕ χωρίς την εμπλοκή των ιδιοκτητών.

Οι Βουλευετές ζητούν  τροποποίηση του νόμου που ψήφισαν προ  ημερών.

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου σχολιάζοντας την τροπολογία από το βήμα της Βουλής δεν διευκρίνισε εάν την κάνει δεκτή ή  όχι.

Ειδικότερα ο υπουργός Παιδείας είπε τα εξής:

«Στον νόμο που ψηφίστηκε για την ιδιωτική εκπαίδευση πρέπει να είναι σαφές –αναφέρομαι σε μια βουλευτική τροπολογία που έχει έρθει- ότι η κρίση για την τέλεση ή μη των πειθαρχικών παραπτωμάτων εκ μέρους των εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης και η επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών ποινών, ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα των προβλεπόμενων από τις κείμενες διατάξεις οργάνων και  σε καμία περίπτωση δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα της 3μελούς επιτροπής των δικαστών».

Την τροπολογία υπογράφουν οι: Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Γιώργος Ακριώτης, Σία Αναγνωστοπούλου, Ελένη Αυλωνίτου, Άννα Βαγενά, Φωτεινή Βάκη, Γεωργία Γεννιά, Έφη Γεωργοπούλου - Σαλτάρη, Κώστας Δουζίνας, Παναγιώτα Δριτσέλη, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ,  Νίκος Θηβαίος, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Χρυσούλα Κατσαβριά, Τάσος Κουράκης, Πέτρος Κωνσταντινέας, Ζωή Λιβανίου, Θανάσης Μιχελής, Θέμης Μουμουλίδης, Γιώργος Πάντζας, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Ανδρέας Ριζούλης, Δημήτρης Σεβαστάκης, Πάνος Σκουρολιάκος, Γιάννης Στέφος, Μερόπη Τζούφη, Νίκος Φίλης.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ  ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ

 ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΑΡΘΡΟΥ

στο Σχέδιο Νόμου  του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων:
«Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε θέματα Εκπαίδευσης»

ΘΕΜΑ: Ρύθμιση θεμάτων ιδιωτικής εκπαίδευσης

Αιτιολογική Έκθεση

   Με την προτεινόμενη ρύθμιση διευκρινίζεται ότι η κρίση για την τέλεση ή μη πειθαρχικών παραπτωμάτων εκ μέρους των εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης και η επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών ποινών ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα των προβλεπόμενων από τις κείμενες διατάξεις πειθαρχικών οργάνων, και σε καμία περίπτωση στην αρμοδιότητα της τριμελούς Επιτροπής της παρ. 9 του άρθρου 30 του ν. 682/1977 (Α΄ 244), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.9 του άρθρου 56 του ν.4472/2017 (Α΄74). Και τούτο διότι τα πειθαρχικά παραπτώματα αφενός δεν συνιστούν διδακτική, παιδαγωγική ανεπάρκεια ή επαγγελματική ασυνέπεια εκ μέρους των εκπαιδευτικών, αφετέρου αποτελούν αντικείμενο αποκλειστικής ρύθμισης των διατάξεων του πειθαρχικού δικαίου οι οποίες δεν επιδέχονται παρεκκλίσεων και εξαιρέσεων.

Κείμενο ρύθμισης

Άρθρο...

   Η κρίση για την τέλεση ή μη πειθαρχικών παραπτωμάτων εκ μέρους των εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης και η επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών ποινών ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα των προβλεπόμενων από τις κείμενες διατάξεις πειθαρχικών οργάνων, και σε καμία περίπτωση στην αρμοδιότητα της τριμελούς Επιτροπής της παρ. 9 του άρθρου 30 του ν. 682/1977 (Α΄ 244), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.9 του άρθρου 56 του ν.4472/2017 (Α΄74).

Αθήνα 25 Μαΐου 2017

Οι προτείνοντες Βουλευτές

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (1)

ΣΑΪΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
|

Δεν μας εκπλήσσει τίποτα πλέον από δαύτους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ