Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Άσκηση πιέσεων και δημιουργία κλίματος εκφοβισμού για τις συνεδριάσεις των μόνιμων εκπαιδευτικών για την αξιολόγηση των υποψήφιων διευθυντών

Η διασπορά απειλών ότι αν δεν υπάρχει η γνώμη των συναδέλφων, ο υποψήφιος διευθυντής θα τύχει χαμηλότερης βαθμολογίας και ότι θα παρακρατηθεί ο μισθός όσων συμμετέχουν στην απεργία – αποχή είναι οι συνηθέστερες μέθοδοι
Δημοσίευση: 19/06/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει την εκστρατεία παραπλάνησης και εκφοβισμού των συναδέλφων, στην οποία έχουν αποδοθεί τις τελευταίες ημέρες υπηρεσιακοί παράγοντες της εκπαίδευσης αλλά, δυστυχώς, και συνδικαλιστικές παρατάξεις και συνδικαλιστικά στελέχη ανά την Ελλάδα, με στόχο να αναγκάσουν τους συναδέλφους να συνεδριάσουν και να αξιολογήσουν τους υποψήφιους διευθυντές αγνοώντας την απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για απεργία – αποχή από τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Η διασπορά απειλών ότι αν δεν υπάρχει η γνώμη των συναδέλφων, ο υποψήφιος διευθυντής θα τύχει χαμηλότερης βαθμολογίας και ότι θα παρακρατηθεί ο μισθός όσων συμμετέχουν στην απεργία – αποχή είναι οι συνηθέστερες μέθοδοι που χρησιμοποιούν όσοι έχουν αποφασίσει να βρίσκονται απέναντι στον κλάδο και να επιβάλλουν την αξιολόγηση – χειραγώγηση. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τους καταγγέλλει και τονίζει ότι οι ίδιοι επιλέγουν τη θέση του αντιπάλου των αποφάσεων του κλάδου.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τονίζει για μια ακόμη φορά:

•    Η «αποχή υπαλλήλων» από συγκεκριμένα καθήκοντα, αποτελεί μορφή απεργίας και προβλέπεται από τις διατάξεις του ν. 1264/82, όπως αυτές έχουν ερμηνευθεί από αρμόδια δικαστήρια (Διοικητικό Εφετείο Αθηνών 486/1995 και ΜΠΑ 2395/2014). Όπως αναφέρεται και στην απόφαση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. «η μορφή της απεργίας – αποχής είναι απολύτως νόμιμη και δεν υπάρχει καμία περίπτωση πειθαρχικής συνέπειας για τους εργαζόμενους που συμμετέχουν».

•    Δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση περικοπή αποδοχών, αφού οι συνάδελφοι απεργούν – απέχουν μόνο από τη συγκεκριμένη διαδικασία, βρίσκονται κανονικά στη σχολική τους μονάδα εκτελώντας τα υπόλοιπα  υπηρεσιακά καθήκοντά τους. Υπενθυμίζουμε ότι και  προ διετίας, όταν συμμετείχαμε στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση, δεν είχαν επιβληθεί κρατήσεις στη μισθοδοσία μας.

•    Οι συνάδελφοι  δηλώνουν ότι συμμετέχουν στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η Δ.Ο.Ε. και απέχουν από την ειδική συνεδρίαση.

•    Για να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση απαιτείται η συμμετοχή της πλειοψηφίας των μονίμων εκπαιδευτικών.

•     Όταν η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας συμμετέχει στην απεργία-αποχή, δεν υπάρχει απαρτία  και καμία διαδικασία δεν μπορεί να υλοποιηθεί ούτε συμπληρώνονται φύλλα αποτίμησης. Το μόνο έγγραφο που συμπληρώνεται είναι το κείμενο που έχει στείλει η Δ.Ο.Ε..

•    Η μειοψηφία που, υποθετικά, θέλει να εκφράσει άποψη δεν μπορεί να το κάνει.

•    Σε περίπτωση που η πλειοψηφία αποφασίσει να συνεδριάσει, ο κάθε συνάδελφος έχει το δικαίωμα να απέχει στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην απεργία – αποχή και δεν υπογράφει κανένα πρακτικό. Υπογράφει μόνο τη δήλωση της ΔΟΕ για απεργία – αποχή.

•    Η μόνη ημέρα που έχει οριστεί ως ημέρα συνεδρίασης είναι η Τρίτη 20 Ιουνίου και καμία άλλη. Η εγκύκλιος του Υπουργείου δεν προβλέπει επαναληπτικές συνεδριάσεις λόγω έλλειψης απαρτίας. Καμία επαναληπτική συνεδρίαση, με λιγότερα μέλη, δεν νομιμοποιείται να πραγματοποιηθεί.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί  όλους τους συναδέλφους να δηλώσουν καθολικά τη συμμετοχή τους στην απεργία – αποχή. Κανένας συνάδελφος να μη συμπληρώσει φύλλο αποτίμησης. Μπλοκάρουμε την διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα σχολεία. Καλούμε, επίσης,  τους υποψήφιους διευθυντές να συνταχθούν με τις θέσεις του κλάδου και  να ενισχύσουν το κάλεσμα για απεργία- αποχή.  Καμιά "καλή υπηρεσία" δεν προσφέρει στους υποψήφιους διευθυντές η συμμετοχή των συναδέλφων στις  συνεδριάσεις αυτές που έχουν μόνο γνωμοδοτικό και  διακοσμητικό χαρακτήρα. Αντίθετα, οι συνεδριάσεις αυτές εισάγουν σε κάθε σχολείο την αξιολόγηση. Αξιολόγηση των διευθυντών σήμερα και αύριο την αξιολόγηση όλων μας. Απέχουμε καθολικά και μαζικά από τη διαδικασία της Τρίτης, σε όλα τα σχολεία και για όλους τους υποψηφίους συναδέλφους!

Το ΔΣ της ΔΟΕ

Σχόλια (9)

 
Ερωτήματα
19 Ιουν 2017 16:04

Χωρίς πρόσκληση των μελών του συλλόγου, χωρίς να γνωρίζουμε τον πρόεδρο της συνεδρίασης, χωρίς να γνωρίζουμε την ώρα της συνεδρίασης, πηγαίνουμε στη συνεδρίαση.

 
ekp/kos
19 Ιουν 2017 16:24

ΑΣΘΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.ΚΑΝΑΜΕ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΚΙ ΕΣΕ ΙΣ ΚΩΦΕΥΑΤΕ.
ΣΕ ΟΛΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ . ΣΕ ΟΛΑ ΟΜΩΣ.

 
Ελένη
19 Ιουν 2017 19:07

H ''Δημοκρατία'' της Δ.Ο.Ε.

 
Εκπαιδευτικός
19 Ιουν 2017 20:03

Απειλές! Εκφοβισμοί! Πού συμβαίνουν αυτά τα φοβερά και τρομερά, βρε παιδιά; Μήπως οι φαντασιώσεις μας τελικά επικαλύπτουν την κοινή λογική και την πραγματικότητα; Χαλαρώστε λίγο...

 
Γεωργοδασκαλος
19 Ιουν 2017 20:41

Κι έτσι οι έσχατοι εσονται πρώτοι.... Μπορεί τα πάντα να είναι λάθος στον διαβόητο νόμο αλλά κάποιοι σύλλογοι μπορεί να αρπάξουν την ευκαιρία να γλιτώσουν άλλους από τριετή περιπέτεια... Αν βέβαια τολμήσουν ... Το να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλο μας σημαίνει πως φταίει το κακο το ριζικό μας

 
Γιαννης Πλατάρος
19 Ιουν 2017 20:48

Προσωπικα, αρθρογραφησα για να σας δωσω οπλοστασιο και φαρετρα εναλλακτικών στοχευσεων.
# Προετεινα ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, πλην με καταγγελια νομιμοτητας της διαδικασιας.
# Συμμετοχη στην συνεδριαση, αλλα με " δεν ψηφιζω παρανομιες"
# Δεν προστατευονται οι συμμετεχοντες με μη απαρτια. Να συμμετασχουν, να αναλαβουν την ευθυνη τους, να γραψουν την μη αιτιολογουμενη κακια τους, να εισπραξουν την οποια μηνυση ενδεχομενως υποβληθει απο οποιονθεωρησει εαυτον θιγομενο, να καταλαβουν την ευθυνη που τους φορτωσαν, να καταλαβουν με το κλητηριο θεσπισμα οτι τους εβαλαν μπροστα τζαμπα, να καταλαβουν τις αλλες οψεις της Δημοκρατιας. Στην Ουγκαντα,θεωρειται κοινωνικα απρεπες να θαπτεται τριτος εν απουσια του, χωρις υπομνημα υπερασπιστικο, χωρις απολογια, χωρις εκφραση αντιρρησεων.
Πως θα το μαθουν αν γλυτωσουν τις ενδεχομενες συνεπειες απο τον ευθικτο κρινομενο; Καλα κανετε και τους προστατευετε, αλλα δεν θα μαθουν ποτε ετσι!

 
Αριστερο εξτρεμ
19 Ιουν 2017 22:22

Τι συνδικαλιστικος φασισμος ειναι αυτο που λεει η ΔΟΕ; Αν η πλειοψηφια αποφασισει αποχη, η μειοψηφια απαγορευεται να καταγραψει τη μειοψηφια της στο πρακτικο. Αν η πλειοψηφια αποφασισει συμμετοχη, η μειοψηφια καταθετει την αποψη της με το εγγραφο της ΔΟΕ!!! Να τα θυμαστε αυτα δεξιοπασοκικοι συνδικαλισταδες . Ολοι μαζι παρεα, τυφλα να ˊχει το 1989, σε μια ανιερη πολιτικη συμμαχια. Να σας χαιρονται στην Πειραιως και στην Τρικουπη!!!

 
ΤΡΥΦΩΝ
19 Ιουν 2017 23:21

Έχετε απαξιώσει τον συνδικαλισμό, σε χειρότερο σημείο εκπροσώπησης δεν έχει βρεθεί ο κλάδος ΠΟΤΕ. Φοράτε τα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ γυαλιά σας και δεν βλέπετε τίποτε άλλο.

 
@Πλατάρος
20 Ιουν 2017 10:28

Μπράβο Γιάννη Πλατάρο, δυστυχώς εμείς δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε την ταυτότητά μας ακόμα. Θέλω να συμπληρώσω αγαπητέ συνάδελφε (μου δίνεις το δικαίωμα να σε αποκαλέσω έτσι) ότι, χορτάσαμε φωνασκίες, συνθήματα, λαϊκισμούς, δημαγωγίες, μηδενισμούς, γκρίνιες, αμφισβητήσεις των πάντων, κριτικές για τους διευθυντές, πόλεμο εναντίον τους ακόμα στους συλλόγους, αλλά και συνεργασίες καλόπιστες και ένα σωρό άλλα από τους συναδέλφους χρόνια τώρα. Εκ του ασφαλούς όλα αυτά επειδή ο διευθυντής φρόντιζε να καλύπτει και τις δικές τους ευθύνες. Μπήκανε ελαφρά τη καρδία σε παραβάν ως κου-κλουξ-κλαν στις προηγούμενες εκλογές οι περισσότεροι. Τώρα με τον ίδιο τρόπο (κου-κλουξ-κλαν) θα κάνουν το ίδιο. Αλλά φοβούνται, ρωτάνε συνεχώς αν πρέπει να κάνουν ετούτο ή το άλλο και τι τους καλύπτει αν το κάνουν ή δεν το κάνουν. Αγαπητέ Γιάννη, μπουχτίσαμε τόσα χρόνια (έκανα χρόνια διευθυντής με έργο και προσόντα), ας αναλάβουν τις ευθύνες τους επιτέλους, η δημοκρατία έχει κανόνες. Και όπως είπες και το φωνάζεις από καιρό, ας μάθουν επιτέλους, να βιώσουν την εμπειρία μιας κλήτευσης από εισαγγελέα (αυτά είναι σίγουρα) έχοντας βάλει την υπογραφή τους κατά παράβαση ακόμα και του βασικότερου δικαιώματος της ακρόασης. Ακόμα και στο εκτελεστικό απόσπασμα υπήρχε η τελευταία επιθυμία...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ