Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Δέσμευση στους θεσμούς: Το Νοέμβριο η ρύθμιση για το ωράριο ανά εκπαιδευτικό με βάσει τις πολιτικές του ΟΟΣΑ

Υπουργός: “ Δεν θα δεχθούμε αύξηση ωραρίου”
Δημοσίευση: 23/06/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε στους θεσμούς να κάνει πράξη το Νοέμβριο, με νομοθετική ρύθμιση:

Α. Την αλλαγή των ωρών διδασκαλίας ανά εκπαιδευτικό , και

Β. Την  αναλογία μαθητών ανά αίθουσα και μαθητών ανά  δάσκαλο

Γ. Η ρύθμιση θα βασιστεί στις βέλτιστες πολιτικές του ΟΟΣΑ.

Διαβεβαιώσεις από το υπ. Παιδείας

Το υπουργείο Παιδείας με σημερινή ανακοίνωση διαβεβαιώνει ότι:

Α. Δεν τίθεται κανένα θέμα αύξησης ωραρίου εκπαιδευτικών ή αναλογίας μαθητών προς εκπαιδευτικούς.

Β. Τίποτε τέτοιο δεν έχει συμφωνηθεί στην διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς, ούτε είναι στις προθέσεις του Υπουργείου.

Υπουργός στο esos: “ Δεν θα δεχθούμε αύξηση ωραρίου”

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου  σε σχετική ερώτηση του esos πρόσφατα  είχε διαβεβαιώσει: “ Δεν θα δεχθούμε αύξηση ωραρίου”

Ειδικότερα ο  υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου   σε πρόσφατη ερώτηση του esos εάν ο ΟΟΣΑ στην έκθεση εισηγείται αύξηση ωραρίου των εκπαιδευτικών το ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί κάτι τέτοιο και έκανε σαφές το εξής:

“ Ο ΟΟΣΑ δεν επιβάλλει πολιτικές. Ο ΟΟΣΑ είναι ένας επιστημονικός Οργανισμός, ξέρουμε την ιστορία του, ο ΟΟΣΑ είναι ένας Οργανισμός στον οποίο συνυπάρχουν διαφορετικών ιδεολογικών και πολιτικών προελεύσεων τεχνοκράτες και ο ΟΟΣΑ σε συνεργασία με τις Κυβερνήσεις συντάσσει εκθέσεις. Εγώ νομίζω ότι είναι χρήσιμες αυτές οι εκθέσεις. Άρα δεν είναι ο ΟΟΣΑ ένας Οργανισμός μπαμπούλας που σου λέει «κάνε αυτό, κάνε το άλλο». Εμείς είμαστε σε μια συνεννόηση με τον ΟΟΣΑ, νομίζουμε ότι η ενδιάμεση έκθεση που θα βγει θα είναι δραματικά διαφοροποιημένη από αυτή του 2011 και σε κατευθύνσεις που ενισχύουν τις δικές μας πολιτικές προτεραιότητες”.

Σχόλια (17)

 
jimmys_b
25 Ιουν 2017 17:13

Το θεμα δεν ειναι οι ωρες διδασκαλιας την εβδομαδα αλλα οι συνολικες μερες διδασκαλιας ανα ετος ειδικα στην δευτεροβαθμια. Στις ωρες διδασκαλιας στη δευτεροβαθμια ειμαστε περιπου στο μεσο ορο, στις συνολο ημερων διδασκαλιας σχεδον τελευταιοι.

 
ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΤΡΑΤΟ;
25 Ιουν 2017 00:10

ΣΤΡΑΤΟ .Έχεις χαθεί εδω και μέρες.Δε θα σχολιάσεις τον ΟΟΣΑ;Το κλεισιμο σχολείων μήπως;Σχολιάσε επιτέλους κάτι για να απαντήσουμε.Λείπεις από τους σχολιασμούς.Μήπως αποφάσισες να γίνεις ΑΠΟ-ΣΤΡΑΤΟΣ;Θα με λυπουσε ιδιαίτερα.Που να σε ψάξω όμως;Στη Νικολούλη;Έκλεισε για το καλοκαίρι.Στο "σίλβερ αλλ'ερ";Θέλουν πλήρη στοιχεία.Δώσε σημεία ζωής.Σχολίασε .
Με νοσταλγία για τα φιλοκυβερνητικά -συριζογνωμικά σχόλια σου.
Ο ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΟΣ
Υ.Γ.Μήπως είδες το "φως το αληθινό" και άλλαξες απόψεις;Μήπως.Λέω.

 
KOSTAS70
24 Ιουν 2017 17:49

Η αύξηση ωραρίου κατά 4 ώρες προβλεπόταν από τα πρώτα μνημόνια, για όσους πέφτουν σήμερα από τα αντιπολιτευτικά σύννεφα, που εδώ και δύο-τρία χρόνια βρίσκονται. Βασιζόταν στα στοιχεία που έδωσε η Διαμαντοπούλου, που "παρέλειψε" να ενημερώσει τους θεσμούς-ΟΟΣΑ-ΔΝΤ-τρόικα ότι ναι μεν η διδασκαλία διαρκεί 31-32 εβδομάδες αλλά ακολουθούν εξετάσεις των 5-6 εβδομάδων, μαζί με την έκδοση αποτελεσμάτων. Άρα είμαστε στο μέσο όρο, ίσως και παραπάνω, σε σχέση με τις άλλες χώρες, αλλά αυτό δε βόλευε για να κόψουν τους αναπληρωτές.
Πραγματοποιήθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά, ο οποίος ΔΕΝ είχε ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο. Θυμόμαστε όλοι την περιβόητη επιστράτευση, μετά την "απεργία" που είχε προκηρύξει η ΟΛΜΕ. Μάλιστα η επίδοση των φύλλων πορείας σε ΟΛΟΥΣ τους καθηγητές ολοκληρώθηκε μέσα σε ένα ΣΚ (είναι αυτό που λένε για το "διαλυμένο κράτος" που "δεν ξέρει πόσους υπαλλήλους έχει", "δε δουλεύει τις καθημερινές πόσω μάλλον το ΣΚ" κτλ κτλ. ΟΛΟΥΣ μας βρήκανε, μέσα σε ένα διήμερο, όπου ανά την Ελλάδα βρισκόμασταν).
Ε, τώρα, να μην κάνουν και οι σημερινοί μνημονιοσκίστες και αυτοί μια αυξησούλα, στο ωράριο γιατί για το μισθό ξεχάστε το. Ειδικά οι αναπληρωτές να ξεχάσουν όχι μόνο το διορισμό τους αλλά και αυτό το μισθό, μια και δε θα έχουν πλέον λόγο ύπαρξης.
Εδώ που τα λέμε, μάλλον και οι μόνιμοι ίσως θα πρέπει να αρχίσουν να ψάχνουν για καμιά μετάταξη (ήδη κάποιοι το κάνουν) γιατί με 100 χιλ λιγότερες (!!!!!) γεννήσεις την τελευταία δεκαετία, συν τη μετανάστευση νέων αλλά και οικογενειών, ΠΟΛΛΑ σχολεία ακόμα, όλων των βαθμίδων πρόκειται να κλείσουν. Της πρωτοβάθμιας ήδη ξεκίνησαν, στη δευτεροβάθμια το πρόβλημα θα παρουσιαστεί, το πολύ, σε καμιά πενταετία.
Βέβαια, και τότε, μια νέα αύξηση στο ωράριο θα ήταν "μια κάποια λύσις".

 
Guest
24 Ιουν 2017 13:44

Προς Σπάρτακος

Συμφωνώ και επαυξάνω. Άκου λέει οι Έλληνες εκπαιδευτικοί είναι δύο ώρες κάτω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο

 
PAK
24 Ιουν 2017 12:42

14 Δεκέμβρη Υπουργέ δηλώσατε στο εσος ότι σε δυο μήνες το θέμα των επιλογών των σχολικών συμβούλων θα το λύσετε.Είμαστε στον όγδοο μήνα και εσείς που είστε για τα δύσκολα δεν κάνατε τίποτε.Άρα η δήλωση σας για μη αύξηση του ωραρίου αν έχει την ίδια βαρύτητα με αυτή των συμβούλων και την ίδια χρονολογική συνέπεια ας ετοιμαζόμαστε για την αύξηση.Εξ άλλου στους ξένους πάντα ναι λέτε.

 
xm
24 Ιουν 2017 02:29

Νομίζω ότι από την αρχή της κρίσης οι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που δέχτηκαν τη μεγαλύτερη μείωση μισθού και τη μεγαλύτερη αύξηση ωραρίου.
Απεργία διαρκείας σε περίπτωση που...

 
KATERINA
23 Ιουν 2017 23:28

Δεν θα κάνει αύξηση ωραρίου από το 22 και πάνω, αλλά απλώς θα έχουμε όλοι 22 ώρες!! Οπότε, αυτό θα το "βαφτίσει" ισότητα !!

 
ΤΚ9
23 Ιουν 2017 23:08

Αφού το δήλωσε ο υπουργός ότι δεν θα γίνει αύξηση ετοιμαζόμαστε από τώρα για την αύξηση του ωραρίου.
Κυρίες και Κύριοι της ΟΛΜΕ παραιτηθείτε.Λέμε και κανένα ανέκδοτο για να περνάει η ώρα.

 
ΕΚΠ
23 Ιουν 2017 20:52

Η έκθεση του ΟΟΣΑ ορίζει σαν χρονολογικό ορόσημο το Φθινόπωρο του 2018 που πρέπει να ολοκληρωθούν όλα.Κρίμα στους δεκάδες χιλιάδες αδιόριστους συναδέλφους που δεν θα διοριστούν ούτε σαν αναπληρωτές ποτέ.Αν προσέξατε σήμερα στο εσος υπάρχει ΥΑ για καταργήσεις σχολείων με πρωταθλήτρια(!!!)την Κεντρική Μακεδονία και την περασμένη εβδομάδα την ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης(σχετ.εσος)Αυτό είναι η αρχή για το τι θα ακολουθήσει.Τυχερή η ΝΔ που δεν θα είναι κυβέρνηση και δεν θα υποστεί την θύελλα των αντιδράσεων που θα ακολουθούσε τις συνεχείς καταργήσεις σχολείων και την αύξηση του ωραρίου.Θα τα κάνει η ελπίδα που ήρθε και δεν θα υπάρξει η παραμικρή αντίδραση.Για αυτό τους ανέβασαν οι δανειστές στην εξουσία και επιμένουν να τους διατηρούν λυσσωδώς αν και δημοσκοπικά είναι ούτε στο 13%.Για να περνάν κάθε μέτρο εξόντωσης των Ελλήνων χωρίς να υπάρχει αντίδραση.Θυμάστε τι γίνονταν στους δρόμους και τα Υπουργεία επί των προηγούμενων;

 
Σπάρτακος
23 Ιουν 2017 18:11

Μία πρόταση υπουργέ,παρεμπιπτόντως την είχα κάνει και στους προηγούμενους υπουργούς Αρβανιτόπουλο,Φίλη και Διαμαντοπούλου! Αυξάνεις το ωράριο των εκπαιδευτικών περίπου 4 ώρες ,αυξάνεις τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα σε 35 και κλείνεις το 1/3 των σχολείων! Δεν θα έχεις μετά καμιά ανάγκη τους αναπληρωτές!!!!
Σκέψου και πράξε!!! Κάνε και καλά μια διαβούλευση για τα μάτια και τέλος τα προβλήματα και τα κενά των εκπαιδευτικών:-):-):-):-)

 
SOS κ Πλαταρε
23 Ιουν 2017 17:55

Προσοχή ! Ο τρόπος που βγαίνει ο μέσος όρος μαθητών - εκπαιδευτικών είναι ο εξής : ΌΛΟ το προσωπικό ενός σχολείου ΔΙΑ όλους τους μαθητές ! Ο αριθμός είναι τελειώς εικονικός, περιλαμβάνοντας μέσα ακόμη κ το εξιδεικευμένο προσωπικό για πχ παράλληλη στήριξη, τμήματα ένταξης κτλ που ασχολούνται με συγκεκριμένα παιδιά.
Έτσι, σε ένα 6/θεσιο δημοτικό με 125 παιδιά, ο κάθε εκπαιδευτικός βρίσκεται την κάθε διδακτική ώρα μαζί με 25 παιδιά.
Αν βάλω όμως ΟΛΟ το προσωπικό, δλδ 6 δάσκαλοι τάξεων, 1 διευθυντής,1 Αγγλικών, 1 Γυμναστής, 1 Μουσικός, 1 Εικαστικός, 1 Θεατρολογός, 1πληροφορ 1 τμήμα ένταξης,2η ξενη γλώσσα κι έστω 2 παράλληλη στήριξη, τότε έχω ρίξει τον αριθμό εκπαιδευτικού/μαθητών από 125/6 (μαθητές ανα τμήμα που έχει ο κάθε εκπαιδευτικός) σε 125/ 15 σε μόλις 8,3 ! ΈΤΣΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΨΕΥΤΙΚΟΙ ΜΕΣΟΙ ΟΡΟΙ ! Συνολό μαθητών / σύνολο εκπαιδευτικών σε σχολείο, όχι μαθητές ανά τμήμα / εκπαιδευτικό ανα διδακτική ώρα !

 
x.....
23 Ιουν 2017 17:37

Ό,τι διαψεύδεται μετά βδελυγμίας από κάθε Υπουργό και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αυτό ακριβώς υλοποιείται ... στο όνομα:
- της πρώτης φοράς αριστερά
- της διεύρυνσης και εμβάθυνσης των δημοκρατικών θεσμών
- της δημοκρατίας
- ......................................
- και κάθε .....παπαρολογίας!!!

Ζήτω, ο λαϊκισμός!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
Nikos E
23 Ιουν 2017 16:04

Και αύξηση ωραρίου θα κάνετε και αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα κάνετε και αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα θα κάνετε, όλα θα τα κάνετε.
Οι λεονταρισμοί σας δεν πέρασαν και ως εκ τούτου η άρνησή σας είναι η πιο ασφαλής πρόβλεψη για την εφαρμογή όλων όσων ζητούν οι θεσμοί και ο ΟΟΣΑ
Να δούμε πόσο καιρό θα αντέξει αυτό το "οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί μόνο θα αξιολογούν και δεν θα αξιολογούνται".
Οψόμεθα ες Φιλίππους και όχι στα γουναράδικα....

 
Γιάννης Πλατάρος
23 Ιουν 2017 15:56

Η σημειολογία του χρόνου, του Νοέμβριου, είναι εξόχως ενδιαφέρουσα.
Η «ρύθμιση» ( =η μέλλουσα αύξηση») για το ωράριο :
*ΔΕΝ θα γίνει τώρα.
*ΔΕΝ θα γίνει τον Σεπτέμβριο.
* Θα γίνει ενώ το Σχολικό έτος θα έχει αρχίσει, πλην δεν θα έχουν καλυφθεί όλα τα κενά με αναπληρωτές.
Επομένως:
Μετά τον Νοέμβριο δεν προσλαμβάνεται κανένας Αναπληρωτής, αφού όλα τα κενά θα καλυφθούν «οίκοθεν»
Από το μεθεπόμενο Σχολικό έτος, και όσοι τυχόν προσληφθούν Σεπτέμβριο -Νοέμβριο, δεν θα προσληφθούν ούτε οι μισοί.
Η χειρότερη εκτίμηση που μπορεί να υπάρξει και για την οποία δίνω υποκειμενική πιθανότητα 50% Είναι η εξής:
1. Αυξάνεται το ωράριο, άλλες 2 ώρες και πιάνουμε οριακά τον Μ.Ο. των Χωρών του ΟΟΣΑ.
2. Οι 2 ώρες μεσοσταθμικά είναι ένα 10% αύξηση ωραρίου που ισοδυναμεί με 10% προσλήψεις επί του υπάρχοντος προσωπικού, του υπηρετούντος ανεξαρτήτως σχέσεως εργασίας. Πόσοι είμαστε; 155.000 Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια. Το 10% ΟΛΩΝ, είναι 15.500 χιλ. που θα αφαιρεθούν από τους ήδη υπηρετούντες Αναπληρωτές.
3. Οι Υπηρετούντες Αναπληρωτές είναι 22.000. Άρα το 2018-19, θα προσληφθούν 22.000-15.500 = 6.500. μόνο.
4. Αν τα μέτρα συνοδευτούν με μειώσεις τμημάτων έπειτα από έλεγχο του Υπουργείου ώστε να μην εγγράφονται «πεθαμένοι» εικονικοί μαθητές, τότε μπορεί να μην προσληφθεί κανένας μαθητής, ενώ ειδικά στην Τεχνική-Επαγγελματική Εκπαίδευση , μπορεί να έχουμε και μετατάξεις υποχρεωτικές προσωπικού.
Άρα ο Νοέμβριος, είναι για να μοιραστούν οι δυσμενείς εντυπώσεις σε δύο χρονιές και να μην γίνουν εφ΄άπαξ.
Ξαναδιαβάζοντας τα όσα έγραψα παραπάνω, αναλογίζομαι που μπορεί να κάνω λάθος, διότι συναισθηματικά «θέλω να κάνω λάθος.»
Με το δημογραφικό να δουλεύει πρωτοφανώς αρνητικά, με το συνταξιοδοτικό να αυξάνει τα όρια ηλικιών και να μην φεύγει κανένας σε σύνταξη, οι εκτιμήσεις είναι πολύ δύσκολο να διαψευστούν από την πραγματικότητα...

 
Αντώνης
23 Ιουν 2017 14:58

Δεκάδες τα σχόλια για τις κρίσεις των διευθυντών. Να δω τι θα γραφτεί εδώ.

 
Γεωργοδασκαλος
23 Ιουν 2017 14:29

Αλλαγές θα κάνουμε αλλά δε θα αυξηθούν οι ώρες. ΑΡΑ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ . Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει. Μας δουλεύουν???

 
q
23 Ιουν 2017 14:25

Εδώ το καλό ΣΑΝΟ, λέγετεεεεεεεε

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ