Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Καταργείται η έπαρση της σημαίας στα Σχολεία

Με το νέο Προεδρικό Διάταγμα
Δημοσίευση: 03/08/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την κατάργηση της έπαρσης της σημαίας, που συνοδεύονταν από τον Εθνικό Ύμνο,   την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα (από το σχολείο της πρωινής βάρδιας) τις εθνικές επετείους και τις τοπικές εθνικές εορτές, προβλέπει το νέο Προεδρικό Διάταγμα για τη λειτουργία των Δημοτικών Σχολέιων και Νηπιαγωγείων.

Ειδικότερα το νέο Π.Δ. για τη σημεία προβλέπει μόνο τα εξής:”Η σημαία παραμένει ανηρτημένη στον ιστό του σχολείου, όπως προβλέπεται σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες”.

Το προηγούμενο Προεδρικό Διάταγμα 201/98 προέβλεπε τα εξής:

ii.    Η σημαία παραμένει ανηρτημένη στον ιστό του σχολείου, όπως σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες κατά τις εργάσιμες ημέρες. Υποστολή της σημαίας γίνεται όταν αυτό κριθεί σκόπιμο από το σύλλογο διδασκόντων ή οριστεί από τις αρμόδιες αρχές.

Επίσημη έπαρση της σημαίας γίνεται:

1.    την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα (από το σχολείο της πρωινής βάρδιας)

2.    τις εθνικές επετείους και τις τοπικές εθνικές εορτές

3.    όταν κρίνεται σκόπιμο από το σύλλογο διδασκόντων ή ορίζεται από τις αρμόδιες αρχές

 

Σχόλια (9)

 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
04 Αυγ 2017 14:47

@Αναζητούνται οι κ.κ Πλατάρος Γιάννης και Στράτος Κ. ο ορίτζιναλ και όχι ο άλλος.Ο μεν κος Πλατάρος έχει να σχολιάσει πέραν του ενός μηνός , ο δε Στράτος ο ορίτζιναλ συριζαίος πέραν της μιας εβδομάδος.Χωρίς διάθεση προσβολής ή υποτίμησης ευφυολογώντας θυμάμαι το γνωστό στίχο "τι θα γίνουμε χωρίς τους βαρβάρους;".Τι θα γίνουμε χωρίς τις απόψεις και τις κονταρομαχίες σας;Γέμισε η στήλη σχολίων για τους ΕΔΙΠ και τα ΤΕΙ,και καλά κάνουν οι αγαπητοί συνάδελφοι..Δεν φτάνουν μόνον αυτοί όμως.Θέλω και εσάς τους δυο.Είστε το άλας των σχολίων.Η ευχάριστη και επικοινωνιακή νότα .Η τέρψη των πληροφοριών νομικής ή άλλης υφής.Το αγλάισμα των απόψεων για τα καθημερινά θέματα.Γυρίστε πίσω.Ειδικά για σένα Στράτο χάθηκαν και όσοι επέκριναν τα σχόλια σου με διάφορους χαρακτηρισμούς άρα χάθηκε και η λεκτική εκτόνωση όλων.στο πρόσωπό σου και κατά συνέπεια και στον ΣΥΡΙΖΑ.

 
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
04 Αυγ 2017 14:56

Για να μην θυμηθώ Στράτο ,χαριτολογώντας,και τους στίχους του λαικού άσματος "φίλε έφυγε ο Στράτος και παρέλυσε το κράτος".Δεν παρέλυσε βέβαια το εσος αλλά εγώ και οι υπόλοιποι που σε επικρίνουν,όσους ξέρω,ζητάμε επιτακτικά την επιστροφή σου.

 
Ελεύθερος
04 Αυγ 2017 18:21

Η μη αναφορά δεν σημαίνει κατάργηση ούτε απαγόρευση. Στα ανελεύθερα καθεστώτα ό,τι δεν επιτρέπεται ρητώς απαγορεύεται. Τουναντίον, στα ελεύθερα καθεστώτα, ισχύει το αντίθετο, δηλαδή ό,τι δεν απαγορεύεται ρητώς επιτρέπεται.

Η πρόβλεψή μου είναι ότι, όπως οι έχοντες αλλεργία με το Εθνικό μας Σύμβολο αγνοούσαν επιδεικτικά την έπαρση κατά τις εθνικές επετείους και την πρώτη Δευτέρα εκάστου μηνός, έτσι και εμείς οι πατριώτες θα συνεχίσουμε κανονικά. Η έπαρση είναι μέρος της αγωγής των Ελληνοπαίδων, όπως προβλέπεται και στο Σύνταγμα, και αφού ΔΕΝ απαγορεύτηκε, μπορεί να πραγματοποιείται ακωλύτως, κανονικά και με τον νόμο.

 
εκπ/κός
04 Αυγ 2017 21:00

@ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ 04 Αυγ 2017 14:47

τον κ. Πλατάρο πριν κάποια χρόνια που σχολίαζε τακτικά σε (στο) άλλο site με εκπαιδευτική ειδησεογραφία, του είχα ζητήσει τότε το 2012 (αν θυμάμαι σωστά τη χρονιά) να σχολιάσει τις πολλές μεταθέσεις (πολύ παραπάνω από ότι τα οργανικά κενά) μαθηματικών στη δευτεροβάθμια Μεσσηνίας. Ήταν πάντως διευθυντής εκπαίδευσης στην εκεί δευτεροβάθμια εκείνη την περίοδο. Μάταιος κόπος όμως δεν σχολίασε τότε, έτσι και τώρα πιστεύω ότι μάταια περιμένεις.

 
Αμερόληπτος
04 Αυγ 2017 22:12

Για τον Πλατάρο δεν γνωρίζω, ο Στράτος όμως μετά το πατατράκ που έπαθε να μην επιλεγεί διευθυντής παρά το 8άρι στη συνέντευξη, πήγε διακοπές! Επιστροφή το Σεπτέμβριο ή Σεπτέμβρη κατά σύριζα.

 
Στράτος
05 Αυγ 2017 09:21

Αυτή η σύνδεσή μου έστω και αντιθετικά με τον κ. Πλατάρο με εντυπωσιάζει!

@Αμερόληπτος
Πράγματι το πέτυχες. Είναι όπως τα γράφεις!!!

Και κάτι επί της ουσίας. Κατάργηση έπαρσης σημαίας, σχεδιασμός κατάργησης πρωινής προσευχής και τα παρόμοια είναι αποφάσεις που οδηγούν τον κ. Γαβρόγλου εκτός κυβέρνησης αν συνεχίσει έτσι στον επόμενο ανασχηματισμό (τέλος Αυγούστου πιθανόν). Δεν έμαθε κάτι από την αποπομπή Φίλη λόγω Θρησκευτικών;

 
Ηλίας
05 Αυγ 2017 10:03

Άλλη μία μεταρύθμιση που "ταράζει" τα νερά? Πιστεύω πως καλώς καταργήθηκε (καθώς δεν άκουσα κανένα σχολείο να το τηρεί αλλά ας πούμε πως υπάρχουν μερικά που το έκαναν). Φυσικά δεν είναι και κάτι τόσο σημαντικό για να αποτελεί ούτε μεταρύθμιση αλλά ούτε και είδηση!

 
Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΠΕΔΩΣΕ
05 Αυγ 2017 23:05

Εν ριπή οφθαλμού με την ανακοίνωση εμφανίστηκαν σχολιάζοντες οι κ.κ Πλατάρος και Στράτος.Η αναζήτηση λοιπόν του ιερού δισκοπότηρου είχε αίσιο και ταχύτατο τέλος Η Νικολούλη θα ήθελε περισσότερο χρόνο.
Τι μας πληροφορεί ο @Αμερόληπτος Στράτο;Αν και πήρες 8 στη συνέντευξη δεν έγινες διευθυντής;Τζάμπα λοιπόν ο αγώνας για τον ΣΥΡΙΖΑ και η υπεράσπιση με έντονο πάθος όλων των νόμων από του Κουράκη,του Φίλη και μέχρι του Γαβρόγλου;.Ματαια η συνεχής κριτική για την απόφαση του ΣτΕ;Μάταια η αλαλία σου στις οφθαλμοφανείς καρατομήσεις υποψηφίων Διευθυντών Εκπαίδευσης μη αρεστών στον ΣΥΡΙΖΑ που έγιναν πέρσυ;Τελικά όλα ήταν μάταια Στράτο αφού δεν πέτυχες παρά το άριστα στη συνέντευξη,θα εκπλησόμουν αν έπαιρνες λιγότερο, να καταφέρεις να γίνεις Διευθυντής με τον λαό - ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.Εμφανώς πρόκειται περί άθλου.Θα επιθυμούσα,αν το επιθυμείς βέβαια ,να με πληροφορήσεις πόσα μετρήσιμα μόρια έχεις και παρά το άριστα δεν έγινες.Εν τω μεταξύ εκπλήσομαι και από το παραπάνω σχόλιο σου για τον Υπουργό.Εσύ τον παίνευες μέχρι πριν τα αποτελέσματα των επιλογών.Τι μεσολάβησε και σήμερα ουσιαστικά προαναγγέλεις την αποπομπή του;Συνειδητοποίησες επιτέλους ότι κυβερνάτε ελέω Καραμανλή;Δηλ.ελέω καραμανλικού κ.Καμμένου και ακόμη ποιο καραμανλικού κου.Παυλόπουλου;Συνειδητοποιείς ότι αν ήθελε ο Καραμανλής Β' μπορούσε με έναν από τους δυο να σας ρίξει;Ή ακόμη χειρότερα συνειδητοποιείς ότι θα τον ψηφίσετε το 2019 με τα δυο χέρια για Πρόεδρο Δημοκρατίας και θα συγκυβερνήσετε με την ΝΔ;Πρόκειται περί ιδεολογικού δράματος αγαπητέ μου και το αντιλαμβάνομαι .Οι επόμενες λοιπόν επιλογές αγαπητέ θα γίνουν με ποιο αυξημένα μετρήσιμα προσόντα και χωρίς σκέτο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και για αυτό φρόντισε αν θέλεις να προσπαθήσεις πάλι να πάρεις κάποιο μεταπτυχιακό από αυτά που κατηγορούσες.Εσύ ο συριζαίος και δεν έγινες διευθυντής;Πρέπει να γραφεί στο Γκίνες.Ευχαριστώ για την κατανόηση σου.

 
Αμερόληπτος
06 Αυγ 2017 00:04

@Στράτος Αν και σε διακοπές δεν ξεχνάς να συμβουλέψεις το σύντροφο Γαβρόγλου μην πάθει τα ίδια με το σύντροφο Φίλη. Συντροφικό καθήκον ή εκδούλεψη με σκοπό την τακτοποίηση μετά την αποτυχία επιλογής σου ως διευθυντή σχολικής μονάδας;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ