Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Τροπολογία για το μισθολόγιο ΕΔΙΠ

Η τροπολογία δεν αφορά τους ΕΕΠ
Δημοσίευση: 25/07/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την Παρασκευή θα κατατεθεί για τους ΕΔΙΠ των ΑΕΙ  τροπολογία από τον κ. Χουλιαράκη για το θέμα του Ενιαίου Μισθολογίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κατά τη συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου «σκούπα», και τόνισε:

-Κακώς δεν συμπεριλήφθηκε στο προηγούμενο νομοσχέδιο.

-Δυστυχώς, δεν θα είναι για τους ΕΕΠ, για λόγους τεχνικούς του Γενικού Λογιστηρίου, είναι το επόμενο βήμα που θα κάνουμε. Σας είμαι πάρα πολύ ειλικρινής ως προς αυτό.

-Θέλω, όμως, να είναι επίσης σαφές προς κάθε κατεύθυνση, ότι στο προσωπικό αυτό στα πανεπιστήμιά μας σήμερα, έχουμε έναν εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που θέλουν να διδάσκουν, κάνουν ήδη έρευνα και νομίζω, ότι οι διδακτικοί φορείς πρέπει να δείξουν ένα «άνοιγμα» μια γενναιοδωρία στην επί της ουσίας αξιοποίηση αυτού του προσωπικού.

 

Σχόλια (7)

 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΣΚΑΣΑΠΛΙΔΗΣ
26 Ιουλ 2017 15:51

Ελπίζουμε ως ΕΔΙΠ πως το μισθολόγιο των ΕΔΙΠ (το μόνο εκπαιδευτικό προσωπικό με ίδιο νομοθετικό πλαίσιο, καθηκόντων και ωραρίου, σε ΤΕΙ και Πανεπιστήμιο), θα αντιμετωπιστεί - θεραπευθεί ενιαία και καθολικά για όλα τα ΑΕΙ και ότι τα μέλη ΕΔΙΠ θα αμείβονται καλύτερα ή στην χειρότερη περίπτωση ισάξια με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα και όχι με όπως συμβαίνει τώρα - σήμερα.
Τα ΕΔΙΠ είναι η γέφυρα μεταξύ ΤΕΙ και Πανεπιστημίων και προάγουν τα ΑΕΙ και την ενότητα στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 
ΕΔΙΠ ΤΕΙ
26 Ιουλ 2017 16:12

Περιμένουμε από τον υπουργό κάτι παραπάνω από ευχολόγια. Το άνοιγμα και η γενναιοδωρία κάποιων (διδακτικών φορέων, λες και εμείς τα μέλη ΕΔΙΠ δεν διδάσκουμε...) είναι μεν κάτι ευπρόσδεκτο και θεμιτό, αλλά δεν μπορεί να είναι απαραίτητη προϋπόθεση και να στερεί από έναν κλάδο αυτά που δικαιούται και αξίζει. Αυτή είναι η Ελλάδα μια ζωή μάχεται για τα αυτονόητα, ενώ ήδη διδάσκει κάποιος, πρέπει οι "διδακτικοί φορείς" να τον ευλογήσουν για να προαχθεί!

 
ΕΔΙΠ ΤΕΙ ΔΥΤ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
26 Ιουλ 2017 17:38

Ελπίζω να αντιμετωπιστεί το οικονομικό θέμα των Ε.ΔΙ.Π, όπως αναφέρατε κ Υπουργέ στην σύντομη συνάντηση που είχατε με τον εκπρόσωπο μας κ. Βασιλειάδη , δηλαδή ανάλογα με το εκπαιδευτικό έργο που επιτελούμε .

 
ΥΠ_ΕΔΙΠ_ΤΕΙ
26 Ιουλ 2017 21:16

K. K. Υπουργοί: Υπάλληλος με Διδακτορικό και 18 χρόνια υπηρεσίας (ΜΚ 16) στο Δημόσιο (Ενιαίο) αμείβεται έχει ακαθάριστες αποδοχές 1977 €, ΕΔΙΠ ΤΕΙ με τα ίδια χρόνια υπηρεσίας και Διδακτορικό 1384 € διαφορά 593 € !!!!!!!!!!! δηλαδή καθαρά στο χέρι περίπου 400 € διαφορά !!!!!!!!!!!!!!!
Σε ποιο ευνομούμενο κράτος το ειδικό μισθολόγιο είναι κατά 1/3 μικρότερο του ενιαίου και μάλιστα για το ίδιο παρεχόμενο έργο.
Παρακαλούμε διορθώστε την αδικία.

 
MANOS
26 Ιουλ 2017 23:13

Ελπίζω να αποκατασταθεί η αδικία στο μισθολόγιο των Ε.ΔΙ.Π. Πρόκειται για μόνιμο διδακτικό προσωπικό Α.Ε.Ι. και είναι ο πλέον κακοπληρωμένος κλάδος συγκριτικά με άλλους. Για να δούμε, λοιπόν, θα παίρνει ο διδάκτορας Ε.ΔΙ.Π. το επίδομα διδακτορικού ή πλασματικά ΜΚ, όπως συμβαίνει σε όλο το δημόσιο τομέα; Θα λαμβάνει τουλάχιστον τον ίδιο μισθό με ένα διοικητικό υπάλληλο; Γιατί μέχρι τώρα ο μισθός του ήταν χαμηλότερος από τον αντίστοιχο ενός υπαλλήλου του στενού δημοσίου τομέα; Είναι θέμα αξιοπρέπειας και αξιοκρατίας. Για να δούμε...

 
ανωνυμος
27 Ιουλ 2017 11:05

κ. Υπουργέ οι αποδοχές των ΕΔΙΠ ΤΕΙ είναι αδιανόητα χαμηλές. Σίγουρα από καθαρή αμέλεια. Λάβετε τα μέτρα σας για να γίνει η αυτονόητη διόρθωση.

 
EEΠ
27 Ιουλ 2017 14:52

Και φυσικά αποκατάσταση των αδικιών και στο μισθολόγιο των ΕΕΠ καθώς και μια διευκρίνηση στο γιατί δεν θα γίνει παράλληλα με των μελών ΕΔΙΠ.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ