Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Κ. Ζουράρις προς Κ. Μητσοτάκη: Εάν δεν του αρέσει η παιδεία του Ζουράρι, ποια παιδεία του αρέσει;

Δημοσίευση: 02/08/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εάν δεν του αρέσει η παιδεία του Ζουράρι, ποια παιδεία του αρέσει; Η μόνη δυνατή παιδεία δια τους ελληνόπαιδες είναι η παιδεία του Ζουράρι, αυτή που διέπει το σύνολο.

Αυτό επανέλαβε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Κ. Ζουράρις απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Μητσοτάκη.

Ειδικότερα στην ομιλία του για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, ο κ. Ζουράρις ανέφερε τα εξής:

Κύριε Πρόεδρε, τα σέβη μου.

Συνάδελφοι και συνάδελφοι, εν τάχει, διότι οι καιροί του Κανονισμού ου μενετοί και μου τους κόψαν και λίγο.

Τα κατ’ εμέ, πρώτον, τα οποία έχουν να κάνουν με το σχέδιο νόμου.

Οδησσός, δεκατέσσερις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενώσεως, Βρυξέλες, Αλβανία και Γεωργία με τις Υφυπουργούς, με τις συσκέψεις, με τις επισκέψεις. «…πάρεξ ελευθερία και γλώσσα». Αυτά είναι τα δικά μου θέματα εκεί. Πάνε καλά.

Για τους συναδέλφους, Σάββα και Κέλλα που ζήτησαν ορισμένες πληροφορίες για το πρόβλημα του Μονάχου -και δεν το έκανα εγώ, αλλά πρέπει να επιμερίσουμε ακριβώς το εγκώμιο και ακριβώς τη δημοκρατική λειτουργία που χαρακτηρίζει τη συγκυβέρνηση αυτή- η κυρία Μιχαηλίδου και ο νομικός σύμβουλος Καφύρας σε μιάμιση μέρα κατόρθωσαν να κόψουν περίπου 300.000 ευρώ για τους επόμενους δεκατέσσερις μήνες με μια συγχώνευση των σχολείων με πλήρη επάρκεια. Και από αυτήν την άποψη, αυτό το μπάχαλο υπήρχε επί χρόνια στο Μόναχο. Τα λεφτά τα έχετε άνετα εσείς, ε; Τα πετούσατε έτσι. Είχαμε 63.000 μηνιαίως, συνάδελφε, στο ένα. Το πήγαμε στα 40.000 για τους οκτώ μήνες και για τους άλλους επτά στα 35.000 σε μιάμιση μέρα.

Πισίνα βρήκα για το σχολείο. Ίσως διότι στους Βέλγους είπα τους αριθμούς με τα βελγικά και έκαμψα την Υπουργό, η οποία ειρήσθω εν παρόδω σχεδόν συναγωνιζόταν σε ομορφιά εσένα! Επομένως, έχουμε πισίνα, διότι δεν είχαν τα παιδιά πισίνα και ένα στέγαστρο σε ένα κεντρικότατο σημείο. Ήξερα εγώ ότι είχαν πέντε πισίνες γύρω-γύρω τα σχολεία στις Βρυξέλλες. Ευχαρίστως οι Βέλγοι, δηλαδή το τμήμα των φραγκοφώνων μας τα έδωσαν κι αυτά. Καλά πάμε εκεί έξω, γιατί όλο έξω είμαι εγώ. Μέσα δεν είμαι.

Το άλλο; Τι εκκρεμότητα; Μια Κιργισία. Επειδή έχουμε Έτος Καζαντζάκη, πήγαμε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προχθές στο Κράσι και δώσαμε βραβεία σε παιδιά. Μια Κιργισία σαν τα κρύα τα νερά, η οποία είναι καθηγήτρια και συνοδός μαζί με έναν Ουζμπέκο, έρχεται και μου λέει σε ένα διάλειμμα στις 19.00΄: «Νίκησε ο ΠΑΟΚ, όχι εσύ που δίνεις ντεμέκ πέναλτι για να συγχωρηθούν τα ημαρτημένα σου». Και επομένως, είχαμε κι αυτό.

Κάτι άλλο που ήταν ολίγον ευαίσθητο -το είπα βέβαια στην Επιτροπή των Μορφωτικών Υποθέσεων, να μην το ξαναλέμε εδώ- είναι οι δύο περιπτώσεις του άρθρου 73 στις οποίες μπορεί να κάνει ο Υπουργός κατά παρέκκλιση. Είναι αυτές στις οποίες εμπλέκεται και το Υπουργείο Εξωτερικών και πρέπει να εμπλέκεται. Μπορείτε να τις μάθετε.

Έρχομαι, λοιπόν, σε ένα οιονεί προσωπικό, διότι προ καιρού ενωτίσθηκα ιδίοις όμμασι τον Αρχηγό της μείζονος μειονοψηφίας τον Μητσοτάκη να λέει σχετλιαστικώς και με μία μομφή, εκτός από τον Κατρούγκαλο –δεν του άρεσε τίποτα από τον Κατρούγκαλο κ.λπ.- επιπλέον για την παιδεία του Ζουράρι. «Έκστηθι φρίττων ουρανέ καί σαλευθήτωσαν τα θεμέλια της γης»! Εάν δεν του αρέσει η παιδεία του Ζουράρι, ποια παιδεία του αρέσει; Η μόνη δυνατή παιδεία δια τους ελληνόπαιδες είναι η παιδεία του Ζουράρι, αυτή που διέπει το σύνολο. Βέβαια είναι εκπαίδευση εδώ, δεν είναι παιδεία.

Εν πάση περιπτώσει, ποια είναι η παιδεία; «Δωρεάν ελάβετε, δωρεάν δότε». Αυτή είναι η παιδεία μας. Επομένως «και μερίζονται ου έκαστος έχει χρείαν». Αυτή είναι η παιδεία και όχι βεβαίως οι σαρδανάπαλοι κομπραδόροι οι οποίοι τα βάζουν στην τσέπη 100%, 12.000 ευρώ κ.λπ. Δωρεάν ελάβετε, δωρεάν δότε.

Επομένως -να τελειώνω διότι θα με διώξουν- αυτό είναι το πρόγραμμα που διέπει όλη αυτήν την περί εκπαιδεύσεως νομοθεσία σήμερα. Θα τα ξαναπούμε ίσως τον Σεπτέμβριο. Έχει ο Θεός.

Πρέπει να σας πω, εν πάση περιπτώσει, τις τρεις λέξεις. Άντε, να σας τις χαρίσω γιατί είναι Έτος Καζαντζάκη. Η φιλελεύθερη παιδεία άπαγε της βλασφημίας βεβαίως το ιερόν όνομα της ελευθερίας να είναι με τους κομπραδόρους. Το ένα είναι η σαπιοσκέλα φιλελεύθερη ελπίδα. Καζαντζάκης. Σαπιοσκέλα. Έχει σάπια σκέλια. Το άλλο είναι ο χαρβαλόστομος λόγος του Μητσοτάκη. Χάρβαλο στόμα. Το τρίτο είναι ότι θα τον ταυροκοιτάξω ξανά εάν τολμήσει να πει ότι δεν του αρέσει η παιδεία του Ζουράρι.

 

 

 

Σχόλια (2)

 
Πάναγιώτης
02 Αυγ 2017 14:59

Φταίω εγώ που ασχολούμαι μαζί σας! Δεν θα ξαναγίνει!

 
Αγανακτισμένος
02 Αυγ 2017 17:00

Από αερολογίες άλλο τίποτα! Τι πισίνες και πράσινα άλογα... στο Βέλγιο για κλειστό γυμναστήριο συζήτησατε κ. Ζουράρι, μην μπερδεύεστε...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean