Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Κλείνουν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία λόγω έλλειψης μαθητών

Δημοσίευση: 23/08/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σε  αναστολή λειτουργίας για το σχολικό έτος 2017-2018 των παρακάτω σχολικών μονάδων, λόγω έλλειψης μαθητών, προχώρησε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Θεσσαλονίκης:

1. Το Δημ. Σχ. Παρθενίου,  οι εγγραφές και η φοίτηση θα γίνεται στο Δ. Σχ. Χαλκηδόνας

2. Το Δημ. Σχ. Ακροποτάμου, λ οι εγγραφές και η φοίτηση θα γίνεται στο Δ. Σχ. Προχώματος.

3. Το Νηπιαγωγείο Παρθενίου,  οι εγγραφές και η φοίτηση θα γίνεται στο 2ο Ν/γείο Χαλκηδόνας.

4. Το Νηπιαγωγείο Κάτω Γέφυρας,  οι εγγραφές και η φοίτηση θα γίνεται στα 1ο-2ο Ν/γεία Γέφυρας.

5. Το 2ο Νηπιαγωγείο Βαθυλάκου,  οι εγγραφές και η φοίτηση θα γίνεται στο 1ο Ν/γείο Βαθυλάκου.

6. Το 2ο Νηπιαγωγείο Ανατολικού,  οι εγγραφές και η φοίτηση θα γίνεται στο 1ο Ν/γείο Ανατολικού.

7. Το Νηπιαγωγείο Πέντε Βρυσών,  οι εγγραφές και η φοίτηση θα γίνεται στο Ν/γείο Όσσας.

8. Το Νηπιαγωγείο Ακροποτάμου,  οι εγγραφές και η φοίτηση θα γίνεται στο Ν/γείο Καστανά.

Το 5ο Νηπιαγωγείο Μενεμένης, το 7ο Νηπιαγωγείο Πεύκων, το 16ο Νηπιαγωγείο Πολίχνης, το 17ο Νηπιαγωγείο Πολίχνης, το 3ο Νηπιαγωγείο Νέας Μαγνησίας, το 7ο Νηπιαγωγείο Διαβατών, το 3ο Νηπιαγωγείο Κυμίνων, το 2ο Νηπιαγωγείο Αδένδρου, το 7ο Νηπιαγωγείο Ευκαρπίας, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Σίνδου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μαγνησίας, το 10ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης, 6ο Δ. Σχ. Ωραιοκάστρου συνεχίζουν να βρίσκονται σε αναστολή αφού δε λειτούργησαν ποτέ από την ίδρυσή τους, λόγω έλλειψης κτηριακών υποδομών.
 

 

Σχόλια (12)

 
ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΑΣ
14 Ιουν 2017 15:37

Έχουμε πάνω από 130.000 άνεργους συνάδελφους και σήμερα διαφημίζεται , από το εσος ,ότι κλείνοντας αυτά τα σχολεία δημιουργούνται άλλες εννέα νέες θέσεις ανεργίας συναδέλφων.Του χρόνου που θα αλλάξει η κυβέρνηση και ο Διευθυντής Εκπαίδευσης τα σχολεία που έκλεισαν αυτοί οι συριζαίοι θα ξανανοίξουν.Έ όχι και να διαφημίζουν ότι δημιουργούν και άλλους ανέργους .

 
Παναγιώτης
14 Ιουν 2017 16:24

Δεν πειράζει! Τα μέτρα Καραμανλή υπέρ τριτέκνων και πολυτέκνων, που έφτασαν τις γεννήσεις να είναι για πρώτη φορά από τη δεκαετία του '80 πάνω από τους θανάτους (117000 γεννήσεις), τα χλεύαζαν οι αριστερούληδες και τα ανέτρεψαν! Ας υποστούν τώρα τις συνέπειες ! Περιμένουμε πάντως όλοι τη σοφή και αποτελεσματική πρότασή τους!

 
ΔN
14 Ιουν 2017 20:53

Έχουμε 13500 περίπου άνεργες νηπιαγωγούς και καταργείτε 8 θέσεις εργασίας.Το ίδιο με 12500 αδιόριστους δασκάλους και καταργείτε 3 θέσεις.Θυμάστε όλη η αριστερά που φωνάζατε
'καμία χαμένη οργανική;"Τώρα που γίνατε κυβέρνηση πάει και αυτό .Το ξεχάσατε.Όταν το έκαναν οι δεξιοί ήταν κακό και τώρα που το κάνετε εσείς είναι καλό.Στο χωριό Βίσα που χτύπησε ο σεισμός οι μαθητές είναι δυο και λειτουργεί κανονικά.Για την ενέργεια αυτή δεν συμφώνησαν ούτε οι δήμαρχοι και ούτε οι γονείς.Ηταν καθαρά μονόπλευρη συριζαική απόφαση.Το γιατί είναι απλό.Το Παρθένι είναι η γενέτειρα και το ορμητήριο του Περιφερειάρχη ,υποψήφιου και μελλοντικού αρχηγού της ΝΔ κου.Τζιτζικώστα.Ο Ακροπόταμος ,Κ.Γέφυρα,Βαθύλακος ,Πέντε Βρύσες και Ανατολικό η ΝΔ έχει συντριπτική υπεροχή.Είναι λοιπόν τυχαία;Απλή ερώτηση.Μόλις ανέβει η ΝΔ και με τον νέο Διευθυντή Ε κπαίδευσης τα σχολεία που έκλεισε ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξουν αμέσως.

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
16 Ιουν 2017 12:24

Κριμα για τους γονεις που με τετοια οικονομικη κριση θα μετακινουνται τα παιδια τους,κριμα στα χωρια που αδειαζουν ,κριμα που κοβονται θεσεις εργασιας απο δασκαλους και νηπιαγωγους που εχουν και αυτοι τεραστια ανεργια μα πανω απο ολα κριμα στους αριστερους του ΣΥΡΙΖΑ που τα κανουν χωρις να τα σκεφτονται ολα αυτα .

 
ran
18 Ιουν 2017 14:16

Όσο και να έψαξα στο εσος και αλλού καμία Διεύθυνση της χώρας είτε ΠΕ ,είτε ΔΕ δεν έκλεισε ούτε ένα σχολείο.Αυτοί στην ΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης έκλεισαν μαζικά οχτώ.Ούτε ένα σε όλη την Ελλάδα και οχτώ αυτοί.Τί συμβαίνει σε αυτή τη Διεύθυνση;

 
Projekt
20 Ιουν 2017 00:14

Οταν η Διαμαντοπουλου εστειλε την εγκυκλιο για συμτυξη σχολειων θυμαμαι τους συνδικαλιστες να τρεχουν σε ολα τα σχολεια καταγγελοντας τη μνημονιακη κυβερνηση που κλεινει σχολεια,μιλουσαν υβριστικα για την ιδια,φωναζαν για θεσεις εκπαιδευτικων που χανονται και καναν καταληψη στη διευθυνση καθε μερα.Ειμασταν σε καθημερινη ενταση που θυμιζε πολεμο.Τωρα που γιναν εξουσια ουτε μια διαμαρτυρια,ουτε μια καταληψη,ουτε αχνα.Υποκρισια για δηθεν ενδιαφερον για τους ανεργους εκπαιδευτικους και τους γονεις.Τωρα κυβερναν και οτι κανουν ειναι μονο το σωστο

 
@Projekt
20 Ιουν 2017 20:21

Λες ότι στη ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς γιαυτό;Ούτε οι Παρεμβάσεις δεν έκαναν κατάληψη;Είναι απίστευτο.Κουράστηκαν φαίνεται

 
ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
21 Ιουν 2017 22:48

Οι Ριζοσπάστες,οι Παρεμβάσεις,οι Ανεξάρτητοι ,οι Κινήσεις και οι υπόλοιποι ασχολούνται κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία με τους πλειστηριασμούς και δεν έχουν το χρόνο να ασχολούνται με δέκα οργανικές εκπαιδευτικών που χάθηκαν γιατί μάλλον το θεωρούν ασήμαντη λεπετομέρια.Αν γίνονταν με άλλη κυβέρνηση και άλλο διευθυντή εκπαίδευσης τότε φυσικά και θα κάναν κατάληψη και θα γίνονταν το έλα να δείς.Τώρα είναι δικοί τους και δεν ασχολούνται.

 
@ΔΠΕ ΔΥΤ.ΘΕΣ/ΙΚΗΣ
23 Ιουν 2017 21:49

Είστε η πρώτη στη χώρα Διεύθυνση με τα περισσότερα νηπιαγωγεία που κλείσατε.Σας ακολουθεί η ίδια η Περιφέρεια σας με τα περισσότερα σχολεία που κλείνει στην Ελλάδα.Γιατί αυτό δεν το έκαναν ,στο βαθμό που το κάνατε εσείς,οι άλλες Διευθύνσεις και Περιφέρειες της χώρας;Αυτό πρέπει να το απαντήσετε δημόσια. Τους ανέργους συναδέλφους τους σκεφτήκατε;Τους γονείς μέσα στην οικονομική ανέχεια;Τα νήπια τα ίδια που θα μετακινούνται;Τα δικά σας τα νήπια,αν έχετε,θα δεχόσασταν να μετακινούνται από χωριό σε χωριό;Τα νήπια των άλλων γονέων ψυχή δεν έχουν;

 
Στέλιος
23 Αυγ 2017 16:31

Υπήρχαν μόνο 2 μαθητές σε σχολείο και λειτουργούσε ακόμη; Τα παιδιά πρέπει να συναναστρέφονται με άλλα παιδιά για να κοινωνικοποιούνται και να αναπτύσσουν κοινωνικές δεξιότητες. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ. Για το ότι μετακινούνται σε άλλο χωριό ή πόλη είναι περισσότερη κούραση όμως θα λάβουν καλύτερα εφόδια. Αυτοί που διαμαρτύρονται αν θέλουν να αποδείξουν ότι ενδιαφέρονται για την λειτουργία μικρών σχολείων ας πάρουν τα παιδιά τους και να πάνε να εγκατασταθούν στην ύπαιθρο. Ας αφήσουν όμως την επιχειρηματολογία του καναπέ.

 
Απάντηση σε @Στέλιο
23 Αυγ 2017 23:01

Είναι παντελώς λάθος τα γραφόμενα σου και επιπλέον αντικοινωνικά.Θα σε πρότεινα να κάνεις εσύ αυτό που προτείνεις για τους άλλους από το δικό σου καναπέ.Αν έχεις παιδιά σε νηπιακή ηλικία να πας σε ένα χωριό που έχει κλείσει το νηπιαγωγείο και να τα μετακινείς στο παραδιπλανό χωριό κάθε πρωί.Και αν δουλεύεις και δεν μπορείς να το κάνεις να στα μεταφέρει το ταξί που δεν θα έχει συνοδό για τα νήπια ή τα προνήπια .Θα το έκανες στα τετράχρονα ή πεντάχρονα παιδιά σου και ειδικά αν μένεις σε ορεινό ή ημιορεινό χωριό που εκεί κλείνουν; Κάντο εσύ λοιπόν και μετά γράφε για κοινωνικοποιήσεις και διάφορες αμπελοφιλοσοφίες του περασμένου αιώνα.Υπέδειξε ένα κράτος της Ευρώπης που μετακινούνται νήπια με οποιοδήποτε μέσον αλλού.Ένα κράτος μόνο.Και επειδή δε θα βρείς συνέχισε την επιχειρηματολογία του καναπέ που λες προσβλητικά για άλλους.

 
Γονέας
11 Σεπ 2017 12:57

@Διεύθυνση ΠΕ Δυτικής ΘΕσσαλονίκης.Ανοίξτε επιτέλους τα νηπιαγωγεία που κλείσατε φέτος.Τα παιδιά σας αν είναι νήπια θέλετε να τα μεταφέρετε εσείς ή το ταξί σε άλλα χωριά;Θα το κάνατε στα δικά σας παιδιά;Όχι βέβαια αλλά το κάνατε στα δικά μας.Θα γυρίσει ο τροχός όμως και γρήγορα μάλιστα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ