ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Το ΦΕΚ του νέου νόμου για τους Διευθυντές Σχολείων (νόμος 4473/2017)

Αναμένεται, εντός των ημερών, εφαρμοστική εγκύκλιος που θα ορίζει όλα τα επόμενα βήματα
Δημοσίευση: 30/05/2017
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νέος νόμος για τους Διευθυντές Σχολείων “Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε θέματα εκπαίδευσης”.

Για να ανοίξετε το ΦΕΚ πατήστε εδώ

Μετά  τη δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ ανοίγει ο δρόμος για να "τρέξει" η όλη διαδικασία.

Αναμένεται, εντός των ημερών, εφαρμοστική εγκύκλιος που θα ορίζει όλα τα επόμενα βήματα: χρονοδιάγραμμα, διευκρινίσεις εκκρεμών ζητημάτων που δεν ορίζονται επακριβώς από το νόμο, διαδικασία διατύπωσης γνώμης συλλόγου διδασκόντων κ.α.

Επίσης οι Περιφερειακοί Διευθυντές άμεσα θα πρέπει να ορίσουν τους Προέδρους των Συμβουλίων Επιλογής - προφανώς στη συντριπτική πλειονότητα τους τωρινούς Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Επίσης θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η συγκρότηση των Συμβουλίων όσον αφορά και τα υπόλοιπα μέλη καθώς πολλά διορισμένα ή αιρετά μέλη των ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ είναι Διευθυντές Σχολείων και θα είναι υποψήφιοι Διευθυντές οπότε δεν μπορούν να μετέχουν των Συμβουλίων Επιλογής αλλά θα πρέπει να αντικατασταθούν από άλλους εκπαιδευτικούς.

Σχόλια (11)

 
ΚΜ
31 Μάιος 2017 16:42

@ Βαρβάκειος ΠΕ02
Είσαι σοβαρός; ΤΠΕ στη διοίκηση και όχι στη τάξη;;;;;

 
M
31 Μάιος 2017 14:59

Το αργότερο μέχρι του χρόνου τον Οκτώβριο θα έχουμε εκλογές και συνεπώς αυτός ο νόμος ,που ισοπεδώνει προυπηρεσίες και προσόντα,θα καταργηθεί γιατί αντίκειται σε κάθε φιλελεύθερη ,ευρωπαική και αξιοκρατική κοινωνία που σέβεται την παιδεία και τον εαυτό της.Εγγυημένα θα καταργηθεί.Πάντως η κυβέρνηση κάνει ένα "δώρο" σε όσους δεν γίνουν ή δεν έχουν τίποτε να χάσουν διατηρώντας τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και βάζοντας τους και Προέδρους των Συμβουλίων Επιλογής.Είναι μη νομιμοποιημένοι και αναμένεται η πρώτη απόφαση τον Ιούλιο από δικαστήριο μεγάλης πόλεως.Οι άλλες αποφάσεις αναμένονται από Οκτώβριο και είναι ομαδικές αφορώντας προσφυγές υποψηφίων από διαφορετικές Διευθύνσεις.Είναι σίγουροι στην κυβέρνηση ότι ,όπως και με το ΣτΕ,ότι δε θα γίνει τίποτε;Πατώντας ακριβώς σε αυτό η επόμενη κυβέρνηση θα τις κηρύξει άκυρες και θα προχωρήσει με νέο νόμο σε νέες επιλογές και χωρίς μάλιστα αποζημίωση λόγω μη λήξης θητείας γιατί προκύπτει από μη νόμιμο τρόπο επιλογών.Έτσι θα γίνει σίγουρα.Δηλαδή όσοι το αντιληφθήκατε διατηρώντας αυτήν την εκκρεμότητα η κυβέρνηση "δωρίζει"τις νέες επιλογές στους επόμενους κυβερνώντες.Κλείνοντας δεν αναρωτιέστε γιατί ο Υπουργός δεν στέλνει αυτό που λέει προφορικά σε έγγραφο;Δηλ. ότι οι αποφάσεις των Διευθυντών σχολείων είναι νόμιμες καθώς και οι Διευθυντές Εκπαίδευσης;Γιατί αφού είναι τόσο σίγουρος δεν το στέλνει γραπτά;Γιατί τα γραπτά μένουν σαν αποδεικτικά στοιχεία δικαστικών προσφυγών εναντίον του καθώς και ότι και ο ίδιος ξέρει ότι τα προφορικά σε συνεντεύξεις δεν ισχύουν.Γραπτά λοιπόν στείλτε κε Υπουργέ αυτά που δηλώσατε προφορικά.Δεν θα τα στείλετε όμως γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι δεν ισχύουν.Όποιος λοιπόν θέλει μπορεί να προσβάλει από τους πίνακες υποψηφίων μέχρι την συμμετοχή στα συμβούλια επιλογής και θα έχει σίγουρα ευτυχές και σίγουρο αποτέλεσμα βάσει της απόφασης του ΣτΕ που έκρινα αντισυνταγματικη την ψηφοφορία σε όλο το δημόσιο τομέα.

 
Ερωτήματα
31 Μάιος 2017 13:57

Τίτλοι που χρησιμοποιήθηκαν για το μόνιμο διορισμό δε μοριοδοτούνται.
Μεταπτυχιακά και διδακτορικά που άλλαξαν τη σειρά στον πίνακα διοριστέων μετά το 1998 και προσέφεραν σειρά διορισμού θα μοριοδοτηθούν τώρα;
Επίσης μετά το 1998 κριτήριο που μοριοδοτήθηκε ως προσόν και πετύχαινε τον πολυπόθητο διορισμό ήταν και οι μήνες προϋπηρεσίας. Θα υπολογιστεί και θα μοριοδοτηθεί η προϋπηρεσία που χρησιμοποιήθηκε για το μόνιμο διορισμό;
Τέλος με ένα νομικό τερτίπι το υπουργείο παρακάμπτει τους άκυρους διευθυντές διευθύνσεων και διευθυντές σχολικών μονάδων. Θα μοριοδοτηθεί η τελευταία θητεία των άκυρων διευθυντών;

 
Πληροφορική
31 Μάιος 2017 12:34

πτυχίο πληροφορικής σημαίνει επισκευή υπολογιστή
ε, αυτό δεν αναμένεις να το διαβάσεις

 
Ζερβός
31 Μάιος 2017 12:04

Μόνο λύπη και απογοήτευση προκαλεί ο νέος νόμος.
Πάντως δεν υπάρχει ούτε ντροπή.
Εξαφανίζουν τις σπουδές, την επιμόρφωση, την προσφορά κτλ και μοριοδοτούν την συνδικαλιστική δράση.
Ντροπή και κρίμα

 
ILPA
31 Μάιος 2017 12:01

Η θητεία σε Γρασέπ περιλαμβάνει και πραγματικό διδακτικό έργο στη τάξη τουλάχιστον 10 ωρών. Η επιλογή Γρασέπ και όχι Κεσυπ έγινε διότι βάσει προκήρυξης τότε ήταν διδακτικό έργο. Πόσο σύνομο είναι αυτό να αλλάζει;
Δηλαδή άτομο κάνοντας γραμματειακή υποστήριξη στο σχολείο 8 χρόνια παίρνει 8 μόρια ενώ σε Γρασέπ με διδακτικό πραγματικό έργο 2 και 1 σαν διοικητικό. Συμπέρασμα μοριοδοτείται καλύτερα κάποιος για διευθυντής αν κάθεται στο σχολείο και δεν διδάσκει ούτε έχει την ευθύνη καθοδήγησης μαθητών. Σωστόοοο, Δίκαιοοο, Νόμιμοοο.

 
Βαρβάκειος ΠΕ02
31 Μάιος 2017 09:41

Συνάδελφοι γιατί ζητάτε μόρια για την πιστοποίηση Β' επιπέδου ΤΠΕ; Δεν την κάνατε για να βελτιώσετε τις παιδαγωγικές σας γνώσεις; Αυτό πιστεύω το είχατε ανάγκη γιατί κανένας πληροφορικός δεν έχει διδαχθεί παιδαγωγική και το να μπαίνετε σε τάξη δεν είναι το ίδιο με το να επισκευάζετε υπολογιστή. Οι άλλες ειδικότητες σωστό είναι να παίρνουν μόρια για γνώσεις ΤΠΕ καθώς οι υπολογιστές είναι απαραίτητοι στη διοίκηση αλλά όχι στην τάξη.

 
ΠΕ 20
31 Μάιος 2017 09:17

Προσωπικά, -όπως κι άλλοι εξ' ημών- έχω κάνει επιμόρφωση / πιστοποίηση 72 ωρών (ΤΠΕ β' επιπέδου?) που διξήγαγε σύμπραξη πανεπιστημίων με οργανωτικό ρόλο το τμήμα Μαθηματικών της Πάτρας. Τι αντίκρυσμα έχει αυτή η διαδικασία? Το γεγονός ότι τα τότε συνθηματικά ισχύουν και σήμερα για το σύστημα της νέας επιμόρφωσης να με παραπέμψει στη σκέψη ότι κέκτημαι πιστοποίησης ΤΠΕ β' επιπέδου?

 
Αγανακτησμένος
31 Μάιος 2017 08:45

Είναι δυνατόν οι Πληροφορικοί ΠΕ19,20 που έχουν την Πιστοποίηση ΤΠΕ Β' επιπέδου να μην δικαιούνται κανένα μόριο? Έπρεπε τουλάχιστον εκείνοι να παίρνουν το 0,5 μόριο από το ΤΠΕ επιπέδου 1.

 
Προβληματισμένος
31 Μάιος 2017 00:13

Είστε απίστευτα γρήγοροι και εκφράζω τις ευχαριστίες μου για την άμεση και σωστή ενημέρωση.
Μήπως έχετε πληροφορίες για τον χρόνο έκδοσης της σχετικής υποργικής απόφασης και της έναρξης της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων;
Δεν έχει συζητηθεί, ίσως λόγω της αιφνίδιας ταχύτητας των εξελίξεων, τι θα γίνει με τη διετή θητεία 2015-2017, η οποία κρίθηκε παράνομη. Δεν πρέπει να γίνουν αναδρομικές κρίσεις για αποκατάσταση της νομιμότητας, με τον νέο νόμο;

 
ekp/kos
30 Μάιος 2017 23:37

ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΕΚ ΑΛΛΑ ΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΩΣΤΟΣ.
ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ....ΚΟΥΣΟΥΡΙΑ.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ