Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Τέσσερις νέες διευκρινίσεις για την επιλογή Διευθυντών Σχολείων

Ετήσια επιμόρφωση ΑΕΙ μοριοδοτείται με την προϋπόθεση ότι έχει πραγματοποιηθεί από τμήμα ΑΕΙ και από την βεβαίωση που έχει προσκομίσει ο υποψήφιος να προκύπτει ότι είχε διάρκεια μεγαλύτερη του ενός ακαδημαϊκού εξαμήνου.
Δημοσίευση: 10/06/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τέσσερις νέες διευκρινίσεις για την επιλογή Διευθυντών Σχολείων, εξέδωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου με εγκύκλιο που υπέγραψε, ύστερα από σχετικά ερωτήματα που τέθηκαν στο υπουργείο.

Ειδικότερα οι διευκρινίσεις, έχουν ως εξής:

1. Σε περίπτωση που ο Διευθυντής Εκπαίδευσης έχει θέσει υποψηφιότητα για θέση Διευθυντή σχολικής μονάδας, ο προσωρινός ενιαίος αξιολογικός πίνακας υπογράφεται από τον νόμιμο αναπληρωτή του Διευθυντή Εκπαίδευσης, σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 2690/1999 και το άρθρο 87 του ν. 3528/2007 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1 του ν. 3839/2010.

2. Τίτλοι σπουδών ( Διδακτορικό δίπλωμα, Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών, δεύτερο πτυχίο πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι.) μοριοδοτούνται και στην περίπτωση που εκκρεμεί η διαδικασία ορκωμοσίας ή ο υποψήφιος δεν έχει καταθέσει τον τίτλο, αρκεί να έχει προσκομίσει βεβαίωση περάτωσης σπουδών.

3. Ετήσια επιμόρφωση ΑΕΙ μοριοδοτείται με την προϋπόθεση ότι έχει πραγματοποιηθεί από τμήμα ΑΕΙ και από την βεβαίωση που έχει προσκομίσει ο υποψήφιος να προκύπτει ότι είχε διάρκεια μεγαλύτερη του ενός ακαδημαϊκού εξαμήνου. Σε αυτή την περίπτωση εντάσσεται και η επιμόρφωση στα Πανεπιστημιακά Κέντρα Επιμόρφωσης ( ΠΑ.Κ.Ε. )

4. To σημείο 13 της αριθμ. Φ.361.22/27/96038//Ε3/8-6-2017 εγκυκλίου μας που αφορά στην μοριοδότηση του υποκριτηρίου « Διοικητική και καθοδηγητική εμπειρία » αναδιατυπώνεται ως εξής 13 Όσον αφορά στη μοριοδότηση του υποκριτηρίου « Διοικητική και καθοδηγητική εμπειρία » δεν προσμετράται η εμπειρία που ασκήθηκε στην ιδιωτική εκπαίδευση προ του διορισμού.

Σχόλια (33)

 
Ερώτηση
20 Μαρ 2019 19:53

Ψάχνοντας το θέμα έπεσα εδώ. Ποιός σας είπε ότι έχετε ΟΡΓΑΝΙΚΗ θέση στο σχολείο; ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ έχετε και μπορείτε να μετακινηθείτε μια χαρά όταν δεν έχετε ώρες. Συμφωνώ και εγώ ότι προηγείται ο Διευθυντής και ο Υποδιευθυντής. Δεν άκουσα κανέναν να συζητά την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ωραρίου για τους Διευθυντές...

 
Εκπαιδευτικος Φ
13 Ιουν 2017 23:28

Δυστυχως κ. Πλαταρο προβληματιζεστε αδικως! Αφου ειναι τοσο απλο το θεμα γιατι η εγκυκλιος δεν αναγραφει αντι για το "δυναται" το "ο Διευθυντης προηγειται"; Δηλαδη καλουμαστε να επιλεξουμε μεταξυ του να μην υπαρχει Διευθυντης (χωρις οργανικη) και καποιος με οργανικη και ωρες να βρεθει χωρις ωρες οποτε η οργανικη παραμενει θεωρητικη εννοια. Και 2 ακομη παρατηρησεις για να σας δειξω το οτι ο προισταμενος δεν προηγειται: 1) Στα περισσοτερα σχολεια,αν οχι σε ολα, ο υποδιευθυντης δεν προηγειται αλλα σαν μελος του συλλογου παιρνει με τη σειρα του τη συμπληρωση ωραριου. Αυτος δεν ειναι ανωτερος του καθηγητη; Αυτος δεν εχει θεση ευθυνης; 2) Το οτι δεν υπαρχει νομος που να λεει οτι ο Διευθυντης προηγειται το εχει επισημανει και η ΟΛΤΕΕ σε εγγραφο της προς τον Υπουργο το 2014. Αν θελετε μπορω να σας το στειλω.

 
Γιάννης Πλατάρος
13 Ιουν 2017 11:57

@ Φ
Επειδή μάλλον δεν κάνετε τρολιά και τα πιστεύετε αυτά που γράφετε, σας απαντώ τυπικά:
Ο νέος νόμος που υπερισχύει παντός άλλου παλαιού, για την επιλογή στελεχών, λέει για δήλωση θέσης, αφ΄όσον ο υποψήφιος Διευθυντής δύναται να συμπληρώσει ωράριο με μαθήματα Α και Β΄ανάθεσης . Αυτό το «δύναται» αναφέρεται στην οργανικότητα του Σχολείου κατά το τρέχον Σχολικό έτος 2016-17. Να δούμε το «δύναται» τι σημαίνει:
*«Δύναται» να είναι πιασμένες όλες οι θέσεις (όπως ισχυρίζεστε) και να μην υπάρχει καμία για κανέναν υποψήφιο; «ΔΥΝΑΤΑΙ! » Πολλά Σχολεία λειτουργούν με πλήρες ωράριο για όλους τους μόνιμους με οργανική. Εκεί δεν θα έχουμε Διευθυντή; Θα βάλουμε ως Διευθυντή τον αρχαιότερο αριστίνδην; Θα μετακινήσουμε τον Διευθυντή στο δίπλα Σχολείο για συμπλήρωση ωραρίου; Θα βάλουμε τον Διευθυντή με ελλιπές ή και καθόλου ωράριο; Θα βάλουμε τον πάλιουρα με ελλιπές ωράριο αφού δεν μετακινείται; Θα δώσουμε ώρες «Γραμματειακής Υποστήριξης» στον πάλιουρα, αφού δεν είναι μετακινήσιμος; Επειδή φαίνεστε διαβασμένος πάνω στην εκπαιδευτική νομοθεσία, χωρίς ειρωνεία, σας λέω να υποδείξετε και για το τι πρέπει να γίνεται όταν είναι «πιασμένες» όλες οι θέσεις σε ένα Σχολείο.

 
Εκπαιδευτικος Φ
13 Ιουν 2017 10:14

@ΤασοςΠΕ20: " Όμως η θέση αυτή δεν είναι προσωπική (δεν "γράφει" η καρέκλα το όνομα κάποιου) και διατηρείται όσο διάστημα το προβλέπουν οι ανάγκες της υπηρεσίας. " Συμφωνω οτι η οργανικη διατηρείται όσο διάστημα το προβλέπουν οι ανάγκες της υπηρεσίας. Αναγκες της υπηρεσιας στη περιπτωση εκπαιδευτικων ειναι η συρρικνωση τμηματων, καταργηση σχολειου και καταργηση ειδικοτητας. Δεν υπαρχει νομοθεσια που να λεει οτι οι εχοντες θεσεις ευθυνης προηγουνται του αρχαιοτερου οργανικα τοποθετηθεντος. βλεπε ΦΕΚ 1670/τ.Β΄/10-6-16

 
Τάσος ΠΕ20
13 Ιουν 2017 07:42

@ Εκπαιδευτικός Φ
"Η οργανικη εχει την εννοια της προσωπικης θεσης και γι αυτο δεν μπορει να διεκδικηθει απο αλλο προσωπο."
Προσπαθείτε να ερμηνεύσετε την έννοια της οργανικής θέσης με τη λογική, κάνοντας συνειρμούς οι οποίοι όμως δε βασίζονται στη νομοθεσία.
Υπάρχουν στο δημόσιο τομέα οργανικές και προσωποπαγείς θέσεις.
Η οργανική θέση καταλαμβάνεται από πρόσωπα που διαθέτουν συγκεκριμένα προσόντα, αυτά που απαιτεί η συγκεκριμένη θέση. Όμως η θέση αυτή δεν είναι προσωπική (δεν "γράφει" η καρέκλα το όνομα κάποιου) και διατηρείται όσο διάστημα το προβλέπουν οι ανάγκες της υπηρεσίας.
Η προσωποπαγής θέση διατηρείται για όσο διάστημα είναι ενεργός ο συγκεκριμένος υπάλληλος και καταργείται με την έξοδο από την υπηρεσία του συγκεκριμένου υπαλλήλου.
Και για τις δύο περιπτώσεις όμως ισχύει επιπλέον νομοθεσία η οποία καθορίζει τις περιπτώσεις μετακίνησης όλων των υπαλλήλων.
Συνεπώς, καλή η λογική, όμως πρέπει να λάβουμε υπόψη το σύνολο της νομοθεσίας, καθώς και τις αρμοδιότητες των υπηρεσιακών συμβουλίων τα οποία οφείλουν να την εφαρμόζουν αλλά και να παίρνουν αποφάσεις για την εύρυθμη λειτουργία των φορέων. Εξάλλου, αν βασιζόταν η διοίκηση μόνο στη νομοθεσία δεν θα υπήρχε η ανάγκη ύπαρξης των υπηρεσιακών συμβουλίων.

 
Εκπαιδευτικος Φ
13 Ιουν 2017 00:36

@κ.Πλαταρος:"Όποιος έχει οργανική θέση, δεν μετακινείται, εφ΄όσον ΔΕΝ είναι ο τελευταίος τοποθετηθείς". Ποιος νομος το λεει αυτο; Οργανικη θεση σημαινει εργασια στην συγκεκριμενη υπηρεσια με τις αντιστοιχες ωρες. Περιπτωση να χαθει η οργανικη (και συμπληρωνω και οι αντιστοιχες ωρες εργασιας) ειναι οταν καταργηθει τμημα της υπηρεσιας, ολοκληρη η υπηρεσια, ολοκληρη η ειδικοτητα. Δεν προβλεπεται απο κανενα νομο οτι Φυσικο προσωπο με την ιδιοτητα του Προισταμενου ή με οποιαδηποτε αλλη ιδιοτητα μπορει να παρει τις ωρες εργασιας του κατεχοντος την οργανικη και ετσι να τον καταστησει ανενεργο. Η οργανικη εχει την εννοια της προσωπικης θεσης και γι αυτο δεν μπορει να διεκδικηθει απο αλλο προσωπο. Και βεβαια μια δικαιολογια ειναι μα την οργανικη σου την εχεις σλλα πας σε ΑΛΛΗ υπηρεσια να συμπληρωσεις!!!Κοροιδια μεγιστη!Η οργανικη δεν ειναι θεωρητικη αλλα απο αυτην απορρεουν δικαιωματα εργασιας ωρων στη συγκεκριμενη υπηρεσια και ειναι προσωποπαγης θεση και δεν διεκδικειται απο αλλον. Γι αυτο κι ο νομοθετης δεν νομοθετησε νομο που σαφως να λεει οτι οι εχοντες θεση ευθυνης συμπληρωνουν πρωτοι ωραριο απο τον αρχαιοτερο οργανικα τοποθετηθεντα. Επισης, κ.Πλαταρο, η περιπτωσιολογια που συχνα αναφερετε δεν αφορα τον Συλλογο που καλειται να εφαρμοσει τον νομο (και να αφησει τελευταιο τον Διευθυντη) αλλα τον νομοθετη!

 
Γιάννης Πλατάρος
12 Ιουν 2017 12:10

@ Εκπαιδευτικός Α , Β, Γ, Φ, αυθεντικός και μη:
Επειδή έχω πολύχρονη εμπειρία από φόρα διαδικτυακά, είμαι βέβαιος ότι κάνετε την λειτουργία των τρολ.
Είμαι βέβαιος, ότι έχετε θητεύσει και ως συνδικαλιστές, αν δεν είστε και ενεργοί.
Η διαφορά του λόγου μεταξύ ενός συνδικαλιστή και ενός χρήστη κοινωνικής δικτύωσης, είναι ότι ο λόγος ΕΔΩ, έστω και με προφορικό ύφος, είναι ΓΡΑΠΤΟΣ. Γραπτός σημαίνει ότι ο κάθε αναγνώστης μπορεί να τον διαβάσει χωρίς παράσιτα ντουντούκας ή του γνωστού «κάτσε κάτω ρε!» όταν κάποιος αρθρώνει μη αρεστό λόγο. Όλοι έχουν μάθει την δημοκρατία από τα αμφιθέατρα του «κάτσε κάτω ρε!» Και εγώ. Μεγαλώσαμε όμως.....
Παρ΄ότι εκτιμώ ότι είναι τρολιά, απαντώ λογικά, διότι διέκρινα στο τρολάρισμα ευχέρεια δικολαβισμού :
Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ:
Όποιος έχει οργανική δνε μετακινείται επ΄ουδενί!
Η ΑΛΗΘΕΙΑ:
Όποιος έχει οργανική θέση, δεν μετακινείται, εφ΄όσον ΔΕΝ είναι ο τελευταίος τοποθετηθείς. Αν είναι ο τελευταίος τοποθετηθείς, μετακινείται, είναι μετακινήσιμος, είναι μετακινητέος.
*** Όταν -για πάρα πολύ εύλογους λόγους- δεν συμπληρώνει ωράριο. Διότι μειώθηκαν τα τμήματα. Διότι ήλθε νέος Διευθυντής με ίδια ειδικότητα. Διότι αυξήθηκε το ωράριο εργασίας. Διότι.....οτιδήποτε!
Θα το κάνουμε λίγο μαθηματικό πάλι:
Η εις άτοπον απαγωγή, είναι μια διεπιστημονική μέθοδος απόδειξης:
ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ (Να είμαστε και επίκαιροι)
Επαρχιακό Γυμνάσιο, έχει κατά το Σχολικό έτος 2015-16, πέντε τμήματα. Ο Μαθηματικός του συμπληρώνει ωράριο σε μαθήματα Α΄ανάθεσης 20 ώρες, όσες και το υποχρεωτικό του ωράριο. (5 τμήματα Χ4ώρες /τμήμα=20 ώρες) Στο σχ. έτος 2016-17, τα τμήματα, έχουν μειωθεί κατά 5, έχουν γίνει 3, παρ΄όλα ταύτα ο Μαθηματικός συμπληρώνει ωράριο, αφού με τα 3 τμήματα έχει 3Χ4 =12 ώρες πρώτης ανάθεσης και έχει πάρει και κάποιες Γεωγραφίες κτλ 8 ώρες συνολικά γιατί είναι ο παλιότερος . Φέτος θα πάει εκεί Διευθυντής ΠΕ-04.03 που θα πάρει τις 8 ώρες του ως Α΄ανάθεση και θα κλείσει ως Διευθυντής. Ο πάλιακας Μαθηματικός θα καλύπτει στο Σχολείο του 12 ώρες Α΄ανάθεσης και ΚΑΜΙΑ Β΄ανάθεσης, γιατί θα τις έχει καλύψει ο Διευθυντής ο νέος με τις 8 Α΄ανάθεσης που δικαιωματικώς έλαβε και ως Διευθυντής και ως Α΄ανάθεση.
Ερωτάσθε:
Ο Εκπαιδευτικός ο πάλιουρας, παμπάλαιος, ο με οργανική ανήκων, ο αρχαιότερος στο Σχολείο, μετακινείται στο πλησιέστερο Σχολείο για συμπλήρωση ωραρίου ή όχι;
Παρακαλούμε η απάντησή σας να είναι τεκμηριωμένη.
(Εννοείται ότι η τρολλ λειτουργία δεν μπορεί να σταματήσει, το γράφω για τους ανυποψίαστους αναγνώστες)

 
Aντιγόνη
12 Ιουν 2017 10:11

Διευκρινήσεις :
1) Μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι που δεν έχουν σινάφια με το βασικό πτυχίο ή με την Διοίκηση Σχολικών Μονάδων θα έπρεπε να αξιολογούνται διαφορετικά.
2) Γνώση ξένης γλώσσας που μοριοδοτείται λόγω πτυχίου (όλων των τύπων), από άλλη χώρα, θα έπρεπε να κατοχυρώνεται μόνο με πιστοποιητικό γλωσσομάθειας από το ΚΠΓ.
3) Να οριστεί με σαφήνεια τι θεωρείτε ετήσια επιμόρφωση. Να οριστούν παράμετροι όπως:κάθε επίσημος αναγνωρισμένος φορέας που νομιμοποιείτε να κάνει παρόμοια επιμόρφωση, διάρκεια επιμόρφωσης και σύνολο ωρών επιμόρφωσης. Είναι ασαφές τώρα.

 
Π.Ρ.
12 Ιουν 2017 09:59

Κάποιος που έχει σπουδάσει στην Ουγγαρία και διορίστηκε με το πτυχίο αυτό, θα πάρει και ένα μόριο για άριστη γνώση της γλώσσας στη χώρα που σπούδασε;
Γνωρίζει κάποιος;

 
Εκ[παιδευτικός Α (ο πραγματικός)
12 Ιουν 2017 07:16

Σας ενημερώνω ότι το τελευταίο σχόλιο που γράφει Εκπαιδευτικός Α προφανώς είναι του Εκπαιδευτικού Φ ή κάποιου άλλου με τους ίδιους ευσεβείς πόθους. Μάλλον όμως εκ παραδρομής το έκανε και ελπίζω να μην τρολάρει. Πάντως αλλάζει συνεχώς thread. Για εμένα το ζήτημα έχει τελειώσει και αναγκάστηκα να απαντήσω λόγω της παραπλανητικής ανάρτησης. Συμφωνώ απόλυτα στο θέμα αυτό με P19, Στράτο, Πλατάρο.

 
Εκπαιδευτικος Φ
12 Ιουν 2017 02:00

@Για κ. ΠΛΑΤΑΡΟ: Κανετε ενα λαθος συλλογισμο. Λετε οτι ολοι οι καθηγητες μπορουν να μετακινηθουν εκτος του Διευθυντη. Λαθος! Εστω οτι καθηγητης με οργανικη εχει πληρες ωραριο και ειναι τελευταιος τοποθετηθεις. Αυτος δεν μετακινειται. Αν ελθει Διευθυντης με ιδια ειδικοτητα τον διωχνει. Αυτο οχι απλα ειναι παρανομο αλλα και αντισυνταγματικο αφου η οργανικη θεση ειναι συνταγματικα κατοχυρωμενη. Και μη μου πειτε οτι η οργανικη δεν χανεται αλλα απλα ο καθηγητης τρεχει σε αλλα σχολεια, γιατι η εννοια της οργανικης δεν υπαρχει μονο για φιγουρα αλλα για να εξασφαλιζει τις ωρες εργασιας στη συγκεκριμενη υπηρεσια. Η οργανικη καταργειται η οταν καταργηθει το σχολειο η οταν κατεδαφιστει η οταν καταργηθει η ειδικοτητα. Ουτε ο Πρωθυπουργος δεν μπορει να παρει τις ωρες εργασιας του εχοντος την οργανικη θεση. Και σας μιλα εν ενεργεια Διευθυντης που σας εκτιμα και εχει διαβασει ολες σας τις αναλυσεις και τις οδηγιες για τους υποψηφιους Διευθυντες.

 
Εκπαιδευτικος Α
12 Ιουν 2017 01:40

Ο Διευθυντης πρεπει μεν να συμπληρωνει ωραριο αλλα οχι και να διωχνει τον οργανικα τοποθετημενο καθηγητη. Ειναι αντισυνταγματικο να ερχεται καποιος, εστω και διευθυντης, και να διωχνει τον εχοντα οργανικη θεση. Ο διευθυντης λοιπον πρεπει να συμπληρωνει ωρες μετα και τον τελευταιο οργανικα τοποθετηθεντα καθηγητη. Η οργανικη θεση ειναι συνταγματικα κατοχηρωμενη. Η οργανικη θεση στη υπηρεσια δεν ειναι για φιγουρα, αλλα για την εξασφαλιση των ωρων της εργασιας του εχοντος αυτην. Η μονη περιπτωση να καταργηθει ειναι να καταργηθει το σχολειο ή να κατεδαφιστει!!! Συνεπως οχι απλα διευθυντης αλλα ουτε Υπουργος δεν μπορει να πεταξει απο το σχολειο οργανικα τοποθετηθεντα καθηγητη. Για τον κ .Πλαταρο με το παραδειγμα που αναφερει οτι μπορει σε αυτη τη περιπτωση να μην υπαρχουν διευθυντες με ωρες στα σχολεια, διαβαζεται και αντιστροφα! δηλαδη να μεριμνησει το υπουργειο να το λυσει αυτο καταργοντας την υποχρεωση της συμπληρωσης ωραριου απο τους διευθυντες η να υποβαλουν υποψηφιοτητα μονο οι οργανικα ανηκοντες (οπως γινετσι στους υποδιευθυντες). Σε καθε περιπτωση οπως προανεφερα δεν δικαιουται ουτε ο Υπουργος να του παρει τις ωρες της οργανικης του και να τον διωξει απο το σχολειο. Ολοι οι συναδελφοι αναφερονται στο τι συνηθιζεται να γινεται λογω του φοβου του εχοντος την οργανικη να εκφρασει την επιθυμια του και οχι στο τι πρεπει να γινεται. Εγω που σας μιλω ειμαι εν ενεργεια Διευθυντης και δεν εχω πεταξει συναδελφο με οργανικη εξω

 
Παναγιώτης
11 Ιουν 2017 21:46

Οι επιμορφώσεις σε ΑΕΙ μοριοδοτούνται όπως επίσης και των ΤΕΙ που ανήκουν και τα δύο στην Τριτοβάθμια . Γιατί το υπουργείο αποφεύγει να το αναφέρει , το θεωρεί αυτονόητο , όπως και στο αυτόνομο διδακτικό έργο ; Ας μας το διευκρινίσει κάποιος !!!!Ο κύριος Πλατάρος , ο κ. Στράτος, ή όποιος άλλος γνωρίζει!!!

 
Ελβίνα
11 Ιουν 2017 21:36

Η ετήσια επιμόρφωση σε ΤΕΙ μοριοδοτείται ναι ή όχι;

 
Αντίστρατος
11 Ιουν 2017 17:46

@Στράτος
Στράτο;Που είσαι Στράτο;Μπορείς να διευκρινίσεις αν αυτές οι 4 διευκρινίσεις σε συνέχεια των προηγούμενων 14άρων θα είναι οι τελευταίες;Μήπως για όποιον άλλο διαμαρτύρεται γιατί δεν μοριοδοτείται θα βγάζετε και νέα διευκρίνιση;Έχετε σκοπό να ξεπεράσετε ή όχι τις 20 διευκρινιστικές του Κουράκη στις επιλογές του 2015;Αν από αβλεψία ή τραγικό λάθος του συμβουλίου επιλογής δεν γίνει κάποιος δικός σας θα καταγγείλετε το συμβούλιο;Αν μαζικά κοπούν όσοι δεν είναι δικοί σας θα βγάλετε συγχαρητήρια ανακοίνωση; Γιατί από όσο ξέρω τι εγγυήσεις μπορεί να δώσει για αξιοκρατία ένα διορισμένο από διορισμένο Περιφερειακό συμβούλιο;Ο Πρόεδρος που είναι ο αντισυνταγματικός Διευθυντής Εκπαίδευσης δεν θα κοιτάξει πρώτα όσους τον ψήφισαν από τους υποψηφίους και μετά να δει τιμωρητικά όσους δεν τον ψήφισαν; Θα μου πείς ότι έτσι γίνονταν.Ναι αλλά εσείς είστε η ελπίδα που θα έρχονταν και χάθηκε στο δρόμο και ούτε η Νικολούλη μπορεί να τη βρεί.Μήπως εσυ Στράτο την κρύβεις κάπου;Πιστεύεις πραγματικά ότι οι άλλοι που θα έρθουν του χρόνου δεν θα κάνουν τα ίδια λέγοντας ότι τα κάνατε εσείς σε υπέρμετρο βαθμό σε όσους δεν ήταν δικοί σας όπως πχ στους Διευθυντές Εκπαίδευσης;Και του χρόνου είναι πολύ κοντά Στράτο.

 
Αννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά
11 Ιουν 2017 16:52

είστε απαράδεκτοι με τις εκ νέου ανακοινώσεις σας.Εντυπωσιάζετε στην αρχή με τη δήθεν αξιοκρατία και μετά σιγά-σιγά ξαναβάζετε εκείνα που ενδεχόμενα δεν θα δει ο πολύς κόσμος .Το δεύτερο πτυχίο ,τα μεταπτυχιακά δεν έπρεπε να υπολογίζονται γιατί ο Θεός ξέρει τι έχει μεσολαβήσει. Μεταπτυχιακό ό,τι να'ναι ασχέτως με την ειδικότητα,ξένη γλώσσα ενίσταμαι εντόνως !Να δώσουν εξετάσεις οι πολύγλωσσοι και θα δείτε πόσο δίκιο έχουμε εμείς που δεν θέλουμε κανένα αξίωμα αλλά βλέπουμε το αλαλούμ και ....αγανακτούμε !

 
Γιάννης Πλατάρος
11 Ιουν 2017 14:44

@ Εκπαιδευτικός Φ.
Καλά τα γράψατε, αλλά υπάρχει κάτι μείζον της αναλύσεώς σας:
Αντιπαράδειγμα (Εις άτοπον απαγωγή)
Αν δεχθούμε, ότι ο όποιος διευθυντής συμπληρώνει ωράριο μετά τον αρχαιότερο οργανικώς τοποθετηθέντα, τότε είναι δυνατόν (και σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις) να μην υπάρχει τίποτα για τον Διευθυντή όχι για κάποιον, αλλά για όλους. Πολλά Σχολεία, λειτουργούν ΑΚΡΙΒΩΣ . Δεν χρειάζονται ώρες, δεν τους περισσεύουν ώρες με το υπάρχον έμψυχο στελεχιακό δυναμικό.
Θα είχαμε έτσι το φαινόμενο να μην μπορεί να τοποθετηθεί ως Διευθυντής ΚΑΝΕΝΑΣ.
Κανονικά γράφουμε όπερ έδει δείξαι, αλλά το συνεχίζουμε:
Πάντες οι εκπαιδευτικοί είναι μετακινήσιμοι από το Σχολείο, ΕΚΤΟΣ από τον ΔΙΕΥΘΥΝΤΗκαι τον ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗ, οι οποίοι δεν μπορούν να πάνε ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΑΝΩ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
(Γιατί; Να ασχοληθείτε κοιτάζοντάς το ως άσκηση. Σκεφθείτε επιχειρήματα με βάση της εμπειρία σας.)
Επομένως, από όλα και από άλλα που δεν είπαμε:
Ο Διευθυντής ως λέων, συμπληρώνει πρώτος ωράριο. Αν δεν μπορεί να συμπληρώσει ωράριο, αποκλείεται και σωστά από την διεκδίκηση του Σχολείου.
Εφ΄ όσον μπορεί να συμπληρώσει με Α και Β΄ανάθεση το περιορισμένο ωράριό του, βγαίνει εκτός.

 
Εκπαιδευτικός Α
11 Ιουν 2017 14:42

@Εκπαιδευτικός Φ. Θα πρέπει να λάβετε υπ όψιν ότι ο ειδικός (νόμος, εγκύκλιος) υπερισχύει του γενικού. Έτσι λύνεται το ζήτημα. Αν ίσχυε αυτό που αναφέρετε τότε διευθυντής θα έπρεπε να είναι μόνο και αποκλειστικά κατέχων οργανική θέση στο σχολείο. Αυτό πιθανόν να άρεσε σε αρκετούς αλλά ο νομοθέτης φαντάζομαι ότι θα έχει τους λόγους του, τη στιγμή που αυτό ήδη ισχύει για τον υποδιευθυντή. Κατά την γνώμη μου είναι λάθος και ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής να ανήκουν οπωσδήποτε οργανικά στο σχολείο. Επίσης συμφωνώ με το όριο συνεχόμενων θητειών στο ίδιο σχολείο. Νομίζω ότι είναι προφανής η αιτιολόγηση της γνώμης μου.

 
John 1
11 Ιουν 2017 14:03

@Βασίλης
"Μεταπτυχιακό + Ετήσια Επιμόρφωση = 2,5+0,5 = 3 μονάδες
Μεταπτυχιακό + Μεταπτυχιακό = 2,5 μονάδες ... Μήπως αγνοώ κάποια σημαντική παράμετρο; "

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ
Με τη νέα διευκρινιστική, μεγαλύτερη αδικία: Ετήσια επιμόρφωση= ακαδημαϊκό εξάμηνο +1 ημέρα, αν και εφόσον αναγράφεται στη σχετική βεβαίωση.
Η παράμετρος που αγνοείς φίλε μου, ίσως είναι ότι ενδιαφέρεσαι περισσότερο για την ποιότητα των σπουδών σου και λιγότερο για το τι διαθέτουν οι πολλοί, που μπορούν να ασκούν πιέσεις (είναι βλέπεις η μάζα) και να μοριοδοτούνται περισσότερο με λιγότερο κόπο και θυσίες.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ:
Θα υποβληθούν εκ νέου αιτήσεις και εκ των υστέρων έγγραφα από τους υποψήφιους διευθυντές (δηλώσεις στο πεδίο των μοριοδοτούμενων φατνίων και σχετικές βεβαιώσεις) για την επιμόρφωση στα ΠΑΚΕ;
Πόσες ώρες επιμόρφωσης ήταν τα ΠΑΚΕ;
Επιμορφώσεις αντίστοιχων ωρών θα θεωρηθούν ετήσιες;
Έχετε υπόψη το Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης;
Αφού δεν αναγνωρίζετε την επιμορφωτική συνεισφορά του ΠΙ/ΙΕΠ, του ΕΚΔΔΑ, των ΠΕΚ διότι δεν θεωρούνται επίσημοι φορείς επιμόρφωσης, καταργήστε τα!!!
ΟΡΙΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ!!!

 
Εκπαιδευτικος Φ
11 Ιουν 2017 11:04

Στην Ελλαδα ειναι γνωστο οτι πασχουμε απο πολυνομια. Πολλες φορες οι νομοι ειναι αντικρουομενοι. Οι αποφασεις που καλουμαστε να παρουμε ως εκπαιδευτικοι πρεπει να παιρνονται με βαση τη κειμενη νομοθεσια και οχι βασει ερμηνειων η λογικων συμπερασματων. Ερχομαστε τωρα στο θεμα μας: "Ο Διευθυντης δεν προηγειται στη κατανομη ωρων διδασκαλιας του αρχαιοτερου οργανικα τοποθετηθεντος"
Η τελευταια εγκυκλιος αναθεσεων μαθηματων 94588/Δ2/9-6-16 ή ΦΕΚ 1670/τ.Β/10-6-16 αναφερει: "Στην κάλυψη των ωρών των μαθημάτων α' ανάθεσης, μεταξύ εκπαιδευτικών του ίδιου κλάδου ή ειδικότητας, προηγείται ο παλαιότερος οργανικά τοποθετηθείς στη σχολική μονάδα".
Στην παραπανω εγκυκλιο (αλλα και σε καμια παλαιοτερη εγκυκλιο,Υ.Α. ή νομο) δεν αναφερεται πουθενα οτι ο κατεχων θεση ευθυνης προηγειται.
Οι νομοι που υπαρχουν για προισταμενους ειναι οι εξης:
α) Τα στελέχη διοίκησης των σχολείων οφείλουν να παραµένουν στο σχολείο ΟΛΕΣ τις εργάσιµες ώρες, όπως ορίζεται ρητά στην Υ.Α. µε αριθ. Φ.353.1./324/105657/∆1/8-10-2002 (ΦΕΚ 1340/τ.Β’/16-10-2002), άρθρο 28, παρ. 2, εδ. Β (Καθηκοντολόγιο).
β) Απαγορεύεται η απόσπαση υπαλλήλου που έχει επιλεγεί ως προϊστάµενος οργανικής µονάδας, σύµφωνα µε το Ν.3528/2007 (ΦΕΚ 26/τ.Α’/9-2-2007), άρθρο 68, παρ. 6.
Κατοπιν των παραπανω, ας παρουμε λοιπον ενα παραδειγμα: Εστω οτι τοποθετειται Διευθυντης σε σχολειο. Ο Συλλογος διδασκοντων εφαρμοζοντας τον νομο (ΦΕΚ 1670/τ.Β/10-6-16) αφηνει τελευταιο τον Διευθυντη για τη καλυψη ωραριου και ωρες δεν υπαρχουν για αυτον. Βασει της εγκυκλιου των υποψηφιων διευθυντων (Φ.361.22/ 27 / 96038 /E3/8-6-17) για να μπορει να ειναι Διευθυντης πρεπει να συμπληρωνει ωραριο. Ομως ωραριο δεν θα συμπληρωνει και συνεπως θα ειναι ακυρη η τοποθετηση του. Τελικα υποστηριζω οτι με βαση τους νομους ο συλλογος μπορει να ακυρωσει τη τοποθετηση διευθυντων αν αυτοι δεν συμπληρωνουουν ωραριο τελευταιοι μετα τον αρχαιοτερο οργανικα τοποθετηθεντα.

 
ekp/kos
11 Ιουν 2017 09:30

ΑΡΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΗΣ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗΣ ΠΙΑΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ Ή ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΩΣΤΑ;

 
Ως πότε διευκρινίσεις;
10 Ιουν 2017 23:16

Τελικά θα δίνουν διευκρινίσεις, μου φαίνεται, και μετά το τέλος της διαδικασίας. Έτσι είναι... Όταν κάνεις κάτι βιαστικά και ανοργάνωτα. Και προ πάντων όταν δεν συμβουλεύεσαι εκπαιδευτικούς από τα σχολεία και όχι από τα γραφεία...
Ερώτηση: Σε ότι αφορά την πρόταση του συλλόγου διδασκόντων για τον/τους υποψήφιο(-ους) διευθυντή(-ές) και το πρακτικό που θα διαμορφώσουν και θα αποστείλουν στη Διεύθυνση. Αν ο οριζόμενος ως αρχαιότερος απουσιάζει (για διάφορους λόγους) την 20ή Ιουνίου από το σχολείο, κανείς μα κανείς από το υπουργείο δεν σκέφτηκε πως θα γίνει η διαδικασία. Γιατί πρέπει σε όλα τα σχολεία της χώρας να είναι συγκεκριμένη (20 Ιουνίου 2017) η ημερομηνία; Και για ποιο λόγο δεν δίνεται ένα περιθώριο από την 16η του Ιουνίου μέχρι και την 21η που κλείνουν τα σχολεία; Και αν δεχτούμε ότι ο επόμενος αρχαιότερος ορίζεται και κωλύεται και αυτός; (απουσία, ανικανότητα, άρνηση;) Θα πάει χωρίς πρακτικό ο υποψήφιος;

 
@
10 Ιουν 2017 22:32

....ράβε ξήλωνε ......δουλειά να μη σου λείπει......
....δουλειές του ποδαριού...
....του άκρατου μικροκομματισμού....
...του ''νεο-αριστερισμού''.... του λεγόμενου και ....Συριζαϊσμού της άκρατης φαυλότητας.....
.... η συνέχεια (προς το παρόν) στα διακστήρια......
και έπονται και όλες οι συνεπακόλουθες συνέπειες.....
και φυσικά, όλα αυτά για το καλό της δύσμοιρης ''ΔΩΡΕΑΝ''
και ''δημόσιας'' ...... Παιδείας (;)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
ΠΕ4
10 Ιουν 2017 21:56

Σωσταααα!Προϋπηρεσία συνιστά η άδεια λοχείας, όχι η διδασκαλία στην ιδιωτική εκπαίδευση!!!!Τι να πει κανείς.....Τα αντικειμενικά κριτήρια στη ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εποχή...

 
Π.Ρ.
10 Ιουν 2017 19:39

Κάποιος που έχει σπουδάσει στην Ουγγαρία και διορίστηκε με το πτυχίο αυτό, θα πάρει και ένα μόριο για άριστη γνώση της γλώσσας στη χώρα που σπούδασε;

 
Π.Ρ.
10 Ιουν 2017 19:30

Θα ήθελα να θέσω το ερώτημα αν η μοριοδότηση γνώσης ξένης γλώσσας αναφέρεται σε οποιαδήποτε γλώσσα, για παράδειγμα ρουμανικά, και μάλιστα λόγω βασικών σπουδών στη χώρα αυτή που με το πτυχίο αυτό έγινε ο διορισμός (μετά βέβαια την ισοτιμία του πτυχίου).

 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
10 Ιουν 2017 18:42

ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΠΡΗΞΕΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ Δ/ΝΤΩΝ.......ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!!!!!!

 
KOSTAS
10 Ιουν 2017 17:40

Ετήσια επιμόρφωση ΑΕΙ μοριοδοτείται;
Δεν είναι ισότιμα ΑΕΙ και ΤΕΙ;

 
Βασίλης
10 Ιουν 2017 16:16

Προσπαθώντας να επεκτείνω τις γνώσεις μου σε κάποιο γνωστικό τομέα, μερικά χρόνια πριν, βρέθηκα στο εξής δίλημμα: 'Να τολμήσω να ξεκινήσω ένα ακόμη μεταπτυχιακό ή να αρκεστώ σε μια ετήσια επιμόρφωση'.

Επέλεξα το μεταπτυχιακό, διότι, παρά τις περισσότερες απαιτήσεις και μόχθο, μου παρείχε πληρέστερη εξειδίκευση στο θέμα ενδιαφέροντός μου. Διαπιστώνω πως, από επαγγελματική σκοπιά, μάλλον έκανα λάθος διότι:

Μεταπτυχιακό = 2,5 μονάδες
Ετήσια Επιμόρφωση = 0,5 μονάδες
Μεταπτυχιακό + Ετήσια Επιμόρφωση = 2,5+0,5 = 3 μονάδες
Μεταπτυχιακό + Μεταπτυχιακό = 2,5 μονάδες

Αν αυτό δεν είναι άνιση μεταχείριση του χρόνου σπουδών και του βαθμού εξειδίκευσης, τότε τι είναι; Μήπως αγνοώ κάποια σημαντική παράμετρο;

 
5η νέα διευκρίνηση
10 Ιουν 2017 16:15

Επιδή ,όπως και τότε με τον Κουράκη,θα μας τρελάνετε με τις διευκρινίσεις
δεν θα ήταν καλύτερα να μας διευκρνίσετε πότε θα φύγετε για να γλυτώσει η Παιδεία και η κοινωνία;Πάρτε και τον Στράτο μαζί φεύγοντας.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.