Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Γονείς ζήτησαν εξηγήσεις γιατί χάνουν τον Διευθυντή του Σχολείου τους

Δημοσίευση: 25/07/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Περίπου 50   άτομα του Συλλόγου Γονέων  του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού  , βρέθηκαν  στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά για   να ζητήσουν εξηγήσεις για το τι δεν έκανε καλά, κατά τη κρίση του ΠΥΣΔΕ, ο διευθυντής του σχολείου τους .  
 

Αντί για εξηγήσεις, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου «αντιμετωπίσαμε άρνηση επικοινωνίας, κλειστές πόρτες, απειλές και κάτι πρωτοφανές, την παράνομη βιντεοσκόπηση μας από τον ίδιο τον κ. Νίκο Μουρμούρη!».

Το esos  επικοινώνησε με το γραφείο του κ. Μουμούρη, από το οποίο μας απάντησαν ότι  σήμερα βρίσκεται σε άδεια.

Οπως τονίζει ο Σύλλογος «Η οργή μας ήταν τόση, που μόνο λόγω της ύπαρξης των ψυχραιμότερων δεν πραγματοποιήθηκαν γεγονότα μεγάλης έκτασης. Ακόμα και όταν ο διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά   του ζητούσε επίμονα να ανοίξει την πόρτα για διάλογο αφού όπως του τόνισε μόνο  3 γυναίκες θα ήταν στην επιτροπή, αρνήθηκε να ανοίξει! «
 
Ήδη όπως σημειώνει ο Σύλλογος, κατατέθηκε  μήνυση κατά αυτού του κ. Διευθυντή ΔΕ Πειραια «για  παράνομη βιντεοσκόπηση « .

Ο Σύλλογος ζητά :

-      Να γίνει αντικειμενικά η αξιολόγηση του  Γρηγόρη Γουρδομιχάλη και των άλλων υποψηφίων διευθυντών.

-     Να αποπεμφθεί άμεσα, από τον πρωθυπουργό κ.Τσίπρα και τον υπουργό Παιδείας,  για την ανεπίτρεπτη δράση του ο κ. Ν. Μουμούρης από την θέση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

-    Να πάρουν θέση  τα κόμματα και οι εμπλεκόμενοι φορείς, αφού συμπεριφορές και δράσεις σαν κι αυτές που συναντήσαμε σήμερα ντροπιάζουν την δημόσια εκπαίδευση.

-Να παρέμβει άμεσα ο Εισαγγελέας  

Ανακοίνωση προς τους γονείς του Διευθυντή του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού

Θελω να ευχαριστήσω από καρδιάς, τους γονείς και τους μαθητές και  τις μαθήτριες ΕΠΑΛ,  αλλά και τους πολίτες από τον δήμο Κορυδαλλού και τους άλλους δήμους του Πειραιά για τα εκατοντάδες μηνύματα τους όπως δημοσιεύονται στο σελίδα  Γονείς Επαλκορυδαλλού

Μηνύματα συμπαράστασης και διαμαρτυρίας για τη δίωξη μου, όπως και άλλων καταξιωμένων διευθυντών. Συγκρούστηκα με τις συντεχνίες και τα κομματικά συμφέροντα και τώρα πληρώνω το τίμημα.

Αλλά και μηνύματα που δείχνουν την αγωνία τους για το μέλλον του σχολείου αλλά και την αγανάκτηση τους για τις ανεπίτρεπτες μεθοδεύσεις που εφάρμοσε το ΠΥΣΔΕ Πειραιά  κατά την αξιολόγηση των υποψηφίων διευθυντών σχολείων  της περιοχής.

Μεθοδεύσεις που είναι γνωστό ότι δεν είχαν οποιαδήποτε αξιοκρατική ή παιδαγωγική βάση αλλά στόχευαν, με χειρουργική ακρίβεια, στην υλοποίηση αποφάσεων που είχαν παρθεί προ καιρού σε κομματικά και συνδικαλιστικά γραφεία και που ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΔΕ, προκειμένου να πάρουν θέση οι ευνοούμενοι.

Θα μπορούσε πραγματικά να γελά κανείς με τη μοριοδότηση  των συνεντεύξεων των ευνοουμένων, αν δεν ανησυχούσε για τη βλάβη που προκαλούν αυτές οι μεθοδεύσεις στη δημόσια παιδεία. Αλλά σίγουρα θα βλάψουν αργά ή γρήγορα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αυτούς που καθοδήγησαν, εκτέλεσαν ή σιώπησαν.

Εσείς είστε, όμως, οι καταλληλότεροι αξιολογητές του έργου μου στο σχολείο γιατί εσείς ξέρετε καλύτερα απ' όλους τις δυσκολίες που καθημερινά αντιμετωπίζαμε και το έργο που παράγαμε.

Παρά τις δυσκολίες καταφέραμε με τη βοήθεια και της Δημοτικής Αρχής, να κάνουμε το ΕΠΑΛ Κορυδαλλού με 650 μαθητές, ένα απ' τα μεγαλύτερα, καλύτερα  και ασφαλέστερα σχολεία της χώρας.

Εδώ και 15 χρόνια  εμπιστευτήκατε το σχολείο για την εκπαίδευση και την ασφάλεια των παιδιών.

Αυτή είναι η πιο ακλόνητη, η πιο έγκυρη  απόδειξη της προσφοράς μου στην εκπαίδευση που δεν διαγράφεται.

Δεν θα επιτρέψω στη πίκρα, που δικαιολογημένα με κατέχει, να με αδρανοποιήσει.

Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να είμαι δίπλα σας, στα παιδιά μας και στο σχολείο μας, από όποια τυχόν θέση ευθύνης έχω στο μέλλον και με όποιον τρόπο μπορώ.

Σας ευχαριστώ και πάλι!

Γρηγόρης Γουρδομιχάλης

 

Σχόλια (6)

 
Σ. Ολ.
26 Ιουλ 2017 09:42

Απαιτούμε εξηγήσεις από τον κ. Μουμούρη για το αποτέλεσμα των κρίσεων. Είναι δυνατόν να ζητούμε να τον δούμε και να μην μπορούμε; Μήπως έχουν παρεξηγηθεί οι ρόλοι του καθενός; Ποιος είναι ο κ. Μουμούρης, που κλείνει τις πόρτες τέλος πάντων; ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ! Οι αρμόδιες αρχές πρέπει να εξωθήσουν τον κύριο σε παραίτηση. Είναι ανεπίτρεπτο να συμβαίνουν τέτοια πράγματα το 2017

 
GAS
25 Ιουλ 2017 22:34

Αν δεν γίνουν εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ ή από ανεξάρτητα σώματα ,εκτός δημοσίου,μονίμων αξιολογητών και γλυτώσουμε από την κομματοκρατία τα ίδια θα συμβαίνουν συνέχεα.Η γενεσιουργός αιτία της κρίσης είναι η κομματοκρατία η οποία βασιλεύει και ως εκ τούτου δεν θα γλυτώσουμε ποτέ σε βάθος δεκαετιών.

 
Νομιμότητα.
25 Ιουλ 2017 20:43

Σε αυτές τις περιπτώσεις διατάσσεται αυτόφωρη διαδικασία. Η βιντεοσκόπηση γονέων και μαθητών άνευ αδείας απαγορεύεται. Τώρα βλέπουμε να εξελίσσονται τραγελαφικές καταστάσεις. Η συνέντευξη τελικά ήταν μια διαδικασία επίπονη για υποψηφίους αλλά και αξιολογητές. Τώρα έχει λόγο η δικαιοσύνη και θα είναι αμείλικτη στην παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας. Το ερώτημα όμως είναι οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης θα επιληφθούν των θεμάτων αυτών ? ζητάμε νομιμότητα, το σύνθημα ήταν θα τους "ταράξουμε στη νομιμότητα" ίσως ξεχάστηκε και αυτό.

 
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
25 Ιουλ 2017 15:56

Έριξα μια ματιά στους πίνακες και τι να πω;;
Την συμπαράσταση μου στους συναδέλφους, χωρίς να τους γνωρίζω,και τελικά δεν αξίζει να ασχολείται κανείς.......Πάλι καλά που δεν βάλανε και μείον........
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

 
Μαθητής Λυκείου
25 Ιουλ 2017 15:40

Ειλικρινά λυπούμαστε που διαβάζουμε καθημερινά, τις τελευταίες ημέρες, τέτοια συμβάντα στη σχολική κοινότητα. Ανεπίτρεπτες ενέργειες. Αυτά εξατμίζουν τις δυνάμεις ενός υγιούς και ηθικού κομματιού της πολιτικής. Ανεπίτρεπτη τέτοια μεταχείριση σε γονείς που ήθελαν εξηγήσεις και αντί αυτού βιντεοσκοπήθηκαν και κλήθηκε η αστυνομία από το Διευθυντή. Αν ήταν μαθητές θα γινόταν πάλι η παράνομη βιντεοσκόπηση?

 
Κ.Σ.
25 Ιουλ 2017 15:34

Αγαπητοί γονείς, είναι ανεξήγητη η ενέργεια ενός πεπειραμένου Διευθυντή, σαφώς και δεν επιτρέπεται η καταγραφή των προσώπων σας άνευ δική σας αδείας. Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο το ΕΠΑΛ Κορυδαλλού. Είναι και σε πολλά άλλα σχολεία όπου έγινε η "σφαγή" σύμφωνα με τo άρθρο του e-sos. Πριν καιρό ακούγαμε και πιστέψαμε σε κοινωνική δικαιοσύνη, ισοτιμία, αξιοκρατία, κ.λπ. διάφορα. Τώρα βλέπουμε ότι όλα αυτά πήγαν στα σκουπίδια από ανθρώπους που μας έκλεψαν τα όνειρα και κάνουν τεράστια ζημιά στους υπόλοιπους που έχουν κάποια ηθική και πιστεύουν σε αυτήν την πολιτική. Για τέτοιες ¨καραμπινάτες" περιπτώσεις θα πρέπει το υπουργείο αν σέβεται ακόμη τις αρχές που στήριζε η πολιτική ηγεσία θα πρέπει να διερευνήσει τις λίγες αυτές καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί και να λάβει δραστικά μέτρα εναντίον αυτών που παρανόμησαν προκλητικά. Αν δεν γίνει υπάρχει πρόβλημα αξιοπιστίας κυρίως για τα παιδιά μας και στη συνέχεια για τα στελέχη. Δεν θέλουμε να παίρνουν τέτοια παραδείγματα μη χρηστής διοίκησης και αδικιών για να ευνοηθούν οι κάποιοι. Ο διασυρμός αυτός είναι σίγουρο μετ΄αβεβαιότητας ότι δεν το επιθυμεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας . Η χρηστή διοίκηση είναι καθήκον του Υπουργού.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ