Υπουργός: Η μονοσταυρία των Αντιπρυτάνεων θα σπάσει τις διαπλοκές στα Πανεπιστήμια

“Το κάθε ΑΕΙ θα έχει ένα Πρυτανικό σχήμα που ο Πρύτανης και οι Αντιπρυτάνεις θα εκλέγονται με διαφορετικό ψηφοδέλτιο . Αυτό είναι μια σοβαρή πρωτοτυπία” .

06/06/2017

Ενημερώθηκε: 06/06/2017, 15:55

Άκουσε το άρθρο

"Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε  είναι να  να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα . Ποια;Οι Αντιπρυτάνεις να εκλέγονται με διαφορετικό ψηφοδέλτιο ,με μονοσταυρία,  για να σπάσουν οι διάφορες διαπλοκές.  Αρα το κάθε ΑΕΙ θα έχει ένα Πρυτανικό σχήμα  που ο Πρύτανης και οι Αντιπρυτάνεις θα εκλέγονται με  διαφορετικό ψηφοδέλτιο   . Αυτό είναι μια σοβαρή πρωτοτυπία . Θεωρούμε ότι θα εκπροσωπήσει πολύ καλύτερα την πανεπιστημιακή κοινότητα και βεβαίως προσπαθούμε να βάλουμε μια ακαδημαϊκή τάξη στα Μεταπτυχιακά".

Την παραπάνω δήλωσ έκανε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στον ραδιοφωνικό σταθμό 247

Οι Πρυτάνεις διορίζουν τους “κηπουρούς” τους ως Αντιπρυτάνεις

Υπενθυμίζεται ότι τον ποερασμένο Φεβρουάριο ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής,μιλώντας στο συνέδριο τςη ΠΟΣΔΕΠ, είχε δηλώσει ότι οι Πρυτάνεις διορίζουν τους “κηπουρούς” τους ως Αντιπρυτάνεις .

Συγκεκριμένα ο κ.Παντής είχε δηλώσει τα εξής:

“Για μας δεν μπορεί να ασκεί κάποιος διοίκηση- στα ΑΕΙ- που δεν είναι εκλεγμένος. Διορισμένοι δεν υπάρχουν   για εμάς. Δεν θέλουμε διορισμένους Αντιπρυτάνεις, προέδρους. Ολοι θα π[ρέπει να εκλέγονται με μια διαδικασία. Αρα και οι Αντιπρυτάνεις θα εκλέγονται και οι Πρυτάνεις και οι Κοσμήτορες, και οι Αναπληρωτές Κοσμήτορες.
Θεωρούμε ότι ήταν ένα μεγάλο λάθος του προηγούμενου νόμου που όποιος ήθελε διόριζε τον κηπουρό του. Αυτά δεν πρέπει να γίνονται σε δημοκρατικές κοινωνίες”.

 ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ

Διευκρινίσεις για τα περί «κηπουρών» Αντιπρυτάνεων

Στη συνέχεια μετά τη δημοσιοποίηση από το esos της συγκεκριμένης δήλωσης το υπουργείο Παιδείας ειχε εκδώσει την ακόλουθη διευκρίνιση:

“Η διατύπωση του Γ. Γραμματέα  Γιάννη Παντή περί  «κηπουρών» δεν είχε σκοπό να θίξει κανέναν αλλά μεταφορικά να περιγράψει την ανάγκη κάθε θέση στις αρχές διοίκησης να προκύπτει με εκλογικές διαδικασίες, διότι αυτή είναι η δημοκρατική επιταγή”.

Σχόλια (4)

ΕΔΙΠ ΤΕΙ
|

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
αναφέρετε ότι με την μονοσταυρία θα σπάσουν οι διαπλοκές στα Πανεπιστήμια. Δεν διαφωνώ, ενδεχομένως να συμβεί. Όμως τα ΤΕΙ δεν υπόκεινται το ίδιο καθεστώς μέσω του νομοσχεδίου; Μήπως στα ΤΕΙ δεν υπάρχουν διαπλοκές; Μήπως είστε υπουργός μόνο για τα Πανεπιστήμια; Δεν βλέπω τον δόκιμο όρο ΑΕΙ και αυτό κ. υπουργέ είναι μεροληπτικό και λάθος από μέρους σας.

ΣΓ
|

Ο στόχος είναι να κατεφέρουν να εκλέξουν κανένα ΣΥΡΙΖΑΙΟ στη διοίκηση. Απλά και καθαρά. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες.

evanthia
|

δηλαδή ο κ. Παντής ως πρώην αντιπρύτανης του ΑΠΘ θεωρεί τον εαυτό του "κηπουρό" του τότε πρύτανη; γιατί δέχτηκε τη θέση ο ίδιος;

Χρήστος Νίκας
|

Αναπληρωτές και τακτικοί καθηγητές κηπουροί. Μετά το "...τσεπώνουν τα δίδακτρα των μεταπτυχιακών...", άλλη μια απόδειξη του πόσο σέβεται τους πανεπιστημιακούς δασκάλους η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Κρίμα...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ