Οι αμοιβές των ωρομισθίων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ

24/07/2017

Άκουσε το άρθρο

Με το νέο μισθολόγιο  ορίζεται ότι λειτουργοί και υπάλληλοι μερικής απασχόλησης (π.χ. μέρος του επιστημονικού προσωπικού του π.δ. 407/1980 των Πανεπιστημίων)ή εργαζόμενοι ως ωρομίσθιοι λαμβάνουν αναλογία των αποδοχών αντίστοιχου προσωπικού πλήρους απασχόλησης (εκτός εάν το ωρομίσθιό τους καθορίζεται από ειδικές ισχύουσες διατάξεις).

Ειδικότερα:

Ο τρόπος υπολογισμού των αποδοχών του προσωπικού μερικής απασχόλησης καθώς και του προσωπικού που απασχολείται ως ωρομίσθιο, είναι ο εξής: σύνολο μηνιαίων αποδοχών επί τις ώρες της ημερήσιας ή εβδομαδιαίας απασχόλησης δια του αντίστοιχου υποχρεωτικού ωραρίου.

Εξαίρεση αποτελούν τα μέλη Δ.Ε.Π. των Πανεπιστημίων και τα μέλη Ε.Π. των Α.Τ.Ε.Ι. που εντάσσονται σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις στην κατηγορία μερικής απασχόλησης τα οποία λαμβάνουν το τριάντα πέντε τοις εκατό (35%) των μηνιαίων τακτικών αποδοχών της αντίστοιχης βαθμίδας πλήρους απασχόλησης, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 13 του άρθρου 130 του παρόντος. Επισημαίνεται ότι στο ωρομίσθιο προσωπικό ή στο προσωπικό μερικής απασχόλησης καταβάλλεται εις ολόκληρον η οικογενειακή παροχή.

Επίσης ορίζεται ότι για υπηρεσίες που παρέχονται με μειωμένο ωράριο εργασίας, αναγνωρίζεται για μισθολογική εξέλιξη (κατάταξη και εξέλιξη σε Μ.Κ.) τόσος χρόνος, όσος προκύπτει από το πηλίκο διαίρεσης του συνόλου των ωρών εργασίας δια του αριθμού των ωρών εβδομαδιαίας απασχόλησης που ισχύει για τον αντίστοιχο κλάδο λειτουργών, υπαλλήλων και στελεχών.

Για τον υπολογισμό των αναγνωριζομένων κατά τα προαναφερθέντα υπηρεσιών το έτος λογίζεται ως τριακόσιες ημέρες, ο μήνας λογίζεται ως είκοσι πέντε ημέρες και η εβδομάδα ως έξι ημέρες εργασίας.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Μέλος Ε.Π. Τ.Ε.Ι. με προϋπηρεσία ως Εκπαιδευτικός Μέσης Εκπαίδευσης με μειωμένο ωράριο εργασίας έχει προσφέρει διδασκαλία 500 ωρών, το δε υποχρεωτικό εβδομαδιαίο ωράριο διδασκαλίας των μονίμων εκπαιδευτικών της ειδικότητάς του που ίσχυε κατά το χρόνο παροχής της υπηρεσίας του ήταν 18 ώρες.

Σύμφωνα με τα παραπάνω θα έχουμε: 500 : 18 = 27 14/18 εβδομάδες και 27 14/18 x 6 = 166 12/18 ημέρες.

Για την εξεύρεση του χρόνου προϋπηρεσίας του διαιρείται το ακέραιο των εν λόγω ημερών, δηλαδή 166 δια 25.

Συνεπώς ο χρόνος που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη για τη μισθολογική του εξέλιξη είναι 6 μήνες και 16 ημέρες.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ