Η ΟΙΕΛΕ ζητά να αποσυρθεί από τη Βουλή ερώτηση για τον ΕΟΠΠΕΠ

18/07/2017

Ενημερώθηκε: 19/07/2017, 08:43

Άκουσε το άρθρο

Να αποσύρει την ερώτηση που  κατέθεσε προς τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, στη Βουλή, ζητά η ΟΙΕΛΕ από τον Βουλευτή  της Δημοκρατικής Συμπαράταξης   Δ. Κωνσταντόπουλος, διότι βασίστηκε σε εξώδικο που η Ομοσπονδία δεν κοινοποίησε.

“Πριν από μία εβδομάδα ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ και εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ Μ. Κουρουτός απέστειλε εξώδικη πρόσκληση προς τον Πρόεδρο και τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του Οργανισμού για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του Οργανισμού και το θέμα των Κέντρων Μελέτης. Η εξώδικη αυτή πρόσκληση είχε ως μοναδικούς αποδέκτες τα δύο στελέχη του ΔΣ του Οργανισμού και, φυσικά, ποτέ δεν κοινοποιήθηκε", τονίζει η ΟΙΕΛΕ και σημειώνει: “Ωστόσο, διαπιστώσαμε ότι με κάποιο τρόπο ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Δ. Κωνσταντόπουλος έγινε κάτοχος του κειμένου και χωρίς να μιλήσει καν με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας το χρησιμοποίησε για να κάνει σχετική ερώτηση στη Βουλή”.

Ο  Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ απέστειλε επιστολή προς το Βουλευτή ζητώντας, για λόγους πολιτικής δεοντολογίας, να αποσυρθεί η ερώτηση και να ακολουθηθεί η θεσμική οδός του διαλόγου, αν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για τα προβλήματα του ΕΟΠΠΕΠ.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Τον Βουλευτή  της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Δημήτριο Χρήστου Κωνσταντόπουλο

Κύριε Βουλευτή,

Έκπληκτος – και μάλιστα από σελίδα στα socialmedia (!) – πληροφορήθηκα ότι κάνατε χρήση εξώδικης πρόσκλησης που απηύθυνα αποκλειστικά προς τον Πρόεδρο και τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΕΟΠΠΕΠ για ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους του Οργανισμού και την τήρηση των αποφάσεων του ΔΣ, προκειμένου να καταθέσετε ερώτημα στη Βουλή χωρίς καν να συζητήσετε πρώτα μαζί μου. Επικαλούμενος τους στοιχειώδεις κανόνες πολιτικής δεοντολογίας, ζητώ να αποσύρετε την ερώτηση αυτή που βασίζεται σε ένα προσωπικό κείμενο, το οποίο αφορά αποκλειστικά άλλους.
Τα προβλήματα στον ΕΟΠΠΕΠ είναι διαχρονικά και οξεία και απαιτούν σοβαρή και συστηματική αντιμετώπιση. Εάν πραγματικά ενδιαφέρεστε για την επίλυσή τους, σας προσκαλώ να ακολουθήσετε τη θεσμική οδό του διαλόγου με τους εργαζόμενους και τα μέλη του Δ.Σ.

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ