Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ο Οργανισμός του υπουργείου Παιδείας-Δείτε το Προεδρικό Διάταγμα

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του υπ. Παιδείας ετοιμάζεται για πάσης φύσεως κινητοποιήσεις και αγώνες ενάντια στο πιο προχειρογραμμένο οργανόγραμμα υπουργείου που παρουσιάστηκε εδώ και δεκαετίες.
Δημοσίευση: 16/06/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το esos δημοσιεύει τον νέο Οργασνιμό του υπουγείου Παιδείας , τον οποίο  το γραφείο του υπουργού   έδωσε χθες στο Σύλλογο Υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας, όπως στάλθηκε στο ΣτΕ για επεξεργασία, μέσα σε ένα φάκελο δίχως καμία άλλη πληροφορία ή επεξήγηση.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

«Το νέο οργανόγραμμα ταυτόχρονα δημιουργεί ένα τέτοιο κομφούζιο με τις περιφερειακές υπηρεσίες που το μόνο που εγγυάται εκτός από τα αντίστοιχα φύλλα πορείας στους εκεί συναδέλφους είναι το χάος και την παραλυσία όλων των δομών του υπουργείου με υπαλλήλους απλήρωτους, σχολεία διαλυμένα και προσωπικό σε διωγμό» καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Ο Σύλλογος θέτει και θέμα ομαλής έναρξης του νέου σχολικού έτους με το ερώτημα: «Να δούμε, θα ανοίξουν τα σχολεία στην ώρα τους;»

Παράλληλα ο Σύλλογος με ανακοινωθέν τονίζει τα εξής:

  • Διαβάζοντας το κείμενο δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι ο Υπουργός κατάφερε το ακατόρθωτο: να περιγράψει ένα απίθανο και κωμικό –με όλη τη σημασία της λέξης- οργανόγραμμα χειρότερο από τα κουτάκια του κυρίου Παντή.
  • Το έκτρωμα που τιτλοφόρησε ως οργανισμό περιλαμβάνει ένα ψευδεπίγραφο αμετάθετο που αφήνει έκθετους σε φύλλα πορείας ανά την επικράτεια όσους υπαλλήλους πάνε κόντρα στις υπουργικές επιθυμίες.
  • Τουλάχιστον ας μην βγαίνει στην τηλεόραση και να κάνει μάθημα σε όλους για δημοκρατία και σεβασμό στα δικαιώματα του ανθρώπου. Έλεος!
  • Το ΔΣ του συλλόγου τις αμέσως επόμενες ημέρες θα κοινοποιήσει αναλυτική λίστα με όλες τις προχειρότητες που κάποιοι   έγραψαν, ελπίζουμε όχι κατ' εντολή του Υπουργού.
  • Κύριε Γαβρόγλου, αν σας νοιάζει έστω και λίγο το Υπουργείο που σας ανατέθηκε να υπηρετήσετε και όχι να διαλύσετε από τα θεμέλια, ανακαλέστε αυτό το εξάμβλωμα και ακούστε αυτούς που ζουν και αναπνέουν στο Υπουργείο για το Υπουργείο και που το πονούν όσο και τα σπιτικά τους. Ως καθηγητής του Τμήματος  Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του ΕΚΠΑ σχεδιάστε μεθοδικά δύο διακριτούς σύγχρονους, λειτουργικούς οργανισμούς και μη μεθοδεύετε την εξόντωση του υπουργείου Παιδείας και του προσωπικού του.
  • Αν πάλι εμμείνετε σε αυτό το επικίνδυνο αίσχος, θα τρομάξετε από το κομφούζιο και την παράλυση που θα προκληθεί, η κατάσταση  δεν θα είναι διαχειρίσιμη και οι σύμβουλοί σας θα αποφύγουν προκλητικά να σας βοηθήσουν. Θα βρεθείτε μόνος μπροστά στην αποτυχία που όλοι θα θυμούνται και θα σας υπενθυμίζουν. Το να αλλάξετε άποψη και να μας ακούσετε είναι κάτι που ωφελεί Εσάς προσωπικά.
  • Όπως και να ’χει, και αν ακόμη ο εγωισμός σας δεν σας επιτρέψει να ακούσετε τους υπαλλήλους του υπουργείου, ο Σύλλογος Εργαζομένων ετοιμάζεται για πάσης φύσεως κινητοποιήσεις και αγώνες ενάντια στο πιο προχειρογραμμένο οργανόγραμμα Υπουργείου που παρουσιάστηκε εδώ και δεκαετίες.

 

Σχόλια (8)

 
Πέτρος
16 Ιουν 2017 13:14

Νομίζω ότι οι συντάκτες πιστεύουν πως ο πρωταρχικός σκοπός του κάθε οργανισμού (προφανώς και του υπουργείου παιδείας) είναι να φροντίζει για το αμετάθετο και την προαγωγή των υπαλλήλων του, ενώ το ιδανικό θα ήταν κάθε οργανισμός να μπορούσε να λειτουργεί με 10-20 άτομα προς όφελος του πολίτη και της χώρας

 
michalis
16 Ιουν 2017 13:55

Δεν γνωρίζω το θέμα, αλλά με εκπλήσσει η ειρωνεία που εκπέμπεται στην ανακοίνωση. Το όποιο δίκιο, ενδεχομένως να έχει ο σύλλογος εργαζομένων, χάνεται.

 
AG
16 Ιουν 2017 13:57

Άρθρο 80
Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων.
Μα καλά το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας δεν εφαρμόζει την κείμενη νομοθεσία στις θέσεις των Γενικών Διευθυντών. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Στις θέσεις ΑΚΟΜΗ και Γενικών Διευθύνσεων προϊστανται υπάλληλοι ΠΕ ή ΤΕ.
Και περιμένουμε ο κ. Γαβρόγλου να επιλύσει το θέμα των επαγγελματικών δικαιώματων των ΤΕΙ;
Δηλαδή ένας υπαλληλος ΠΕ οποιασδήποτε ειδικότητας ΕΙΝΑΙ εξ'ορισμού ανώτερος από ένας υπάλληλο ΤΕ;
Αυτή είναι η Ελλάδα του 2017!!
Ήθελα να ήξερα οι υπάλληλοι ΤΕ του Υπουργείου το γνωρίζουν αυτό;

 
Κώστας
16 Ιουν 2017 14:54

Έχουμε 58+58=116 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Αυτές τώρα έχουν 2 προϊσταμένους επιπέδου τμήματος (Διοικητικών και Εκπαιδευτικών Θεμάτων). Σύνολο Προϊσταμένων: 116x2=232.
Με τον προτεινόμενο Οργανισμό κάθε Διεύθυνση θα έχει 5 τμήματα. Σύνολο Τμηματαρχών: 116x5=580
Τα ίδια και σε κάθε Περιφερειακή Διεύθυνση.
Λεφτά υπάρχουν...

 
αγνωστος
16 Ιουν 2017 15:49

Όταν λέμε ο οργανισμός να λειτουργεί με 10-20 άτομα τι εννοούμε; Ξέρουμε τι σημαίνει οργανισμός; Πως θα μπορούσε να λειτουργήσει το Υπουργείο και
οι Περιφερειακές Υπηρεσίες με 10 - 20 άτομα;

Επίσης, φυσικά και θα πρέπει να εξασφαλίζετε και ότι η μετακίνηση - μετάθεση ή όπως αλλιώς, των υπαλλήλων θα πρέπει να γίνεται μετά από τη σύμφωνη γνώμη τους, λαμβάνοντας υπόψη και τις οικογενειακές υποχρεώσεις του καθενός.

 
ΜΑΡΙΑ ΣΑΡΑΚΙΝΟΥ
16 Ιουν 2017 16:28

1. Στο άρθρο 32 αναφέρεται " Τμήμα Β΄ Μαθητικής Μέριμνας, Σχολικής Ζωής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού" (σελίδα 55 και 56).
2. Στο άρθρο 34 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ και σελίδα 62 και στην παράγραφο για το τμήμα Β΄ Μαθητικής Μέριμνας και Σχολικής Ζωής αναφέρεται στην εποπτεία των δομών (ΚΕΣΥΠ, ΓΡΑΣΕΠ)
3. Στο άρθρο 36 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ και στην παράγραφο για τα Πολιτιστικά θέματα (σελίδα 68) ξανακάνει αναφορά στην εποπτεία και το συντονισμό των δομών (ΚΕΣΥΠ, ΓΡΑΣΕΠ).

Τελικά που είναι ο ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ;
Είναι δυνατόν να υπάρχει τόση άγνοια από το υπουργείο τόσο για την αναγκαιότητα του θεσμού όσο και για το που πρέπει να βρίσκεται και σε ποιους πρέπει να απευθύνεται;

 
Βασίλης
16 Ιουν 2017 20:02

Τελείως αντικειμενικά, το μόνο μεμπτό που βλέπω είναι αυτό που επισημαίνει η συνάδελφος AG παραπάνω:

Άρθρο 80
Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων.
Μα καλά το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας δεν εφαρμόζει την κείμενη νομοθεσία στις θέσεις των Γενικών Διευθυντών. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Στις θέσεις ΑΚΟΜΗ και Γενικών Διευθύνσεων προϊστανται υπάλληλοι ΠΕ ή ΤΕ.

Κατά τα άλλα μια χαρά είναι.
Ο μόνος λόγος που φωνάζουν στην ουσία οι συνδικαλιστές της Κ.Υ. είναι το ότι θέσεις της Κ.Υ. θα μπορούν να διεκδικηθούν και από τους συναδέλφους των περιφερειακών υπηρεσιών. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό είναι τόσο κακό. Όποιος έχει τα προσόντα ας διεκδικήσει ότι του αναλογεί.

 
ΜΟΝΙΜΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
17 Ιουν 2017 14:14

Φυσικά και οι υπάλληλοι της Κεντρικής Υπηρεσίας θα μπορούν να διεκδικούν θέσεις Προϊσταμένων στις ΔΔΕ και στις Περιφερειακές Διευθύνσεις! Και είναι πολλές οιθέσεις

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean