ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Σήμερα: Συνεδριάζει η Επιτροπή για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Δημοσίευση: 17/07/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Καθοριστική για τη μορφή που θα λάβει το υπό ίδρυση  νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, με τη συγχώνευση  του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ και του ΤΕΙ Αθήνας, είναι η σημερινή συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής που όρισε  ο υπουργός Παιδείας.

Το κλίμα στην Επιτροπή θεωρείται πάρα πολύ καλό και αναμένεται  στη σημερινή συνεδρίαση να διαμορφωθεί μια πρώτη πρόταση προς τον υπουργό Παιδείας, με διάφορα σενάρια για τμήματα στις 5  Σχολές, όπως για παράδειγμα συγχώνευση τμημάτων στη ΣΕΥΠ  και ΣΤΕΦ .

Επιδίωξη είναι η ίδρυση του νέου Πανεπιστημίου να γίνει με νομοθετική ρύθμιση μέσα στο καλοκαίρι και οι λεπτομέρειες  οργάνωσης και λειτουργίας του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος να καθοριστούν με υπουργικές αποφάσεις.

Πάντς   τοπικοί παραγωγικοί φορείς και η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζουν το νέο εγχείρημα του υπ. Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής αποτελεί εξαγγελία – «εμβληματική πρωτοβουλία», όπως ο ίδιος ανέφερε, του Πρωθυπουργού κατά την  επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας την 9/5/2017.

Σύμφωνα με   πληροφορίες του esos   το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής   θα περιλαμβάνει 5 νέες Σχολές από τις 7 σημερινές (5 του ΤΕΙ Αθήνας και 2 του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ), δηλαδή μείωση κατά 29%.

Ως προς τα 36 υπάρχοντα Τμήματα (27 του ΤΕΙ Αθήνας και 9 του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ), εκτιμάται ότι θα υπάρξει ανάλογο ποσοστό μείωσης, με  περίπου 10 Τμήματα μείον, που θα προκύψει από συγχωνεύσεις υφιστάμενων Τμημάτων ως κατευθύνσεις στα νέα δημιουργούμενα Τμήματα.

Η Επιτροπή

Επιτροπή έχει ως εξής:

1. Γεώργιος Αγγελόπουλος του Βασιλείου,  Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ως Πρόεδρος.

2. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης του Αθανάσιου,  Καθηγητής στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αναπληρωτής Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

3. Σπύρος Γεωργάτος του Διονυσίου,   Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας και Ανθρωπίνου Δυναμικού, Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής
Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

4. Νικολέττα Παϊσίδου του Χρήστου,  Καθηγήτρια Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην
Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).

5. Μιχάλης Μπρατάκος του Σωτηρίου,  Καθηγητής στο Τμήμα Τεχνολογίας, Πρόεδρος ΤΕΙ Αθηνών.

6. Λάζαρος Βρυζίδης του Νικολάου,   Καθηγητής και Πρόεδρος στο ΤΕΙ Πειραιά.

7. Λόης Λαμπριανίδης του Παναγιώτη,  Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Γενικός Γραμματέας Ανάπτυξης
Στρατηγικής και Ιδιωτικών επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

8. Ευάγγελος Καπετανάκης του Γεωργίου,   Καθηγητής Σχολής Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων στο ΤΕΙ Κρήτης, Πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης.

Έργο της Επιτροπής είναι να μελετήσει και να εισηγηθεί στον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σχετικά με τη μετεξέλιξη των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.