Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Δεν προβλέπονται παρατάσεις απόσπασης εκπαιδευτικών για προσωπικούς λόγους

Οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί δεν θεωρούνται μόνιμοι κάτοικοι της χώρας υποδοχής
Δημοσίευση: 13/07/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Α. Δεν προβλέπονται παρατάσεις απόσπασης εκπαιδευτικών για προσωπικούς λόγους, παρά μόνο για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών και οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί  δεν θεωρούνται μόνιμοι   κάτοικοι  της χώρας υποδοχής, παρά μόνον ο οι σύζυγοι αυτών , υπό προϋποθέσεις.

Β. Για την αξία της ισονομίας και της ισοπολιτείας, έναντι πληθώρας εκπαιδευτικών , οι οποίοι επιθυμούν να αποσπαστούν στο εξωτερικό και οι “θέσεις” είναι πάντοτε “κρατημένες”, σύμφωνα με προφορικές  καταγγελίες νέων εκπαιδευτικών, οι οποίοι αποσπάσθηκαν  κατά το σχολικό έτος 2016-17, το υπουργείο Παιδείας προέβη στη νομοθέτηση του νόμου 4415/2016.

Τα παραπάνω τονίζει, μεταξύ άλλων,  ο υφυπουργός Παιδείας Κ. Ζουράρις, σε γραπτή απάντηση προς της Βουλή, ύστερα από σχετική ερώτηση του Βουλευτή Χρήστου Κέλλα.

1. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

2. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

 

Σχόλια (17)

 
Έφη
13 Ιουλ 2017 13:12

Αν δεν απατώμαι ο κύριος υφυπουργός υπέβαλε πέρυσι ως βουλευτής τροπολογία υπέρ των παρατάσεων χωρίς επιμίσθιο, ισχυριζόμενος τα αντίθετα από αυτά που λέει τώρα, επικαλούμενος κιόλας με στόμφο τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της χώρας και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Οι κωλοτούμπες δεν έχουν τέλος!

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ
13 Ιουλ 2017 14:29

Βρε…βρε, νάτος και ο υπέρμαχος της ισονομίας και ισοπολιτείας!!!
Μαζί σου υπουργέ!!!
Μόνο που θα πρέπει να επιδείξεις τον ανάλογο ζήλο και να καταργήσεις εδώ και τώρα και τις κατά προτεραιότητα αποσπάσεις των εκπαιδευτικών στο εσωτερικό της χώρας, όπως:
Πολύτεκνοι, Σύζυγοι Στρατιωτικών, Περιφερειακοί σύμβουλοι, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων ή εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων, Σύζυγοι δικαστικών, Σύζυγοι μελών ΔΕΠ και άλλοι πολλοί…
Όπως επίσης και τις αδιαφανέστατες χιλιάδες αποσπάσεις σε φορείς και υπηρεσίες!!!
Είναι πράγματι εντυπωσιακή, αντισυνταγματική και αδικαιολόγητη η διάκριση των αναγκών μεταξύ οικογενειών!!!
Οι οικογένειες λοιπόν των παραπάνω κατηγοριών έχουν μεγαλύτερη αξία και βαρύτητα για την Ελληνική πολιτεία, απ' αυτήν ενός σκληρά εργαζόμενου μόνιμου κατοίκου εξωτερικού που έτυχε να παντρευτεί Ελληνίδα εκπαιδευτικό και μοχθεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες και προκλήσεις του εξωτερικού!!!! Προφανώς η πάνσοφη Ελληνική πολιτεία "νοιάζεται"να επαναπατρίσει την οικογένεια αυτή και να προσθέσει ανέργους στα ήδη τεράστια νούμερα ανεργίας!!!!
Ισονομία και Ισοπολιτεία, a la carte, λοιπόν κ. πάνσοφε υπουργέ…
Συγχαρητήρια!!!

 
δασκάλα
13 Ιουλ 2017 16:04

1. την περασμένη χρονιά ο κ. Ζουράρις υποστήριζε τους παντρεμένους με μόνιμο κάτοικο εξωτερικού και είχε προτείνει και τροπολογία. Φέτος άλλαξε ο "Μανολιός"
2. Ας μας πει ο κ. Υπουργός πόσα εκατομύρια ευρώ θα στοιχίσει αυτή η υπόθεση. Για πληροφόρηση μόνο για Γερμανία θα είναι κοντά 2.000.000 ευρώ το ΧΡΟΝΟ.
3. Ποιά ισονομία επικαλείται ο κ. υπουργός όταν ζητάει Γ1 στη γλώσσα υποδοχής από τους παντρεμένους για να μείνουν και την ίδια στιγμή θα αποσπάσει με Β2 αγγλικών!!!!
4. Αυτά τα 7 χρόνια από προέκυψαν ; αυτός που είναι παντρεμένος 6 είναι λιγότερο παντρεμένος;
Η όλη υπόθεση είναι πραγματικά θλιβερή!!!

 
Βάσια
13 Ιουλ 2017 16:27

Κύριε Υφυπουργέ,
δράττομαι της ευκαιρίας από τα λεγόμενά σας, να σας κάνω τρία ερωτήματα:
1. Γιατί την ώρα που ψηφιζόταν ο νόμος πέρσι, προτείνατε τροπολογία για απόσπαση εκπαιδευτικών χωρίς επιμίσθιο και με συζύγους κατοίκων εξωτερικού, για να μην επιβαρυνθεί το κράτος στη δυσχερή οικονομική θέση που βρίσκεται. Πώς προέκυψε η ισονομία και η ισοπολιτεία;
2. Πού θα βρείτε τα 2 εκατομμύρια ευρώ που θα κοστίσουν τα επιμίσθια μόνο της Ρηνανίας-Βεστφαλίας στη Γερμανία; Πού θα βρείτε τα εκατομμύρια ευρώ όλων αυτών που θα αποσπάσετε στο εξωτερικό με επιμίσθια για λόγους ισονομίας, τους οποίου ξαφνικά επικαλείσθε;

 
Νεφέλη
13 Ιουλ 2017 17:30

Επίσης κύριε Ζουράρι απαντήστε σας παρακαλώ
α)με ποιους φορείς συνομιλήσατε όταν γινόταν η συζήτηση για τον νόμο 4415; Σίγουρα με κανένα που να έχει σχέση με τα σχολεία του εξωτερικού:::
β) διαβάσατε καθόλου τα σχόλια στη δημόσια διαβούλευση που γράφτηκαν για τον εν λόγω νόμο;
γ) δεν κλείνετε τα σχολεία του εξωτερικού αλλά, τι θα γίνει όταν το σχολικό έτος 2018-19 δεν θα μετατραπούν σε δίγλωσσα τα αμιγή σχολεία αφού δεν μπορούν να γίνουν διακρατικές συμφωνίες;
δ) αφού τόσο κόπτεσθαι για την ισονομία ,συμφωνώ με τους προγράψαντες και ρωτώ ,γιατί μόνο για τους εκαπιδευτικούς με γάμο ζητάτε πιστοποιητικό γλωσσομάθειας Γ1 της γλώσσας της χώρας υποδοχής , ενώγια όλες τις άλλες κατηγορίες αρκεί το Β2 και μάλιστα όχι απαραίτητα στη γλώσσα της χώρας απόσπασης ;
ε) αφού πρώτη φορά όλοι οι εκπαιδευτικοί ήταν στην ώρα τους στα σχολεία τότε πως εξηγείτε να υπάρχουν τμήματα ελληνικής γλώσσας (5 σύνολο) που δεν λειτούργησαν λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών και από την άλλη αποσπάσατε , μαθηματικό και οικονομολόγο με επιμίσθιο μετά από τις διακοπές του Πάσχα , όταν μάλιστα στα σχολεία στα οποία τοποθετήθηκαν οι παραπάνω συνάδερφοι δεν μπορούσαν να προσφέρουν εκπαιδευτικό έργο αφού είχαν αρχίσει οι εξετάσεις απόλυσης και προαγωγής; Δεν γνωρίζετε την ΚΥΑ με υπ’ αριθ. 2/12870/ΔΕΠ/29-3-2016 πότε καταβάλεται το επιμίσθιο;

 
Σύβιλλα
13 Ιουλ 2017 19:18

Για ποια ισονομία μιλά ο κ. Υπουργός; Σύμφωνα με τον νόμο οι εκπαιδευτικοί που έχουν σύζυγο 30 χρόνια στο εξωτερικό και παιδιά μικρά αλλά δεν έχουν συμπληρώσει 7 χρόνια συνεχόμενης απόσπασης πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Οι άλλοι που είναι τυχεροί και έχουν τα 7 συνεχόμενα έτη θα παραμείνουν με τις οικογένειες τους. Θέμα τύχης και συγκυριών είναι το κριτήριο που θέσατε!

 
Νεφέλη
13 Ιουλ 2017 23:03

Στα αμιγή σχολεία δεν μπορούν να τοποθετηθούν εκπαιδευτικοί με επιμίσθιο . Το γράφει στην τελευταία παράγραφο της εγκυκλίου απόσπασης .
Όσοι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη πέντε χρόνια με αποσπαση είτε ειναι παντρεμένοι με μόνιμο κάτοικο του εξωτερικου είτε όχι αντιμετωπίζονται απο την υπηρεσία ως εχθροί .
Στα περί συζήτησης στη Βουλή κύριε Ζουράρι σχετικά με το νόμο 4415 αυτό που έμεινε δεν ειναι προτάσεις για καλύτερη ελληνόγλωσση εκπαιδευση , αλλά οι κατηγορίες του κυρίου Πελεγρίνη εναντίων των εκπαιδευτικών της κατηγορίας πέρα της πενταετίας .
Όσο για τα λεφτά που ανέφεραν και οι συνάδερφοι παραπάνω ,όσο πληρώνουν οι Γερμανοί θα υπαρχουν κάποια σχολεία , για τα αμιγή θα δούμε , άλλωστε αυτά θα γίνουν δίγλωσσα του χρόνου , αφού ετσι αποφάσισαν κάποιοι ,χωρίς βέβαια να γνωρίζουν αν μπορούν ειδικά στη Γερμανία να μετατραπούν σε όλα τα κρατίδια σε δίγλωσσα .
Αλήθεια για να εχουμε και καλό ερώτημα , σε ποιο σημείο βρίσκονται οι διακρατικές διαπραγματεύσεις ;

 
Ionni
14 Ιουλ 2017 11:16

Εργάζομαι ως εκπαιδευτικός στις Κυκλάδες και ο σύζυγός μου εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Θεσσαλονίκη. Ο σύζυγός μου είναι εκπαιδευτικός μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης.
Γιατί (βάσει λογικής «προστασίας» της οικογένειας) δεν μετατίθεμαι και εγώ Θεσσαλονίκη;
Γιατί κάποιοι γάμοι έχουν μεγαλύτερη «αξία» από άλλους;
Φέτος κάναμε πάλι αίτηση για απόσπαση στη Γερμανία (είχαμε κάνει και πριν 2 χρόνια, αλλά όλες οι θέσεις ήταν «κλεισμένες»).
Είναι οξύμωρο αλλά ζητάμε απόσπαση στη Γερμανία, για να μπορούμε, μεταξύ άλλων, να έχουμε και καλύτερες πιθανότητες συνένωσης της οικογένειάς μας (έστω κι αν αυτό γίνει σε μία ξένη χώρα).

Δεν μπορώ επίσης να καταλάβω τη λογική των εκπαιδευτικών που είναι πάνω από 5 χρόνια αποσπασμένοι στο εξωτερικό, να θεωρούν ότι αντιμετωπίζονται ως «εχθροί».
Από ότι κατάλαβα έχουν και φέτος δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση για παράταση της απόσπασής τους.
Λοιπόν… ποιο ακριβώς είναι αυτό για το οποίο διαμαρτύρονται;
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω κι αν θέλει ας μου το εξηγήσει κάποιος/α.
Εμείς (εγώ και ο σύζυγος) παρόλο που το επιθυμούμε, δεν έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής να αποσπαστούμε ποτέ στο εξωτερικό (ούτε μία μέρα!).
Μήπως λοιπόν είμαστε εμείς αυτοί που αντιμετωπίζονται ως «εχθροί».
Ελπίζω φέτος κάτι να αλλάξει και να υπάρξει «χώρος» και για μας.

 
Μαρία Μ.
14 Ιουλ 2017 11:58

Αν θέλεις απάντηση Ionni πες μας πρώτα πού θέλεις να αποσπαστείς και αν είναι στη Γερμανία ίσως μπορώ να σε απαντήσω.,

 
Δασκαλα
14 Ιουλ 2017 15:31

Αγαπητή Ionni θα σου απαντήσω ευχαρίστως.
1. Το νόμο για την παράταση πέραν της 5ετιας όσων ήταν παντρεμένοι με μόνιμο κάτοικο εξωτερικού δεν το έφτιαξαν οι εκπαιδευτικοί αλλά το Υπουργείο Παιδείας. Με βάση αυτό το νόμο έφτιαξαν την ζωή τους όσοι εκπαιδευτικοί υπάγονται σε αυτή την κατηγορία. Δεν νομίζεις ότι το κράτος πρέπει να τηρεί τις υποσχέσεις του;
2. Όλοι εμείς που είμαστε σε αυτή την κατηγορία εργαζόμαστε χωρίς επιμίσθιο. Εσύ προτιθεσαι να εργαστείς χωρίς επιμισθιο;
3. Μιλώντας για επανένωση οικογένειας να σε πληροφορήσω ότι πολλοί από εμάς μεταξύ τους και εγώ έμεινα 4 χρόνια μακρυά από την οικογένεια μου και και περίμενα υπομονετικά να αδειάσει θέση για να αποσπαστω.
4.Οσο για το μύθο ότι δεν υπάρχουν θέσεις εξαρτάται από το που θες να αποσπαστεις και τι ειδικότητα είσαι. Πχ αν θες να πας στο Μόναχο Γιατί εκεί ακούγεται ότι τα ευρώ ρέουν σαν το ποτάμι Ίσως να μη βρεις θέση αλλά αν παλι είσαι "τυχερη" και βρεις να ξέρεις ότι θα πληρωσεις ενοίκιο 1200 ευρώ και το λόγο αυτό αρκετοί συνάδελφοι έκαναν ανάκληση της απόσπασης.
Επίσης το κόστος ζωής έχει ακριβύνει υπερβολικά με αποτέλεσμα μερικοί συνάδελφοι να φεύγουν άρον άρον.
4. Τέλος Ionni μου και πιο σημαντικό εγώ με την δουλειά μου δεν σε επιβάρυνα σαν φορολογούμενο Πολίτη να μου πληρώνεις το επιμίσθιο ούτε ο άνδρας μου πληρώνεται από το ελληνικό δημόσιο. Αντίθετα Εσύ Ionni μου θα επιβαρυνείς τον Έλληνα φορολογούμενο με ΔΥΟ επιμισθια ήτοι 2600 χ36 μήνες. Όταν στην Ελλάδα κόβουν μισθούς και συντάξεις είναι πρόκληση να ξοδεύονται χρήματα που μπορούσαν να διατεθούν αλλού.
Επίσης Ionni μου Σχετικά με τις θέσεις μην εμπιστεύεσαι και τόσο αυτά που σου λένε Γιατί εμείς που είμαστε πιο παλιοί ξέρουμε και έχουμε πικρή πείρα από μαγειρέματα του Υπουργείου.

 
Άννα
14 Ιουλ 2017 17:35

Να συμπληρώσω κάτι και εγώ για το κόστος που επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογουμενο ,οταν αποσπωνται εκπαιδευτικοι με επιμισ θιο στο εξωτερικό.Δεν είναι μονο το επιμισθιο που ανεβάζει το κόστος είναι και οι ασφαλιστικές εισφορές των τεκνων των εκπαιδευτικών (όταν υπάρχουν) που στην περίπτωση αυτή τα καλύπτει το ελληνικό κράτος δηλ ο Έλληνας φορολογούμενος.Στην άλλη περιπτωση (των συζύγων μονίμων κατοικων εξωτερικού ) τις ασφαλιστικες εισφορές τις καλύπτει ο σύζυγος μόνιμος κάτοικος ως εργαζόμενος στο εξωτερικό. Έτσι η επιβάρυνση για το Έλληνα φορολογουμενο πολίτη είναι ακομα μεγαλύτερη. Δεν νομίζω να αρέσει αυτο σε κσνεναν φορολογουμενο ,που ενώ του κόβουν το μισθό ή τη σύνταξη , προτιμούν την πιο ακριβή λύση για τη λειτουργία των σχολείων του εξωτερικού μοιράζοντας επιμισθια ,ενώ μπορουν να τα αποφύγουν. Απλά μαθήματα απλής οικονομίας ή μάλλον ...εξοικονομησης πόρων.

 
Κατερίνα
14 Ιουλ 2017 17:53

Οι παρατάσεις για οικογενειακους λογους ,κύριε υφ, προβλέπονταν γαι δεκαετίες από το νόμο. Αυτό άλλαξε απο τη συγκεκριμένη "αριστερή" κυβέρνηση ,που δεν έχει κανένα προβλημα να διαλύει οικογένειες και να επιβαρύνει το δημ ταμείο με πολλα επιπλέον χρήματα.

 
Νεφέλη
14 Ιουλ 2017 18:06

Ionni14 Ιουλ 2017 11:16
Εργάζομαι ως εκπαιδευτικός στις Κυκλάδες και ο σύζυγός μου εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Θεσσαλονίκη. Ο σύζυγός μου είναι εκπαιδευτικός μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης.
Γιατί (βάσει λογικής «προστασίας» της οικογένειας) δεν μετατίθεμαι και εγώ Θεσσαλονίκη;
Γιατί κάποιοι γάμοι έχουν μεγαλύτερη «αξία» από άλλους;

Ionni νομίζω ότι έχεις μπερδεμένα τα πράγματα !!! μιλάς για μετάθεση πιο πάνω που δεν έχεις καταφέρει να πάρεις και γράφεις εδώ που αφορά τις αποσπάσεις του εξωτερικού!
Γιατί δεν λες κάτι για τις αποσπάσεις στην Ελλάδα , τις κατα προτεραιότητα κ.λ.π. Δεν φταίνε σε τίποτα οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στο εξωτερικό αν εσύ δεν μπορείς να πάρεις μετάθεση στη Θεσσαλονίκη . Για απόσπαση στη Θεσσαλονίκη δεν έκανες καμία αναφορά.
Επείσης δεν γνωρίζεις πόσα χρόνια βρέθηκαν οι συνάδερφοι μακρυά από τις οικογένειες τους , μέχρι που να είναι επιτέλους μαζί .
Ολες οι οικογένειες έχουν την ίδια αξία .

 
Σίβυλλα
14 Ιουλ 2017 18:56

Αγαπητή ioni, με παραξενεύει που πριν δυο χρόνια δεν κατάφερες να αποσπαστείς ούτε εσύ, ούτε ο άντρας σου γιατί εμείς εδώ δουλεύαμε με 3 ώρες απλήρωτες υπερωρίες και είχαμε κενά σε όλες τις ειδικότητες. Για να μπορέσει να δουλέψει το σχολείο κάναμε περικοπές σε ώρες μαθημάτων πχ μαθηματικά 1 ώρα την εβδομάδα αντί για 3, Αρχαία 3 αντί για 5, Λογοτεχνια 1 αντί για 2, Θρησκευτικά 1 ώρα σε όλες τις τάξεις για να μπορέσει ο Θεολόγος να καλύψει και τα 2 γυμνάσια του Μονάχου. Το Λύκειο του Μονάχου αιμορραγεί κάθε χρόνο και μετράει τις πληγές του γιατί δεν έρχονται εκπαιδευτικοί ή αυτοί που έρχονται ανακαλούν τον πρώτο μήνα. Λυπάμαι που χωρίς να ξέρεις πυροβολείς. Σου εύχομαι να πάρετε απόσπαση και οι δυο σας και είμαι περίεργη τι θα λες όταν θα ζήσεις τα προβλήματα εδώ. Αλήθεια Γερμανικά ξέρετε για να μπορέσετε να ανταπεξέλθετε στις ανάγκες του δίγλωσσου προγράμματος;

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ
15 Ιουλ 2017 00:15

Αγαπητή Ionni, αφού πρώτα απαντήσεις στα πολύ εύστοχα ερωτήματα της Δασκάλας, απάντησέ μου σε παρακαλώ και το παρακάτω: Με ποιά λογική θα πρέπει να επιστρέψει στην Ελλάδα εκπαιδευτικός παντρεμένη με μόνιμο κάτοικο εξωτερικού, που δεν πήρε ποτέ επιμίσθιο και υπηρετεί μόλις ένα χρόνο στο εξωτερικό; Για να συναντηθείς εσυ με το σύζυγό σου στο εξωτερικό; Και γιατί δεν ορίζεται ως τόπο συνάντησης τις πανέμορφες Κυκλάδες, όπου είναι πανεύκολο όχι απλά να αποσπασθεί κάποιος, αλλά να μετατεθεί;
Το ίδιο λοιπόν προβληματισμό έχω κι' εγω...Γιατί κάποιοι γάμοι έχουν μεγαλύτερη αξία απο άλλους; Το τραγικό βέβαια είναι πως και οι ίδιοι ζουν τελικά μια κόλαση, γι' αυτό και οι αμέτρητες ανακλήσεις αποσπάσεων!!! Καλή σου τύχη...

 
Νεφέλη
15 Ιουλ 2017 18:52

Scripta manent κύριε Ζουράρι,

στην ιστοσελίδα esos.gr στο λινκ ομογένεια με ημερομηνία 08-05-2016 υπάρχει η τροπολογία που καταθέσατε στη βουλή και η οποία δεν έγινε δεκτή από τον κο Φίλη. Παραθέτω το λίνκ
www.esos.gr/arthra/43852/den-egine-dekti-tropologia-gia-tin-paratasi-apo...

Scripta manent συνέχεια κύριε Ζουράρι ,
στην έβδομη παράγραφο της απάντησης σας με την υπ αρ. πρωτ. 112940/Φ1 ΕΞ /104029 /05-07-2017 γράφετε:
“Επ αφορμή αυτού και ακριβώς για την αξία της ισονομίας και της ισοπολιτείας έναντι πληθώρας
εκπαιδευτικών , οι οποίοι επιθυμούν να αποσπαστούν στο εξωτερικό και οι <<οι θέσεις>> είναι πάντα <<κρατημένες>> , σύμφωνα με προφορικές καταγγελίες νέων εκπαιδευτικών , οι οποίοι αποσπάσθηκαν κατά το σχολικό έτος 2016-2017, το ΥΠΠΕΘ προέβη στη νομοθέτηση του 4415/16”

Μας λέτε δηλαδή ότι τον Μάρτιο του 2016 που τέθηκε το νομοσχέδιο στη δημόσια διαβούλευση και στις 2,3 και 4 Αυγούστου του 2016 που συζητήθηκε και ψηφίστηκε στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων και με την οριστική ψηφισή του στη Βουλή των Ελλήνων στις 06-09-2016 , γνωρίζατε τι επρόκειτο να σας καταγγείλουν προφορικά οι εκπαιδευτικοί που ΑΠΟΣΠΑΣΤΗΚΑΝ στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου ;
Αφού ήταν <<κρατημένες >> οι θέσεις ,τότε σε ποιες θέσεις αποσπάσατε τους νέους εκπαιδευτικούς;
Και γιατί προβήκατε σε συμπληρωματική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς απόσπαση στο εξωτερικό με αρ. πρ. Φ21/186456/Η2 στις 04-11-2016 , αφού ακόμα ήταν οι θέσεις κρατημένες;

 
Πυρήνας
17 Ιουλ 2017 16:29

Σχετικά με το θέμα των αποσπάσεων εκπαιδευτικών στο εξωτερικό και την αντιπαράθεση αφενός του Υφυπουργού Παιδείας κ. Ζουράρι και αφετέρου του βουλευτή Ν. Δημοκρατίας κ. Κέλλα.
Πέρα από τις πολιτικές αποχρώσεις και τα τιμήματα κυβερνώντων και μη εκφράζομαι ακόλουθα σαν Έλληνας πολίτης φορολογούμενος.
Σκοπός πάντα παραμένει η ελληνική παιδεία και μόρφωση μέσα από τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού των απανταχού Ελλήνων της διασποράς. Έτσι εφαρμόζεται και ο πρόσφατος νόμος 4415/2016. Σίγουρα αυτό έχει ένα κόστος που επιβαρύνει κάθε έτος και τον κρατικό μας προϋπολογισμό. Απλά μαθήματα «οικιακής οικονομίας» για τα αρμόδια Υπουργεία, Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων, Εξωτερικών και Οικονομίας, συμφέρει λοιπόν τον κρατικό μας προϋπολογισμό, η απόσπαση στα σχολεία του εξωτερικού για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών εκπαιδευτικών κατά πρώτον αυτών που δεν αιτούνται επιμισθίου, τι το πιο λογικό λοιπόν.
Δεν αναφέρθηκε από κανέναν (Υφυπουργό Παιδείας κ. Ζουράρι , βουλευτή Ν. Δημοκρατίας κ. Κέλλα) ότι στη Γερμανία υπάρχουν «κρατημένες» θέσεις έτη ολόκληρα από συμβασιούχους αορίστου χρόνου Έλληνες εκπαιδευτικούς(όλων των ειδικοτήτων, δάσκαλοι, φιλόλογοι, γυμναστές,ξ.γ.,κ.α.) με πολλές φορές τριπλάσιο μισθό από αυτό του εκπαιδευτικού στην Ελλάδα. Ας υπάρξει διαύγεια και για αυτούς τους εκπαιδευτικούς και ως αναφορά την πρόσληψή τους αν ακολουθήθηκε ποτέ η διαδικασία μέσα από την επετηρίδα, διαγωνισμό Α.Σ.Ε.Π., μοριοδότηση, αξιολογικό πίνακα για υπηρέτηση στο εξωτερικό όπως ισχύει για τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς στην Ελλάδα ακόμα και τους αναπληρωτές, ή απλώς προσλήφθηκαν με μία απλή αίτηση στο ανάλογο Συντονιστικό Γραφείο. Αλήθεια φορολογούνται ανάλογα όπως και ο εκπαιδευτικός της Ελλάδας. Ας γίνει και μια επίσημη ανακοίνωση για τον αριθμό των εν λόγω υπηρετούντων εκπαιδευτικών που κατέχουν έτη τώρα «μόνιμες οργανικές» πλέον θέσεις στα ελληνικά σχολεία της διασποράς αναλογικά με τον αριθμό των αποσπασμένων από την Ελλάδα εκπαιδευτικών. Για «την αξία της ισονομίας και ισοπολιτείας έναντι πληθώρας εκπαιδευτικών» όπως αναφέρει και ο Υφυπουργός.
Έτσι λοιπόν γίνεται νοικοκύρεμα και εξοικονομούνται πόροι και για τα υπόλοιπα λειτουργικά έξοδα των σχολείων μας στο εξωτερικό(ενοίκιο, ρεύμα, τηλέφωνο, γραφικά κ.α.) που αιμορραγούν και αυτά όπως και η υπόλοιπη ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.