Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Αποκωδικοποίηση των διατάξεων του νέου νόμου για την επιλογή των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων

Δημοσίευση: 29/05/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ο νέος νόμος για την επιλογή των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων της Πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποτελείται από ένα σύνολο παραγράφων και εδαφίων συγκεντρωμένα σε ένα μόνο άρθρο (άρθρο 1) στο οποίο συμπεριλαμβάνονται τροποποιήσεις) ("θεραπείες) και προσθήκες σε άρθρα, παραγράφους και εδάφια των δύο προγενέστερων νόμων( των 3848/2010 και 4327/2015).

Η δυσκολία που υπάρχει στον νέο νόμο είναι η αποκωδικοποίηση των επιμέρους τροποποιημένων διατάξεων και των διατάξεων αυτών που παραμένουν σε ισχύ από τους προγενέστερους νόμους.

Ο Σχολικός Σύμβουλος Γιάννης Καραγιάννης έκανε για λογαριασμό του esos  την αποκωδικοποίηση του συνόλου των διατάξεων που προβλέπουν τις προϋποθέσεις συμμετοχής των υποψηφίων καθώς και την επιμέρους και συνολική μοριοδότησή τους  και σε αναμονή της εφαρμοστικής εγκυκλίου του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ PDF

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Σχόλια (35)

 
iremias
30 Μάιος 2017 22:29

Βγήκε το ΦΕΚ ακριβώς όπως το προσχέδιο.Καμία αλλαγή όπως ακριβώς τα αναφέρει ο κ. Καραγιάννης.Περιμένουμε εφαρμοστική εγκύκλιο.

 
Κώστας
30 Μάιος 2017 19:04

Καλησπέρα,

Χωρίς να θέλω να είμαι γραφικόςγια άλλη μια φορά το σύστημα επιλογής διευθυντών μας δείχνει πόσο πίσω είμαστε ως χώρα.
Ερώτηση: Με ποιο κριτήριο το διδασκαλείο-Μαρασλειος πριμοδοτειται με 2μόρια (Ειδική η Γενική Αγωγή) και το 2ο μεταπτυχιακό με συναφεια δεν μετραει τίποτε;
Το μαστερ η διδακτορικό με ειδίκευση στη διοικηση μετραει το ιδιο με οποιοδηποτε αλλο μαστερ.;
Απαντηση: Όλα αυτά ειναι φωτογραφικά .
Οι συνδικαλιστές εχουν το μεγαλύτερο μεριδιο ευθυνης για ολο αυτο το μπαχαλο..παίρνουμε αυτο που μας αξίζει....
Υγ. Γιατι μεσα σε μια μερα πηραν πισω τη διαταξη για την 2η συνεχόμενη θητεια. Ας μας απαντησουν οι συνδικαλιστικές μας....

 
εκπ/κός
30 Μάιος 2017 18:37

@ "@εκπαιδευτικός 30 Μάιος 2017 11:43"

αν απευθύνεσαι σε εμένα:
το έγραψα γιατί για τους προηγούμενους, όπως το έθεσες, δεν έγραψες τίποτα
εγώ ως προς το θέμα αυτό, τη συγγραφή το νομοσχεδίων από την τρόικα, δεν βλέπω διαφορά τώρα με πριν

 
@Βαγγέλης
30 Μάιος 2017 13:17

@Βαγγέλης
Σε συμφέρει να ζητήσεις ακύρωση της ΕΔΕ βάσει της 711/2017 απόφασης του ΣτΕ γιατί αν σου επιβάλλει μια ποινή το Πειθαρχικό Συμβούλιο θα παραμείναι στο φάκελλο σου,εκτός αν καταφύγεις στο Δευτεροβάθμιο,για τρία χρόνια και άρα θα υπάρχει στο φάκελλο σου για μια τριετία και άρα για τις επόμενες επιλογές θα είναι απαγορευτικό να είσαι υποψήφιος.

 
@Βαγγέλης
30 Μάιος 2017 12:42

@Βαγγέλης
Με την απόφαση του ΣτΕ κάθε πράξη ή ενέργεια των αντισυνταγματικά τοποθετημένων διευθυντών σχολείων είναι ως μη γενόμενη δηλ.άκυρη.Το αυτό ισχύει και για τους διευθυντές εκπαίδευσης που ψηφίστηκαν από αυτούς.Επομένως ο μη νομιμοποιημένος διευθυντής εκπάιδευσης δίνει μη νομιμοποιημένη εντολή σε άκυρο και αντισυνταγματικά τοποθετημένο διευθυντή σχολείου να διενεργήσει προκαταρκτική ή ΕΔΕ.Μετά το πόρισμα παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο που μετέχει και διευθυντής εκπαίδευσης μη νομιμοποιημένος.Επομένως λόγω αυτών των λόγων καταθέτεις αίτηση για την ακύρωση της στον Περιφερειακό Διευθυντή με το αίτημα του ότι είναι μη γενόμενη ποτέ.Εκατό φορές αυτά γράφηκαν στο εσος.Με την απόφαση του ΣΤΕ και με αναδρομική ισχύ όλες οι πράξεις από τη στιγμή που έχει κάπποιος έννομο συμφέρον είναι άκυρες και μη γενόμενες.
Και φυσικά μπορείς να θέσεις υποψηφιότητα γιατί εκτός των ανωτέρω πρέπει να υπάρχει τελεσιδικία που δεν υφίσταται σε σένα
@Στράτο συμφωνείς;

 
@εκπαιδευτικός
30 Μάιος 2017 11:43

Και οι προηγούμενοι τα ίδια έκαναν.Είπα το αντίθετο;
@Στράτος
Μετά και τις τελευταίες κατατοπιστικές διευκρινίσεις σου γιατα θέματα των διευθυντών σχολείων έμπλεος συναισθημάτων χαράς θα αναφωνήσω ευχόμενος "Στράτο ζούμε Υπουργό να σε δούμε".Στο κάτω κάτω ξέρεις περισσότερα από τους υπάρχοντες διοικούντες.

 
ΒΑΓΓΕΛΗΣ
30 Μάιος 2017 07:43

εχω μια ερωτηση .μπορει να θεσει καποιος υποψηφιοτητα για διευθυντης οταν εχει παραπεμθει στο πειθαρχικο για πλημμελη η ατελη εκτελεση καθηκοντων...το πειθαρχικο θα γινει μαλλον σεπτεβριο

 
εκπαιδευτικός
30 Μάιος 2017 01:02

H θητεία των διευθυντών των δύο χρόνων που ακύρωσε το ΣΤΕ θα μοριοδοτηθεί; Αν η εφαρμοστική τη μοριοδοτήσει θα έχουμε προσφυγές στο ΣΤΕ, αν δεν πούνε τίποτα θα έχουμε αιτήσεις μη μοριοδότησης προς τα ΠΥΣΔΕ, τα οποία αν προσμετρήσουν θα εισπράξουν μηνύσεις. Το δεύτερο που περιμένουμε την εφαρμοστική, αφορά την αξιολογική κρίση των συλλόγων διδασκόντων. Σε 5βάθμια κλίμακα αξιολογική κρίση; Από πότε η "likert" καλύπτει όσα απαιτεί η απόφαση του ΣΤΕ και η επιστημονική επιτροπή της βουλής; Αν δεν τακτοποιηθουν και αυτά ξανά μηνύσεις...Eγώ στο σύλλογό μου είμαι με την μεγαλύτερη προϋπηρεσία, λογικά θα πρέπει να διευθύνω τη συνεδρίαση, όμως κάτι μου λέει (έχω διαίσθηση) ότι μπορεί (τι μπορεί σίγουρα) εκείνη τη μέρα να είμαι άρρωστος. Δεν έχω κανένα λόγο κύριοι να μπλέξω με κάτι που δεν με αφορά και αφορά την πολιτική σας, δεν συμμετέχω σε καμιά ειδική συνεδρίαση, ΤΕΛΟΣ. Οι πολιτικές σας είναι πολιτικές φτωχοποίησης καταλήστευσης των πάντων, με ετούτα εδώ απασχολείται όσο γίνεται μια κοινωνική ομάδα τους εκπαιδευτικούς, όμως στις εκλογές δεν θα πάρετε ούτε 10%. Όσο καθυστερείτε τόσο θα πλησιάζετε στο 3%, να με θυμηθείτε

 
εκπ/κός
30 Μάιος 2017 00:25

@Ευχαριστούμε Στράτο

Αν πιστεύεις ότι η τρόικα-θεσμοί γράφει τα νομοσχέδια μόνο της τωρινής κυβέρνησης και όχι και των προηγούμενων, είμαστε άξιοι της μοίρας μας για πολλά μνημόνια ακόμα.

 
Disappointed
29 Μάιος 2017 22:40

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Αν κάποιος υποψήφιος διευθυντής συμπληρώνει ωράριο με μαθήματα Α' ανάθεσης και με ένα μάθημα Γ΄ανάθεσης το οποίο όμως δικαιούται άλλος συνάδελφος που το έχει Β' ανάθεση, τότε μπορεί να βάλει αυτές τις ώρες και να κάνει αίτηση?
Τι συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση? Προηγείται ο διευθυντής να συμπληρώνει το ωράριο του? ή η προτεραιότητα των αναθέσεων?

 
Φ.Φ.
29 Μάιος 2017 22:38

Καλησπέρα, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει την λογική : όσοι παρακολούθησαν το 1ο επίπεδο επιμόρφωσης ΤΠΕ παίρνουν τα μόρια και όσοι ήταν εκπαιδευτές δηλ οι ΠΕ19-20 δεν μπορούν να τα πάρουν? το θέμα είναι οτι δεν μπορούσαν οι ΠΕ19-20 να παρακολουθήσουν το 1ο επίπεδο άρα κανείς δεν μπορεί να πάρει αυτά τα μόρια.
Γιατί γι' άλλη μια φορά υποβαθμίζονται και θίγονται οι ΠΕ19-20 ?
Ισχύει το ίδιο και για τους συναδέρφους των ξένων γλωσσών με τα μόρια ξένης γλώσσας?

 
Ευχαριστούμε Στράτο
29 Μάιος 2017 21:54

@Στράτος
Σε ευχαριστούμε Στράτο για τις πληροφορίες σου.Θα απαντήσεις και τι γίνεται με την δήλωση του διευθυντή της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ προχθές στο ΣΚΑΙ κου Ζαχαριάδη ότι η τρόικα σας φέρνει έτοιμα και γραμένα τα μνημόνια και τους νόμους και εσείς απλά παρίστασθε και τα ψηφίζετε έμπλεοι ιδεολογικής υπερηφάνειας;Καμία αύξηση θα πάρουμε;Θα βγούμε στη σύνταξη ή θα πεθάνουμε στις τάξεις ;Σας διατηρούν στην εξουσία οι ΗΠΑ και ο Τράμπ,οι Ευρωπαίοι και η Μέρκελ,οι τραπεζίτες και σας εκθειάζει ο Ιβάν Σαββίδης και οι καραμανλικοί,γιατί δυο μνημόνια σε δυο χρόνια μόνο εσείς θα μπορούσατε να ψηφίσετε χωρίς να καεί στην κυριολεξία η χώρα .Τα είπε ωμά ο δικός σας κος Ζαχαριάδης.Σας θέλουν για να περνάν ότι μέτρα θέλουν με αντάλλαγμα από εσάς την πολιτική ηρεμία.Όταν δεν θα σας χρειάζονται ή όταν βρουν προθυμότερους από εσάς έχετε τελειώσει.Και τότε Στράτο σε βλέπω από τώρα στο Σύνταγμα να είοσαι εναντίον των μνημονίων σας.Των δικών σας δυο μνημονίων με την ψήφο σας και μόνο.Κατά τα άλλα τάιζε πληροφορίες σε αυτούς που ενδιαφέρονται για μια θέση διευθυντή για 150 ευρώ καθαρά τη στιγμή που με τα μέτρα που ψηφίσατε θα χάσουν περισσότερα και τα παιδιά τους πιο πολλά και τα εγγόνια τους ακόμη περισσότερα.

 
Στράτος
29 Μάιος 2017 21:25

@ Disappointed
Το ερώτημα για το πως μετράται η κάλυψη του υποχρεωτικού ωραρίου του ΔΙευθυντή που αποτελεί προϋπόθεση για την τοποθέτηση σε σχολική μονάδα είχε τεθεί και το 2015.
Τότε με διευκρινιστική εγκύκλιο αποφασίστηκε ότι "Δυνατότητα υποβολής αίτησης υποψηφιότητας για θέση Διευθυντή σχολικής μονάδας σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 4 του άρθρου 22 του ν.4327/2015 ( Α΄ 50 ), έχει ο εκπαιδευτικός εφόσον το ωρολόγιο πρόγραμμα της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας περιλαμβάνει αριθμό διδακτικών ωρών για τα μαθήματα πρώτης και δεύτερης ανάθεσης και της τυχόν δεύτερης ειδικότητας που αντιστοιχεί στον αριθμό ωρών υποχρεωτικού ωραρίου για το Διευθυντή".

Τότε δεν υπήρχε τρίτη ανάθεση. Τώρα που υπάρχει και τρίτη ανάθεση πρέπει πράγματι να διευκρινιστεί εάν στην παραπάνω απόφαση θα προστεθεί και το "μαθήματα τρίτης ανάθεσης".

 
Στράτος
29 Μάιος 2017 21:08

Πολλά από τα ερωτήματα θα απαντηθούν προφανώς από την εφαρμοστική εγκύκλιο. Για κάποια άλλα όταν υποβληθούν αρμοδίως προς τις ΔΠΕ και ΔΔΕ και τα Συμβούλια επιλογής πιθανότατα θα υπάρξουν διευκρινιστικές επιπλέον εγκύκλιοι όπως γίνεται πάντοτε. Σε κάθε περίπτωση όσο περισσότερες διευκρινίσεις δοθούν από την αρχική εφαρμοστική εγκύκλιο τόσο γρηγορότερα και καλύτερα θα "τρέξει" η διαδικασία.
Μερικά από τα ερωτήματα χρήζουν πράγματι απάντησης από το Αυτοτελές Τμήμα Στελεχών Εκπαίδευσης διότι ο νέος νόμος δεν είναι σε όλα σαφής ούτε προβλέπει όλες τις υποπεριπτώσεις.

 
Σύμβουλος
29 Μάιος 2017 21:00

Για την προϋπηρεσία των Σχολικών Συμβούλων μάλλον κάνεις λάθος. Βιάστηκες και δεν το διάβασες σωστά ή δεν είχες την τελική έκδοση. Περίμενε να δούμε τι ακριβώς θα δημοσιευθεί στο ΦΕΚ πρώτα και βλέπουμε.

 
Πελάτης
29 Μάιος 2017 20:52

Πρώτα να ευχαριστήσουμε το ESOS και τον κ. Καραγιάννη. Πολύ καλή δουλειά.!
Μετά, να σχολιάσουμε, ότι ο νόμος (ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) τσουβαλιάζει όλο το βιογραφικό των υποψηφίων σε 2,5 μόρια (διεύθυνση κτλ) και δίνει 0,5 μόρια στους συνδικαλιστές.
Λίγη ντροπή δεν βλάπτει νομίζω.
Διδασκαλία σε πανεπιστήμια, διαφορετικές θητείες κτλ, όλα σβήνουν στο 2,5 και αυτή η φοβερή "αριστερά" ξεχωρίζει τους συνδικαλιστές.
Να σας ψηφίσουν οι συνδικαλιστές αγαπητοί ...."σύντροφοι"

 
ΒΑΣΙΛ.
29 Μάιος 2017 20:26

ΠΡΟΣ iremias
Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!

 
iremias
29 Μάιος 2017 20:11

Disappointed
το υποχρεωτικό με τα μαθήματα όλων των αναθέσεων

 
iremias
29 Μάιος 2017 19:56

Προς Νίκος
Η μοριοδότηση της ΤΠΕ 1 εξακολουθεί να ισχύει από τον προηγούμενο νόμο αφού η διάταξη αυτή δεν καταργήθηκε.-τροποποιήθηκε.Μοριοδοτείται με 0,5 μόριο.

 
iremias
29 Μάιος 2017 19:54

Αναστάσιος Κουτσούκος
Σε ένα ΠΥΣΠΕ όποιο επιθυμεί η της οργανικής ή που υπηρετεί

 
iremias
29 Μάιος 2017 19:51

Επειδή και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα σας απαντώ επειδή το έψαξα.
ΠΡΟΣ :ΒΑΣΙΛ
Η διδακτική υπηρεσία ως προυπόθεση για τη συμμετοχή σας εξασφαλίζεται από τα 12 έτη εργασίας σας στην εκπαιδευτική δομή(άσχετα τη μοριοδότηση).Από το 9ο και μετά μετράει μοριοδοτούμενη άρα 1+1=2 μόρια για τα δύο επόμενα έτη.

 
Disappointed
29 Μάιος 2017 19:31

Όταν κάποιος με οργανική θέση δεν συμπληρώνει το υποχρεωτικό ωράριο του διευθυντή μόνο με τα μαθήματα Α' Ανάθεσης αλλά και με μάθημα Γ' ανάθεσης, μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για διευθυντής? Το Θέμα αυτό πρέπει να το εξετάσουν στο Υπουργείο γιατί σε μικρά σχολεία υπάρχει πρόβλημα με τις ειδικότητες που έχουν μονόωρα μαθήματα.

 
Αναστάσιος Κουτσούκος
29 Μάιος 2017 18:57

Κύριε Καραγιάννη
ένας Διευθυντής Πειραματικού στο Β ΠΥΣΠΕ έχει οργανική στο Γ ΠΥΣΠΕ. Σύμφωνα με τον νέο νόμο υποβάλλει μία αίτηση - για ένα ΠΥΣΠΕ, άσχετα για Πειραματικό ή σχολείο της οργανικής του στο Γ ΠΥΣΠΕ ή για αυτό το Πειραματικό που ήταν Διευθυντής στο Β ΠΥΣΠΕ ή και στα δύο??
Σας παρακαλώ να απαντήσετε.

 
Νίκος
29 Μάιος 2017 18:35

Νομίζω ότι με το τελικό νομοσχέδιο δεν μοριοδοτείται η πιστοποίηση Α΄Επιπέδου στις ΤΠΕ....Ο κ. Καραγιάννης αναφέρει ότι μοριοδοτείται με 0,5....

 
ΒΑΣΙΛ.
29 Μάιος 2017 16:56

Κ. Καραγιάννη σας παρακαλώ πολύ αν μπορείτε απαντήστε μου γιατί έχω μπερδευτεί στο εξής:
Αν έχεις 12 χρόνια σε γραφείο αγωγής υγείας, μπορούν τα 8 χρόνια να χρησιμοποιηθούν για να καλυφθούν τα πρώτα 8 προαπαιτούμενα έτη της διδακτικής υπηρεσίας(αφού αρχικά αναφέρεται ως διδακτική εμπειρία γενικά) και στη συνέχεια να μοριοδοτηθείς με 2 μόρια το ανώτερο, όπως προβλέπει στην μοριοδότηση της υπηρεσιακής κατάστασης;
Θα με βοηθήσετε πολύ. Σας ευχαριστώ.

 
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
29 Μάιος 2017 16:33

Καλό είναι να περιμένουμε της εφαρμοστική-διευκρινιστική εγκύκλιο ή Υ.Α. που θα εξειδικεύει το πλαίσιο και τις διαδικασίες για να δούμε από εκεί αν παραμείνουν ή όχι κάποια ερωτήματα. Έχω την αίσθηση ότι πολλά ερωτήματα θα βρουν απάντηση.

 
Προβληματισμένος
29 Μάιος 2017 16:16

Θερμά συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες, κ. Καραγιάννη (και esos ασφαλώς).
Είναι πολύ χρήσιμη η ανάλυσή σας, καθώς διασαφηνίζει όλα τα σκοτεινά σημεία. Θα ήθελα επιπλέον να ρωτήσω, αν προσμετράται κάπως διδασκαλία σε πανεπιστήμιο (ευρωπαϊκό), η οποία έλαβε χώρα πριν τον διορισμό.

Σας ευχαριστώ!

 
Ελένη
29 Μάιος 2017 15:39

Εκπαιδευτικός που αυτήν τη χρονιά είναι με απόσπαση σε φορέα, μπορεί να κάνει αίτηση για Δ/ντρια και εάν ναι από ποιον Σύλλογο Διδασκόντων θα κριθεί;

 
Γιώργος
29 Μάιος 2017 15:32

Μια απάντηση
Είμαι φιλόλογος. Έχω και πτυχίο Παδαγωγικής Ακαδημίας και Πτυχίο εξομοίωσης Παιδαγωγικού Α/θμιας. Δεν χρησιμοποίησα για διορισμό ούτε το πτυχίο Ακαδημίας ούτε το πτυχίο εξομοίωσης παιδαγωγικού Α/θμιας. Θα μοριοδοτηθούν και τα δύο 1,5+0,5;

 
Mk
29 Μάιος 2017 15:22

Καλησπέρα σας.

Έχω την εξής απορία:
Εκπαιδευτικός με ημερομηνία διορισμού 16/8/2007 και αναγνωρισμένη υπηρεσία σε ΙΕΚ 3 μήνες και 3 ημέρες, έχει πάρει από την ημερονία διορισμού του 1 έτος απόσπαση στην ΚΥ του Υπουργείου Παιδείας και 1 έτος απόσπαση σε ΑΕΙ για υποβοήθηση φοιτητών σε εργαστηριακές ασκήσεις.

Πληρούνται τα κριτήρια για υποβολή υποψηφιότητας διευθυντή σχολικής μονάδας? και ειδικά τα 8 έτη διδακτικής?

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ