Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Πιστώσεις υπερωριών, αλλά, ανορθολογισμός στην κατανομή τους που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί

Δημοσίευση: 21/08/2017
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

1. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
            
2. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

3. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΣΤΙΣ   ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ  ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Κύριε Γενικέ,
Έστω και με καθυστέρηση αρκετών μηνών πραγματοποιήθηκε η μεταφορά των πιστώσεων για την κάλυψη των υπερωριών των εργαζομένων στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Δυστυχώς όμως διαπιστώνουμε, κάνοντας έλεγχο στην κατανομή των πιστώσεων, ότι ακολουθήθηκε ως μεθοδολογία ο ανορθολογισμός!

Σας παραθέτουμε τον κάτωθι πίνακα από την Περιφερειακή Διεύθυνση Ιονίων Νήσων ως παράδειγμα για να γίνει αντιληπτή η μέθοδος κατανομής των πιστώσεων.

Από τον παραπάνω πίνακα με μία απλή διαίρεση του ποσού που πιστώθηκε, με το ποσό που αντίστοιχα είχε ζητήσει η κάθε Διεύθυνση, βγαίνει το ποσοστό 23%.

Έτσι έχουμε το οξύμωρο η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, αν και έχει 8 διοικητικούς υπαλλήλους να έχει να λαμβάνει 438,88€, ενώ απεναντίας η Δ.Ε. Κέρκυρας, με 4 διοικητικούς υπαλλήλους να εργάζονται σε αυτήν, δηλαδή τους μισούς απ’ ότι έχει η Περιφερειακή, να έχει να λαμβάνει 1.917,22€. Αυτό συμβαίνει διότι το τα 1.917,22€ αντιστοιχούν στο 23% των 8.300€ που είχε ζητήσει η  διεύθυνση.

Εάν δηλαδή η Περιφερειακή Διεύθυνση είχε ζητήσει 30.000€, θα είχε να λαμβάνει 6.900€! Και ερωτούμε, είναι λογική αυτή; Είναι κάποια επιστημονική μέθοδος που μας διαφεύγει; Είναι δυνατόν να μη λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των εργαζομένων στις διευθύνσεις;

Εφόσον θέλουμε να έχουμε σοβαρή διοίκηση, θα πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας  τις παραμέτρους και τις ιδιαιτερότητες των διευθύνσεων και βεβαίως τον αριθμό των εργαζομένων εκεί.

Ο Σύλλογός μας σε καμία περίπτωση δε ζητά την ανακατανομή των πιστώσεων, προ του φόβου να χαθούν τελείως! Έχουμε πικρή εμπειρία από πέρσι, όπου, ενώ η Π.Ο.Σ.Υ.Π. υπέδειξε εγκαίρως τις κινήσεις που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε να μη χαθούν οι υπερωρίες του 2016, δυστυχώς δεν εισακούστηκε και οι υπερωρίες χάθηκαν παρά τις διαβεβαιώσεις του τέως γενικού γραμματέα.

Κύριε γενικέ, αυτό που σας ζητάμε είναι να προσδιοριστεί το συντομότερο δυνατόν η συνάντηση που σας έχουμε ζητήσει. Κάθε αναβολή εγκυμονεί κινδύνους και αστοχίες όπως η ανορθολογική κατανομή των πιστώσεων παραπάνω. Ο Σύλλογός μας ενδιαφέρεται τόσο για τις εργασιακές συνθήκες των συναδέλφων μας όσο και την ποιότητα της Διοίκησης. Σε αυτό εξάλλου εντάσσονται τόσο οι προτάσεις μας για τη μείωση της γραφειοκρατίας που έχουμε υποβάλλει με το υπ΄ αριθ. 108/18-7-17 έγγραφό μας, αλλά και παλαιότερα, όσο και το αίτημά μας για την υπογραφή φακέλων που λιμνάζουν στο γραφείο του υπουργού και αφορούν  θέματα των  Διευθύνσεών μας και της εύρυθμης λειτουργίας τους, όπως οι προσλήψεις του ΑΣΕΠ του 1998, σύμφωνα με το υπ’ άριθ. 122/14-8-17 έγγραφό μας.  

Ο Σύλλογός μας έχει την ικανότητα, εφόσον βεβαίως αυτό γίνει αποδεκτό, να συμβάλει στην αναβάθμιση της Διοίκησης και να αποφεύγονται ανορθολογικοί προγραμματισμοί και μέθοδοι που καταλήγουν σε φιάσκο όπως το να γίνεται η μεταφορά των πιστώσεων για την υπερωριακή απασχόληση των υπαλλήλων των Περιφερειακών Διευθύνσεων ΥΠΠΕΘ μόλις το τελευταίο τετράμηνο του έτους ή να δίνονται πιστώσεις για την Α/θμια της Χίου που έχει 11 διοικητικούς υπαλλήλους μόλις 346,49€ έναντι των 3.504,70€ που πιστώθηκαν στην Α/θμια Πιερίας η οποία απασχολεί 12 διοικητικούς υπαλλήλους στη Διεύθυνση, ή να πιστώνονται στην Περιφερ. Δ/νση Α/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης με 7 διοικητικούς υπαλλήλους 3.532,58€, ενώ στην Περιφερ. Δ/νση Α/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Ιονίων Νήσων που απαριθμεί 8 διοικητικούς υπαλλήλους μόλις 438,88€.

Όλα αυτά βεβαίως κύριε γενικέ προϋποθέτουν καλοπροαίρετο διάλογο με ειλικρινείς διαθέσεις!

Υ.Γ. Οι Διευθύνσεις εκπαίδευσης ακόμη δεν έχουν λάβει τις αποφάσεις!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠ.Ε.Π.Θ.

Για το Δ.Σ. του ΣΥΠΥΥΠ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΝΩΝΤΑΣ                                        ΠΕΓΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean