Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Νέο πλήγμα στους υποψήφιους αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Δημοσίευση: 07/06/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας,   Νίκη Κεραμέως, και ο αρμόδιος Αναπληρωτής Τομεάρχης, Βουλευτής Λάρισας,  Χρήστος Κέλλας, με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ζητούν να ενημερωθούν γιατί καταργήθηκε η δυνατότητα συμπερίληψης υποψηφίων αναπληρωτών ΕΑΕ στους οριστικούς πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ, εφόσον προσκομίσουν μεταπτυχιακό τίτλο με συνάφεια στην ειδική αγωγή έως την κύρωση των οριστικών πινάκων.

Η συγκεκριμένη διάταξη του πρόσφατου Ν 4473/2017 απέκλεισε ουσιαστικά όλους τους αποφοίτους εαρινών εξαμήνων μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών από τη διαδικασία κατάταξης στους πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ, παρά το γεγονός ότι κατέχουν τα αναγκαία για τις υπό πλήρωση θέσεις προσόντα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
 
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

Θέμα: Αποκλεισμός αποφοίτων εαρινών εξαμήνων μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών από τους οριστικούς πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ
 

Με την περίπτωση γ) της παρ. 2 του άρ. 6 του πρόσφατου Ν 4473/2017, καταργήθηκε από την έναρξη ισχύος του εν λόγω νόμου η υποπαράγραφος 12 της παρ. 2 του άρθρου 11 του Ν 4229/2014 (Α’ 8), σύμφωνα με την οποία «Υποψήφιοι αναπληρωτές ΕΑΕ οι οποίοι δεν συμπεριλήφθησαν στους προσωρινούς πίνακες, δύνανται να συμπεριληφθούν στους οριστικούς πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ, εφόσον προσκομίσουν μεταπτυχιακό τίτλο με συνάφεια στην ειδική αγωγή έως την κύρωση των οριστικών πινάκων. Η παρούσα περίπτωση ισχύει από το σχολικό έτος 2013−2014.»

Συνεπώς, βάσει της μέχρι πρότινος ισχύουσας διάταξης του Ν 4229/2014, οι υποψήφιοι αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης μπορούσαν να συμπεριληφθούν στους οριστικούς πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ, εφόσον προσκόμιζαν μεταπτυχιακούς τίτλους με συνάφεια στην ειδική αγωγή, μέχρι την κύρωση των οριστικών πινάκων. Δινόταν, έτσι, η δυνατότητα στους αποφοίτους μεταπτυχιακών σπουδών των εαρινών εξαμήνων να προλάβουν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους και να συμπεριληφθούν στους τελικούς πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΑΕ. Ειδικά φέτος, που η υποβολή των αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο, όλοι οι απόφοιτοι εαρινών εξαμήνων μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών με συνάφεια στην ειδική αγωγή αποκλείσθηκαν από τη διαδικασία, παρά το γεγονός ότι κατέχουν τα αναγκαία για τις υπό πλήρωση θέσεις προσόντα.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

Γιατί καταργήθηκε η δυνατότητα συμπερίληψης υποψηφίων αναπληρωτών ΕΑΕ στους οριστικούς πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ, εφόσον προσκομίσουν μεταπτυχιακό τίτλο με συνάφεια στην ειδική αγωγή έως την κύρωση των οριστικών πινάκων;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Νίκη Κ. Κεραμέως, Βουλευτής Επικρατείας
Χρήστος Κέλλας, Βουλευτής Λάρισας

 

Σχόλια (3)

 
Ιωάννης
07 Ιουν 2017 14:39

Πολύ απλά, για να καλύψουν τις θέσεις οι μόνιμοι που δεν έχουν θέση ή που δεν συμπληρώνουν ωράριο, αφού αυτό επιτρέπεται με τροπολογία του Αυγούστου 2016!
Τί δεν καταλαβαίνετε;

 
ΕΑ
07 Ιουν 2017 21:18

Αυτά όλα είναι τα κόλπα τα κόλπα του υπουργείου.Εσείς τους εμπιστεύεστε;Ακόμη δεν άκουσα μια δήλωση σας ότι η ΝΔ του χρόνου που θα έρθει στην εξουσία δεν θα αναγνωρίσει τις επιλογές διευθυντών σχολείων όπου στα συμβούλια επιλογής θα είναι πρόεδροι οι αντισυνταγματικά τοποθετημένοι μη νόμιμοι διευθυντές εκπαίδευσης.Κάντε την και να δούμε αν θα κάνουν και πως επιλογές.Δεν ζητήσατε ούτε την άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣΤΕ ούτε την αντικατάσταση των αντισυνταγματικών διευθυντ,ων εκπαίδευσης.Εκτός αν περιμένετε του χρόνου που θα κυβερνήσετε να τους αλλάξετε όλους τότε.Πιθανότατο.

 
kostas mpaltoukas
16 Ιουν 2017 11:56

Ο υπουργός πριν από την ψήφιση αυτής της τροπολογίας ψήφισε την εισαγωγή των σεμιναρίων Ε.Α σε έναν επικουρικό πίνακα εκπ.ερωτώ εν συντομία μήπως ειναι σκόπιμο όλο αυτό??μήπως ο υπουργός εξυπηρετεί τα συμφέροντα κάποιον δικών τουςπαιδιών .Αν όχι γιατί δεν δέχεται ο ΟΠΣΥΔ βεβαιώσεις σπουδών από μεταπτ.φοιτητές τουλάχιστον ενός εξαμήνου που αντιστοιχεί στις 30Π.Μ Όσο ένα σεμινάριο 450 ωρων????Ευχαριστω!!Υ.Γ.ΑΣ καταλάβουν κάποια πράγματα και οι διάφοροι σύλλογοι αναπληρωτων!!#

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean