ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η εγκύκλιος για τις αποσπάσεις στο εξωτερικό

Δημοσίευση: 21/06/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Όσοι από τους δημόσιους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επιθυμούν να αποσπαστούν σε εκπαιδευτικές μονάδες του εξωτερικού από το σχολικό έτος 2017-2018 και από το ημερολογιακό έτος 2018 για το Νότιο Ημισφαίριο πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση που αναρτάται στον ιστότοπο https://dipode-aitisi.sch.gr.   μέχρι 03/07/2017 και ώρα 12.00 το μεσημέρι.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Δεν δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση

1. Οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι έχουν αποσπαστεί στο εξωτερικό κατά το παρελθόν και η απόσπασή τους ανακλήθηκε ή διακόπηκε λόγω πλημμελούς εκτέλεσης των καθηκόντων τους ή ανεπάρκειας στην άσκηση αυτών ή αδυναμίας ανταπόκρισης στα ειδικά καθήκοντά τους, καθώς και λόγω επανειλημμένης, αδικαιολόγητης ή μακράς απουσίας από τα καθήκοντά τους, όπως προβλέπεται στην παρ. 4 του άρθρου 11 του ν.4415/2016.

2. Οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε οποιαδήποτε ποινή για πράξεις ή παραλείψεις που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 8 του Υπαλληλικού Κώδικα ή έχουν τιμωρηθεί με οποιαδήποτε πειθαρχική ποινή για την οποία δεν παρήλθε ο χρόνος παραγραφής της, καθώς και οι εκπαιδευτικοί εις βάρος των οποίων εκκρεμεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.).

3. Οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει το χρόνο απόσπασής τους στα Ευρωπαϊκά σχολεία.

4. Οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι συμπληρώνουν ή έχουν συμπληρώσει πέντε (5) συνολικά σχολικά έτη απόσπασης στις σχολικές μονάδες του εξωτερικού.

5. Οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι «οικεία βουλήσει» αιτήθηκαν διακοπή της απόσπασής τους, πριν την παρέλευση διετίας.

6. Κατ’ εφαρμογή της υπ’ αριθ. 2/12870/ΔΕΠ/29-3-2016 κοινής υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ1740/τ.Β’/2016), σε ό, τι αφορά τους υποψήφιους προς απόσπαση εκπαιδευτικούς στις σχολικές μονάδες της περιοχής ευθύνης Μονάχου-Νυρεμβέργης (Δημοτικά και Γυμνάσια), πλην του Γραφείου Εκπαίδευσης Στουτγάρδης ορίζεται ότι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι αποσπάστηκαν αρχικά χωρίς το ειδικό επιμίσθιο και έχουν συμπληρώσει τριετή υπηρεσία τοποθέτησης σε επιχορηγούμενες από τη βαυαρική τοπική κυβέρνηση σχολικές μονάδες, δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης με το καθεστώς λήψης του ειδικού επιμισθίου.

 

 

Ετικέτες: 
Αποσπάσεις

Σχόλια (2)

 
CHRISTINA SOTIRIOU
07 Οκτ 2017 22:52

Γιατί η εγκύκλιος για τις αποσπάσεις στο Εξωτερικό να βγαίνει τόσο αργά? Υπάρχει πρόβλημα, διότι οι διαδικασίες καθυστερούν της εξέτασης και των αποτελεσμάτων με αποτέλεσμα τα σχολεία να ξεκινούν το Σεπτέμβρη και οι Εκπαιδευτικοί να μην γνωρίζουν ακόμα που πρόκειται να τοποθετηθούν. Ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά, χρειάζεται κάποιος χρόνος, να βρει κανείς σχολεία, σπίτια, άδειες διαμονής κ.λπ και δεν μπορεί αυτά να βγαίνουν το Σεπτέμβρη. Αυτά πρέπει να έχουν βγει από τον Ιούλιο το αργότερο Αύγουστο για να πάει ο κάθε εκπαιδετικός στη Χώρα να εγκατασταθεί και να τακτοποιηθεί. Παρακαλώ πολύ, για το επόμενο έτος, με έμα καλύτερο προγραμματισμό, θα πρότεινα η όλη διαδικασία επιλογής να γίνεται ΝΩΡΙΤΕΡΑ!!! Σας ευχαριστώ!!!!!

 
Ζητήματα...εξωτερικού
05 Ιουλ 2017 13:06

Μετά την ολοκλήρωση των αιτήσεων οι εκπαιδευτικοί καλό θα ήταν να ενημερωθούν σχετικά με :
Τη διαδικασία έκδοσης VISA (μπορεί να είναι χρονοβόρα, γραφειοκρατική και δαπανηρή αν π.χ. απαιτούνται πολλά έγγραφα με σφραγίδα Χάγης επίσημα μεταφρασμένα).
Την πιθανότητα τοποθέτησής τους σε ιδιωτικά σχολεία - κολλέγια (με αντίστοιχο εργασιακό-διδακτικό ωράριο).
Την δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας (η ιδιωτική περίθαλψη μπορεί να είναι πολύ ακριβή).
Τις δαπάνες πρώτης εγκατάστασης (αν είναι απαραίτητη η αγορά αυτοκινήτου, επιπλέον της οικοσκευής, μπορεί να ξεπεράσουν τις 10.000 ευρώ).
Την πιθανότητα -αν δεν τοποθετηθούν σε αμιγές ελληνικό σχολείο- τα παιδιά τους να φοιτήσουν σε ιδιωτικά σχολεία - κολλέγια (με αντίστοιχες δαπάνες για δίδακτρα, τέλη εγγραφής, βιβλία, στολές, δραστηριότητες).
Το ύψος των δαπανών που μπορεί να καλύψει το επιμίσθιο ( σε κάποιες χώρες επαρκεί με δυσκολία για το ενοίκιο).
Τέλος μια αναζήτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (κυρίως την περίοδο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2016) αποδεικνύει το μεγάλο ποσοστό ανακλήσεων αποσπάσεων ΜΕ ΕΠΙΜΙΣΘΙΟ.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.