Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ακαδημαϊκή ολοκλήρωση των ΤΕΙ ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας στη Σύνοδο των προέδρων

Τα όργανα των ΤΕΙ μετονομάζονται : α) Σύγκλητος, β) Πρυτανικό Συμβούλιο, γ) Πρύτανης δ) Αντιπρυτάνεις ε)Κοσμήτορες των Σχολών
Δημοσίευση: 13/07/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στην κατεύθυνση της ακαδημαϊκής ολοκλήρωσης , “οδεύουν” τα ΤΕΙ, καθώς ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ανακοίνωσε σήμερα στη Σύνοδο των προέδρων των ΤΕΙ, ότι:

Α. Αλλάζει η ορολογία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στο νέο νόμο στο άρθρο 1 η ορολογία Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης καταργείται και πλέον τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα φέρουν τον τίτλο “Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα”.

Β. Οι εκπαιδευτικοί των ΤΕΙ  θα φέρουν τον τίτλο “μέλη ΔΕΠ”.

Γ. Προχωράει η εκπόνηση  διδακτορικών απο τα ΤΕΙ υπό προϋποθέσεις. Συγκροτείται Μεικτή Επιτροπή στο υπουργείο από καθηγητές των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, προκειμένου να θέσει τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια για την εκπόνηση διδακτορικών από τα ΤΕΙ.

Δ. Τα όργανα των ΤΕΙ μετονομάζονται  :

α)  Σύγκλητος,
β)   Πρυτανικό Συμβούλιο,
γ)  Πρύτανης  
δ)  Αντιπρυτάνεις
ε)Κοσμήτορες των Σχολών.

Η συζήτηση των προέδρων  ΤΕΙ με τον υπουργό Παιδείας, πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.
 

 

Σχόλια (13)

 
Μέλος ΕΠ ή ΔΕΠ...
13 Ιουλ 2017 21:01

Από ονομασία μια χαρά... (αυτό είναι το "στραβό" μόνο..)
από ώρες διδασκαλίας και μισθό?
Να υποθέσω τίποτα..

 
Ribopaido
13 Ιουλ 2017 21:06

Καλά ακούγεται ..αλλα πάλι επιτροπες :) Τι να πεις

 
Ανέκδοτο
13 Ιουλ 2017 21:22

Ο όρος ΔΕΠ έχει καταργηθεί στα Πανεπιστήμιο με το νόμο Διαμαντοπούλου (4009/2011) και δεν έχει επανέλθει... Υπάρχουν καθηγητές και υπηρετούντες λέκτορες!

 
ioannis
13 Ιουλ 2017 21:26

Α !!! Πάλι λύθηκαν τα προβλήματα των καθηγητάδων.............Τι ωραία !!

 
ioannis
13 Ιουλ 2017 22:00

Στα ΤΕΙ υπάρχουν ένα σωρό ειδικότητες χωρίς επαγγελματικά, χωρίς υπόσταση και αναγνώριση και οι πρόεδροι ασχολοήθηκαν με τα ονόματα τους και τα διδακτορικά.

 
Αντώνης
13 Ιουλ 2017 22:08

H ¨ΑΡΙΣΤΕΊΑ¨ του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στο μάτι τα Διδακτορικά και Μεταπτυχιακά....

 
Πρέπει να καταλαβαίνουμε
14 Ιουλ 2017 07:18

Έλεος πια με την επίκληση των επαγγελματικών δικαιωμάτων! Αν τα ΤΕΙ δεν αποκτήσουν τα χαρακτηριστικά που πρέπει, πως θα λυθεί το ζήτημα των ΕΔ?

Ναι το όνομα είναι πολύ σημαντικό όπως και η δυνατότητα εκπόνησης διδακτορικών στα ΤΕΙ. Όποιος δεν το καταλαβαίνει, καλύτερα να σιωπήσει.

 
ΘΩΜΑΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ (ΘΠ)
14 Ιουλ 2017 09:26

@ Πρέπει να καταλαβαίνουμε
Στη Γερμανία πως γίνεται τα αντίστοιχα ΤΕΙ (Fachhochschule) να έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τα Πανεπιστήμια? Τα ΤΕΙ έχουν από καιρό τα χαρακτηριστικά που πρέπει, γι αυτό εξάλλου είναι ομοταγή με όλα τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ευρώπης. Τα διδακτορικά αφορούν καθαρά στην έρευνα και δε σχετίζονται με τα επαγγελματικά δικαιώματα.

 
Γιώργος Παπαδόπουλος
14 Ιουλ 2017 09:32

@ Πρέπει να καταλαβαίνουμε
Δηλαδή μας λες ότι πρώτα πρέπει να αποκτήσουν τα ΤΕΙ τα χαρακτηριστικά που πρέπει και μετά θα ανοίξει ο δρόμος για την επίλυση των δικαιωμάτων.

Μια ερώτηση έχω μόνο: πως εξηγείς το γεγονός ότι για πολλά τμήματα των ΤΕΙ έχουν βγει επαγγελματικά δικαιώματα από το μακρινό 1989, όταν τα ΤΕΙ δεν είχαν τα χαρακτηριστικά που πρέπει;
Το πρόβλημα για την μη έκδοση των δικαιωμάτων (για όσα τμήματα δεν εκδόθηκαν) ήταν ότι οι εκπαιδευτικοί των ΤΕΙ δεν είχαν τον τίτλο “μέλη ΔΕΠ” ή ότι τα ΤΕΙ είχαν Πρόεδρο και όχι Πρύτανη;

 
Πάνος Δ.
14 Ιουλ 2017 10:39

Πότε;
Πάλι αξιολόγηση;
Πάλι επιτροπές;

Οι νέες Πανεπιστημιακές σχολές ξετρυπώνουν η μία μετά την άλλη (π.χ. στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πειραιώς κλπ.). Εκεί έγιναν σε μια μέρα.

Το ίδιο με το GrecoMaster των 5ετών σπουδών (η απόφαση ελήφθη για τα Πολυτεχνεία). Και βλέπετε ότι το ΤΕΕ δεν εκτίμησε τη στάση σας, προτείνοντας τη δημιουργία ενός "αστείου" και παράλληλα "τραγικού" υποΜητρώου για τους μηχανικούς των ΤΕΙ. Οι συνάδελφοί μου μηχανικοί των ΤΕΙ είναι εντελώς απογοητευμένοι!

Η πανεπιστημιοποίηση των ΤΕΙ είναι ηθική και συνταγματική υποχρέωσή σας. Όμως πότε, πώς και με ποιες ουσιαστικές επιπτώσεις στους αποφοίτους/φοιτητές;

Θα πάψει ο διαχωρισμός ΠΕ/ΤΕ στο δημόσιο; Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ως Δημόσιος υπάλληλος, έχω πτυχίο ΑΕΙ (όπως λέει και ο κ. Υπουργός) και μεταπτυχιακό από πανεπιστημιακό ΑΕΙ (ΑΣΟΕΕ). Είμαι όμως ένας υπάλληλος κατηγορίας ΤΕ, με ελάχιστες προοπτικές εξέλιξης, βιώνοντας την απόλυτη διακριτική εις βάρος μου αντιμετώπιση από τη Δημόσια Διοίκηση. Όλες οι θέσεις προϊσταμένων είναι για υπαλλήλους ΠΕ. Το πιο προσβλητικό είναι για τις θέσεις Γενικών Δντων που ζητάνε "όλες τις ειδικότητες...αρκεί να είναι ΠΕ". Δηλαδή μιλάμε για τον απόλυτο ολοκληρωτισμό! Μιλάμε ότι η παρούσα κατάσταση δεν διαφέρει από τις Ινδικές κάστες! Οι πληβείοι των ΤΕΙ παραμένουν πληβείοι!

Τι θα γίνει; Βάλτε φρένο σε αυτήν την κατάσταση! Η ΑΣΟΕΕ με δέχτηκε ως απόφοιτο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και ολοκλήρωσα με απόλυτη επιτυχία ένα από τα δυσκολότερα μεταπτυχιακά στα Χρηματοοικονομικά της Χώρας μας. Οι βάσεις από τη σχολή μου στο ΤΕΙ ήταν υπερεπαρκείς για να φέρω εις πέρας το έργο μου. Ομοίως και πολλοί συμφοιτητές μου που πήγαν σε Πανεπιστήμια στο εξωτερικό (Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία, ΗΒ). Όλοι ανταπεξήλθαν. Τα ΤΕΙ είναι ιδρύματα Πανεπιστημιακού επιπέδου ΑΕΙ. Πρέπει να τελειώνει αυτή η ιστορία!
Αν επιτευχθεί δια νόμου η ακαδημαϊκή τους ολοκλήρωση οι βάσεις σε όλες τις σχολές θα ανέβουν στα ύψη (το αναφέρω γιατί πολλοί εμπαθείς με τα ΤΕΙ το προβάλλουν ως αντεπιχείρημα).
κ. Υπουργέ αντισταθείτε στα συμφέροντα των ολίγων και προωθείστε το ευρύτερο δίκαιο κοινωνικό συμφέρον! Η απαξίωση των ΤΕΙ "βολεύει τους λίγους" και γνωρίζετε πολύ καλά σε ποιους αναφέρομαι!
Η δίκαιη ακαδημαϊκή ολοκλήρωση, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, χωρίς καμία επιτροπή, χωρίς καμία επιπλέον αξιολόγηση, βγάζει από τη στενωπό χιλιάδες αδικημένους απόφοιτους/φοιτητές των ΤΕΙ και βγάζει αυτά τα ιδρύματα από το status της μιζέριας και της αποτυχίας των πανελληνίων! Αυτό επιβάλλει η κοινή λογική, το δίκαιο!

 
Π.Τ.
14 Ιουλ 2017 18:13

Τα ΤΕΙ είναι Ανώτατα Ιδρύματα, 16 χρόνια τώρα, από τον Ν.2916/2001! Παρά ταύτα δημοσιογράφοι, πολιτικοί, το Υπ. Παιδείας και πολλές μεταγενέστερες νομοθετικές ρυθμίσεις, αποφάσεις, εγκύκλιοι, αναφέρονται σε "ΑΕΙ και ΤΕΙ". Ποιον προσπαθεί να κοροϊδέψει ο Υπουργός;
Όσο για τους νέους τίτλους του Διδακτικού προσωπικού, είναι το τυράκι για να κατευνάσει τις αντιδράσεις για την επερχόμενη καθιέρωση του GrecoMaster των 5ετών σπουδών. Αλήθεια, γιατί επιτροπές συγκροτούνται μόνο για ζητήματα που αφορούν τα ΤΕΙ (επαγγελματικά δικαιώματα, εκπόνηση διδακτορικών) με τη συμμετοχή Πανεπιστημίων και ΤΕΕ μάλιστα και όχι για το GrecoMaster, ας πούμε; Η απάντηση για τον κάθε καλόπιστο είναι προφανής. Όταν δε θέλεις να αγγίξεις ένα πρόβλημα, φτιάχνεις μια επιτροπή.

 
Χαρ
14 Ιουλ 2017 19:35

Διδακτορικά και στα ΤΕΙ....... οκ επειδή η μισή Ελλάδα γέμισε κατόχους μεταπτυχιακών τώρα η μισή Ελλάδα θα έχει κατόχους Διδακτορικών..... Κανονικά θα έπρεπε το Υπουργείο να κόψει τον αριθμό των υποψιών διδακτόρων στα ΑΕΙ οχι να εισάγει κι αλλους στ ΤΕΙ....

 
Έκτακτος ΤΕΙ
15 Ιουλ 2017 19:13

Μπράβο στη σύνοδο προέδρων ΤΕΙ...
Λύθηκαν τα προβλήματα όλα πλέον αφού πλέον θα συστήνονται στους οικείους τους ως "Πρύτανης"!
Τι διδακτορικά,επαγγελματικά δικαιώματα, μετονομασία των ΤΕΙ, εδώ θα λεγόμαστε "Κοσμήτορας" και "Πρύτανης".. πως να μην πραγματοποιηθεί η συζητηση με τον Υπουργό σε πολύ καλό κλίμα..
Άλλωστε, ούτε έχουν διδακτικό ωράριο (κοτσαμ Πρυτάνεις) ούτε καίγονται για επίβλεψη διδακτορικών (ένα βήμα πριν τη σύνταξη). Εύγε...Άξιοι!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ