Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Η ανακοίνωση της Συνόδου προέδρων ΤΕΙ για τη χθεσινή συνεδρίαση, παρουσία του υπουργού Παιδείας

Εκφράστηκε ομόφωνα στον Υπουργό κ. Γαβρόγλου η αναγνώριση από μέρους της Συνόδου ότι έχει προσεγγίσει ορθά την πραγματική εικόνα και αξία των Ιδρυμάτων μας και της προσφοράς τους στη χώρα
Δημοσίευση: 14/07/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017, έκτακτη Σύνοδος Προέδρων - Αναπληρωτών Προέδρων των ΤΕΙ και της ΑΣΠΑΙΤΕ, με την παρουσία του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου και του αναπληρωτή Γ. Γραμματέα κ. Αγγελόπουλου. Ο διάλογος με την ηγεσία του Υπουργείου έγινε σε πολύ θετικό και εποικοδομητικό κλίμα.

Η Σύνοδος θεωρεί ότι το Σχέδιο Νόμου περιέχει διατάξεις θετικές για τα ΤΕΙ και εξέφρασε ικανοποίηση και δικαίωση για τη γενναία απόφαση της αλλαγής της ακαδημαϊκής ονοματολογίας που αφορά στους καθηγητές, στα μονοπρόσωπα και στα συλλογικά όργανα καθώς και στην ενιαία ορολογία των ΑΕΙ και πιστεύει ότι αυτό είναι ένα σημαντικό και σημειολογικό βήμα προς την ακαδημαϊκή ολοκλήρωση των Ιδρυμάτων μας.

Εκφράστηκε ομόφωνα στον Υπουργό κ. Γαβρόγλου η αναγνώριση από μέρους της Συνόδου ότι έχει προσεγγίσει ορθά την πραγματική εικόνα και αξία  των Ιδρυμάτων μας και της προσφοράς τους στη χώρα και ότι έχει εκδηλώσει ειλικρινή βούληση επίλυσης χρόνιων προβλημάτων όπως τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.

Συμφωνήθηκε με τον Υπουργό Παιδείας να καθοριστούν τα κριτήρια και οι διαδικασίες για την οργάνωση Τρίτου Κύκλου Σπουδών, δηλαδή εκπόνηση Διδακτορικών Διατριβών στα ΤΕΙ, μετά από εισήγηση μιας επιτροπής αξιολόγησης,  αποτελούμενης από καθηγητές Πανεπιστημίου και ΤΕΙ. Η επιτροπή θα οριστεί με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Έρευνας.

Ζητήθηκε από τον Υπουργό να συμπεριληφθεί στον παρόντα νόμο η δυνατότητα αυτοδύναμης εκπόνησης Διδακτορικών στα ΤΕΙ με τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Στο Υπουργό και στον Γ. Γραμματέα δόθηκαν υπό μορφή υπομνήματος μία σειρά από βελτιωτικές προτάσεις νομοτεχνικού περιεχομένου, σχετικά με το Σχέδιο Νόμου τα οποία και συζητήθηκαν συναινετικά. Έγινε επίσης εκτεταμένος διάλογος για θέματα του νομοσχεδίου που είχαν τεθεί στο παρελθόν από τη Σύνοδο και αποσαφηνίστηκαν πολλά από αυτά. Τέλος, στο Σχέδιο Νόμου παραμένουν θέματα για τα οποία έχουν εκφραστεί επιφυλάξεις και διαφωνίες από μέρους της Συνόδου όπως ο τρόπος εκλογής των Διοικήσεων. 

Η Γραμματεία Συνόδου

 

Σχόλια (2)

 
Π.Τ.
14 Ιουλ 2017 18:48

Για μια φορά ακόμη η Σύνοδος των Προέδρων ή των Πρυτάνεων των ΤΕΙ αν προτιμάτε, ξεπερνά το κυρίαρχο πρόβλημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων ( δεν αφορά όλα τα τμήματα για να είμαι δίκαιος) ανταλλάσσοντας χρυσό με καθρεφτάκια. Αξιότιμοι κ. Πρόεδροι αν τα επαγγελματικά δικαιώματα ρυθμιστούν κάποτε, τότε θα δείτε τις Σχολές των ΤΕΙ να γίνονται περιζήτητες με μόρια εισαγωγής πάρα πολλά και τότε, λόγω καταξίωσης στην κοινωνία, θα ρυθμιστούν και δευτερεύοντα ζητήματα όπως η ακαδημαϊκή ονοματολογία. Μέχρι τότε θα είναι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, Β επιλογή. Αλήθεια γιατί ο Υπουργός δεν εξομοιώνει και τα διδακτικά ωράρια των καθηγητών, καθιερώνοντας ενιαίο ωράριο στο Μ.Ο. υπαρχόντων; Τολμάει να αυξήσει το ωράριο των συναδέλφων του (6 ώρες ανά εβδομάδα);

 
check
16 Ιουλ 2017 14:19

Αυτό με τα ωράρια αποτελεί πραγματικό πρόβλημα και αδικία. Πώς θα παραχθεί έρευνα με τέτοιο ωράριο;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ