Το χρονοδιάγραμμα (οδηγίες) για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2017-18

“Για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αναγκαία προϋπόθεση, είναι η ολοκλήρωση των τοποθετήσεων όλων των μονίμων εκπαιδευτικών και στη συνέχεια η πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού αναπληρωτών”

12/08/2017

Άκουσε το άρθρο

Οδηγίες και ταυτόχρονα χρονοδιάγραμμα για την  ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2017-18, απέστειλε το υπουργείο Παιδείας προς τις Περιφερειακές και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

“Για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αναγκαία προϋπόθεση,  είναι η ολοκλήρωση των τοποθετήσεων όλων των μονίμων εκπαιδευτικών και στη συνέχεια η πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού αναπληρωτών” τονίζει το υπουργείο Παιδείας στο σχετικό έγγραφο το οποίο υπογράφει ο Αναποληρωτής Γενικός Γραμματέας Γιώργος Αγγελόπουλος, ενώ δίνει τις ακόλουθες οδιγίες:

Α. Τα υπηρεσιακά συμβούλια ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ πρέπει να συνεδριάσουν από 28/8/2017 έως 31/8/2017, προκειμένου να ανακοινωθούν τα κενά με βάση τον καθορισμό τμημάτων του Ιουνίου και η τοποθέτηση σε αυτά των εκπαιδευτικών που βρίσκονται στη διάθεση, έχουν αποσπαστεί, κλπ.,

Β. Την 1/9/2017 πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων των σχολείων για την κατανομή των τμημάτων και την ανάθεση μαθημάτων καθώς και τη διαπίστωση των κενών και των λειτουργικών υπεραριθμιών-πλεονασμάτων, τα οποία αποστέλλουν αυθημερόν στα υπηρεσιακά συμβούλια. Ακολούθως, την ίδια μέρα, συνεδριάζουν τα υπηρεσιακά συμβούλια ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΔΕ για την εκτίμηση των κενών και των πλεονασμάτων.

Γ.Εφόσον κρίνεται απαραίτητο, πραγματοποιούνται οι κοινές συνεδριάσεις των ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ, προκειμένου να αποφανθούν για τη συμπλήρωση του διδακτικού ωραρίου του συνόλου των κοινών ειδικοτήτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει   ότι η συμπλήρωση του διδακτικού ωραρίου πραγματοποιείται κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της περίπτωσης 6 της παρ. 1 του άρθρου 25 του ν. 4203/2013 (Α΄ 235), όπως αντικαταστάθηκε με την περ. α΄ της παρ. 5 του άρθρου 33 του ν. 4386/2016 (Α΄ 83) και συμπληρώθηκε με το άρθρο 46 του ν. 4415/2016 (Α’ 159).

Οι κοινές συνεδριάσεις συγκαλούνται από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της περίπτωσης 6 της παρ. 1 του άρθρου 25 του ν. 4203/2013 (Α΄ 235), όπως αντικαταστάθηκε με την περ. α΄ της παρ. 5 του άρθρου 33 του ν. 4386/2016 (Α΄ 83) και των άρθρων 13-15 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας ν.2690/1999 (Α’ 45).

Δ. Στις 4/9/2017 και έως τις 13:00 το ηλεκτρονικό σύστημα θα είναι ανοικτό για την καταχώρηση των λειτουργικών κενών ανά ειδικότητα από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, ενώ από τις 13:00 έως τις 17:00 θα είναι ανοικτό για την οριστικοποίηση των λειτουργικών κενών από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Από την 1/9 μέχρι τις 8/9 ολοκληρώνονται, από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, οι τοποθετήσεις μονίμων εκπαιδευτικών που δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί σε κενά που έχουν επικαιροποιηθεί από τις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων και των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Τέλος το υπουργείο Παιδείας σημειώνει ότι  για την κάλυψη λειτουργικών κενών στις ΣΜΕΑΕ, στα Τμήματα Ένταξης και στα προγράμματα Παράλληλης Στήριξης ακολουθούνται οι οδηγίες της αριθμ. 163629/ΓΔ4/04-10-2016 εγκυκλίου με θέμα: «Διευκρινίσεις ως προς την εφαρμογή του άρθρου 48, του ν.4415/2016 (Α΄159)».

 

Σχόλια (15)

ΕΚΠ
|

Το συμβούλιο επιλογής αν και έβαλε άριστα τον Στράτο για να γίνει έπρεπε να μηδενίζονταν όλοι οι υπόλοιποι. Έτσι θα προκαλούνταν σάλος. Άριστα με μηδεν αποτέλεσμα και με το ερώτημα τι μετρήσιμα κριτήρια δεν είχε.Την επόμενη φορά ο Συριζα να βγάλει νόμο να μετρά μόνο η συνέντευξη.Τότε μπορεί να γίνει.

εκπ/κος
|

Ειδικά για τα ΕΚ αν δεν γίνουν οι διαθέσεις απο τα ΠΥΣΔΕ προς τα ΕΚ (για όσους ειναι στη διαθεση πρεπει να προηγηθεί η τοποθέτηση τους σε λειτουργικό κενό) για να συγκροτηθεί ο συλλογος διδασκόντων δεν μπορει να γινει επιλογη υποδιευθυντων και τομεαρχων

EVANGELOS LITSOS
|

Και πάλι βιάζεται το Υπουργείο για την ανάθεση των μαθημάτων από την 1η Σεπτεμβρίου. Φαίνεται ότι το πάθημα της προηγούμενης χρονιάς δεν έγινε μάθημα. Οι συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων θα πρέπει να γίνουν μετά την 7η Σεπτεμβρίου, οπότε θα έχουν εμφανιστεί τα πραγματικά κενά με τις άδειες (λοχείας, ανατροφής, άνευ αποδοχών κτλ). Εάν ισχύσουν αυτά που θέλει το Υπουργείο στο συγκεκριμένο έγγραφό του, θα αρχίσει και πάλι ένα τεράστιο αλαλούμ και συνεχείς καραμπόλες μεταξύ εκπαιδευτικών, ειδικοτήτων και τμημάτων, όπως και πέρυσι. Θυμίζω ότι εξαιτίας της ανεξήγητης βιασύνης του Υπουργείου πέρυσι δεκάδες εκπαιδευτικοί σε κάθε νομό άλλαζαν κάθε βδομάδα σχολείο ή τμήμα ή αντικείμενο διδασκαλίας έως τις αρχές Οκτωβρίου. Το αποτέλεσμα ήταν τα παιδιά να ξεκινούν το μάθημα με κάποιον διδάσκοντα, να τον αλλάζουν σε μια εβδομάδα και να τον ξαναλλάζουν τη επόμενη. Κι όλα αυτά επειδή το Υπουργείο για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους θέλει να γίνει η ανάθεση μαθημάτων την 1η Σεπτεμβρίου, παρόλο που τα κενά τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου είναι πλασματικά.

Εκπαιδευτικός
|

Μοιάζουν εύλογα τα σχετικά σχόλια, πλην όμως αυτή είναι η πάγια τακτική του υπουργείου χρόνια τώρα, γιατί απλούστατα δεν γίνεται αλλιώς! Ξέρετε καλά ότι αυτά τα λειτουργικά κενά ανταποκρίνονται κατά προσέγγιση 90% στην τελική εικόνα. Το θέμα της εκλογής υποδιευθυντή είναι επουσιώδες, γιατί έτσι κι αλλιώς υπάρχει η εκκρεμότητα με τα τμήματα, τις ομάδες προσανατολισμού, τα μαθήματα επιλογής κλπ, διαδικασία που σύμφωνα με το νόμο ολοκληρώνεται στο τέλος του Σεπτέμβρη, ένα μήνα δηλαδή μετά την έναρξη του σχολικού έτους! Προκειμένου λοιπόν να ξεκινήσει η σχολική χρονιά, είναι αναγκαστική μια πρώτη διευθέτηση του διδακτικού προσωπικού, η οποία προφανώς στη συνέχεια μπορεί να διαφοροποιηθεί κατά μικρό ποσοστό. Για να μη μιλάμε λοιπόν στο κενό, ας αντιληφθούμε το αυτονόητο: ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ!

Γιώργος
|

Και άριστα πήρε ο Στράτος και διευθυντής έγινε. Αντε να αναγνωριστεί και το Μαράσλειο σα μεταπτυχιακό να έχει 100% επιτυχία..

Αμερόληπτος
|

@Στράτος Υπάρχει αγαπητέ Στράτο μια τεράστια διαφορά ανάμεσα σ' εσένα και σε όλους εμάς που εδώ και δύο χρόνια επιχειρηματολογούσαμε εναντίον του αντισυνταγματικού νόμου των Κουράκη Μπαλτά τον οποίο υπερασπιζόσουν με νύχια και με δόντια στα σχόλιά σου. Έφτασες μάλιστα στο σημείο πολλάκις να ειρωνεύεσαι όσους, μάταια κατά την άποψή σου, διεκδικούν ένδικα αποζημίωση για την, ελέω ψηφοφορίας, μη επιλογή τους το 2015. Ποια είναι η διαφορά; Εμείς αντίθετα σε συμβουλεύουμε σήμερα να προσφύγεις στη δικαιοσύνη για μη νόμιμη συμμετοχή των Διευθυντών Εκπαίδευσης στα συμβούλια επιλογής σαν Προέδρων και πού ξέρεις ίσως να δικαιωθείς έστω και έπειτα από χρόνια. Εμείς κακότητες δεν κρατάμε, σε συμπονούμε και συμπάσχουμε!

Βακαλακης. Δημητριος
|

Nομιζω ότι πρέπει να καθοριστεί πρώτα το θέμα των υποδιευθυντών που τελειώνει η θητεία τους.Θα γίνουν νέες τοποθετήσεις η όχι. Τότε νομίζω ότι η κατανομή θα είναι σωστή Σε αρχική βάση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ
|

@Στράτος.Μα Στράτο γράφεις συνεχώς και αδιαλείπτως σχολιάζοντας τα πάντα.Γιατί λοιπόν να μην σχολιάζεται ο σχολιαστής;Κρίνεις και δεν θέλεις να κρίνεσαι;Να μην σχολιαστεί η αρνητική σου θέση στην απόφαση του ΣτΕ;Να μην σχολιαστούν οι θέσεις που διατυπώνεις και εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ;Θεωρείσαι ο ιδεολογικός Σουσλώφ του ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις του Υπουργείου.Η "Πράβδα"σε ηλεκτρονική μορφή.Άρα και όταν απουσιάζεις από το φιλόξενο εσος η απουσία γίνεται αισθητή γιατί λείπει η άμεση πληροφόρηση των κυβερνητικών θέσεων.Προέβλεψες τον ανασχηματισμό του Υπουργού και αναμένεται επιβεβαίωση της πρόβλεψης σου.Που το βλέπεις το κωμικοτραγικό;

Στράτος
|

Κάποιοι αντί σχολιασμού των ειδήσεων του esos έχουν επιλέξει να είναι σχολιαστές όχι μόνο όσων γράφω αλλά ακόμη και αυτής της απουσίας ή παρουσίας μου! Κωμικοτραγικό! Σε κάθε περίπτωση τους ευχαριστώ γιατί ...με διαβάζουν!

@Στράτο υπάρχει ελπίδα.
|

Όλοι οι αναγνώστες του εσος πληροφορηθήκαμε πως αν και πήρες άριστα στην συνέντευξη δεν έγινες Διευθυντής και αυτό πρέπει να σου κόστισε.Αν με την κυβέρνησή σου στην εξουσία δεν έγινες τι ελπίδα θα έχεις όταν έρθει η ΝΔ στα πράγματα;Μπορείς όμως να προσφύγεις δικαστικά για την μη νόμιμη συμμετοχή των Διευθυντών Εκπαίδευσης στα συμβούλια επιλογής σαν Προέδρων.Ξέρεις καλύτερα από όλους ότι λόγω της απόφασης του ΣτΕ είναι μη νομιμοποιημένοι επειδή ψηφίστηκαν από αντισυνταγματικά τοποθετημένους Διευθυντές και συνεπώς από αντισυνταγματικά άκυρο εκλογικό εκλεκτορικό σώμα.Αν προσφύγεις θα κερδίσεις και θα επαναληφθούν οι επιλογές .Και θα δώσεις και ένα μάθημα στους συντρόφους σου του ΣΥΡΙΖΑ που και με άριστα δεν σε έκαναν γιατί προφανώς δεν μηδένισαν τους συνυποψηφίους σου.Υπάρχει λοιπόν ελπίδα Στράτο και την έχεις στα χέρια σου.

@Γουέλ καμ Στράτος
|

Εμφανίστηκες πάλι Στράτο σχολιάζοντας μετά ολιγοήμερη απουσία.Θυμάσαι την ταινία με την Χρονοπούλου,τον Γεωργίτση,τον Εξαρχάκο κλπ όπου ο Σ.Στρατηγός προσπαθούσε να μάθει αγγλικά στους νησιώτες για να υποδεχτούν τους τουρίστες;Τι τους μάθαινε πρώτα;Το "γουελ καμ"."Γουέλ καμ" Στράτο στο φιλόξενο εσος για να μας φωτίζεις με τις συριζοκαμμενοκαραμανλικές απόψεις σου.Προ καιρού έγραψες ότι ο Γαβρόγλου θα ανασχηματισθεί.Αναμένουμε την επαλήθευση της πρόβλεψης σου.Έγραψες ότι θα γίνουν και σύντομα πιθανό εκλογές.Δεν έγραψες το πότε.Αναμένουμε .

Στράτος
|

Με την εγκύκλιο επιχειρείται προγραμματισμός ώστε στις 11/9 κατά το δυνατόν να είναι επανδρωμένα τα σχολεία στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Ωστόσο ζητούμενο παραμένει η ολοκλήρωση των διαδικασιών αυτών να γίνεται ακόμη νωρίτερα, ώστε 1/9 όλοι να γνωρίζουν που θα υπηρετήσουν.

Υπάρχουν όλα τα τελευταία χρόνια μερικές "αψυχολόγητες" καθυστερήσεις. Ένα παράδειγμα: Ανακοινώθηκαν εγκαίρως (20/7) οι αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ. Και την επόμενη κιόλας μέρα δόθηκε δικαίωμα αιτήσεων επανεξέτασης και νέων αιτήσεων για τη β΄ φάση που προγραμματίζεται γύρω στις 25 Αυγούστου. Γιατί αυτές οι αποσπάσεις της β΄ φάσης (που θα γίνουν) δεν έγιναν από την α΄ φάση; Τι θα αλλάξεις από την α΄ έως τη β΄ φάση; Επίσης, γιατί οι αποσπάσεις σε φορείς καθυστερούν να ανακοινωθούν;

Ε.Κ.
|

Κάθε λογικός άνθρωπος καταλαβαίνει πως πρέπει να προηγηθεί η επιλογή των υποδιευθυντών.
Αν βγουν πρώτα τα κενά και τα πλεονάσματα και τοποθετηθούν οι εκπαιδευτικοί, θα αλλάξουν μετά με την επιλογή των υποδιευθυντών και θα πρέπει ξανά να υπολογιστούν και να γίνει αλλαγή στις τοποθετήσεις...

ΧΡΗΣΤΟΣ
|

Τα στοιχεία που θα δώσουν τα σχολεία την 1η /9/2017 δεν θα είναι τα σωστά γιατί τόσο στα λύκεια όσο και στα ΕΠΑΛ τα τμήματα δεν είναι τα οριστικά δεδομένου ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εγγραφές των , ούτε έχουν οριστικοποιηθεί οι δηλώσεις με τα μαθήματα επιλογής. Επίσης με την έναρξη του νέου σχολικού έτους πρέπει να τρέξει η διαδικασία επιλογής Υποδιευθυντών και Τομεαρχών στα Γυμνάσια-Λύκεια και ΕΚ της Χώρας, όπου οι επιλεγέντες έχουν μειωμένο διδακτικό ωράριο που παίζει σημαντικό ρόλο στα λεγόμενα λειτουργικά κενά. Συνεπώς με αυτή την εγκύκλιο είναι προφανές πως τα σχολεία δεν θα έχουν όλο το αναγκαίο προσωπικό με την έναρξη των μαθημάτων στις 11-9-2017.

loyk
|

καλα τα περσινα δεν τους εγιναν μαθημα?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ