Φήμες για επιστροφή του Ν. Φίλη στο υπουργείο Παιδείας

Σύμφωνα με πληροφορίες στις προθέσεις του πρωθυπουργού είναι να αξιοποιήσει το Νίκο Φίλη σε κυβερνητικό πόστο.

21/08/2017

Άκουσε το άρθρο

Έντονες φήμες για επιστροφή του Νίκου Φίλη στο υπουργείο Παιδείας, ως υπουργού, κυκλοφορούν έντονα τις τελευταίες ημέρες, ενόψει του ανασχηματισμού που φέρεται να ετοιμάζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις προθέσεις του πρωθυπουργού είναι να αξιοποιήσει το Νίκο Φίλη σε κυβερνητικό πόστο.

Το εάν ο κ. Φίλης επιστρέψει στο υπουργείο παιδείας , μένει να το δούμε όταν θα ανακοινωθεί ο επικείμενος φημολογούμενος ανασχηματισμός.

Ν. Φίλης:Το «Άριστα 20» μετατράπηκε σε μόλις 1,5 μήνα σε «μη προβιβάσιμο βαθμό»

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Φίλοης τον περασμένο Νοέμβριο κατά την τελετή παράδοσης στον Κώστα Γαβρόγλου εκφράζοντας την “πικρία” του για την απομάκρυνση του από το υπουργείο Παιδείας, είχε δηλώσει τα εξής:  "Αιφνιδίως το «Άριστα  20» (σ.σ. του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας τον περασμένο Σεπτέμβριο), μετατράπηκε σε μόλις ενάμιση μήνα σε «μη προβιβάσιμο βαθμό".

Και διερωτήθηκε ο Νίκος Φίλης: « Ποιος κάνει λάθος, ο «γαλαντόμος καθηγητής» που χωρίς εξηγήσεις ακυρώνει μια τόσο υψηλή βαθμολογία  ή ο μέχρι χθες άριστος μαθητής που ξαφνικά βρίσκεται ενώπιον μιας τόσο δραματικής αντιστροφής των επιδόσεών του».

Και βέβαια, πρόσθεσε ο απερχόμενος υπουργός,  όσο αυτά δεν εξηγούνται πειστικά η πρόταση για …«αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος» δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Ακόμη , τόνισε, κι αν το …νέο σχολείο που προτείνεται τυχαίνει να είναι κοτζάμ υπουργείο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (15)

Απορίας άξιο...
|

Την ώρα που η ανυπαρξία κρατικής μέριμνας στους βασικούς τομείς της καθημερινής ζωής και η υπερφορολόγηση του ούτως ή άλλως πενιχρού μισθού μας μας έχουν εξουθενώσει, ασχολούμαστε και συζητάμε για την πολιτική καρριέρα όσων συμβάλουν ΚΑΙ στην εργασιακή μας μας εξαθλίωση.

Εκπαιδευτικός
|

Και άλλοι στο παρελθόν Υπουργοί έκαναν όσα γράφει @ΝΚ.Αναφέρω χαρακτηριστικά τους Γκεσούλη και Στυλιανίδη για να μην ξεχνάμε.Ποτέ όμως στην ιστορία του Υπουργείου δεν ανέλαβε Υπουργός απόφοιτος Λυκείου.Όλοι ήταν επιστήμονες.Δεν μπορεί να συναντάς ομολόγους σου του εξωτερικού ή Πρυτάνεις και να ξέρουν όλοι το μορφωτικό σου επίπεδο.Εσωτερικά κανείς δεν σε υπολογίζει και δεν σε υπολήπτεται. Εξ άλλου τι εννοείς @Δημήτρη με τη διαφορά μόρφωσης και κατάρτισης;Καταρτισμένοι είναι και οι διοικητικοί υπάλληλοι των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και οι γραμματείς των σχολείων.Γιατί δεν τους επιτρέπεται να γίνονται Διευθυντές των σχολείων έστω και αν είναι απόφοιτοι Λυκείου;Ούτε αυτοί ούτε ο κ.Φίλης είναι εκπαιδευτικοί.Ο πρώτος όμως λόγω κατάρτισης μπορεί να είναι Υπουργός και αυτοί όχι.Εξ άλλου τι εννοείς με την κατάρτιση;Που την απέκτησε και ποια είναι;Γνήσιος κομματικός ήταν εξ αρχής.Αυτή προφανώς εννοείς κατάρτιση χωρίς πτυχίο.Θυμάμαι όμως ότι ο λόγος του ήταν στην πλειονότητα διχαστικός υποτιμώντας όσους δεν συμφωνούσαν με αυτόν και την ιδεολογία του.Τη στιγμή που όλες οι χώρες προχωρούν μπροστά και η χώρα μας ολοταχώς και συνεχώς πίσω διχαστικούς λόγους και ανθρώπους που ζουν στο παρελθόν επιβαρύνουν την κατάσταση.Όσο για την τιμή και την υπόληψη του κυβερνώντος κόμματος που λες @Δημήτρη ότι θα σώσει έχει χαθεί προ πολλού γιατί ότι υποσχέθηκε όχι μόνο δεν το έκανε αλλά έκανε ακριβώς το αντίθετο.Πιστεύω ότι αν ο Πρωθυπουργός τον επαναφέρει σημαίνει ότι κατάλαβε το επερχόμενο τέλος και προσπαθεί να συσπειρώσει την αριστερά του πλευρά.Δεν πρόκειται να κερδίσει τίποτε αλλά αντιθέτως θα χάσει πολύ περισσότερα.Προσωπικά εγώ θα ήθελα Υπουργό μου και Προιστάμενο μου έναν απόφοιτο ΑΕΙ και όχι έναν απόφοιτο Λυκείου.Ειδικά στο Υπουργείο Παιδείας.

ΝΚ
|

Μακάρι να επανέλθει. Ο μόνος υπουργός που ενδιαφέρθηκε για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης εξίσου, από Προσχολική μέχρι Ανώτατη. Όλοι οι υπόλοιποι καταπιάνονταν κυρίως με τα Πανεπιστήμια και τις εισαγωγικές εξετάσεις σε αυτά. Επιπλέον επί υπουργίας του, χρονικά τα πάντα γίνονταν ταχύτερα. Το επιχείρημα ότι δεν έχει πτυχίο θα είχε βαρύτητα αν οι υπόλοιποι υπουργοί Παιδείας με τα βαριά πτυχία είχαν να επιδείξουν αξιόλογο έργο.

ΔΕ
|

@ΠΕ
Κι εδώ (ας ελπίσουμε) να είμαστε να το δούμε (το όποιον...): Δεκτόν.

Δημήτρης
|

Όσοι διαφωνούν με την τοποθέτηση του Φίλη στο Υπουργείο με το γελοίο επιχείρημα ότι είναι απόφοιτος λυκείου, προφανώς δεν μπορούν να διακρίνουν τη διαφορά της μόρφωσης από την κατάρτιση. Ο Φίλης είναι ένας από τους λίγους που μπορούν να σώσει την όποια τιμή και υπόληψη έχει το κυβερνών κόμμα.

ΠΕ
|

Μπορεί να είναι ευσεβής πόθος του ιδίου και διαρρέει αυτές τις πληροφορίες.Πάντως εναπόκειται στην συνείδηση και στον αυτοσεβασμό του ιδίου να θέλει να προίσταται σαν απόφοιτος Λυκείου των πάντων .Η κλασσική ιδεολογία της πλήρους προς τα κάτω ισοπέδωσης.Πάντως αν αληθεύει ,και δεν είναι πλάγια δημοσκόπηση για να μετρήσουν τις αντιδράσεις,σημαίνει ότι κατάλαβαν ότι έχουν χάσει πια τους δεξιούς ή τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ κλπ που τους ψήφισαν και στρέφονται στο αριστερό ακροατήριο για να περισωθούν σε ένα αξιοπρεπές ποσοστό του 15% για να έχουν λόγο στις μεθεπόμενες εξελίξεις.Με τον κ.Φίλη πάντως πολύ ποιο πολλούς χάνουν και αμφιβάλω αν κερδίζουν έστω και ελάχιστους.Είναι οι προθανάτιοι ρόγχοι μιας εκλογικής συντριβής που θα είναι νωρίτερα από ότι πιστεύουμε

Ιωάννης Κ.
|

Πότε θα βρεθεί ένας υπουργός Εθνικής Παιδείας που πρώτο του μέλημα θα είναι η πατρίδα και το μέλλον της και όχι οι ιδεοληψίες του ; Γιατί μέχρι τώρα έχουν διαπρέψει όλοι τους με τις αποτυχημένες πολιτικές τους στους συνεχείς πειραματισμούς, στην απαιδεία και στην αμορφωσιά ολόκληρων γενεών.

Αναστάσιος Κουτσούκος
|

Ηταν πιο καλος απο τους τωρινους και να επανέλθει και ο υφυπουργός απο την θεσσαλονικη ο γιατρός. .

Κωστας Δ
|

Όταν θίγουν την "αριστεία" του ο κ.Φίλης ζορίζεται, όταν μετατρέπουν την αριστεία σε κλήρωση οι άριστοι μαθητές δε ζορίζονται;

Q
|

Εγω θα ντρεπονουνα να ειμαι υπουργος αποφοιτος λυκειου και να διαταζω καθηγητες πανεπιστημιου.Αλλα ας προσεχατε στις εκλογες...

antikeimenikos
|

Κριμα που το esos δεν εχει e-moticons σαν του facebook για αντιδραση. Θα επελεγα καθαρα το ''ανθρωπακι που ξεκαρδιζεται στα γελια''. Οταν απο το υπουργειο εχει περασει ο Μπαλτας, και συζητουν επαναφορα του Φιλη, τι να πω. Ο Γαυρογλου και ο Μπαλτας ειναι υπουργοι με διδακτορικο στη θεωρητικη φυσικη, εχουν αποψη τουλαχιστον για κατι που το γνωριζουν. Ο Φιλης που κολλαει?

Μargarita
|

Μακάρι να επέστρεφε στο Υπουργείο Παιδείας ο Φίλης. Υπήρξε ένας από τους πιο επιτυχημένους υπουργούς Παιδείας, με όραμα και οξυδέρκεια. Δεν θα μπορούσα να πω δυστυχώς τίποτα θετικό για τον Γαβρόγλου.

Z
|

Μάλλον ευσεβείς πόθει του ίδου είναι και τις διακινεί. Τον αρχιεπίσκοπο των ρώτησαν;;;

Freeman
|

Λέτε να επανέρχεται η αριστεία στην κυβέρνηση;

Ουτε καν ΙΕΚ δεν έχει
|

Ο μεγαλύτερος υποστηρικτης των ΑΕΙ εξειδικευμενος στην αξιολόγηση τους, απόφοιτος λυκείου

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ