Οι ανακοινώσεις του υπ. Παιδείας για τα ΤΕΙ

Θα δοθεί δυνατότητα στα ΤΕΙ διεξαγωγής Διδακτορικών, μετά από αξιολόγηση
Δημοσίευση: 13/07/2017

Ανακοινώσεις για τα ΤΕΙ έκανε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, κατά την επίσκεψή του στο  ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα  της κοινότητας του Ιδρύματος.

Ειδικότερα,  ο κ. υπουργός  είπε ότι θα συσταθούν Επιτροπές για το θέμα των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων, στις οποίες θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των ΑΕΙ του ΤΕΕ και των εμπλεκόμενων υπουργείων.

Στις προθέσεις της κυβέρνησης , τόνισε ο κ. Γαβρόγλου,  είναι να δοθεί και  η  δυνατότητα για τη διεξαγωγή Διδακτορικών Διατριβών στα ΤΕΙ μετά από αξιολόγηση.

Ο υπουργός Παιδείας ήταν θετικός για το θέμα της εξεύρεσης μιας φόρμας για την εξέλιξη των ΕΔΙΠ καθώς και  για ακέραια ψήφο αλλά και για την αύξηση του ποσοστού των εκλεκτόρων του Δ.Π. στις εκλογές. Δεσμεύτηκε επίσης και  για την εξεύρεση λύσης αναφορικά με το Έκτακτο  Εκπαιδευτικό Προσωπικό.

Ο κ. Γαβρόγλου στο τέλος της δευτερολογίας του αναφέρθηκε στις δυσκολίες διαπραγμάτευσης των θεμάτων με τους Θεσμούς, όπου σε αξιακά θέματα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά « πάμε σε λελογισμένες συγκρούσεις», όπως στο θέμα της συμμετοχής των Φοιτητών στα Όργανα Διοίκησης.

Για το θέμα της παραβατικότητας στα ΑΕΙ  σημείωσε , ότι έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και για το λόγο αυτό, τόνισε,  θα συγκροτηθεί μια Διυπουργική Επιτροπή προκειμένου να βρεθεί ένας κώδικας για να περιοριστεί το φαινόμενο.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας  κ. Ασημόπουλος και η Αναπληρώτρια Προέδρου κ. Παρασκευή Μητλιάγκα όπως και τα Μέλη της Συγκλήτου   έθεσαν ερωτήματα σχετικά με τον Νόμο που θα κατατεθεί ως το τέλος Αυγούστου στην Βουλή, προκειμένου να γίνουν βελτιώσεις σε  κάποια σημεία του, ενώ ο λόγος δόθηκε και στους εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιδρύματος. Τα ερωτήματα που τέθηκαν αφορούσαν:

•    Την πορεία Ιδρύματος και το ρόλο του στην  παραγωγική ανασυγκρότηση της  Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας

•    Το μέλλον των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών και την αξιολόγησή τους και ιδιαίτερα των Διακρατικών μετά και την πρόταση για δωρεάν  εν μέρει φοίτηση σε αυτά

•    Τη διεξαγωγή Διδακτορικών  Διατριβών

•    Την ενίσχυση του Ιδρύματος με μέλη ΔΕΠ - ΕΠ

•    Το ερευνητικό έργο των ΤΕΙ

•    Το θέμα της συνεργασίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

•    Την χρηματοδότηση

•    Τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των αποφοίτων

•    Τις σπουδές διετούς φοιτήσεως για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ υπό τον εκπαιδευτικό έλεγχο των ΑΕΙ

•    Την εξέλιξη  των Μελών ΕΔΙΠ και του ποσοστού συμμετοχής τους, όπως και του ΔΠ στις εκλογές των Οργάνων Διοίκησης

•    Το θέμα της σχέσεως εργασίας των Επιστημονικών Συνεργατών

ΥΠ_ΕΔΙΠ_ΤΕΙ
13 Ιουλ 2017 12:15

Καλά τα λέει ο δάσκαλος. Καλές οι ψήφοι και η εξέλιξη, για το μισθό του ΕΔΙΠ στα ΤΕΙ που είναι λιγότερος από ΔΕ στο Δημόσιο θα πει τίποτα?
Είναι απαράδεκτο να αμείβονται Διδάκτορες με μισθούς κάτω των 900 ευρώ.