Ποτάμι: Οι ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ στην παιδεία μας γυρίζουν 30 χρόνια πίσω

01/06/2017

Ενημερώθηκε: 01/06/2017, 22:44

Άκουσε το άρθρο

Στα χνάρια του κ. Μπαλτά το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι οι ιδεοληψίες της κυβέρνησης στην παιδεία καλά κρατούν. Φέρνουν μία συρραφή διατάξεων για να ικανοποιήσουν το πάγιο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ξήλωμα του νόμου 4009/2011, «κατάρα» κατά τον κ. Γαβρόγλου για τα Πανεπιστήμια.

Επαναφέρουν το θέμα του ασύλου κλείνοντας το μάτι σε εξωπανεπιστημιακές ομάδες ενώ «αποκαθιστούν» για ακόμη μία φορά τις ακαδημαϊκές ελευθερίες τις οποίες όμως μόνο αυτοί άκουγαν να «υποφέρουν» με το προηγούμενο πλαίσιο.

Καταργούν και με τη βούλα τα συμβούλια ιδρύματος, αυτά που με τόσο μένος στοχοποίησαν και κατασυκοφάντησαν, δημιουργώντας κάποιες ερμαφρόδιτες και αόριστες δομές.

Και βέβαια, αντί να περιορίσουν την κομματοκρατία στα Πανεπιστήμια, την ενισχύουν καθώς οι εκπρόσωποι των φοιτητών στα όργανα διοίκησης θα ορίζονται τελικά από τις κομματικές φοιτητικές παρατάξεις.

Με τα ξεχωριστά ψηφοδέλτια εκλογής πρύτανη και αντιπρυτάνεων επιχειρούν να ελέγχουν τις διοικήσεις των Πανεπιστημίων, χωρίς να τους ενδιαφέρει η αναποτελεσματικότητα και οι δυσλειτουργίες οι οποίες μπορεί να προκύψουν.

Οι ιδεοληπτικές εμμονές τους βάζουν εμπόδια σε πετυχημένα μεταπτυχιακά ρίχνοντας τον σπόρο για ψευδομεταπτυχιακά προκειμένου να καλύπτονται οι τυπικές προϋποθέσεις συμμετοχής των διδασκόντων.

Τέλος η αλλεργία τους στις ανεξάρτητες αρχές συνεχίζεται, υποβαθμίζοντας την ΑΔΙΠ στο θεσμικό της ρόλο για την αξιολόγηση και πιστοποίηση στα ΑΕΙ, αντί να την ενισχύσουν με το απαραίτητο προσωπικό.

Το Ποτάμι θα αντιταχθεί σε αυτήν την οπισθοδρόμηση που θέλει να γυρίσει την ανώτατη εκπαίδευση 30 χρόνια πίσω, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και καταθέτοντας τις προτάσεις του.

Τομέας Παιδείας του Ποταμιού

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ