Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Δεν απαιτείται άδεια για τη διαβίβαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων από το ΚΕΔΔΥ

Απόφαση Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Δημοσίευση: 15/07/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έκρινε ότι δεν απαιτείται άδεια για τη διαβίβαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων από το ΚΕΔΔΥ … στην αρμόδια Περιφερειακή διεύθυνση Α ́Βάθμιας και Β ́Βάθμιας Εκπαίδευσης… στο πλαίσιο ΕΔΕ, επειδή πρόκειται για επεξεργασία στο πλαίσιο του ιδίου υπευθύνου επεξεργασίας.

Με την υπ’ αριθμ. πρωτ. ...   αίτησή του το Κέντρο ∆ιαφοροδιάγνωσης ∆ιάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕ.∆.∆.Υ)...της Περιφερειακής ∆ιεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και ∆ευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης … ρώτησε  την Αρχή εάν δύναται να χορηγήσει στον διενεργούντα Ένορκη ∆ιοικητική Εξέταση ( Ε∆Ε)  , Σχολικό Σύμβουλο του Γραφείου Σχολικών Συμβούλων της ∆ιεύθυνσης ∆ευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης … της ∆ιεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και ∆ευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης …  προσωπικά δεδομένα των γονέων και κηδεμόνων που έχουν υποβάλει αίτημα αξιολογικής διάγνωσης του τέκνου τους το χρονικό διάστημα από ... έως ... .

Η ανάθεση της εν λόγω Ε∆Ε στον διενεργούντα αυτή έγινε με το με αριθμ. πρωτ. ... έγγραφο του Περιφερειακού ∆ιευθυντή Εκπαίδευσης  …

Ο αιτών και διενεργών την ως άνω Ε∆Ε,   όπως προκύπτει από το με αριθμ πρωτ. ... αίτημά του προς το ΚΕ.∆.∆.Υ. ..., ζήτησε συγκεκριμένα τα εξής στοιχεία:

α) ονοματεπώνυμα γονέα ή κηδεμόνα

β) τάξη και σχολείο που φοιτά το παιδί του για το οποίο υπέβαλε το αίτημα αξιολογικής διάγνωσης

γ) ημερομηνία που κατέθεσε το αίτημα αξιολογικής διάγνωσης και ημερομηνία που έλαβε σχετική γνωμάτευση

δ) διεύθυνση διαμονής (οδός, αριθμός, ΤΚ, περιοχής)

ε) τηλέφωνα επικοινωνίας (κινητό και οικίας).

Ειδικότερα, όπως προκύπτει τόσο από το ως άνω αίτημά του προς το ΚΕ.∆.∆.Υ. .., αλλά και τα με αριθμ. πρωτ. ... συμπληρωματικά έγγραφα, ο αιτών ζητά τα εν λόγω στοιχεία ως διενεργών την ως άνω αναφερόμενη Ε∆Ε, προκειμένου να διερευνηθεί η διάπραξη πειθαρχικών παραπτωμάτων και δη «η ποιότητα της επικοινωνίας μεταξύ των γονέων και κηδεμόνων οι οποίοι υπέβαλαν αίτημα αξιολογικής διάγνωσης για το παιδί τους στο ΚΕ.∆.∆.Υ. … και του προσωπικού του ΚΕ.∆.∆.Υ …».

Από τα ανωτέρω συμπληρωματικά έγγραφα προκύπτει ότι η Ε∆Ε διενεργήθηκε κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας σε βάρος [υπαλλήλου ...] του ΚΕ∆∆Υ   λόγω, μεταξύ άλλων, ανάρμοστης συμπεριφοράς και καθυστερημένης ανταπόκρισης στα αιτήματα των γονέων και κηδεμόνων των τέκνων τους για αξιολογική διάγνωση.

Τέλος, στο υπό κρίση αίτημά του το ΚΕ.∆.∆.Υ. …αναφέρει ότι τα αιτούμενα στοιχεία περιέχονται σε απόρρητους φακέλους και αποτελούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Για τον λόγο αυτό, ρώτησε την Αρχή αναφορικά με τη νομιμότητα της χορήγησής τους στον διενεργούντα την ως άνω Ε∆Ε .

 

Σχόλια (5)

 
Στράτος
15 Ιουλ 2017 19:38

Πέραν της ουσίας της συγκεκριμένης ΕΔΕ για την οποία δεν έχω γνώση σημειώνω ότι: η "καθυστερημένη ανταπόκριση στα αιτήματα των γονέων και κηδεμόνων των τέκνων τους για αξιολογική διάγνωση" είναι δυστυχώς χαρακτηριστικό πολλών ΚΕΔΔΥ της χώρας.

Λόγω σχετικού προβλήματος στο ΚΕΔΔΥ της περιοχής μου ερεύνησα και είδα ότι παρόμοια προβλήματα μεγάλων καθυστερήσεων υπάρχουν σε πολλά ΚΕΔΔΥ της χώρας. Η έλλειψη έστω και ενός μέλους του ΚΕΔΔΥ, η καθυστερημένη πρόσληψη αναπληρωτών για την κάλυψη των κενών που προκύπτουν αλλά ΚΑΙ η αδράνεια καθώς και ο αργός ρυθμός εργασίας των υπολοίπων μελών των ΚΕΔΔΥ οδηγεί σε μεγάλες καθυστερήσεις στην αξιολογική διάγνωση μαθητών που πολλές φορές ξεπερνά το ένα έτος! Μαθητές που υποβάλουν αίτημα (οι γονείς τους) για αξιολογική διάγνωση στην Α΄ Γυμνασίου εξετάζονται όταν φοιτούν στη Β΄ Γυμνασίου ή κάποιες φορές και στη Γ΄ Γυμνασίου!!!

Μία σχετική έρευνα από πλευρά του Υπουργείου θα εμφάνιζε το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις.

Το πιο παράδοξο! Κάποια ΚΕΔΔΥ επαναπαύονται στην αδυναμία λειτουργίας τους (!!!) και ουσιαστικά δεν λειτουργούν αναμένοντας έναν αναπληρωτή π.χ. ψυχολόγο. Στα τηλεφωνήματα μονότονα απαντούν "θα υπάρξει καθυστέρηση λόγω έλλειψης προσωπικού". Τα υπόλοιπα παρόντα μέλη απλώς "μοιράζουν" τις ημέρες παρουσίας τους στο ΚΕΔΔΥ με μόνη εργασία την απάντηση των τηλεφωνημάτων με την παραπάνω μονότονη φράση.

Άμεση ανάγκη καλύτερου συντονισμού και παρέμβασης κεντρικά.

 
Αμερόληπτος
15 Ιουλ 2017 22:36

"Κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας";;; Πόσο κινδυνεύουμε ως υπάλληλοι από αυτές τις ανώνυμες καταγγελίες, μη μπορώντας να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας ;

 
Τάσος Νταγιούκλας
16 Ιουλ 2017 02:48

Αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, μνημείο τυπολατρίας εκ μέρους του ΚΕΔΔΥ, να ζητήσει τη συνδρομή της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τη χορήγηση αυτονόητων στοιχείων σε ανακριτή ΕΔΕ. Ανακύπτει, όμως, εύλογα το ερώτημα πώς ο Περιφερειακός Διευθυντής διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ, αξιολογώντας ΑΝΏΝΥΜΗ καταγγελία κατά υπαλλήλου. Έλεος πια με τους καταγγέλλοντες, πολλές φορές, μάλιστα, συκοφάντες και τη σπουδή της Διοίκησης να αναλαμβάνει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και να εφαρμόζει το "στρίβει δια της διενέργειας προανάκρισης ή ΕΔΕ"... Γιατί η καταγγελία στην προκειμένη περίπτωση να μην είναι επώνυμη από τον πολίτη-θύμα?

 
Εκπαιδευτικος
16 Ιουλ 2017 13:16

@Στρατο
Αυτες τις ατελειες στα ΚΕΔΔΥ που αναφερεις 2,5 χρονια που κυβερνατε γιατι δεν τα λυσατε;Μονο διαπιστωσεις οπως ολο το πολιτικο συστημα χωρις λυσεις.Λογια ενος σαπισμενου πολιτικου συστηματος.Αφου ερευνουσες για το ΚΕΔΔΥ γιατι δεν ερευνας στο τι εγινε στις συνεντευξεις για τους διευθυντες εκπαιδευσης περσι;Για το πως οι τριτοι σε ψηφους και προσοντα απο τις συνεντευξεις βγηκαν πρωτοι;Τι γινεται τωρα στις συνεντευξεις για διευθυντες σχολειων οπου αυτοι οι τριτοι βαθνολογουν αυτους που δεν τους ψηφισαν;Κανε ερευνα αν αυτο συμβαινει σε αλλη χωρα.Δηλ.ο ψηφισμενος μετα να βαθμολογει οσους τον ψηφισαν και οσους οχι.Οχι μονο λογια κυριε Στρατο αλλα πραξεις.Τα λογια δεν χορταινουν ουτε και ο σανος που μας ταιζετε που ειναι αθερμιδος.Στο μονο που ειστε συνεπεστατοι ειναι οτι μας ταραξατε στους φορους οπως το Βυζαντιο λιγο πριν απο την πτωση του.

 
sim
17 Ιουλ 2017 19:24

Επειδή δε γνωρίζουμε την υπόθεση δεν μπορούμε να κρίνουμε.Το σημαντικό είναι ότι ένας Περιφερειακός Δντης έδωσε βαρύτητα σε μια ανώνυμη καταγγελία και έδωσε εντολή για ΕΔΕ.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean