Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Καταργούνται 14 Δημοτικά και 29 Νηπιαγωγεία,- Συγχωνεύονται 59 Νηπιαγωγεία και 11 Δημοτικά

Ιδρύονται 6 Δημοτικά και 11 Νηπιαγωγεία
Δημοσίευση: 23/08/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Υπογράφηκε από τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης , η απόφαση, με την οποία από το επόμενο σχολικό έτος 2017-18:

Α. Καταργούνται  14 Δημοτικά και 29 Νηπιαγωγεία

Β. Συγχωνεύονται  11 Δημοτικά και 59 Νηπιαγωγεία

Γ. Υποβιβάζονται   43 Νηπιαγωγεια και 168 Δημοτικά

Δ. Προάγονται  69 Νηπιαγωγεία και 118 Δημοτικά

Ε. Ιδρύονται  11 Νηπιαγωγεία και  6 Δημοτικα

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ  ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Τα Δημοτικά που καταργούνται

Τα Νηπιαγωγεία που καταργούνται

Σχόλια (8)

 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
23 Ιουν 2017 18:46

ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΟΤΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΛΕΓΑ ΠΕΡΙ ΕΝΤΟΝΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ;

 
M
23 Ιουν 2017 20:27

Από ότι φαίνεται και πάλι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι πρώτη πανελλαδικά σε καταργήσεις σχολείων.Την περασμένη εβδομάδα η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Δυτικής Θεσσαλονίκης είχε ανακοινώσει(γράφηκε στο εσος) το κλείσιμο 8 νηπιαγωγείων και δυο δημοτικών σχολείων(πρωταθλήτρια στην Ελλάδα).Συνολικά και μέχρι στιγμής αυτή η Περιφέρεια έκλεισε 18 νηπιαγωγεία και 3 δημοτικά αναδεικνυόμενη πρωταθλήτρια όλων των Περιφερειών.Πρέπει να αναρωτηθούμε τι συμβαίνει εκεί.Θα σας θυμίσω όταν ξεκίνησε αυτό το θέμα η Διαμαντοπούλου είχαν κάθε μέρα κατάληψη στο Υπουργείο,δεν την άφηναν να παραστεί σε εκδηλώσεις,καταλαμβάνονταν καθημερινά οι Περιφέρειες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και αλώνιζαν τα σχολεία φωνάζοντας για τις οργανικές που καταργούνται και για την ανεργία των συναδέλφων(βλε.εσος της εποχής).Αυτός δε ο "αγώνας' τους εκτόξευσε εκλογικά στους συλλόγους.Τώρα που έγιναν κυβέρνηση σιγή ιχθύος.Ούτε διαμαρτυρίες ,ούτε καταλήψεις και όχι μόνο από τους ίδιους ΕΡΑ-ΣΥΝΕΚ,αλλά ούτε από τους ομοιδεάτες τους των Παρεμβάσεων,των Ανεξάρτητων ,των Ριζοσπαστών και λοιπων αριστερών δυνάμεων.Τώρα δεν είναι κακές οι καταργήσεις οργανικών θέσεων και η ανεργία των εκπαιδευτικών;Σκεφτείτε απλά αν πχ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τι θα γίνονταν αν ήταν άλλος Περιφερειακός με άλλη Κυβέρνηση (γίνονταν τότε συνεχείς καταλήψεις που γράφονταν στον Τύπο) ή στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (ημερήσιες καταλήψεις που γίνονταν για καιρό και γράφονταν στον Τύπο).Ας το σκεφτούν αυτοί που τους ψήφισαν .

 
Ακριτιδης Χαράλαμπος
24 Ιουν 2017 08:54

Η απάντηση είναι για τον Μ. Υπάρχουν πολλές ανακρίβειες σε όσα γράψατε και με κακή πρόθεση. Η Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης δεν καταργεί σχολεία, παρά μόνο αν δεν έχουν για χρόνια μαθητές, δεν υπάρχουν όλα αυτά που υπονοείτε. Όποιος ενδιαφέρεται για την αλήθεια ρωτάει και δεν αναπαράγει ότι ακούει χωρίς να ψάξει.

 
Blind Guardian
24 Ιουν 2017 09:20

Όπως χωρίς αυγά δεν κάνεις ομελέτα έτσι και χωρίς μαθητές δεν λειτουργείς Σχολείο.Το ίδιο βέβαια και χωρίς συνταξιούχους δεν πληρώνεις συντάξεις. Στόχος των πολιτικών είναι να λιγοστέψουν οι μαθητές για να μπορούν να κλείνουν με αποφάσεις τους Σχολεία και η φυσική εξόντωση των συνταξιούχων για να μην πληρώνει το ΓΛΚ συντάξεις. Και στους δύο τομείς, από τα στατιστικά στοιχεία των ληξιαρχείων, τα πάνε καλά. Μπράβο στους άξιους πολιτικούς μας

 
Φιλιππος
24 Ιουν 2017 09:54

Επίσημη μελέτη δημογραφικού δείχνει οτι το 2100 οι Ελληνες θα ήμαστε 3.000.000.

Σοκ.

Αυτό τα λεει ολα. Βέβαια το ξέρουν για αυτο θα έχουμε τους πρόσφυγες για μια "νεα Ελλάδα".

Τι να πω!

 
Βίκυ
24 Ιουν 2017 12:27

Το εντυπωσιακό είναι πως κάνοντας καταργήσεις και συγχωνεύσεις-που σίγουρα κάπου ήταν αναμενόμενες ή απαραίτητες- κάποιοι βγαίνουν οργανικά υπεράριθμοι γιατί πλέον δεν έχουν οργανική θέση. Όμως όλες οι τοποθετήσεις όσων μετατέθηκαν ή ζητούσαν μετάθεση εντός του εκάστοτε ΠΥΣΠΕ έγιναν πολύ πριν από την ανακοίνωση των μεταβολών των σχολικών μονάδων με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Πόσο ρωμαλέα -πρόσφατα αγαπημένη λέξη του υπουργού- πρέπει να γίνω όταν μετά από 19 χρόνια υπηρεσίας -εκ των οποίων τα τελευταία 7 εντός της πόλης μου, άρα και 1 μόριο τη χρονιά- βρίσκομαι πάλι στο 0 και συγχρόνως 'απένατι' σε συναδέρφους που εκμεταλλευόμενοι/ες το νόμο που αφορά στις λειτουργικές υπεραριθμίες υπηρετούσαν επίσης μέσα στην πόλη αλλά έπαιρναν τα 7, 8, 9 μόρια της οργανικής από όπου κρίνονταν υπεράριθμοι;
Το σουρεαλιστικό είναι πως η απόφαση έχει παρθεί από τις 12 Ιουνίου αλλά:
- στις 19/6 πέρασα τα στοιχεία 72 εγγραφέντων νηπίων
- στις 21/6 έκανα το μοίρασμα των τμημάτων στο myschool
- στις 22/6 καθάρισα την τάξη μου
- στις 23/6 έμαθα για τη συγχώνευση του σχολείου μου
Άραγε πότε να μαζέψω τα πράγματά μου μια που είμαι η τελευταία τοποθετημένη άρα και η πρώτη που θα φύγω;

 
ΚΜ
24 Ιουν 2017 16:39


Από ότι φαίνεται μόνο οι αριστεροί διαμαρτύρονταν και αυτό κάποτε...
Οι υπόλοιποι δεν διαμαρτύρονταν ποτέ...και βέβαια ούτε και τώρα...

 
M
24 Ιουν 2017 23:20

Η απάντηση είναι για τον Ακριτίδη Χ.
Κακή πρόθεση είναι να ξέρεις ότι υπάρχουν 30.000 αδιόριστοι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί και αντί να φροντίζεις να διατηρείς τις οργανικές και να βρείς τρόπο να τις επεκτείνεις τις μειώνεις αδιαφορώντας για τους αδιόριστους και αυξάνοντας τον αριθμό των ανεργων και κόβοντας έστω τις λίγες ελπίδες για κάποια μετάθεση.
Κακή πρόθεση είναι να ξέρεις ότι άλλες διευθύνσεις ενώ έχουν τεράστιες υπεραριθμίες φροντίζουν προς τιμή τους να τις καλύπτουν μη δημιουργώντας προβλήματα σε κανέναν και εσυ να μη τους μιμείσαι.
Κακή πρόθεση είναι να στέλνεις τους μαθητές που έκλεισες τα σχολεία τους σε άλλα σχολεία για εγγραφή και να λες ότι τα σχολεία που έκλεισαν για χρόνια δεν έχουν μαθητές.
Κακή πρόθεση είναι να αποσιωπάς ότι οι γονείς και οι Δήμοι διαφωνούν με αυτή την ενέργεια.
Κακή πρόθεση είναι να το κάνεις γιατί ξέρεις ότι δε θα αντιδράσει κανείς από τους συλλόγους γιατί ελέγχονται οι περισσότεροι από τους φιλοκυβερνητικούς και πολλοί άλλοι φοβούνται να αντιδράσουν γιατί είναι υποψήφιοι διευθυντές και έχει και συνεντεύξεις σε λίγο.Από ότι βλέπεις γύρω σου επικρατεί ένας φόβος και πρέπει να υπάρχει και η σκέψη τι θα γίνει αν ξεσπάσει.
Κακή πρόθεση είναι να κάνεις αυτά που λέει η έκθεση του ΟΟΣΑ και οι δανειστές προκαταβολικά για να τους προλάβεις.
Καλή πρόθεση είναι του χρόνου που θα έρθουν με αυτοδυναμία οι άλλοι πριν παραδώσεις να αποδείξεις αυτά που λες.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ