Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Σύλλογος Υπαλλήλων Κ.Υ. υπ. Παιδείας: Έχουν «βαλτώσει» τα θέματά μας

Δημοσίευση: 13/06/2017
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα στο Υπουργείο μας , με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας, έχει βαλτώσει κάθε δραστηριότητα επί των θεμάτων που απασχολούν τους υπαλλήλους» τονίζει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας, με επιστολή προς τον υπουργό Κ. Γαβρόγλου , ζητώντας παράλληλα άμεσα συνάντηση μαζί του.

Ενδεικτικά , ο Σύλλογος παραθέτει στην επιστολή  τέσσερα  θέματα που απασχολούν τους υπαλλήλους:

ΝΕΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι η πολιτική ηγεσία παραμένει μυστικοπαθής σχετικά με το αν το οργανόγραμμα έχει σταλεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για παρατηρήσεις. Εφόσον οι προθέσεις σας είναι άδολες και η επιθυμία σας για κατοχύρωση του αμετάθετου των υπαλλήλων της Κ.Υ. είναι και  πάγια θέση μας, αναρωτιόμαστε  γιατί δεν έχετε ανοιχτές πόρτες για  ενημέρωση και διαβούλευση τουλάχιστον για το φλέγον θέμα του Οργανισμού.

Βεβαιώνουμε όλους τους εργαζόμενους στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου και εσάς , ότι δεν θα κάνουμε πίσω από το να επιδιώκουμε και να απαιτούμε να διαμορφώσουμε ένα λειτουργικό , νόμιμο και πολιτικά ηθικό οργανόγραμμα για εμάς και τις ζωές μας. Στο θέμα του οργανισμού έχει επιβληθεί σιγή ιχθύος και δεν γνωρίζουμε πως υλοποιείται η υπόσχεσή σας «για την εκ των προτέρων ενημέρωση των εργαζομένων». Ο Σύλλογος σεβάστηκε την υπόσχεσή σας και περίμενε να επιβεβαιωθεί η πίστη αυτή με γεγονότα. Δυστυχώς αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι το πρόβλημα το έχει αυτός που πιστεύει αυτούς που υπόσχονται και όχι αυτός που υπόσχεται.

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ: Tο θέμα των κατασκηνώσεων των υπαλλήλων του Υπουργείου προτίθεστε με απόφασή σας, προφανώς λόγω λανθασμένης ενημέρωσης, να αναθέσετε τη χρήση αυτών σε πολλούς συλλόγους, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί στην πράξη η όποια δυνατότητα χρήσης των από τους υπαλλήλους. Ο Σύλλογός μας έγκαιρα (Φεβρουάριος 2017) είχε υποβάλλει στην αρμόδια Δ/νση αίτημα παραχώρησης χρήσης των κατασκηνώσεων. Όπως έχει αποδειχθεί και κατά τα προηγούμενα έτη, ο Σύλλογός μας είναι σε θέση να συγκεράσει τις απόψεις όλων και να  ανταποκριθεί με επιτυχία στα αιτήματα των εργαζομένων του Υπουργείου. Ας μη λησμονούμε άλλωστε τη σοφή ρήση του λαού μας ότι «όπου λαλούν πολλοί κοκόροι, αργεί να ξημερώσει».  

ΚΥΛΙΚΕΙΑ: Το θέμα των κυλικείων είναι άλλη μία περίπτωση όπου η υπόσχεση παραμένει κενή περιεχομένου !!!. Δυστυχώς δεν έχουμε ούτε εδώ πληροφόρηση και δεν γνωρίζουμε πόσος χρόνος και κόπος (;) χρειάζεται για να επιβληθεί η νομιμότητα, ώστε να πάψουν και οι διάφορες «θεωρίες» που κυκλοφορούν στους διαδρόμους του Υπουργείου.

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ: Για το θέμα της εισόδου του αστικού λεωφορείου στο κτίριο της Κ.Υ. , παρότι αρνηθήκατε  και να το συζητήσετε όταν σας το θέσαμε, λέγοντάς μας ότι «θεωρείστε το λυμένο αυτό», δυστυχώς μάλλον θα πρέπει να αναρωτηθείτε και ο ίδιος γιατί δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη ένα τόσο εύκολο θέμα !!!

ΑΘΩΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ: Πληροφορηθήκαμε ότι πρόσφατα η Δικαιοσύνη και πιο πριν το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο με αθωωτικές αποφάσεις τους έβαλαν τέλος στην πολύμηνη ψυχολογική ταλαιπωρία και οικονομική αιμορραγία του συναδέλφου-στελέχους της διοίκησης (Δ/ντής) και κατ΄ επέκταση της οικογενείας του. Είχαμε έγκαιρα καταγγείλει τη βιασύνη (;), την προχειρότητα και την υποταγή στη σκοπιμότητα, όλων των ενεργειών της παραπομπής του και εκ του αποτελέσματος δικαιωθήκαμε … !! Ας γίνει επιτέλους μάθημα σε όλους, ότι υπάρχει Δικαιοσύνη και δεν αρκεί η επιθυμία τους για να εξουδετερώνουν τους μη αρεστούς !!!

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean