Μετονομάζονται οι πρόεδροι των ΤΕΙ, οι Διευθυντές Σχολών κλπ

01/07/2017

Ενημερώθηκε: 02/07/2017, 08:39

Άκουσε το άρθρο

Με διάταξη  που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Νόμου για τα ΑΕΙ  , που παρουσιάζει κατ αποκλειστικότητα το esos:

Α. Προβλέπεται η μετονομασία των οργάνων διοίκησης των Τ.Ε.Ι. κατ’ αντιστοιχία με τα ισχύοντα για τα όργανα των πανεπιστημίων. Συγκεκριμένα, η Συνέλευση Τ.Ε.Ι. μετονομάζεται σε Σύγκλητο Τ.Ε.Ι., ο Πρόεδρος Τ.Ε.Ι.. σε Πρύτανη κ.ο.κ. Η θητεία Αναπληρωτή Πρύτανη λήγει ταυτόχρονα με τη θητεία του οικείου Πρύτανη.

Β. Οι Αναπληρωτές Πρύτανη μέχρι τη λήξη της ανωτέρω θητείας εκτελούν χρέη Αντιπρύτανη.

Ειδικότερα η διάταξη έχει ως εξής:

  1. «Σύγκλητος»: η Σύγκλητος Πανεπιστημίου και η Σύγκλητος Τ.Ε.Ι..
  2. «Πρυτανικό Συμβούλιο»: το Πρυτανικό Συμβούλιο Πανεπιστημίου και το Πρυτανικό Συμβούλιο Τ.Ε.Ι..
  3. «Πρύτανης»: ο Πρύτανης Πανεπιστημίου και ο Πρύτανης Τ.Ε.Ι..
  4. «Αντιπρύτανης»: ο Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου και ο Αντιπρύτανης Τ.Ε.Ι..
  5. «Κοσμητεία»: η Κοσμητεία Σχολής Πανεπιστημίου και η Κοσμητεία Σχολής Τ.Ε.Ι..
  6. «Κοσμήτορας»: ο Κοσμήτορας Σχολής Πανεπιστημίου και ο Κοσμήτορας Σχολής Τ.Ε.Ι..
  7. «Πρόεδρος Τμήματος»: ο Πρόεδρος Τμήματος Πανεπιστημίου και ο Πρόεδρος Τμήματος Τ.Ε.Ι..
  8. «Διευθυντής Τομέα»: ο Διευθυντής Τομέα Πανεπιστημίου και ο Διευθυντής Τομέα Τ.Ε.Ι..
  9. «Καθηγητές»: οι καθηγητές πρώτης βαθμίδας, οι αναπληρωτές καθηγητές και οι επίκουροι καθηγητές. Η αρχαιότητα καθηγητή ανά βαθμίδα προσδιορίζεται με βάση την ημερομηνία δημοσίευσης της πράξης διορισμού στην οικεία βαθμίδα καθηγητή Α.Ε.Ι..
  10. «Υπηρετούντες λέκτορες»: οι υπηρετούντες κατά το χρόνο δημοσίευσης του παρόντος νόμου λέκτορες Πανεπιστημίων και καθηγητές εφαρμογών Τ.Ε.Ι..

 Μεταβατική διάταξη

1. Όπου στις κείμενες διατάξεις αναγράφεται ο όρος «Συνέλευση Τ.Ε.Ι.» νοείται η «Σύγκλητος Τ.Ε.Ι.», όπου αναγράφεται ο όρος «Συμβούλιο Τ.Ε.Ι.» νοείται το «Πρυτανικό Συμβούλιο Τ.Ε.Ι.», όπου αναγράφεται ο όρος «Πρόεδρος Τ.Ε.Ι.» νοείται ο «Πρύτανης Τ.Ε.Ι.», όπου αναγράφεται ο όρος «Αντιπρόεδρος Τ.Ε.Ι.» νοείται ο «Αντιπρύτανης Τ.Ε.Ι.», και όπου αναγράφονται οι όροι «Διευθυντής Τ.Ε.Ι.» και «Διεύθυνση Τ.Ε.Ι.», νοούνται ο «Κοσμήτορας Τ.Ε.Ι.» και «Κοσμητεία Τ.Ε.Ι.», αντίστοιχα.

 

Σχόλια (11)

Γ.Κ.
|

@Διευκρίνηση
Είτε ηθελημένα είτε όχι είναι παραπλανητική η απάντησή σας. Το πόσα και ποια μαθήματα αναγνωρίζονται όταν κάποιος περνάει με κατατακτήριες σε ένα τμήμα εξαρτάται από το ίδιο το τμήμα, τους κανόνες του και κατά πόσον αυτό θεωρεί ότι έχει καλυφθεί η ύλη στο προηγούμενο τμήμα. Το ότι το ΕΜΠ ή όποιο αλλο ίδρυμα δεν αναγνωρίζει μαθήματα σε απόφοιτο ΤΕΙ ή το ότι τα τμήματα ΤΕΙ αναγνωρίζουν μαθήματα σε απόφοιτο του ΕΜΠ δε λέει απαραίτητα κάτι.
Θα μπορούσαν για παράδειγμα τα τμήματα των ΤΕΙ να μην αναγνώριζαν κανένα μάθημα που δεν έχει εβδομαδιαίο εργαστήριο στα αντίστοιχα πολυτεχνικά (δηλαδή το 90%). Το ότι δεν το κάνουν το εκλαμβάνετε ως αδυναμία. Κακώς...

Ribopaido
|

Σωστή διευκρίνηση να πώ οτι απο τει γίνονται δεκτά όλα τα μαθηματα του πρώτου χρόνου..
Επίσης να πω οτι δεν αναγνωρίζονται όλα απο πανεπιστήμιο εχω δεί περιπτώσεις που τους αναγνωρίστηκαν ελάχιστα λόγω ασαφειών..Πάντως γενικά έχεις δικιο

Διευκρίνιση
|

Ορθώς αναφέρει ο/η @Ribopaido, ότι ο πτυχιούχος Πανεπιστημίου θα καταταγεί στο 3ο εξάμηνο στο ΤΕΙ συναφούς ειδικότητας, γιατί αυτό ορίζεται από τη διαδικασία. Βέβαια, στο ΤΕΙ αναγνωρίζονται όλα τα κοινά μαθήματα (ασχέτως εξαμήνου) μιας και η ύλη υπερκαλύπτεται από αυτή του Πανεπιστημίου και έτσι έχει να περάσει ίσως ελάχιστο αριθμό μαθημάτων (συνήθως κάποιο επιλογής) και να κάνει πάντα πρακτική & πτυχιακή μαζί στο τελευταίο εξάμηνο σπουδών ΤΕΙ.

Αντίθετα, ο πτυχιούχος ΤΕΙ κατατάσσεται συνήθως στο 3ο εξάμηνο συναφούς Πανεπιστημιακού Τμήματος, αναγνωρίζονται τα 3 μαθήματα των κατατακτηρίων εξετάσεων που πέρασε και δεν αναγνωρίζεται κανένα μάθημα στο Πανεπιστήμιο (ή στην καλύτερη, ελάχιστα), γιατί η ύλη του ΤΕΙ δεν καλύπτει αυτή του Πανεπιστημίου στα μαθήματα ίδιου/συναφούς τίτλου.

@Jimmys_b οι φυσικοί, θεολόγοι, μαθηματικοί κ.λπ. που αναρωτιέσαι στα ΤΕΙ κατατάσσονται στο 3ο εξάμηνο οποιουδήποτε ΤΕΙ (όπως αναφέρθηκε, αυτή είναι η ορίζουσα διαδικασία) και δεν θα ήταν δυνατό φυσικά και κάτι άλλο, γιατί δεν είναι με κάποια ειδικότητα συναφείς μιας και δεν υπάρχουν ΤΕΙ σε αυτές τις ειδικότητες. Επίσης, αν οι εν λόγω πτυχιούχοι πάνε σε κάποιο άλλο πανεπιστημιακό τμήμα (μη συναφές με το πρώτο πτυχίο τους) κατατάσσονται στο 1ο εξάμηνο σπουδών (δες πάλι σχετική διαδικασία κατάταξης). Και φυσικά το όλον αναδεικνύει τη διαφορετικότητα των ΤΕΙ & Πανεπιστημίων, όπως ορίζεται και στη σχετική νομοθεσία. Δεν είναι ίδια η λογική οργάνωσης του προπτυχιακού προγράμματος σε κάθε περίπτωση.

jimmys_b
|

@ag, οι πτυχιουχοι Πανεπιστημιων σε ποιο εξαμηνο κατατασσονται στα ΤΕΙ; Ρωτα φυσικους, θεολογους και μαθηματικους που εδωσαν για να διοριστουν ως πληροφορικοι στην εκαπιδευση!
Φυσικα η ερωτηση δεν εχει καμια σχεση με το αρθρο και δεν αναδεικνυει τιποτα!

Ribopaido
|

Κυριε Διδάκτωρ εμπ και οι απόφοιτοι του εμπ αν πάνε σε ειδικότητα στο τει πάλι στο τριτο θα μπαίνανε..Δεν εχει να λέει.. Σας παρακαλω πολύ επειδη τα έχετε δει και τα 2 ας ειστε πιο αντικειμενικός
Ευχαριστώ

@AG
|

Για θυμίστε μου σε ποιο εξάμηνο του ΕΜΠ πάει με κατατακτήριες ο απόφοιτος του ΤΕΙ;;
Πτυχιούχος ΤΕΙ, ΕΜΠ και Διδάκτωρ ΕΜΠ

AG
|

@Αντώνης

Πώς υποβαθμίζεται το Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο με την μετονομασία των ΤΕΙ (και των θεσμών του), εξέλιξη που δικαιολογείται και στοιχειοθετείται από δέκα πλευρές! Μήπως το γεγονός ότι οι απόφοιτοι των ΤΕΙ παρακολουθούν ισότιμα με όλους τους αποφοίτους των ΑΕΙ, μεταπτυχιακά και διδακτορικά, είναι και αυτό υποβάθμηση των Πανεπιστημίων και των Πολυτεχνείων;

Αντιθέτως, δεν σας βλέπω να θίγετε την υποβάθμιση που επέρχεται στο σύνολο των Τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων με το Grecomaster στα Πολυτεχνεία!

Εύχομαι να βρεθεί κάποια στιγμή σε αυτήν τη Χώρα η πολιτική βούληση να σπάσει δια παντώς η σχέση του Κράτους με τις συντεχνίες!!!!!

jimmys_b
|

Αντι να μετονομασουν τα ιδρυματα μετονομασαν ολα αλλα. Ειναι μια θετικη, αλλα πολυ μικρη συμβολη στο να συνειδητοποιησουν μαθητες και γονεις οτι προκειται για ανωτατα ιδρυματα, σε σχεση με την παραπληροφορηση και τον αρνητισμο που υπαρχει ακομα και μεσα στα σχολεια αγνοωντας τις αξιολογησεις της ΑΔΙΠ αλλα και τις διακρισεις στην ερευνα και την και καινοτομια οπως προσφατα με τη πανευρωπαικη διακριση του ΤΕΙ Πειραια για το ενεργειακο προγραμμα της Τηλου.
@Αντωνη ενημερωσου, σου διαφευγουν σημαντικα επιστημονικα επιτευγματα των ΤΕΙ!
https://www.esos.gr/arthra/51578/i-egkyklios-gia-ta-gymnasia-lykeia-eae…

Αντώνης
|

Αυτή είναι η ¨Αριστεία¨ του ΣΥΡΙΖΑ... η υποβάθμιση των Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείου!

kostas delidis
|

Σωστή απόφαση με θετικά αποτελέσματα, μερικά από τα οποία είναι:
α) Απαλείφει το λεκτικό κομφούζιο που υπήρχε μέχρι τώρα.
β) Θα ενισχύσει τη συνεργασία των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, άποψη που λεκτικά υποστηρίζεται από όλους αλλά στην πράξη μέχρι τώρα υλοποιούνταν ελάχιστα και κυρίως σε προσωπικό- φιλικό επίπεδο.
γ) Έμμεσα θα συμβάλλει θετικά στην άνοδο της κοινωνικής καταξίωσης των ΤΕΙ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ