Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Υπουργός: Για εμάς η σημαία δεν πρέπει να είναι βαθμολογικό έπαθλο- Στρατό δεν πάνε μόνον οι άριστοι μαθητές

“Αν διαβάσει κανείς τις ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας και της Χρυσής Αυγής είναι σαν να είναι γραμμένες από τον ίδιο συντάκτη”.
Δημοσίευση: 02/08/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Για εμάς η σημαία δεν πρέπει να είναι βαθμολογικό έπαθλο, τονίζει σε γραπτή δήλωση ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου με αφορμή τις αντιδράσεις για την κατάργηση  των βαθμολογικών κριτηρίων για την επιλογή των  σημαιοφόρων στο Δημοτικό, και σημειώνει τα εξής:

Α. Όλοι έχουν δικαίωμα να την κρατούν, όπως και υποχρέωση να την υπερασπίζονται.

Β. Στρατό δεν πάνε μόνον οι άριστοι μαθητές, πάνε όλοι, ανεξάρτητα από τις επιδόσεις τους.

Γ. Δεν είναι δυνατόν ένας μικρός αλλά υπαρκτός αριθμός οικογενειών να διαγκωνίζονται μεταξύ τους και να πιέζουν τους εκπαιδευτικούς να δώσουν βαθμούς για να γίνει το παιδί τους σημαιοφόρος.

Δ. Εμείς προτείνουμε να γίνεται κλήρωση και να αναδεικνύεται ο σημαιοφόρος. Κλήρωση ανάμεσα σε ίσους ως προς τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Πολιτεία.

Ε. Δηλώσεις που συνδέουν την αριστεία με την σημαία είναι κάτι βαθιά αντιδημοκρατικό.  

Ζ. Οι επιδόσεις των μαθητών βαθμολογούνται, η αριστεία έχει πολλούς τρόπους να καταγραφεί.

Η Νέα Δημοκρατία μαζί με τη Χρυσή Αυγή

Ο Κώστας Γαρβρόγλου εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία υπογραμμίζοντας τα εξής:

  • Αντί να χαιρετιστούν αυτά τα σημαντικά βήματα, ως βήματα που πάνε την εκπαίδευση μπροστά, έχουμε πάλι μία μίζερη αντιμετώπιση  .
  • Η Νέα Δημοκρατία μαζί με τη Χρυσή Αυγή αυτή την φορά μας κάνουν κριτική για το θέμα της επιλογής του σημαιοφόρου.
  • Αν διαβάσει κανείς τις ανακοινώσεις αυτών των δύο κομμάτων είναι σαν να είναι γραμμένες από τον ίδιο συντάκτη.
     

 

Σχόλια (7)

 
ioannis
04 Αυγ 2017 01:07

Το μυαλό σας και μία λίρα, γιατί για δεύτερη τελικά δεν αξίζετε. Αν και η πρώτη καλύτερα να αντικατασταθεί από δεκάρα, που θα έχει και μεγαλύτερη αξία από το μυαλό σας.

Ήδη περάσατε καλοκαιριάτικα ένα νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ που θα κάνει περισσότερη ζημιά παρά καλό. Και τώρα, επιχειρείτε να διαλύσετε και τα πρότυπα στην εκπαίδευση, ισοπεδώνοντας κάθε έννοια αξιοσύνης για τους μαθητές.
"Για εμάς η σημαία δεν πρέπει να είναι βαθμολογικό έπαθλο". Μα δεν είναι βαθμολογικό έπαθλο. Η σημαία ως σύβολο ανήκει σε όλους όσους συμμετέχουν στην σχολική κοινότητα, ασχέτως προέλευσης, αλλά είναι και μία ανταμοιβή για αυτούς τους μαθητές που προσπαθούν περισσότερο, ανεξάρτητα από προέλευση. Που ακούστηκε να γίνεται επιβράβευση με κλήρωση..............

Τελικά, οι "αριστεροί" έχουν χειρότερη ιδεολογία απο τους δεξιούς και τους ακροδεξιούς. Γιατί η ισοπέδωση και η απαξώση είναι χαρακτηριστικό του φασισμού, όχι της δημοκρατίας.

Εσείς έχετε μπερδέψει την έννοια της προσπάθειας και του αγώνα με ιδεοληψίες και συμφέροντα.

Χαμένοι στον κόσμο σας και το ίδιο τελικά αλλοτριωμένοι και φαύλοι όπως και τα υπόλοιπα κόμματα.

 
χμμ...
03 Αυγ 2017 21:43

@Dimitris K.
η κληρωση θα γινεται παρουσια του συνολου της ΣΤ ταξης και θα την διενεργει ο Δ/ντης του σχολειου. Οποτε δεν θα χρειαστει να βγαλει κανεις εκπαιδευτικος "τα καστανα απο την φωτια".

 
χμμ
03 Αυγ 2017 14:40

@ Λουμπινιάρης
αν εχεις φτασει σε σημειο να ντρεπεσαι να λες οτι εισαι Ελληνας ή Χριστιανος τοτε δεν σε φταιει τιποτα απο αυτα που ανεφερες.
Ελληνας ή Χριστιανος εισαι στην ψυχη πανω απ΄ολα, οχι επειδη το λεει σε ενα κομματι χαρτι (ταυτοτητα) ή επειδη ο σημαιοφορος ειναι αριστουχος. κομπλεξ επιβεβαιωσης λεγεται αυτο.

 
Dimitris K.
03 Αυγ 2017 14:18

Το υπουργείο και οι υπηρεσίες σε όλα τα επίπεδα και βαθμούς ιεραρχίας, θα πρέπει πρωτίστως να φροντίζουν,- εφαρμόζοντας έτσι μία βασική αρχή διοίκησης, αυτή της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού-, να προστατεύουν τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι αδίκως και ενίοτε αποδεδειγμένα, βάλλονται από γονείς, επειδή κατά την κρίση τους( δηλ. των γονέων), το παιδί τους ''αξιζε'' να κρατήσει το εθνικό σύμβολο.
Αντ΄αυτού του μέτρου το υπουργείο υπεκφεύγει, προσλαμβάνοντας την λογική ,
''η τεθλασμένη ταχύτερη της ευθείας''. Αντί δηλαδή να εστιάσει σε ανάλογα φαινόμενα, όπου εκπαιδευτικοί( κυρίως πρωτοβάθμιας) και οι οικογένειές τους γίνονται βορρά στις κάθε λογής απαιτήσεις γονέων ''αριστευσάντων'' κατά την κρίση τους μαθητών, στο πλαίσιο της κοινωνικής ειρήνης και της ''εύρυθμης λειτουργίας'' της κοινωνίας, επιλέγει ένα δρόμο όπου πάλι ο εκπαιδευτικός θα βγάλει ''τα κάστανα από τη φωτιά''. Μόνο που ο δρόμος αυτός αδικεί συνήθως τον δάσκαλο, αυτόν ο οποίος διδάσκει, αυτόν ο οποίος ελέγχει και συμβουλεύει, εν τέλει αυτόν τον οποίο η πολιτεία του έχει αποδώσει νόμιμα τίτλο, του έχει αναθέσει νόμιμα έργο.
Αναζητήστε Κύριοι του Υπουργείου στις υπηρεσίες σας ανάλογες περιπτώσεις.

 
KOSTAS
03 Αυγ 2017 13:38

"Για εμάς..." Δεν είστε εκεί για να κάνετε του κεφαλιού σας ή να ικανοποιήσετε τα "θέλω" σας. Το κράτος, η χώρα, το έθνος ΔΕΝ ανήκει σε κανένα πολιτικό, για να τα κάνει ό,τι θέλει. Εκεί είστε να κάνετε αυτό που ΠΡΕΠΕΙ.

 
Εκπαιδευτικός
03 Αυγ 2017 12:43

Απολύτως ορθή και εύλογη η απόφαση του υπουργείου για τη σημαία. Μακάρι το μέτρο να επεκταθεί και στις μεγαλύτερες εκπαιδευτικές βαθμίδες!
Βέβαια το θέμα είναι εντελώς επουσιώδες, ενώ πολύ σημαντικότερη είναι η ολοκληρωτική κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων ως απολύτως αναχρονιστικής και αντιπαιδαγωγικής δραστηριότητας στρατοκρατικής λογικής. Κι εδώ που τα λέμε, πόσοι μαθητές και πόσοι γονείς επιθυμούν τη συμμετοχή τους σ' αυτές τις παρελάσεις; Ελάχιστοι κι ας μην κρυβόμαστε πίσω από ψευτοπατριωτικές κορώνες!

 
Λουμπινιάρης
03 Αυγ 2017 09:54

Αγαπητέ μας Υπουργέ, με τον κόσμο δεν μπορεί να γίνει πολιτική. Όλοι αντιλαμβανόμαστε το σχέδιο....
Πρώτα η ταυτότητες... μετά ο σταυρός στη σημαία... οι εικόνες των αγίων στις τάξεις... ή καθημερινή έπαρση της σημαίας, ο εκκλησιασμός κ.λπ...
Έχουμε φτάσει στο σημείο να ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε Έλληνες και κυρίως Χριστιανοί. Να είσαστε σίγουρος ότι το φέρνει ο Βλάχος το τυρί ... τον βλέπουμε από μακριά έρχεται...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ