Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Η πρώτη «πατάτα» του νέου νόμου για τα ΑΕΙ

Ακυβερνησία σε ΑΕΙ της χώρας από την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους 2017-18
Δημοσίευση: 05/08/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στα ΑΕΙ, που συνταξιοδοτείται λόγω ορίου ηλικίας ο Πρύτανης την 31 Αυγούστου 2017, αναμένεται σοβαρό κενό διοίκησης, από την 1η Σεπτεμβρίου 2017, δηλαδή από την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους 2017-18, αφού υποχρεωτικά λήγει η θητεία και των Αναπληρωτών Πρύτανη.

Αυτό συμβαίνει, γιατί σύμφωνα με το άρθρο 84, παρ. 13.α του ν. 4485/2017 (Α΄ 114): «Η θητεία των υπηρετούντων κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου μονομελών οργάνων διοίκησης των Α.Ε.Ι. ολοκληρώνεται σύμφωνα με τις διατάξεις που ίσχυαν κατά το χρόνο εκλογής τους. Η θητεία Αναπληρωτή Πρύτανη λήγει συγχρόνως με τη θητεία του οικείου Πρύτανη. Έως τη λήξη της θητείας τους οι Αναπληρωτές Πρύτανη εκτελούν χρέη Αντιπρύτανη, σύμφωνα με όσα ορίζονται στον παρόντα νόμο.»

Από πληροφορίες μας σ΄όλα αυτά τα ΑΕΙ, οι Αναπληρωτές Πρύτανη, λόγω της μεταγενέστερης αυτής νομοθετικής διάταξης, θεωρούν ότι καταργήθηκε και δεν ισχύει πλέον η παράταση της θητείας τους μέχρι τις 30-11-2017, ως μονομελών οργάνων, που προβλέφθηκε σύμφωνα με το άρθρο 2, παρ. 1  του ν. 4473/2017 (Α΄ 78) και δεν διατίθενται να παρανομήσουν ασκώντας μέχρι τότε τις αρμοδιότητές τους.

 

Σχόλια (9)

 
jimmys_b
07 Αυγ 2017 12:07

@Βασίλης ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π......Ειπαμε, ακαδημαικο στο Δημοσιο οχι μισθολογικα η βαθμολογικα. Στον ιδιωτικο τομεα δε, δεν προσφερει απολυτως τιποτα αφου δεν υπαρχει ουσιαστικη διαφοροποιηση απο το προπτυχιακο!

 
Βασίλης ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π
07 Αυγ 2017 11:40

@ioannis

Σας έχει κάψει το έρμο το 46. Καμμία πατάτα δεν έχει γίνει. Ειπαμε Μάστερ.
;-)

 
Νίκος Μπάτης
07 Αυγ 2017 08:58

Νομίζω ότι η συγκεκριμένη πρόταση αναφέρεται στον θεσμό του πρύτανη και έχει να κάνει με την διάρκεια της θητείας του θεσμού και όχι του προσώπου. Με άλλα λόγια, εάν η θητεία του πρύτανη είναι 4ετής με συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης, την ίδια ημερομηνία θα λήγει και η θητεία του αντιπρύτανη. Σε περίπτωση όμως που για διαφόρους λόγους (παραίτηση, συνταξιοδότηση, αυτοκινητιστικό δυστύχημα κλπ) μείνει κενή η θέση του πρύτανη δεν σημαίνει ότι λήγει και η θητεία των αντιπρυτάνεων. Ο πρύτανης θα αντικατασταθεί με θητεία του αντικαταστάτη πρύτανη μέχρι τη λήξη της θητείας του πρύτανη που αντικατέστησε και ο αντιπρύτανης παραμένει έως την λήξη της θητείας του θεσμού.

 
Κ.ΠΟΛΥΖΟΣ
07 Αυγ 2017 01:29

Μεταρρυθμίσεις στο γόνατο.......
Στη δεκαετία του ΄60 ο Πρόεδρος της κοινότητας ενός μικρού ορεινού χωριού συναντούσε τους κατοίκους μετά την εκκλησία και υπέγραφε στο γόνατο τα διάφορα έγγραφα, κυρίως πιστοποιητικά. Με την υπογραφή καλά τα κατάφερνε αλλά στο σφράγισμα αστοχούσε και μέρη της σφραγίδας αποτυπώνονταν στο κυριακάτικο παντελόνι του !
Όμως η αστοχία του αυτή τον έκανε αναγνωρίσιμο ως Πρόεδρο και από τη στιγμή που αντιλήφθηκε αυτό το πλεονέκτημα έκανε και επιτηδευμένες αστοχίες για να διευρύνει την αναγνωρισιμότητά του!!
Κάπως έτσι, υποθέτω από τις αστοχίες, θα τον αναγνωρίζουμε και τον σημερινό Υπουργό Παιδείας !

 
Ribopaido
06 Αυγ 2017 22:20

@ioannis

Γιάννη τι εννοείς?

 
ΔΕΠ
06 Αυγ 2017 18:41

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΤΑΤΑ . ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡ ΩΤΕΣ ΠΡΥΤΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΤΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗΤΟΥ ΑΡΑ ΣΩΣΤΑ ΑΠΟΧΩ ΡΟΥΝ.ΟΝΕΟΣ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΘΑ ΟΡΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΠΟΥΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙΗΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ( χρειαζεται ενα δεκαημερο) ) Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΣΚΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ

 
ioannis
06 Αυγ 2017 09:34

Θα ακολουθήσουν και πολλές άλλες πατάτες που θα αφορούν στην πράξη τους αποφοίτους και τους νυν φοιτητές.

Απλώς δεν το έχουν καταλάβει ακόμη, όσοι διθυραμβικά υποστήριξαν και υποστηρίζουν τον νόμο, και ειδικά το άρθρο 46, χωρίς να έχουν καμία άλλη γνώση της υφιστάμενης νομοθεσίας και της λειτουργίας του Κράτους.

Εδώ θα είμαστε.

 
Αντ Νικ
05 Αυγ 2017 22:31

Τι Αϊνστάιν είναι αυτός!...

 
Λουμπινιάρης
05 Αυγ 2017 20:29

Τις δουλειές της νύκτας τις βλέπει η μέρα και γελάει....

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ