Ο Ν. Παπαχρήστος εξελέγη νέος πρόεδρος της ΟΛΜΕ

Την προεδρία διεκδικούσε και η Ελένη Ζωγραφάκη.

19/07/2017

Άκουσε το άρθρο

 Ο Νίκος Παπαχρήστος από τη ΔΑΚΕ, εξελέγη νέος πρόεδρος της ΟΛΜΕ, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ομοσπονδίας.

Την προεδρία διεκδικούσε και η Ελένη Ζωγραφάκη. Στην τρίτη ψηφοφορία ο κ. Παπαχρήστος με την κ. Ζωγραφάκη ισοψήφησαν, λαμβάνοντας από τρεις ψήφους. 

Ωστόσο, εξελέγη ο κ. Παπαχρήστος, επειδή σύμφωνα με το καταστατικό, σε περίπτωση ισοψηφίας εκλέγεται πρόεδρος ο υποψήφιος του οποίου η παράταξη που ανήκει έχει περισσότερα ποσοστά σε ψήφους στις εκλογές του πρόσφατου  Συνεδρίου.

Από την παράταξη των ΣΥΝΕΚ εξελέγησαν ο Βαγγέλης Μπουντουλούλης, ως Αντιπρόεδρος και ο Θεόδωρος Μαλαγάρης ως Γενικός Γραμματέας

Από τη ΔΑΚΕ εκτός από τον κ. Παπαχρήστο εξελέγη και ο Θεόδωρος Τσούχλος ως Ταμίας

Από την Προοδευτικής Ενότητα Καθηγητών εξελέγη ο   Ανδρέας Παπαδαντωνάκης , με 4 ψήφους,   ως Ειδικός Γραμματέας.

Σε θέσεις του προεδρείου   δεν συμμετέχουν οι παρατάξεις ΠΑΜΕ και Παρεμβάσεις .

 Ειδικότερα το νέο ΔΣ της ΟΛΜΕ συγκροτήθηκε ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Νικόλαος Παπαχρήστος

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : Βαγγέλης Μπουντουλούλης

Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Θεόδωρος Μαλαγάρης

ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ανδρέας Παπαδαντωνάκης

ΤΑΜΙΑΣ: Θεόδωρος Τσούχλος

ΜΕΛΗ:

Ελένη Ζωγραφάκη – Τελεμέ

Νικηφόρος Κωνσταντίνου

Δημήτρης Ακτύπης

Νίκος Δάρδαλης

Μαρία Δανιήλ

Δημήτρης Καρυώτης

ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΑΣΕ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΛΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ

Την Τετάρτη 19 Ιουλίου συγκροτήθηκε το προεδρείο του ΔΣ της ΟΛΜΕ. Τα μέλη του προέρχονται από τις παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ.
Η σύνθεση του Προεδρείου αποτυπώνει το κοινό πολιτικό κι συνδικαλιστικό πλαίσιο αυτών των παρατάξεων η οποία εκφράστηκε στη κοινή τους στάση και στο 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ με τα γνωστά διαλυτικά αποτελέσματα.
Η σύμπραξη τους αυτή εκφράζει και τη ουσιαστική στήριξη τους διαχρονικά σε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές που τσακίζουν εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα. Στάθηκαν και στέκονται απέναντι στα δικαιώματα των συναδέλφων, ήταν και είναι βολικοί και πρόθυμοι συνομιλητές όλων των κυβερνήσεων, αποτελούν τους πυλώνες του κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Από την πλευρά μας δηλώσαμε ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αντιπαλέψουμε αυτή την  επικίνδυνη γραμμή μέσα στο συνδικάτο, για να είναι τα σωματεία στήριγμα και οργανωτές της πάλης των εκπαιδευτικών ενάντια σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (1)

Γιώργος
|

Ως ανήκων στην αντιπολίτευση θα καυτηριάζει με οξύτητα τα "στραβά" του υπουργείου παιδείας. Όταν -με το καλό- το κόμμα του έρθει στην εξουσία θα φορέσει παρωπίδες. Καλή θητεία !

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ