Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Υπουργείο: Ακόμη και με τη συμμετοχή ενός εκπαιδευτικού οι Σύλλογοι Διδασκόντων θα συνεδριάσουν

ΔΟΕ: Ομολογία ήττας και απόλυτος πολιτικός ξεπεσμός το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας
Δημοσίευση: 20/06/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οδηγία   να συνεδριάσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων για την αποτύπωση γνώμης για τους υποψήφιους Διευθυντές Σχολείων, ακόμη και με τη συμμετοχή ενός εκπαιδευτικού, λόγω της απεργίας-αποχής που κήρυξαν τα συνδικαλιστικά όργανα των δασκάλων και καθηγητών, απέστειλε το υπουργείο Παιδείας προς όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας .

Ειδικότερα η οδηγία του υπουργείου Παιδείας αναφέρει τα εξής:

«Σύμφωνα με τη ρητή διατύπωση του νόμου, οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί που συνυπηρετούν με υποψήφιους/ες για τις θέσεις διευθυντών/ντριών σχολικών μονάδων δεν συγκροτούν συλλογικό όργανο με τη νομική έννοια του όρου, αλλά συνέρχονται σε ειδική συνεδρίαση. Συνεπώς δεν τίθενται θέματα πλειοψηφίας και απαρτίας. Οι μοναδικές προϋποθέσεις που υφίστανται για την ειδική αυτή συνεδρίαση είναι οι ρητώς αναγραφόμενες στον νόμο, δηλαδή ότι δεν συμμετέχουν οι αναπληρωτές, καθώς και οι υποψήφιοι/ες και οι συγγενείς τους».

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, ο πρόεδρος της Ειδικής Συνεδρίασης οφείλει να παραλάβει Φύλλα Αποτίμησης από οποιονδήποτε αριθμό συνυπηρετούντων θα ήθελε να διατυπώσει γνώμη και να τα συμπεριλάβει στο σχετικό Πρακτικό .

Μόνη δέσμευση αποτελεί η μη συμμετοχή στην Ειδική Συνεδρίαση των αναπληρωτών, των ιδίων των υποψηφίων και των συγγενών τους έως τρίτου βαθμού.

ΔΟΕ: Ομολογία ήττας και απόλυτος πολιτικός ξεπεσμός το έγγραφο του υπουργείου Παιδείας

Ο πανικός, που έχει καταλάβει το Υπουργείο Παιδείας μπροστά στην μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία αποχή, που προκήρυξε η Δ.Ο.Ε., ενάντια στην επιχειρούμενη εφαρμογή της αξιολόγησης, δεν έχει πλέον προηγούμενο. Αφού μέσω διαρροών και προσωπικών πιέσεων επιχείρησε ανεπιτυχώς να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους, με απειλές για περικοπές αποδοχών και διώξεις, επανέρχεται στην απέλπιδα προσπάθειά του να πραγματοποιηθούν οι «Ειδικές Συνεδριάσεις», ακόμα και με την συμμετοχή ενός εκπαιδευτικού, προσφεύγοντας σε αίολα  επιχειρήματα, που δεν μπορούν, καν, να αντέξουν στον έλεγχο της λογικής.

Με σημερινό έγγραφο, που κυκλοφόρησε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, το Υπουργείο καλεί στην «Ειδική Συνεδρίαση» ακόμα και έναν εκ των μονίμων εκπαιδευτικών, ομολογώντας, ότι το όργανο, που έχει δημιουργήσει δεν είναι συλλογικό. Δεν μπαίνει βέβαια, καν, στον κόπο, το «νομομαθές» και πάντα εφευρετικό Υπουργείο, να αναρωτηθεί για το εάν το όργανο δεν είναι συλλογικό διοικητικό, ούτε βεβαίως και μονομελές, τότε τι πραγματικά θα μπορούσε να είναι και με βάση ποιους κανόνες του διοικητικού δικαίου λειτουργεί. Σύμφωνα με την νομική σύμβουλο της Ομοσπονδίας, το έγγραφο του Υπουργείου παραδέχεται, επί της ουσίας, ότι καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν σε μια διαδικασία, που έρχεται σε ευθεία αντίθεση προς τους βασικούς κανόνες του Διοικητικού Δικαίου, μετακυλώντας την αδυναμία του να επιβάλλει τα σχέδιά του στην προσωπική ευθύνη των συναδέλφων που θα επιλέξουν να συμμετέχουν σε μια διαδικασία, η οποία παραβιάζει, πέραν των κανόνων της λογικής, την ίδια την διοικητική νομιμότητα.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τις μεθοδεύσεις, μέσω των οποίων επιχειρεί να σπάσει την απεργία – αποχή, δημιουργώντας έναν, κατ’ ουσία, απεργοσπαστικό μηχανισμό, εκθέτοντας παράλληλα τους συναδέλφους σε κίνδυνο. Οι πολιτικές ευθύνες της είναι τεράστιες  και ο Υπουργός Παιδείας οφείλει άμεσα να τις αναλάβει στο ακέραιο.

 

 

Σχόλια (9)

 
Δημητριος
29 Ιουν 2017 20:43

Ποιοι αξιολογουν...ποιους. Συμφωνω να ψηφισουν και ...οι γονεις τον εκπαιδευτικο του παιδιου τους... Δημοκρατια δεν εχουμε; Ποιος φοβαται; Για να σοβαρευτουμε τωρα , συναδελφισσα υποψηφια ελαβε αρνητικη ψηφοφορια απο συγκεκριμενους συναδελφους τους οποιους μαλιστα περιελαμβανε στα καινοτομα πριγραμματα που υλοποιουσε και οι οποιοι λαμβαναν τις σχετικες βεβαιωσεις αλλα ψηφιστηκε...αρνητικα. Μαλιστα της"συσταθηκε" να δηλωσει αλλη εκπαιδευτικη μοναδα. Αυτοι που την ψηφισαν θετικα το εκαναν φανερα οποτε ειναι βεβαια τα προαναφερομενα... Τι αξιοκρατικο! ..και τι ηθικο! Τωρα που ερχεται η κανονικη αξιολογηση...να δω λικνισματα χανουμακιων...

 
Ηellas
21 Ιουν 2017 00:25

Όποιος έχει ηθικό ανάστημα αιτιολογεί την ψήφο του. Μα τί να είναι το ανάστημα άραγε; Χωρίς καν να ρωτήσουν, να δουν βιογραφικά τουλάχιστον! Με δύο μόλις μήνες να μαυρίζουν συνάδελφό τους κατά τα άλλα! Και οι αγκαλιές παρ΄όλα ταύτα! Σαν να ήταν οι απόλυτοι υπεραστιστές σου! Τί κρίμα, τί κρίμα για αυτό που λέγεται εκπαιδευτική κοινότητα! Οι κοινωνίες αφανίζονται όταν ηθικά παρακμάζουν, ο Υπουργός είναι και καθηγητής πανεπιστημίου. Δεν το γνωρίζει αυτό;

 
Ηellas
21 Ιουν 2017 00:18

Επιχαίρει, γιατί όχι; Οι λύκοι στην αναμπουμπούλα χαίρονται!

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
20 Ιουν 2017 21:21

έωλα επιχειρήματα κι όχι αίολα

 
Poyet
20 Ιουν 2017 19:38

@ekp/kos μαρτύριο ήταν για κάποιους, ευτυχώς μειοψηφούντες. Μια χαρά διαδικασία ήταν και βγήκαν συμπεράσματα. Ναι, ναι, ξέρω, δικαστήρια, αγωγές, δικηγόροι, μάρτυρες. Κάτι καινούριο έχεις να μας πεις;

 
rip
20 Ιουν 2017 16:30

ekp/kos@ φοβηθήκαμε μμπππρρρρρρ..

 
Ηλίας
20 Ιουν 2017 15:24

@ekp/kos

Αν ένας υποψήφιος δ/ντής γνωρίζει, μέσα σε λίγες ώρες (αν όχι λεπτά), ποιος τον αξιολόγησε θετικά είναι κάτι που θα έπρεπε να τον προβληματίζει.

Αν κάποιος αξιολόγησε κάποιον υποψήφιο θετικά και έτρεξε να του το ανακοινώσει θα πρέπει, επίσης, να προβληματιστεί.

Θα ήταν τίμιο να έχει κάποιος τα κότσια να ανακοινώσει σε έναν υποψήφιο την αρνητική του γνώμη και να την αιτιολόγησει. Aκόμα πιο σπουδαίο ο υποψήφιος αυτός να σεβαστεί, εφόσον βασίζεται κάπου, τη γνώμη του άλλου και να δει αν και τι θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά.

 
Hellas!
20 Ιουν 2017 14:44

Δεν συμμετέχει στην..... ειδική (για ειδικούς ανθρωπους;) συνεδρίαση μέχρι τρίτου βαθμού συγγενής υποψηφίου; Μόνο στο σχολείο όπου γίνεται η συνεδρίαση όμως; Τί γίνεται όταν ο συγγενής του είναι συνυποψήφιος στην ίδια Διεύθυνση για τον ίδιο εν τέλει τελικό πίνακα; Δεν έχει όφελος να φύγουν από το σχολείο όπου ο ίδιος υπηρετεί (και κάνει οτι μπορεί για αυτό με τις φιλίες που έχει μέσα στο σύλλογο) οι αρνητικότερες προτάσεις που θα διευκολύνουν έτσι την συνέντευξη του δικού του συγγενή για την τελική μοριοδότητση από τα συμβούλια επιλογής; Βρε γέλια!!!!!

 
ekp/kos
20 Ιουν 2017 13:21

ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.
ΑΠΟ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.
ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΑΝ ΘΕΤΙΚΑ,ΑΛΛΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
ΜΟΝΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΧΑΙΡΕΙ .....

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ