Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Μέχρι την Τρίτη 13 Ιουνίου οι αξιολογικοί πίνακες υποψηφίων Διευθυντών σχολείων

Την Τρίτη 20 Ιουνίου αναμένεται να συνεδριάσουν οι συνυπηρετούντες των υποψηφίων καθηγητές με πρόεδρο τον αρχαιότερο για τη διατύπωση σχετικής γνώμης η οποία αποστέλλεται άμεσα στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης.
Δημοσίευση: 07/06/2017
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Έληξε χθες Τρίτη 6 Ιουνίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις θέσεις Διευθυντών Σχολείων.

Μέχρι την Τρίτη 13 Ιουνίου το αργότερα οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα δημοσιεύσουν στις ιστοσελίδες τους πρώτους πίνακες υποψηφίων Διευθυντών.

Σύμφωνα με την Υ.Α. Φ.361.22/21/90780/Ε3/31-05-2017 «Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης καταρτίζουν και αναρτούν τον προσωρινό ενιαίο αξιολογικό πίνακα το αργότερο εντός επτά (7) ημερολογιακών ημερών από την επομένη ημέρα της λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας».

Ακολουθεί η προθεσμία για ενστάσεις κατά του προσωρινού ενιαίου αξιολογικού πίνακα που υποβάλλονται εγγράφως εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών (3) ημερών από την ανάρτησή του. Οι ενστάσεις κατά του προσωρινού ενιαίου αξιολογικού πίνακα κρίνονται και οι ανασυνταγμένοι πίνακες αναρτώνται την επομένη ημέρα από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των ενστάσεων.

Τέλος την Τρίτη 20 Ιουνίου αναμένεται να συνεδριάσουν οι συνυπηρετούντες των υποψηφίων καθηγητές με πρόεδρο τον αρχαιότερο για τη διατύπωση σχετικής γνώμης η οποία αποστέλλεται άμεσα στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

 

Σχόλια (12)

 
Αρίσταρχος
08 Ιουν 2017 23:18

@Στράτος
Οι ενστάσεις στις ΔΔΕ για μη μοριοδότηση της θητείας των Διευθυντών που υπηρετούν τώρα, λόγω απόφασης του ΣτΕ, θα απορριφθούν από τα συμβούλια επιλογής.

ΑΛΛΑ

Τα μόρια τα υπογράφουν οι διευθυντές εκπαίδευσης. Θα υπάρχει έννομο συμφέρων και λόγος για προσφυγή στα δικαστήρια εναντίων διοικητικής πράξης από παράνομα τοποθετημένους, λόγω απόφασης του ΣτΕ, διευθυντές εκπαίδευσης ώστε να εκπέσουν οι πράξεις που εκδίδουν καθώς και οι ίδιοι.

Γι’ αυτό άλλωστε δεν τόλμησε ο υπουργός να θέσει πρόεδρο στα συμβούλια επιλογής τους διευθυντές εκπαίδευσης αλλά ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ διευθυντή εκπαίδευσης.

Δεν μας λες Στράτο, τι θα συμβεί μόλις εκδικαστούν οι προσφυγές που γίνονται από αυτούς που δεν έγιναν διευθυντές σχολείων, λόγω της μυστικής ψηφοφορίας και ζητάνε αποκατάσταση σε θέσεις που πήραν αυτοί που τώρα παίρνουν τα μόρια από θητεία διευθυντών σχολείων;

Θα αλλάξει η σειρά μετά από λίγο καιρό και συνακόλουθα οι επιλογές σχολείων.

Ανοίξατε τους ασκούς του Αιόλου και θα πάρει πολύ χρόνο για να αποκατασταθεί η ομαλότητα. Καλύτερα να φεύγετε το δυνατόν συντομότερο.

 
@Στρατοςκ
08 Ιουν 2017 21:45

Ποιος ζητησε τη γνωμη σου;Τι εισαι;Συνταγματολογος;Προπαγανδιζεις μονιμως υπερ του ΣΥΡΙΖΑ και συνεπως δεν εισαι αντικειμενικος.Τα ιδια ελεγες και πριν την αποφαση του ΣτΕ.Για σενα οποιος κοβεται στα συμβουλια επιλογης επειδη δεν ειναι κσυριζαιος ειναι δημοκρατικο καθηκον.Υπομονη μεχρι τις εκλογες και παψε να παραπληροφορεις

 
Στράτος
08 Ιουν 2017 21:17

@ Ρίτα, Ξεναγός
Η γνώμη μου είναι πως αν κατατεθούν ενστάσεις στις ΔΔΕ για μη μοριοδότηση της θητείας των Διευθυντών που υπηρετούν τώρα, λόγω απόφασης του ΣτΕ, αυτές θα απορριφθούν.
Αντισυνταγματικός κρίθηκε ο νόμος επιλογής των Διευθυντών. Η θητεία τους όμως και η εκτέλεση καθηκόντων υπήρξε πραγματική. Μην ξεχνάτε ότι δικαίωμα προσφυγής έχουν και οι Διευθυντές που υπηρετούν από το 2015. Εκτέλεσαν τη θητεία τους. Δεν ευθύνονται οι ίδιοι εάν το πλαίσιο επιλογής τους είχε αντισυνταγματικές προβλέψεις σε κάποια σημεία.

 
ΜΑΧΙΜΟΣ
08 Ιουν 2017 16:55

καλά όλοι θέλουν να γίνουν σωστά μόνο για τους Δ/ντές. Οι υποδιευθυντές δεν είναι παράνομοι αφού εκλέγονται με ψηφοφορία ή δεν παίρνουν και αυτοί το επίδομα; Όσο για τα Ε.Κ εκεί κανένας δεν μιλά. Όλοι εκλεγμένοι με τον ίδιο τρόπο Σε Ε.Κ υπάρχουν 1 Δ/ντής, 1Υπ/ντής και 3 τομεάρχες με επιδόματα και αυτό βρίσκεται στον 'ιδιο χώρο με το ΕΠΑ.Λ. Τελικά τι μας ενδιαφέρει;

 
Ηλίας
08 Ιουν 2017 16:41

@ΤΑΚΗΣ

Μάλλον δεν έχεις δει τη φόρμα της Ειδικής Πράξης του Συλλόγου.

Μία διαλογική συζήτηση θα γίνει μεταξύ του συλλόγου και η αποτίμηση θα είναι προσωπική, μυστική και ανώνυμη! Τι ακριβώς περιμένεις να καταγραφεί ή να ηχογραφηθεί?

Δε νομίζω πως κατά τη διάρκεια της συζήτησης κάποιος θα καταθέσει στους υπόλοιπους πως αποτιμά τον κάθε υποψήφιο και γιατί. Το πρακτικό αυτής της ειδικής συνεδρίασης είναι τυποποιημένο.

 
ΣΟΦΙΑ
08 Ιουν 2017 15:33

KI AN EINAI 2 H ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΕΚ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΣ?ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ;

 
Ριτα
08 Ιουν 2017 13:36

@Ξεναγός Ποσο δίκιο έχετε!!! Θα γίνουν δικαιολογημένες ενστάσεις! Καλα πως ειναι δυνατόν αυτό να παραβλέπεται; Άμεσα να αποφανθούν οι νομικοί του Υπουργείου! Γιατι αφήνουν τον εκπαιδευτικό έρμαιο των υποκειμενικών θεωρήσεων των συμβουλίων; Ακομα κ τα μέλη των Επιτροπών χωρις να ειναι επιθυμία τους θα βρεθούν σε αμηχανία...

 
Stelios
08 Ιουν 2017 12:34

Ο νομοθέτης κρίνει ότι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για δ/ντές-τριες οι αποσπασμένοι σε σχολικές μονάδες όπου υπηρετούν και όχι οι αποσπασμένοι σε Φορείς, όπως Δ/νσεις Α/θμιας. Οι πρώτοι είναι εκπ/κοί οι άλλοι όχι, λόγω του ότι βρέθηκαν στις Δ/νσεις, ο καθένας για δικούς του λόγους. Όταν δεν υπάρχει απώλεια της εκπαιδευτικής ιδιότητας και ικανότητας, πώς ο μεν μπορεί και ο άλλος όχι; Λόγω προσωρινής υπηρέτησης σε διοικητική θέση; Ποια απάντηση υπάρχει;

 
ΞΕΝΑΓΟΣ
08 Ιουν 2017 07:34

Το ΣΤΕ έχει κρίνει παράνομη την διαδικασία επιλογής και οι νυν Διευθυντές Σχολικών μονάδων δεν είναι νόμιμα τοποθετημένοι. θα γίνει μοριοδότηση της παράνομης θητείας ενώ έχουν κατατεθεί ενστάσεις ήδη εναντίον τους από αυτούς που είχαν έννομο συμφέρον; Γιατί το υπουργείο δεν παίρνει θέση και συνεχίζει τη διαδικασία σαν να μην συμβαίνει τίποτα δημιουργώντας νέα προβλήματα νομικά και ηθικά στο μέλλον;

 
Σταύρος
07 Ιουν 2017 23:58

Εγώ θέλω να πάρω μέρος στη διατύπωση γνώμης, αλλά θέλω να το κάνω φανερά και να αιτιολογήσω την άποψή μου, έχω το δικαίωμα ή μόνο κρυφό...δικαίωμα έχω; Δλδ αν θέλω να το κάνω όπως λέει το ΣΤΕ θα μου επιτραπέι ή μόνο με μυστικά θα μου επιτρέψει ο πρόεδρος της συνεδρίασης;

 
ΤΑΚΗΣ
07 Ιουν 2017 22:08

Θα ηχογραφηθεί η συνεδρίαση του Συλλόγου;
Ποιος εγγυάται τη σωστή μεταφορά της στο πρακτικό;

Ποιος κατευθύνει τον αρχαιότερο στη διαδικασία;
Πως καταγράφεται το πρακτικό;

 
ΑΠΟΡΙΑ
07 Ιουν 2017 21:38

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ;Ο ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΕ ΟΧΙ ΝΟΜΙΜΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ;ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΥΝΤΑΓΜΕΝΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ Ο ΙΔΙΟΣ;ΔΩΣΤΕ ΤΗ ΧΑΡΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΣΤΑΣΗ Ή ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Ή ΔΕ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ. ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΔΩΣΤΕ ΤΗ ΧΑΡΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΣΑΝ ΝΟΜΙΚΟ ΠΑΤΗΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ .ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΟΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΑΖΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΥΤΕ Η Ν,Δ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η ΔΑΚΕ.ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ 2018 ΑΦΟΥ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. ΕΝ ΓΝΩΣΗ Ή ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ;ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΛΙΓΟ.ΜΗΠΩΣ ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ