ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

28 ή 29 Αυγούστου οι βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ

Επίδειξη γραπτών των Πανελλαδικών Εξετάσεων
Δημοσίευση: 17/08/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τη Δευτέρα 28 ή την Τρίτη 29 Αυγούστου αναμένεται -εκτός απροόπτου-να δημοσιοποιηθούν από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής στα τμήματα των ΑΕΙ, καθώς και τα ονόματα των επιτυχόντων.

Αυτές τις ημέρες στη Μηχανογράφηση του υπουργείου Παιδείας γίνεται η διασταύρωση των στοιχείων, ενώ υπάρχει "ανοικτή γραμμή" με τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Εθνικής  Αμύνης , για την έκδοση των αποτελεσμάτων των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Σχολών.

Δύο στους τρεις υποψηφίους θα πάρουν “εισιτήριο” για τα ΑΕΙ

Συνολικά 104.965 υποψήφιοι για τα ΑΕΙ δήλωσαν συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι οποίοι διεκδικούν 70.726 θέσεις και συγκεκριμένα  43.758  για τα  Πανεπιστήμια και 26.968  για τα  ΤΕΙ.

Ακολουθεί ο πίνακας  που εμφανίζει το πλήθος υποψηφίων που δήλωσαν συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2017.

Οι εγγραφές των επιτυχόντων

Πέρσι οι εγγραφές  των επιτυχόντων  πραγματοποιήθηκαν ηλεκτρανικά  κατά το διάστημα από 5 έως 12 Σεπτεμβρίου 2016. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΙΑΔΙΑΚΑΣΙΑ

Για ένα χρόνο φυλάσσονται τα γραπτά των Πανελλαδικών Εξετάσεων- Μετά καταστρέφονται

1. Μετά τη λήξη της βαθμολόγησης και του ελέγχου για τη σωστή ηλεκτρονική καταχώριση των βαθμών, τα στελέχη των γραπτών δοκιμίων παραδίδονται από την Επιτροπή του Β.Κ. στο Διευθυντή της οικείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και φυλάσσονται στο οικείο Βαθμολογικό κέντρο ή σε άλλο ασφαλή χώρο που ορίζεται από αυτόν, μέχρι τις 15 Μαΐου του επόμενου έτους, οπότε και καταστρέφονται.

2. Το Ι.Ε.Π. μπορεί, για ερευνητικούς και παιδαγωγικούς λόγους, να ζητήσει από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δείγματα γραπτών δοκιμίων υποψηφίων, τα οποία παραλαμβάνει με σχετικό πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής, και καταστρέφει με πράξη του στο τέλος Μαΐου του επόμενου σχολικού έτους. Τα γραπτά αυτά θα είναι φωτοαντίγραφα γραπτών δοκιμίων, στα οποία δεν θα φαίνεται το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου.

Η διαδικασία για να δουν τα γραπτά των Πανελλαδικών Εξετάσεων οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ

H υποβολή αιτήσεων από τους υποψήφιους που   επιθυμούν να λάβουν γνώση των γραπτών τους δοκιμίων,    πραγματοποιείται κάθε χρόνο αποκλειστικά από 1 έως 30 Σεπτεμβρίου  

Oι αιτήσεις συνοδευόμενες από τα προβλεπόμενα παράβολα  υποβάλλονται από τους ίδιους ή νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό  τους     στη ∆ιεύθυνση ∆ευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υπάγεται το σχολείο στο οποίο κοινοποιήθηκαν οι βαθμοί των μαθημάτων που εξετάστηκαν  .

Το παράβολο ορίστηκε σε 50 ευρώ για την επίδειξη έως τριών (3) γραπτών δοκιμίων και σε 80 ευρώ για την επίδειξη περισσοτέρων των τριών (3) γραπτών δοκιμίων (αριθμ. Φ151/96481/Β6/7-8-2009 ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Παιδείας ∆ια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων). Οι υποψήφιοι λαμβάνουν γνώση των γραπτών τους δοκιμίων των μαθημάτων Γενικής Παιδείας και Κατεύθυνσης με επίδειξη σε φωτοτυπία.

Επισημαίνεται ότι αντίγραφα των αιτήσεων που ζητούν επίδειξη γραπτών Ειδικών Μαθημάτων (Ξένες Γλώσσες, Σχέδια, Μουσικά μαθήματα) καθώς και των μαθημάτων «Αρχιτεκτονικό Σχέδιο» και «Γραφιστικές Εφαρμογές» των ΕΠΑΛ, θα πρέπει να διαβιβάζονται στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων (∆ιεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων, Τμήμα Α ́), όπου και θα λαμβάνουν γνώση των αντίστοιχων γραπτών τους οι υποψήφιοι σε χώρο και χρονικό διάστημα που θα καθορίζεται από την ως άνω ∆ιεύθυνση του yπουργείου.

Σχόλια (6)

 
καμπουκου
08 Αυγ 2017 14:23

Οι μαθητές που εξετάζονται προφορικά μπορούν να δουν το γραπτό τους;
Σε καθε περιπτωση που υπάρχει διαφωνία για το βαθμό υπάρχει δυνατότητα αλλαγής;

 
δρ. Μαύρος
10 Αυγ 2017 13:06

Υπάρχει δυνατότητα ένστασης και αναβαθμολόγησης σε περίπτωση που διαπιστωθεί λάθος βαθμολόγηση; Μπορεί να γίνει με ένδικα μέσα; Γιατί να επιδεικνύονται τα γραπτά αν δεν έχει ο υποψήφιος το δικαίωμα της αναβαθμολόγησης;

 
Μανώλης
18 Αυγ 2017 09:16

Όλοι γνωρίζουμε ότι μερικές ώρες αρκούν για να βγουν τα αποτελέσματα μετά τη λήξη της συμπλήρωσης των Μηχανογραφικών Δελτίων, αφού όλα τα στοιχεία εισάγονται από τους ίδιους τους μαθητές στο σύστημα και όχι χειρόγραφα, όπως γινόταν παλαιότερα... Σε τι εξυπηρετεί λοιπόν αυτή η καθυστέρηση της ανακοίνωσης κάθε χρόνο;

 
Κοωνσταντίνος
18 Αυγ 2017 11:26

Αφού δεν μπορούμε να έχουμε μια συγκεκριμένη ημερομηνία που ανακοινώνουμε τις βάσεις ,όπως όλα τα σοβαρά κράτη, μήπως θα μπορούσαν να ανακοινωθούν Πέμπτη ή Παρασκευή ώστε να μπορέσουμε πάρουμε άδεια από την δουλειά μας για να βρούνε σπίτι τα παιδιά. Κάποιος πρέπει να σκεφτεί και τους περίπου 30000 φοιτητές που θα ψάχνουν για σπίτι ….
Αλλιώς ναι με την δύναμη που έχουν πλέον οι υπολογιστές του υπουργείου μπορεί να θέλει και 6 – 12 ώρες για να έχουμε τα αποτελέσματα μετα το κλείδωμα της σελίδας του μηχανογραφικού, τώρα πως γίνεται να χρειάζονται 40 με 45 μέρες …

 
sarakatsanos
19 Αυγ 2017 00:19

Ναι, όλα περνάνε ηλεκτρονικά εκτός από τα αποτελέσματα των αγωνισμάτων για τις στρατιωτικές σχολές. Αυτό προκαλεί την καθυστέρηση και απορώ πώς και δεν το έχουν ρυθμίσει ακόμη.

 
zet
19 Αυγ 2017 16:21

@καμπουκου Οι μαθητές εξετάζονται από δύο βαθμολογητές και είναι παρών και ο τρίτος σε περίπτωση που χρειαστεί ανα βαθμολόγηση
@δρ. Μαύρος Με δύο ή και τρεις βαθμολογητές πόσο λάθος μπορεί να γίνει στη βαθμολόγηση;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.